רק בישראל

מארסו

New member
רק בישראל

בשיחה שהיתה לי עם חבר ניסינו לנקוב בשמות של כמה שיותר מוצרי צריכה שניתן למצוא רק בישראל. לגבי כמה מוצרים היה ויכוח האם אכן ניתן למצוא אותם רק בישראל או שניתן למצוא אותם בשמות אחרים בחו"ל. אז קודם כל, אשמח לשמוע רעיונות למוצרים כאלה. שנית - האמנם אי אפשר להשיג בחו"ל "גלידה תל חנן" ? (בשם זה או אחר)

אלי ו.

New member
הייתי שואל גם בפורום ישראלים בחו"ל

מוצרים שזכור לי שחברים ישראלים התלוננו שקשה להשיג בארה"ב: במבה, ביסלי, שקדי מרק, גבינה לבנה, מילקי, קרמבו, קפה נמס עלית, בורקס, שוקולד פרה, חומוס, טחינה, סחוג, סמרטוט לספונג'ה, אבקת מרק, מלפפונים סבירים. חברים אמריקאים שומרי כשרות שמגיעים אלי מאוד מתלהבים מ KFC מקדונלדס ופיצה האט הכשרים.

יש לי כמה תמיהות על הרשימה שלך:

למי חסר קפה נמס עלית? ושוקולד פרה? ואיך קרה שסיגריות נובלס ובירה מכבי נעדרים ממנה?

ודרך אגב, אחד הפרקים המעצבנים ביותר

בסדרה זהו זה עסק בישראלים המוכרים ספונג'ה בתור פריט אופנה בארה"ב.

מה זה אטה???

וקודם שאני אמצא בניכר רצפה ראוייה לשמה ואחר כך אני אחשוב על לשפוך עליה מים. בעיקרון יש הרבה פתרונות. המופ כבר עושה את דרכו לדלי הספונג'ה של ההיסטוריה. מה שהולך היום זה מין משהו דמוי מחק של לוחות לבית ספר. מדביקים עליו מין מטלית כזו כמו מטלית לחה ומעבירים בבית. זה עושה מכל הלכלוך סמרקץ', חלק נדבק לזה והיתר עובר דירה לצד השני של החדר. http://www.procterundgamble.de/presse/archiv/handelspresseaussand-06-03/Swiffer.jpg

אני ואטה נשנה את העולם

הכוונה הייתה ל"אהה". הסתכלתי בתמונה. לא הבנתי מה הדמיון של זה למחק של בית ספר?

לגבי במבה, יש לה מקבילות בגרמניה

גם אם אינן כמו במבה
בסלי ושקדי מרק באמת שאין, כך גם לגבי גבינה לבנה רכה ראויה לשמה, לשא לדבר על קוטג' טוב וגם לגבי מלקי (שנקרא בד"כ בגרמניה לא אחרת מ"דני") שלושת מוצרי החלב האלה אמנם קיימים, אבל ברמה מאכזבת מאוד. מוצר חלב שממש חסר הוא גבינה בולגרית. יש פטה, אבל אין בולגרית. גם חלומי כמעט שלא קיים. מקור הקרמבו באלזס ולמען האמת למי שיש סבלנות - מומלץ לנסות לעשות פעם בבית - הבעיה העקרית שזה כ"כ טעים שנגמר מיד. בגרמניה יש לקנות גם 'גרסת מיני' של קרמבו. שוקולד פרה - באמת לא ברור לי למה שמישהו ירצה לקנות באירופה, לעומת זאת, ביחס לנמצא בארה"ב - הוא מציאה לא קטנה. לעומת זאת, לשוקולית אין מתחרים. רוב האבקות האחרות הן בעיקר סוכר עם קצת קקאו (ובלי טעם בכלל). אבקת מרק זו אכן בעיה קשה. מתברר שיש, אבל זה לא מגיע באריזות בגודל נורמאלי כמו בארץ, אלא בטבליות כמו הטיבוליות של קנור. על חומוס/טחינה/מטבוחה/טורכי וכו' אני בכלל לא מדבר. כך גם על בורקס. * אין ספק שמלפפונים סבירים זו נקודה מאוד כאובה. אבל יש עוד כמה אחיות לנקודה הזאת (אם כי זו בהחלט דוגמא קיצונית). שלא לדבר על מלפפונים מוחמצים במלח שלא מוכרים בכלל (בחומץ דוקא יש, הם מתוקים למדי - גועל נפש). כמובן שזיתים ראויים לשמם קשה מאוד למצוא - אם בכלל הדבר אפשרי. לגבי מוצרים באופן כללי, אכן סמרטוט רצפה טוב אינו מצרך נפוץ, אני לא זוכר מי היה שאמר שאולי בגלל זה לג'וק האמריקאי קוראים ככה (איך אפשר לנקות עם המופ?). גם קונדישינר באריזות בגודל סביר כמעט ואין בנכר הדוויה. אם כבר יש זה באריזות שמתאימות לדוגמיות פחות או יותר (שלא לדבר על המבחר). למען האמת זה נכון גם לגבי שמפו. נרות זכרון במתכונתם היהודית (מה שמוכר בארץ, ולא בזכוכית אדומה) גם לא קיימים בחו"ל. כרגע לא עולים בדעתי עוד דברים, אבל בטח יצוצו עוד. כמו שאלי ציין, ערכנו פעם משאר בפורום ישראלים בחו"ל - מדהים כמה הרשימות היו ארוכות. * בכל הנוגע לאוכל התעלמתי מעניני הכשרות, אם מוסיפים את הטיעונים האלה, רוב המוצרים הציינתי - כמובן כאילו לא קיימים.

diday

Member
דברים דומי ביסלי יש בגרמניה

איני יכול לשפוט לגבי איכות וטעם. בגבינה לבנה רכה אני חולק עליך. מלפפונים סבירים אפשר להשיג בשפרהוולד ליד ברלין, אלה של הארץ אכן יותר טובים. קרמבו טוב, היחיד שמצאתי כאן הוא קרמבו מיובא משבדיה באיקאה. דבר נוסף שחסר הוא פיצוחים מכל הסוגים, במיוחד גרעיני חמניות פיסטוקים ושקדים. שני האחרונים ניתנים אמנם להשגה מקומית, אבל רק כמזון מעובד, ושקדים עם קליפה קשה אין בשום מקום.

דומי בסלי לא ראיתי בשומקום ושמעתי

מישראלים שהתחילו ליבא (באופן מסחרי) שזה להיט בקרב פאבים מקומיים, שלא הכירו את זה קודם (בשוויץ)

צימעס

New member
ניסית לטגן אטריות ולראות מה קורה?

יש גם ביסלי הודי, שונה לגמרי מאוסם, אבל בכלל לא רע. אולי יש לכם חנויות של הודים?

איך עושים בסלי - אני יודע, זה

לא חסר לי (וכאמור - גם יש לי היכן לקנות), אבל גרסות מקומיות לא ראיתי שקיימות.

למעלה