רקע למדעי המחשב

vg04285

New member
רקע למדעי המחשב

שלום חברים. אני בא מרקע דתי (חרדי ליתר דיוק) ולא למדתי מתמטיקה. אני רוצה ללמוד באו"פ בחו"ל לתואר מדעי המחשב, אבל לא יודע מאיפה להתחיל ללמוד.
האם מישהו מכיר אתרים אפילו בתשלום ללמוד בגרות במתמטיקה 5 יח"ל בצורה מסודרת?
תודה רבה

מה כן למדת?

אלגברה אתה יודע?
&nbsp
יש הרבה מקומות שמציעים מכינות או השלמת יחידות.
&nbsp
תעבור על החומר של אשנב למתמטיקה או שפשוט תיקח אותו ותצפה לעבודה קשה.

RoadBump

New member
אפשר להשלים הכל

אני בא מאותו רקע כמוך, וגם לא היה לי ידע במתמטיקה, והשלמתי די בקלות.
בעקרון המתמטיקה האוניברסיטאית די שונה מהמתמטיקה של בית הספר (לא שלמדתי אותה, אבל לפי התרשמות מספרי הלימוד). לומדים נושאים מתקדמים וחדשים, ושמים דגש על הוכחת טענות. המתמטיקה הבית ספרית משחקת תפקיד משני, כתשתית לחומר הקורס. אין צורך להעמיק יותר מדי.
צריך לדעת אלגברה. אני למדתי את הספר Head First: Algebra, ואני חושב שהוא מצוין.
בהמשך תצטרך לדעת עוד נושאים, כמו טריגונומטריה ופולינומים, אבל תהיה לך חזרה קצרה על החומר הרלוונטי בספרי הקורסים. זה הולך להיות קצת קשה וצפוף למי שלא למד, אבל אפשרי. צריך גם טיפ טיפה גאומטריה, אבל ממש בקטנה.
קח את אשנב למתמטיקה. זה ייתן לך חשיבה מתמטית והיכרות עם מגוון נושאים. לי זה מאוד עזר.
ובהצלחה

vg04285

New member
ואיזה נושאים ללמוד ?

איזה נושאים מתוך אלגברה טריגונומטריה פולינומים וגאומטריה ללמוד? ומיאיזה ספרים/אתרים אתה ממליץ. אני מתכונן להירשם כבר לסמסטר הבא למד"מח. ד"א תודה על הספר נראה מאד טוב.

RoadBump

New member
תשובות (חלקיות)

אלגברה בסיסית- פתרון משוואות ומשוואות ריבועיות, שברים, חזקות, שורשים וכו'. בקיצור כל מה שיש בספר ההוא. וחשוב גם לתרגל ולקבל מיומנות בפתרון משוואות.
טריגונומטריה ופולינומים פחות דחוף, וגם תהיה לך סקירה של הידע הדרוש בספר הקורס (בקורסים לינארית 1 ואינפי 1). אולי תיקח ספר לימוד כלשהו ותעבור על המושגים כדי שלא יהיה לך חדש לחלוטין כשתגיע לשם.
אם אתה לוקח את לינארית 1 לפני אינפי 1, שים לב שהפרק הראשון הוא פרק הכנה, שמכסה את החומר הנדרש לקורס. אני מציע שתתחיל ללמוד אותו שבוע שבועיים לפני הסמסטר. כמו"כ בסוף הספר יש נספח על פולינומים במקדמים שלמים, חשוב ללמוד אותו גם כן.
גאומטריה אין צורך ללמוד, כי תצטרך אותה פעמים בודדות ממש. ואז אתה יכול לחפש בויקיפדיה את התכונה הספציפית שאתה צריך, או לשאול מישהו. כמובן שלא יזיק לעבור על ספר לימוד כלשהו.
לגבי ספרים- אין לי מושג.

למעלה