רק בעולם שלישי...

motyka

New member
לעומת זאת בשוויץ אי אפשר להתמקח

בגלל עיכוב ברכבת החמצתי קישור והגעתי ברכבת הבאה, הגעתי (לבד) בערך ב 22:30 לעיירה והלכתי למלון (היחיד, יש צימרים אבל לא בשעה כזו). מחיר לחדר ליחיד - 100 יורו. מאחר והרכבת היוצאת לאוסטריה היתה ב 6 בבוקר, נראה לי הסכום קצת מוגזם. ניסיתי להתמקח - כלום, ניסיתי לשכנע שמאחר ואני יותא מוקדם (לפני פתיחת המטבח) לא אשתמש בשרותי חדר האוכל בבוקר - לא שכנע. להסביר שיש הרבה חדרים ריקים ועדיף להשכיר בפחות מאשר לא להשכיר בכלל - ושמעתי את הזוג מדבר על הברבריות והחוצפה שלי, ועל כך שאני לא תרבותי.

sela v

New member
לא רק בשוויץ

ואם במדינה מערבית, רואים אחרי שאלה אחת שאי אפשר להתווכח חבל על הויכוח, ובאמת המשך הויכוח רק יגרום לכך שיחשבו שאתה חוצפן. אבל שווה לנסות, כי גם במדינות מערביות זכיתי להנחה.

jeshu

New member
יש גם את העניין הנפוץ של שביתות כאלה שאינן צפויות ומתבטאות בחסימת דרכים. בהודו גם תמצא להם איזה סיבה מעוררת גיחוך (בעין מערבית,כמובן)... אני ועוד חבר יצאנו לטיול בגנגוטרי - אחד ממקורות הגנגס וחזרנו לכפר..בבוקר נאמר לנו שהאוטובוס לא יוצא כי יש שביתה ואין תנועה בדרכים.בסוף כן יצא משהו וכל היום עשינו מאמץ לברר על מה המהומה. זה היה במדינת אוטאר אנצ'ל שהיא די חדשה,והתושבים שם החליטו שהם רוצים שהעיירות רישיקש והארידוואר יהיו במדינה נפרדת משלהם כי הם מקסטה נמוכה יותר...לך תתוכח עם זה...

shaishoo

New member
זה לא כל כך נעים לראות פארק סגור

לי קרה שכשהייתי בצ'ילה אירגון ה"חברה להגנת הטבע" שלהם או בשמו "קונפ" בדיוק שבת..מה שהיה טוב לנו כי לרוב הפארקים נכנסנו בלי לשלם כניסה,אבל היה פארק אחד שרצינו לבקר בו והכניסה לפארק היתה דרך גשר מעל נחל.. אני הייתי בהנדסה קרבית בצבא, אבל מעולם לא ראיתי כזו רמה גבוהה של ביצורים, כל הגשר היה עם תלתליות, שמעליהם יש בX תייל דוקרני, הכניסה חסומה עם פח גלי... תנו לי דחפור ולבנות חבלה ואני לא פורץ את זה

../images/Emo32.gifחברים חדשים

שמתי לב שיש כמה חברים חדשים בפורום, אז ברוכים הבאים, מקווה שתהנו.

אני? רומזת?

מה פתאום. שימו לב, אני חושבת שזה השירשור הכי ארוך פה כבר שנים.. כל כך ארוך שנעלם. ואתם חדשים בשבילי כמו... . ואיזה יופי, אני בדיוק מתבוננת עכשיו בתמונה שלך ושל זוגתך מהטיול המקסים שעשינו בפסח.
אפרופו טיול... אני מחכה .

antushtush

New member
../images/Emo39.gif אני לא יודעת איך קוראים לזה

אבל השרשור הזה מופיע בשער של תפוז

sela v

New member
איזה כיף

עכשיו ראיתי את זה
אני מתכנן בסופו של דבר לרכז את כל הסיפורים במאמר שיתפרסם בפורום.

מסיבה על המים

הסיפורים פה מצחיקים ופשוט מצויינים. אז הנה התרומה שלי: המשך אותו יום באגם: הגענו לשמורת הטבע ורצינו לישון שם. מכיוון שכל האגם משנה את גובהו בין העונה הגשומה ליבשה, אין כפרים סביבו אלא כפרים צפים - כלומר בתים בנויים על פלטפורמות צפות. ככה הבית צף ומתנועע כל הזמן. ישנו בבית של האחראי על השמורה שהוא בטח ממלא גם עוד כמה תפקידי נוספים בכפר. העוני והזוהמה שם נראו בכל פינה אבל דבר אחד כן היה להם: בערב הגיעו לבית משהו כמו 12 קציני משטרה ופקידי ממשלה מהכפר למסיבה החודשית (הם בטחל חגגו על ה-50$ ששילמנו להם). הם נראו כמו איזה חבורה מהסרטים - בלי חולצות וגם בלי שיניים בהרבה מקרים. כל אחד מהם שתה 12 פחיות בירה ואז באמצע הבית העלוב הוציאו לפ-טופ עם מערכת רמקולים (!!!) והתחילו להשמיע שירים קמבודים והשיא היה סרט כחול שהוקרן על צג המחשב במקביל לאחד השירים. אנחנו הלכנו לישון אבל זה לא הפריע להם להשמיע שירים ולרקוד עד מאוחר בלילה כשכל מה שמפריד בין המסיבה לחדר בו ישנו הוא קיר עץ דקיק...

חי בר

New member
עוד נסיעה בצפון קניה

היינו באמצע טיול רגלי באזור של הר POI, למי שמכיר. באחת המניאטות אמרו לנו שיש סיכוי שבלילה תעבור משאית באזור. מאחר ואין שם בכלל שום כביש או דרך עפר כלשהי, הוא שלח כמה אנשים כדי לכוון את המשאית לכוון שלנו. לא היינו בטוחים שהבנו אותו כי לא הסתדר לנו מבחינה הגיונית שמשאית תיסע בתנאי שטח כאלה דווקא בלילה, ומה בכלל יש למשאית לחפש שם אבל ממילא לא היה לנו הרבה מה לעשות, אז פירקנו את האוהל, ארזנו הכל בתרמיל וחיכינו. ובאמת כעבור כמה שעות שומעים רעש של מנוע מתקרב ופתאום דממה. שוב כמה דקות רעש- ושוב דממה. המשאית כבר נשמעת קרוב מאוד ואנחנו מאמצים את העיניים ולא רואים שום סימנים של פנסים עד שפתאום המשאית ממש לידנו- בלי אורות. עולים על המשאית, שמסתבר שהיא שייכת לאיזה ארגון עזרה הומניטרית ועמוסה בשקי קמח- ואיזה 100 אנשים שמצטופפים בכל מקום אפשרי כולל במרווח בין הקבינה לארגז המטען- בכל זאת- עד שמשאית עוברת שם כל מי שתריך ויכול עולה עליה והנהג מחלטר ולוקח כסף עבור הנסיעה. אחרי כמה דקות נסיעה המשאית עוצרת, ואז אנחנו מגלים למה היא נוסעת בלילה- אין פקק לרדיאטור. המנוע מתחמם והם פשוט מכבים אותו, שופכים מים לתוך הרדיאטור ומחכים שיתקרר ואז שוב כמה דקות נסיעה וחוזר חלילה. אין שום אורות לייחוס ולא רואים כלום אבל להערכתנו המשאית נסעה בקצת ממוצע של 5 קמ"ש (הפעם בלי פנצ'רים
). אבל איך נוסעים במדבר ללא כביש או שביל וגם ללא אורות? שני כושים יושבים על הגג של הקבינה ומסתכלים כמה שאפשר קדימה ונניח שיש עץ מצד ימין אז הבחור שיושב בצד ימין נותן מכה על הגג וככה הנהג יודע שהוא צריך לפנות. אה- שכחתי- אין גם סטרטר אז כל פעם שהמנוע נכבה כל המאה ומשהו נוסעים יורדים ומתחילים לדחוף את המשאית קדימה אחורה עד שהיא מניעה (תרגולת שהפכה לדרך קבע ברוב נסיעות האוטובוס באתיופיה)...

ashmash

New member
לא עולם שלישי

אבל בדרא"פ, בערים הגדולות, ניתן לראות אנשים שעומדים ברחוב ומציעים לאנשים להחנות את רכבם לידם ובתמורה לכמה פרוטות הם מציעים שמירה על הרכב. משום מה, אני משוכנע שאם האוטו באמת שווה משהו, הם כבר יקראו לחברים שלהם לגנוב אותו או את תכולתו ויספרו לך שבאו חמושים ולא הייתה ברירה...

SPnage

New member
גם אני נתקלתי בזה

ברוסיה ראיתי בסנט פיטסבורג ובמוסקווה אנשים עומדים על המדרכה כל כמה מטרים עם בגדים זוהרים (כמו של עובדי מע"צ) ואלת בייסבול. מסתבר שאם אתה רוצה להחנות אתה צריך לשלם להם ש"ישמרו" לך על האוטו. אם לא תשלם לא קשה לנחש מה יקרה...

חי בר

New member
אופס... נקטע ../images/Emo8.gif

אני מתנצל מראש: זה יהיה קצת ארוך, אולי בהמשכים. אז לקחנו אוטובוסים ומונית שרות כמה דרום שיכולנו, וזה הביא אותנו לעיירה בשם KONSO. משם לא ממש ידענו לאן להמשיך (לא היה קיים בכלל לונלי פלאנט של האזור
) אז התיישבנו ליד הדרך וניסינו לתכנן מה הצעד הבא- או שמא הרבה צעדים כי תמיד היינו מוכנים ללכת ברגל במרה הצורך. ניגש אלינו ברנש חביב שדיבר אנגלית טובה מאוד בשם DINOTE KUSIA ופתח איתנו בשיחה, שרובה נסב על מה אנחנו רוצים לראות. ככה התגלגלה השיחה על כל השבטים באזור, והוא מספר לנו עליהם ועל מנהגיהם ובאיזה אזור הם נמצאים והבנו מדבריו שהוא שימש בעבר מורה דרך לזוג בחורות שעשו ספר צילומים (ובאמת כשחזרנו וקנינו את הספר המדהים AFRICAN ARK מומלץ מומלץ בחום כל מי שיקרא אותו ירצה לקנות מחר כרטיס טיסה לכמה חודשים באתיופיה- באחריות- חפשו באמזון כדי להבין על מה מדובר. בקיצור, הבחור הנ"ל מופיע ברשימת ההקדשות של המחברות). כעבור כמה שעות המתנה נעצרה משאית ממשלתית והוא דיבר קצת עם הנהג ואמר לנו "מהר, תעלו היא תיקח אותכם למקום טוב". ככה, בלי לדעת שום דבר, לאן ואיפה המשאית נוסעת- עלינו עליה. המשאית נסעה, ונסעה עד שמתישהו באמצע הלילה נעצרה והנהג בתנועות ידיים (הוא דיבר אורומו, שפה שבשום אופן לא הצלחנו להבין אפילו מילה אחת) הסביר לנו- "זהו, עד כאן". חושך מוחלט, ואנחנו בתוך כפרון ממש קטן, עשוי כולו בקתות קש וגדר קוצים מסביב. אין אפילו מבנה לבנים אחד או צריך נורמלי, אבל מזהים את האותיות האמהריות של "בית אוכל" ובעל המקום נותן לנו לישון בתוך חושה הכי מצ'וקמקת שיכולים לדמיין. אבל אנחנו סחוטים ונרדמים מיד. בבוקר, מתעוררים מהשמש שחודרת דרך כל הענפים של קירות החושה, יוצאים החוצה ומגלים שאנחנו על גדת נהר- האומו. איפה? אין לנו שמץ של מושג. נאדה. סריקה מהירה לכל הכוונים ואין שום סימן לאיזה מיסיון או מקום לברר בו בכלל איפה אנחנו בדיוק. היתה לנו מפה 1:500,000 של האזור ובו מופיעות בקושי עיירה אחת- JINKA- בכל האזור ולפי הגודל זה לא הגיוני שזה יהיה המקום שלנו. החלטנו לעשות סיבוב בכפרון, והלכנו בשביל המרכזי כשלפתע במרחק של איזה 50 מטר מאתנו- קבוצה של איזה 100-200 אנשים- כולם ערומים כביום הוולדם כשהגוף שלהם צבוע באבקה לבנה וצהובה, על ראשיהם מעין כיפות חימר בצבע כתום בוהק ונוצות שזורות בתוכן. אה כן- הם היו חמושים חלקם ברובים, אחרים בחניתות ארוכות ובמקלות. טוב, כל הדבוקה הזאת מתחילה להתסער עלינו ואנחנו (אני וחברה שלי) פשוט קפאנו במקום בלי יכולת לזוז. הם מסתערים לכוון שלנו, רוקעים ברגליים ומנפנים בככלי הנשק וצורחים כאחוזי אמוק... ואז עוברים אותנו, מתעלמים לחלוטין מקיומנו, ממשיכים בהסתערות הדמיונית שלהם עוד איזה 50 מטר, נעצרים ושוב חוזרים לנקודת ההתחלה ופשוט מתפזרים. אין לנו מושג מה מהות הטקס ולכבוד מה (בטוח שלא היה קשור אלינו כי הם התחילו לפני שראו אותנו וממילא התעלמו מאתנו). המשכנו לטייל בכפר והגענו לרחבת שוק פתוח ושם מתקבצים אנשים מכל כפרי הסביבה- ערבוביה עצומה של אנשי שבטים, לכל שבט לבוש משלו, תסרוקות משלו, תבניות שונות ומשונות של צלקות וקעקועים לקישוט, נוצות, חרוזים וכל מה שאפשר להעלות על הדעת- המראה הכי פראי והכי מדהים והכי פראי שיצא לנו לראות באפריקה. על הנהר יש שרידים לכבל שהחזיק פעם מעבורת, ולפי מעט המילים שיצא לנו לדבר עם שני אנשים שדיברו בקושי אמהרית הבנו שלמקום קוראים אולי OMORATE או KELEM BOTA, והמעבורת- אחת הבודדות שבכלל חצו את נהר האומו- הושמדה במלחמת האזרחים. כעבור יומיים של שיטוטים לאורך הכפרים בגדת הנהר, ניגש אלינו ילד ואיכשהו מסביר שיש רכב שמתקרב ואנשי המקום נותנים לנו להבין שבא רכב רק פעם בהרבה ימים ומפצירים בנו לעלות. מהנהג מצליחים להבין שהיעד כנראה JINKA ושזה איזה 2 ימי נסיעה. עולים על ארגז המטען מאחורה ונוסעים בלי להיות בטוחים איפה היינו ולאן הולכים. כעבור לא הרבה זמן מופיע עוד רכב מאחורינו וכל הזמן צופר ומהבהב עם האורות כאילו לסמן משהו- הנהג בתגובה שם גז ומתרחק מהרכב עוד יותר. לפנות ערב, עצרנו לישון באיזו עיירה שאני אפילו לא זוכר את שמה, אבל יש שם בית של זוג אנתרופולוגים גרמניים שחיים שם יותר מעשור. לצערנו אף אחד לא היה בבית. הסתובבנו בכפר, שגם הוא עשוי מאוהלי קש והתחלנו לצלם את אנשי השבטים. יש לציין שבלא מעט מקומות באפריקה המצלמה נתקלה בעויינות גלויה לעיין- ואתיופיה לא יוצאת דופן. בלא מעט מקומות זרקו עלינו אבנים כשראו את המצלמה, באחרים סילקו אותנו- ובכלל צריך המון זהירות. רוב הזמן השתדלנו לצלם בהחבא, תוך שימוש בזום מקסימלי (היתה לנו רק עדשה בודדת 28-200 כדי לחסוך במשקל ומקום) ובכלל- פילם זה משהו יקר המציאות באזורים האלה- אין בכלל חנויות מכל סוג שהוא... לפתע, תוך כדי שאנחנו מצלמים בסתר ניגש אלינו אדם עם חולצה צבאית מרופטת ובלויה לחלוטין- וערום בפלג גופו התחתון, חמוש ברובה קלצ'ניקוב ומבקש מאתנו את ה-PERMIT. למי שלא יודע, PERMIT היה מעין אישור מעבר שהיה צריך בתקופה של הקומוניסטים ובלעדיו לא היה ניתן לנסוע לשום מקום. אבל אנחנו היינו באנרכיה שאחרי מפלתו של מנגיסטו, רק שהשמועות על סוף השלטון בכלל לא הגיעו לאזורים הנידחים האלה. בקיצור, אין לנו שום פרמיט ולא בטיח, אז שולפים דרכון ומצביאים על הויזה לאתיופיה שכתוב בה באמהרית ומקווים שזה יעשה את הקסם. "השוטר" לא מתרגש ואומר לנו "SPY SPY" יעאני מרגלים, ומחרים לנו את התרמילים. אנחנו כמובן נלחצים כי זה לא בדיוק המקום שכדאי להסתבך בו- במקום כזה נידח אפילו אין סיכוי שהוא רוצה כסף כי אין מה לעשות שם עם כסף, פשוט אין שם כלום. למזלנו, תוך נסיון הדברות מגיע הרכב שהזכרתי קודם (גם הם עצרו בשביל הלילה) ויורדים ממנו שני גברים ואשה- לבושים בהידור, וברור שמדובר באנשים חשובים. הם דיברו אנגלית ואיטלקית שוטפת, ותוך 2-3 דקות הם משחררים אותנו מהשוטר. מסתבר, שהם בכלל מגיעים מאריתריאה (בקצה השני של אתיופיה) והם סוכני ביטוח שהלכו לחקור איזו שריפה בחווה ממשלתית בדרום הרחוק. לשמחתנו הם נוסעים לג'ינקה ומציעים לנו לשדרג את הארגז הפתוח של הטנדר בו נסענו לטובת ישיבה בתוך הלנד קרוזר שלהם- הצעה שלא יכולנו לסרב לה. מגיעים לג'ינקה. המשך יבוא

חי בר

New member
קצת קישורים

מאמר על השפות השונות של שבטים באזור נהר האומו, חלקים ממנו החבר שלנו (DINOTE KUSIA) משמש כמתורגמן. שימו לב בתרשימים כמה שבטים ושפות שונות יש באזור כל כך קטן ונידח: http://www.sil.org/silesr/2002/SILESR2002-066.pdf וזה אחד הספרים שיעשה לכם הכי הרבה חשק לארוז הכל ולנסוע לאפריקה- באחריות: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0810919028/104-5910118-6511149 מפות רוסיות 1:200000 של דרום נהר האומו- איזה כיף שיש היום אינטרנט... http://www.lib.berkeley.edu/EART/ethiopia/g8030s200s6.html האזור עליו סיפרתי זה הארבע מפות הכי דרומיות (מתחת לשמורת -GAMO GOFA).

למעלה