רק ברק!!!

קטלוגים הם הכרח המציאות

גם אם הם חוטאים לניואנסים פה ושם. בכל אופן, לא הבחנתי בדבריך בשום היגד מקורי שאיננו תואם את ה-Dogma הניאו-שמרנית, אבל אתה מוזמן להפתיע אותי. "אכן טענתי כי מודל מדינת הרווחה הוא פיקצייה, ומצבן של הכלכלות השונות במזרח אירופה למשל, מהווה סימוכין לכשלון השיטה הפרוסית הישנה." - כתבתי תגובה ארוכה לגבי יתרונות מדינת הרווחה, ואתה מוזמן להתייחס לנקודות שהעלתי. מדינות מזרח אירופה מהוות דוגמה לכלכלה קומוניסטית (לשעבר) לא למדינת רווחה. זו שיטה שאופיינית דווקא למדינות מערב וצפון אירופה. למעשה אפילו בארה"ב ננקטה עד שנות השבעים מדיניות קיינסיאנית שהיא גירסה קצת יותר קפיטליסטית של הסוציאל-דמוקרטיה האירופית. "רמת העוני בתקופתו [של נתניהו] לא עלתה באופן משמעותי במיוחד" - להלן ציטוט מהכתבה ב-Ynet הסוקרת את דוח העוני של הביטוח הלאומי לגבי שנת 2004: "בשנת 2004 נמשכה התרחבות ממדי העוני. 28,000 משפחות עניות נוספו למעגל העוני, הכוללות 107 אלף נפשות ומתוכם 61 אלף ילדים. שיעור המשפחות העניות עלה ב-1% מ-19.3% ל-20.3%. על-פי הנתונים, מדינת ישראל עלתה למקום הראשון בשיעור הילדים העניים בקרב מדינות המערב, ועברה את ארצות הברית, שבשנים קודמות הייתה גבוהה ממנה. " אני מציע לך לקרוא בעיון את שאר הכתבה, אם לא את דוח העוני כולו (ואת הדוחות לגבי שנות נתניהו האחרות). נכון שההתדרדרות, עקב הרס מדינת הרווחה, התחילה הרבה לפני נתניהו עקב השתלטות הכנופיה הניאו-ליברלית על מסדרונות השלטון, אבל נתניהו נתן פול גז במקום שקודמיו לחצו פה ושם על הברקסים.

westmorland

New member
נחמיה שטרסלר לא כלכלן?

יש לו 'רק' תואר שני בכלכלה ובמינהל עסקים... ומה עם סטנלי פישר (שהרקורד שלו לא נופל מהרקורד של אלילך ברוורמן, ואף עולה עליו) ששיבח אינספור פעמים את מדיניותו הכלכלית של נתניהו?

gershon17

New member
גם ברוורמן שיבח את מדיניות נתניהו

אומנם הוא לא אמר זאת במילים אלו ממש (כי לא משבחים את השד נתניהו כשמנסים להחליפו), אבל בזמן ששטח את משנתו הכלכלית, ברוורמן בעצם שטח את משנתו הכלכלית של נתניהו. הוא תמך מאד בתוכנית ויסקונסין (הוא קרא לה "תוכנית של השמאל"), לא רצה להעלות מיסים אפילו טיפה ואף הגדיל ועשה וטען שהפיקוח במשק הדוק מדי ושצריך פחות פיקוח. ההבדל העיקרי בין ברוורמן לנתניהו הוא שנתניהו תמך במס הכנסה שלילי בעוד ברוורמן תמך בהעלאת שכר המינימום. לדעתי אם נשים את שניהם בחדר ונשכנע אותם להתעלם מצרכים פוליטיים (שכל אחד צריך להבדיל את עצמו מהאחר), הם יגלו שהפתרון המוצלח הוא שילוב של השניים. אין כמעט הבדלים בין ברוורמן לבין נתניהו. מי שהצביע למפלגת העבודה בתחושה שההבדלים גדולים פשוט התעלם מנתונים שהיו גלויים שבועות לפני הבחירות.

יש הרבה אנשים

עם תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים. השכלה מסויימת בכלכלה לא הופכת אדם לכלכלן. מה עוד שהחוגים לכלכלה באוניברסיטאות הפכו לישיבות בהן מרביצים את התורה הניאו-ליברלית בחסידים. קורסי מבוא לכלכלה הם מופת של ספרות דתית-תיאולוגית בהן מוצגים מיתוסים ואגדות עם כ"אמת" מדעית מגובה בנוסחאות. מי שמגיע לעסוק במחקר כלכלי נחשף לעיתים גם לראיות שהמלך עירום, אבל בוגרים עם תואר ראשון מכירים רק את כתבי הקודש. סטנלי פישר הוא כלכלן רציני. סטנלי פישר הוא כלכלן ימני. יש הרבה כלכלנים רציניים עם דעות שונות לחלוטין. כלכלה היא אידאולוגיה, לא מדע. מי שחושב שתאצ'ריזם זו מדיניות טובה תומך במדיניות של נתניהו. אבל יש אנשים רציניים לא פחות מסטנלי פישר שחושבים שתאצ'ריזם זה אסון. ויש הרבה מאוד אנשים שלא מבינים כלום בכלכלה אבל שחווים את האסון בכל יום.

11niv1

New member
אל תבלבל אותו עם העובדות..

זה שישראל עמדה בפני אי יכולת לשלם את חובותיה, גרעון תקציבי ענק, כל זה אינו נחשב בעיני המגיבים הנאורים פה. השינאה לביבי חזקה מכל עובדה קיימת בשטח. האדם עשה צעדים קשים מאוד כדי להציל את כלכלת ישראל, ולהזכיר לכם, הוא מעל שנתיים לא שר האוצר, אז מה אתם בדיוק רוצים ממנו?? איפה פרץ מנהיג מפלגת האבודה, עם האגנדה החברתית ?? לא עשה כלום עם תקציב 2006, ואת אותו אפס מאופס שהוא השיג ב 2006, הוא כנראה גם ישיג ב 2007... העיקר ביבי אשם..

תתפלא אני זוכר טוב מאוד מה שהיה פה

היה פה את סילבן שלום, התאום של נתניהו. האיש ששכח מאיפה הוא בא והכוח עלה לו למוח. כן, אני זוכר טוב מאוד מה היה פה. ואם לא די בכך שאני זוכר טוב מאוד מה היה, מכיוון שבאותה תקופה סיימתי את שירותי בצבאי שרובו ככולו היה בשטחים, ועם שחרורי הצטרפתי לעמותת ידיד בעיר שלי חיפה וראיתי היטב לאן המדינה מדרדרת את אזרחיה ואיך היא פוגעת בעניים ובחלשים, אני גם זוכר את הראיון שנתן אדון נתניהו שהיה אז שר החוץ של מדינת ישראל בתוכניתו של ניסים משעל, ששאל בין השאר את נתניהו מה דעתו לגבי תפקודו כשר האוצר של עמיתו סילבן שלום והאם הוא לא סבור שסילבן מגזים במידת אכזריותו כלפי השכבות החלשות. השיב לו אדון נתניהו, ואני מצטט "כשאני יושב ורואה כל יום איך נפגעים החלשים ביותר, לבי נחמץ בקרבי ואיני מסוגל להבין איך הוא מסוגל לפגוע באנשים היקרים האלה, במקום ללכת ולקחת מאיפה שיש שומנים ויש הרבה שומנים במדינה שלנו שניתן לקצץ מהם, למשל ניתן להטיל מס על רווחים בבורסה שאפילו בארה"ב ששהיתי בה מספר שנים טובות בעת לימודיי, מופעל כזה מס. כך שלא חייבים לקצץ דווקא מהחלשים." אך זה היה ביבי של לפני כניסתו למשרד האוצר. לעומת זאת מיד לאחר כניסתו למשרד האוצר, כמלווה אותו ההבטחה שהוא יינהג אחרת עם העניים והחלשים והדבר האחרון שיעשה יהיה לקצץ להם. אמר נתניהו, ואני שוב מצטט "לא ידעתי שהמצב עד כדי כך גרוע, באתי ומצאתי קופה ריקה, הכלכלה שלנו היא איש רזה הנושא על גבו איש שמן. אין לי ברירה אלא להמשיך במדיניותו של קודמי לתפקיד כדי לייצב את המשק. רציתי מאוד ללכת בדרך אחרת ולעזור לשכבות המצוקה, אך לצערי יש דברים יותר דחופים עכשיו לעשות כמו לייצב את המשק ולהוציאו מהמיתון הכבד שבו הוא נמצא. אך אני מבטיח שאעשה ככל יכולתי, בניגוד לקודמי לתפקיד, לפגוע כמה שפחות בחלשים." וזו היתה כמובן כהרגלו בקודש של נתניהו עוד הבטחהת שווא ריקה מתוכן שאותה הוא ידע מראש שהוא לא עומד לקיים. בדיוק כמו את כל שאר הבטחות השווא הריקות מתוכן שהוא פיזר על ימין ועל שמאל, ושבסופו של דבר לא יצא מהם כלום מלבד אכזבה אחת גדולה וסבל ומצוקה נוראים שפקדו שוב, איך לא, דווקא את השכבות הכי חלשות במדינה.

מה, לא די לך עם הבריחה מלבנון

ב-2000? אולי פעם הוא היה מג"ד טוב, אך לא מעבר לזה. פיקוד על חטיבה זה כבר גדול עליו ואתה רוצה להפקיד בידיו את המדינה? הרי כבר היה תקדים. כמה זמן ממשלתו החזיקה מעמד? נראה לי שפחות משנתיים.

Haemek

New member
ברק? ברק? למה???

ספר לי דבר אחד שהשוטה עשה טוב! דבר אחד טוב. למה הוא בגד בבני בריתינו הנוצרים בלבנון, נטש אותם בשטח וברח משם בלילה כאחרוני מוגי הלב? היום איש במזרח התיכון לא מוכן לכרות עימנו ברית כי אנחנו משאירים אותם מדממים בשטח ובורחים! ברק שוטה. אין לי מילה אחרת לתאר אותו.

Haemek

New member
"אני אהפוך כל אבן ברצוני בשלום"

אמר הדגנרט וכמה עקרבים הוא שיחרר מתחת לאבנים!

Haemek

New member
"הפסיקו את האש תוך 48 שעות"

"ולא, אוי ואבוי לכם" אמר השוטה לפלסתינאים אחרי שהחלו הפרעות ב- 2001 בתוככי ישראל. הם לא הפסיקו. ומה האדיוט עשה? כלום. אה, כן, הוא כן עשה: השוטה יזם את ועדת אור שתחקור את מעשי המשטרה, במקום לחקור איך קרה שערביי ישראל יזמו פרעות ביהודים בתאום מדויק עם הפלסתינאים. ולמה? כדי לזכות בקול הערבי בבחירות שבאו לאחר מכן. שוטה שכמוהו! והשוטה קבע את תחילת הישיבות לשבוע אחרי הבחירות, למה לו להסתכן ולצאת לא יפה? שוטה!

למעלה