יולי 2003 מונגוליה
אז לקראת סיומו של טרק נהדר, סוסים, אגם, סופת ברד ומה לא התחלנו לחזור לעיירה ממנה יצאנו דרך ההרים, סיפור של יומים (זה היה היום ה-9 לטרק). אך אבוי אחרי כמה שעות הליכה בבוקר הבחורה שהיתה איתנו (אני ועוד זוג) חשה ברע ולבסוף החליטה לחזור. בן זוגה כמובן חזר איתה ואני שלא רציתי להמשיך לבד עם שני מדריכים מונגולים שלא יודעים מילה אנגלית החלטתי גם לחזור. טוב, אז איך חוזרים מעיירה שכוחת אל לעיירה שכוחת אל אחרת, אין ברירה צריך לשכור רכב. אחרי חיפושים והרבה תנועות ידיים (שהרי אף אחד לא דובר מילה אנגלית ולך תסביר לו שאתה רוצה לשכור רכב ולא סוס) תקעו לנו מחיר ולנו שלא היתה ברירה הסכמנו. שאלנו מתי נגיע כי כבר היה אחר הצהריים, אמרו לנו לא יודעים, אבל זה 200 ק"מ נסיעה. סבבה, כמה זמן זה כבר יכול לקחת? אז הנה אנחנו יוצאים נוסעים ו...הנהג עוצר בבית של חברה שלו. מסמן לנו שכבר זזים, הוא נכנס לבית ואחרי כמה דקות יוצא הנהג וחברה שלו עם כמה תיקים. היא מצטרפת. יופי, זזים כבר? כן כן...לבית של חבר שלו, ושוב אותו סיפור. עכשיו נוסעים לתחנת דלק, נוסעים כמה דקות ואז הנהג מגלה שאין לו כסף אז הוא חוזר (כבר הזכרתי שאין שם כבישים וכל הנסיעות זה בשטח?) אחרי בערך שעתיים ככה יצאנו לדרך. אז כמה זמן לוקח לנסוע 200 ק"מ, בלי עצירות ובלי תקיעות? הלילה יורד ואנחנו עדיין מתגלגלים בדרך, לבסוף הגענו ב-4 בבוקר לגסט האוס, אחרי 10 שעות נסיעה. חישוב מהיר: 10 שעות נסיעה, 200 ק"מ = 20 קמ"ש מהירות ממוצעת. לפחות זה יותר מהיר מסוס. טוב מגיעים אבל אין לנו כסף לשלם כי השארנו הכל בגסטהאוס ובאמצע הלילה אין מי שיפתח לנו. למזלינו היה לי קצת דולרים בתיק הגדול, וביחד עשינו מגבית והסתדרנו. לעיר הבירה כבר חזרתי במטוס (שזה סיפור מעניין בפני עצמו)