רק בישראל

אלי ו.

New member
נכון אבל אלה לא המלפפונים הישראלים

אלא מלפפונים "כשרים" גדולים ובשרניים. הם הולכים יופי עם פסטרמי וקורנד ביף אבל לא מתאימים לחומוס.

Sea Urchin

New member
לגבי חומוס וטחינה

את זה דוקא לא בעיה להשיג ברשתות כמו Albertson לדוגמא. לגבי גבינות, נראה לי שחוץ מצ'דר אין גבינות בארה"ב, וחוצמיזה משום מה הם מתלהבים מאיזה זן של מלון שקוראים לו Cantaloup.

mucool2

New member
חומוס אמריקאי? ../images/Emo5.gif

כבר עדיף חומוס מקופסה של תלמה. אחד הדברים הדוחים ביותר שטעמתי. לגבי גבינות - הדבר הכי דומה לגבינה לבנה שמצאנו כאן בסופרים ה"רגילים" זה ה-Light Sour Cream. יש כמה יצרנים ולוקח זמן עד שמוצאים את הכי דומה, אבל מה אכפת לי, אני בכלל לא מת על גבינות רכות. בחנויות הישראליות אפשר להשיג גבינות לבנות מתוצרת Norman, עם אריזות דומות מאוד לתנובה, אבל לא בטעם הנכון (כך על-פי אשתי). מילקי אפשר להשיג, אבל הוא יקר כל כך שצריך לשבור תוכנית חסכון בשביל אריזה של 4. קרמבו - צריך לדעת בדיוק באיזה יום מגיע, כי אחר כך נשאר רק טעם מוקה...

giulietta

New member
אם הכוונה לתחליפים מקומיים

אז אכן קשה למצוא, אבל אם אתה שואל על ייבוא ישראלי הרי שבאמסטרדם ניתן למצוא הכל (ועוד היצע רחב של מוצרים) בחנויות הישראליות/כשרות, למעט אולי סחבות לשטיפת רצפות (ה-mop הזה בלתי נסבל). מלפפונים בגודל (וטעם) סביר ניתן למצוא בשוק אצל הטורקים, כמו גם אבטיח טוב. אגב, שמעתי שלאחרונה מלפפוני הענק הגיעו לארץ. לא ברור לי בשביל מה. מוצרי טבעול נמצאים ברשת אלברט היין והם פופולאריים למדי אצל המקומיים.

שרוֹן

New member
יש צמר גפן בחיתוך עגול

לניקוי פנים שעושה את אותה עבודה. יש זיתים מצויינים, לא בקופסאות שימורים, בשקיות ואקום. אין זיתים דפוקים. אם כבר.

ler

New member
כנראה תלוי איפה גרים

באזור שבו אני גרה כרגע בניו ג'רזי יש הכל מכל ואפילו לא צריך להתאמץ. בסופרמרקט יש הרבה מוצרים כשרים (בKosher aisle), מוצרי אוסם, קבוצת יבנה, בית השיטה וכו. בנוסף יש גם מכולת/סופר קטן (יחסית למושגים האמריקאים) ששם יש כל מה שאפר לחשוב מהארץ. הכל אני מתכוונת החל משוקולד פרה, נסקפה עלית (חשבתי שרק אני שותה אותו...) טוויסט,קרמבו, במבה וכו' סמרטוטי רצפה ומגב ועד סקוטש ושמפו הוואי. אה, כן, אפילו גבינה חמישה אחוז של תנובה, גמדים וכו. שני דברים שעוד לא מצאתי הם תרכיז פטל וקטשופ אוסם. אנחנו לא מעשנים אז לא בדקתי אם יש נובלס למשל... כמובן שגם עיתוני ידיעות/מעריב/הארץ יש באופן יומיומי. חנויות כאלה יש כמה בניוג'רזי. גם בניו יורק יש (אני יכולה להביא קישור). משיחות עם ישראלים באיזורים אחרים אני יודעת שזה לא המצב בכל המדינות.

מארסו

New member
טוב, מוצרי אוכל זה קל

אבל מה עם מוצרים מתחומים אחרים ? דוגמאות ? נפנפ של מנגל מטקות לים המכשיר דמוי מטבע חמש שקל לעגלות סופרמרקט (בעצם, גם הפטנט של חמש שקל לעגלה הוא שלנו לדעתי) מתקן לאכסון שקיות ניילון...

diday

Member
הפטנט המאד לא ידידותי ללקוחות

שאמורים להחזיק מטבע כדי לקחת עגלה בזמן שהחנות מעודדת אותם לשלם תמיד בכרטיס אשראי, אינו ישראלי. גרמניה החלה הרבה לפני. איני יודע אם מדובר בפטנט גרמני. מטקות לים ניתן להשיג, אבל חסר הים, ואם יש, קשה למצא מקום שבו המשחק לא יפגע באחרים, דבר פעוט שבארץ אינו אמור להפריע. אין לי מושג מה זה נפנפ של מנגל. ההמצאה הישראלית יחודית לצליית בשר על גחלים תחת כיפת השמים הוא במיקומה על איי תנועה.

אלי ו.

New member
את הפטנט של 5 שקל לעגלה

הכרתי בסוף שנות ה 80 כפטנט של 25 סנט לעגלה. אגב, לרוב העגלות בישראל אפשר להכניס מטבע של 25 סנט במקום 5 שקל.

shellyland

New member
The agalot at the airport in USA

cost 3$ but when you return them you only get 25 cents. Ganavim bney ganavim. This is why most people do not return them and you can see other people returning all the free agalot and collecting the monney.​

shellyland

New member
Matkot - of course!

Yesterday we saw at the Super special matkot with the Brasilian flang that were made for Mudial. For sakiot naylon the have a better patent. It is made of fabric and is called "puxa saco", which is mischak milim for "pull a bag" and a nasty slang meaning "kissink one's ass".​

ג שם

New member
שוקו בשקית!

ואל תספרו לי שזה אותו דבר כמו שוקו בקרטון ששמו בשקית.

mucool2

New member
נכון. כזה אין בשום מקום

גם חלב בשקית לא מצאתי (גם לא כל כך חיפשתי, כי אין כאן את הכלי הזה שמחזיק את השקית).

למעלה