רק היהודים שרדו?

יעלוש2

New member
רק היהודים שרדו?

בשבת היה לי ויכוח נוקב עם ההורים שלי,הם טענו שרק בזכות התורה עם ישראל נישאר חי וקים לאורך ההיסטוריה,בתקופת ספרד ,בשואה ,מסע צלב וכו´ הם טענו ששאר העמים נימחקו במשך הדורות.הם בעיקר דיברו על השואה הטיעון שלהם היה שרק בזכות המיצוות החזקנו מעמד במשך הדורות. אותי מעניין מה קרה לארמנים ולצוענים בשואה?

rigoletto111

New member
הארמנים

הארמנים בארמניה ההיסטורית (היום מזרח תורכיה) נטבחו במלחמת העולם הראשונה בידי התורכים במלחמת העולם השנייה הנאצים רצחו כמיליון צוענים מה זה קשור למצוות? יש עמים שקיימים מהעולם העתיק, כמו הסינים והיפנים למשל. אבל רובם התערבבו יפה. אז מה?

המנודה

New member
זה לעומת זה

אולי כוונת הוריך היתה לומר ש"כח לא ינצח אידיאולוגיה" לעומת זאת אידיאולוגיה מנצחת כח זו אגב הסיבה שנצחנו במלחמת העצמאות מעטים מול רבים וזו גם הסיבה שנפסיד במערכה הנוכחית למרות שאנחנו רבים מול מעטים בעבר האידאולוגיה היהודית בוטאה בשמירת מצוות ולכן אולי עושו הוריך את המשוואה ששמירת מצוות הגנה על העם היהודי עצה: אין דבר בעולם שבשבילו שווה לריב עם הוריך אלא אם כן הם רבים אתך ואז עשה לך רב והסתלק....

טוב תראי

זה מסוג הטיעונים האלה שהם נורא קליטים, והחרדים נורא אוהבים להשתמש בהם. קחי עוד כמה שנתקלתי בהם: מה לא שמעת על ההוא שהיה כומר נוצרי, ואחר כך נזיר בודיסטי, התאסלם ובסוף התגייר והיום הוא רב ומחזיר בתשובה?(לא לא שמעתי מי זה באמת?) הוא ניסה הכל ובסוף הגיע לאמת! (נו ברור, אבל מה תעשו אם מחר הוא יקפוץ מהגג) תראה, לא שואלים שאלות כי ברור שלא לכל דבר יש תשובה צריך אמונה תמימה!(באמת? כשתקנו מחשב גם לא תשאלו שאלות, רק תאמינו בתמימות במוכר? יש מעבד, אין מעבד, פנטיום 4 פנטיום 286 לא משנה??) תראה את הבעלי תשובה, הם באו משם וראו כמה החיים שם ריקניים. תראה את אורי זהר, היה הגיבור הכי גדול שלהם! ותראה איפה הוא היום. (אורי זהר? עשה כמה סרטים, אולי אפילו טובים. אז מה? אפשר לחשוב שהוא איזה אינטלקטואל שזכה בפרס נובל.)

סידארתא

New member
אני חושב שיש משהו בדבריהם

דוקא כן נראה לי שההלכה עזרה לשמור על הייחוד של היהודים בגלות. ההלכה זה כמו חומר משמר, שאכן היה בו תועלת בתקופות קשות לעם שלנו, אבל היום כשיש זהות לאומית ליהודים מבלי להזדקק לזהות דתית, אז החומר המשמר הוא יותר כמו רעל, ויש בו הרבה נזק מתועלת, ומי שמתעקש להמשיך להשתמש בו פשוט חי בעבר. וצריך לדעת להניח לעבר להשאר עם עצמו ולתת להווה לעשות את שלו להתקדם אל עבר העתיד. (מתוך המדריך לטרמפיסט בגלקסיה)

פייקו

New member
כנראה שאינך יודע שמתכון טוב לא

זורקים במחי יד לפח .. גם אם לפעמים נדמה לך שהדבר ישן -זה לא אומר שהחלופ טובה יותר..

כשיש נמלים במטבח ממש לא קל להתפטר

מהם. נכון? אז ככה, תקחי 10 מיליון נמלים תשימי אותם בגינה תשפריצי חומר ריסוס ותהרגי 6 מיליון או אפילו 10 מיליון, מה שלא לקחת בחשבון זה שנמלים מתרבים בכמויות אז גם אם תהרגי את רובם, יישארו. הגרמנים הרגו 6 מיליון יהודים ממה שידוע (יכול להיות שאפילו יותר)וזה המון. אבל היהודים מתרבים בקצב כמו נמלים ולא יאלמו כל כך מהר. חוץ מזה, הרגו 6 מליון!!!!!!!!! את קולטת?????????????????? ואנחנו שרדנו!!! SO WHAT?? מה עם כל אלו שלא? מה בדיוק הנס כאן? כשסבתא של בעלי מתאוררת צורחת בלילה ומסתובבת סהרורית זה הנס ? שהיא שרדה? מה עם כל האחים ואחיות שלה שלא שרדו? איפה הנס? הנס הוא שיש אנשים שעדיין מאמינים. זה הנס. שההורים שלך לא רואים שאלוהים נרדם לו לכמה שנים. שהוא נתן להם למות. הצדיקים האלו אומרים שהגיע לנו כי עשינו עוונות, אז למה האלוהים נתן לכמה לשרוד? הם הצדיקים? השורדים? או שהם הפושעים כי עכשיו הם צריכים לחיות עם הזכרונות והזוועות. <הקלמנטינה משחררת לחץ-- תיזהרו מהמיץ>

avidadon

New member
../images/Emo45.gif אנשים רואים בהישרדות נס,

אבל ה6 מליון שנטבחו זו ההוכחה הכי גדולה שלאלוהים לא בדיוק התחשק לעשות לנו ניסים. זה שניצלו פה ושם זה לא בגדר נס, תשאלו את אלה שהיו שם.

תשמע סיפור

כשהיתי בחור בישיבה , עדיין שומר קלה שבחמורה , פגשתי פעם איזה יידישסט -חילוני באיזה סופר-מרקט בניו-יורק , שמעתי לאוזני שהוא מדבר ביידיש עם מישהו , אזי הלכתי להאיש קרוב , ושאלתי אותו , "באיזה ישיבה למדת " ? (הכוונה שלי היה למה אתה היום חילוני ? אתה יהודי , אז למה לא שומר תורה ומצוות ?) אז הוא ענה לי שהוא למד "במחנות הריכוז" כמובן קיבלתי המסר ,

Le Fay

New member
סליחה, לא אהבתי את ההשוואה לנמלים

בשבילי עדיין יש להם שמות ופנים.

הסיבה לשואה ,

למה עשה זאת אלוהים לבנים שלו - העם סגולה , על זה כתב האדמו"ר הישן מסאטמר ז"ל בספרו "ויואל משה" , העונש באה בשביל הציוניים , שעברו השלש שבועות שאלהים השבע את כלל ישראל , שלא ליקח מדינה לפני הזמן (ביאת משיח) , ועל מרידה באומות , ב´נתם ? אבל מה שלא הבנתי הוא , כל השלש שבועות זה אגדות חז"ל (סוף מסכת כתובות) וקיימא לן שאין למדין מן אגדות ?

ידו בכל

New member
על האדמור יואל

יואל טיטלבאום אם אני זוכר נכון, הוא הטיף כבר בהונגריה נגד הציונות ורבים שמעו לו ולמול התחזקות הנאצים באירופה המשיכו לבטוח ביושב במרומים ולא בציונים. דא עקה, כל יהדות הונגריה נשלחה למשרפות ואילו הרב יואל נשלח ברכבת של קסטנר יחד עם עוד כ 2000 מיוחסים למערב ומשם לארה"ב וכך הוא ניצל. ללא ספק טרגדיה נוראית מאיזה כיון שלא תיסתכל על זה

דווקא הוא לא היה רשע בכלל!

היה מאד חכם, וגאון אדיר! אבל הוא היה שבוי באידיאולוגיה שלו, הוא היה אמיתי עד הסוף. הספר שלו ´ויואל משה´ ספר מרתק, הוא שואל שאלות קשות מאד על החרדים שהולכים לבחירות כדאי לקרוא.

הספר "ויאל משה"

בוני על שיטת הסברה , והוכחות מאגדות חז"ל , שלא פסקינן מהאגדות , שאלות קשות על חרדים שמצביעים בבחירות ? הגזמת אחי ,

ידו בכל

New member
אני יכול להעלות ספוקלציות

לפני המלחמה היו כאלו שהיו בעד הציונות והיו כאלו שהיו נגד בלי שום קשר לחרדיות ולדת. אני לא רואה בזה רשעות שבאותה תקופה אנשים לא תמכו בציונות. ככלות הכל איש כמעט לא האמין אז שיש סיכוי לחלום של מדינה יהודת בארץ ישראל להתגשם והיו המון סיכונים אוביקטיבים שלא קשורים לדת בכלל. מאחר והוא היה בין המטיפים נגד ומאחר והייתה לו השפעה ואנשים שמעו לו כנראה ולא עלו לארץ או בחרו בפיתרון אחר כמו הגירה לארה"ב,ומאחר והוא ניצל רק בגלל היותו מיוחס, הוא סחב איתו כנראה רגשות אשמה איומים. הדרך שלו כנראה להתמודד אחרי המילחמה הייתה עוד יותר שנאה לציונים כי אחרת איך הוא יסביר לעצמו ולאחרים את המחיר האיום והנורא שאנשים שלמו בגלל מה שהוא הטיף ? כנראה שלפעמים אינסטינקטים של אדם פשוט עולים על חוכמה ובינה של גדול החכמים (בהנחה שהוא היה חכם).

אמת ידו בכל , שהאדמו"ר

הוא הטיף כבר בהונגריה , אבל אז היה אדמורי"ם זקנים (לדוגמה בעל מנחת אלעזר הרב ממונקאטש ) והוא היה צעיר בימיו , אז הנזק שגרם לרעיון הציוני לא היה גדול ,

אבל הנזק לנספים בשואה עצום מלהכיל

היה סרט מדהים בשם "עשה לך רב", אולי יש לי עוד את ההקלטה שלו, שחקר הסטורית את התופעה של האדמו"ר מויז´ניץ שעלה ארצה והשאר נספו. מסתבר שיש שתי גרסאות לדרשה האחרונה שהוא נשא לפני חסידיו ממש ממש לפני נסיעתו ארצה. בדרשה נאמר בפרוש שלא יאונה להם רע. בגרסה המאוחרת יותר לדרשה זו הושמטה השורה הזו "במפתיע" וזה הנוסח המוכר יותר היום. אחד המסמכים המזעזעים בסרט הוא יומן שניהל בצל תאי הגז אחד מהאסירים היהודיים במחנה שעבד שם. ביומן הוא מתאר אישה הונגריה שהוא ראה בעומדה בפתח תאי הגז ושמע את תפילתה האחרונה. האישה הזו עמדה והתפללה לאלוהים שיסלח לאדמו"ר על מה שעשה להם. יש לי עד עכשיו צמרמורת מלהיזכר.

למעלה