רקומפרסיה רטובה

Princes Vespa

New member
האמת שזה לא נשמע לי הגיוני בכלל

אין לי שום ידע מעבר לידע הבסיסי ומעבר להיגיון. אבל לפי האינסטינקט שלי , אם כבר עשיתי איזו שטות בצלילה , אני לא אלך ואתקן אותה על ידי שטות אחרת. כן , נראה לי שביצוע רקומפרסיה סתם כך זו שטות. אם הצלילה שביצעתי היא צלילה חריגה , אנקוט בנוהל של צלילה חריגה כלומר - הימנעות מצלילה ומטיסה במשך לפחת 24 שעות , והשגחה רפואית. לא צריך אוטומטית להכנס לתא לחץ , אבל יש להיות קשובים לסימנים ובכל דאגה הכי קטנה לפנות לרופא. זה הדבר האחראי והנכון לעשות לדעתי.. אלא אם כן כמו שנאמר קודם , תא הלחץ הקרוב במרחק כמה ימי מסע.. וכו´ וכו´ במקרה שכזה , מלכתחילה יש לנקוט עוד ועוד ועוד זהירות בצלילות..

menimm

New member
קורה שצלילה לעיתים קצת חורגת

וקורה שלפעמים לא יוצא לעשות חניית בטיחות סה"כ זו חניה מומלצת ואינה חובה כל זמן שלא חורגים מגבולות הטבלה / מחשב .... אחרי צלילה כזו, הייתי בשמחה לוקח כמה שלוקים טובים של חמצן טהור, אבל אני לא חושב שזה אפשרי אלא אם כן יתקיים מצב של "תאונת צלילה", אולי אחרי צלילה כזו כדאי באמת לרבוץ עוד כמה דקות בעומק 5 מטרים, מה זה כבר יכול להזיק ? אני זוכר בפורום של אי.או.אל מישהו שכתב על צלילה בגבולות המחשב שהביאה אותו לתא לחץ, אולי אם אחרי הצלילה הוא היה חוזר למים לכמה דקות זה לא היה קורה לו, אם אני זוכר נכון, לא היו סימפטומים באותו היום ורק ביום שלמחרת הוא וזוגתו הרגישו עייפות ואולי אפילו כאב בפרקים. אני מניח שזו היתה מדק´ קלה מאוד, ולכן אני חושב שרקומפקסיה קצרה יכלה להטיב עימם. מה דעתכם ?

ניב ד

New member
מה לא ברור פה ?

לפי כל הספרות, הנהלים, ההנחיות והנסיון אסור בשום פנים ואופן לבצע רקומפרסיה רטובה אלא במקרי חירום שתוארו לעיל !! אתם רוצים להתאבד? תתאבדו. יצאתם מצלילה - במיוחד חריגה, אסור לחזור למים נקודה. במידה ומישהו מרגיש חשד לדקו´ אין שום דרך לדעת את חומרתה, האם זה בדרך ל Type 2 וכן הלאה. לכן הולכים לתא לחץ - יש ביטוח, מה זה משנה ? הכבוד?

menimm

New member
לא עניין של כבוד..

ענייל של להרוויח עוד כמה דקות של צלילה, ולדעת שאינך מזיק לעצמך אלא מקסימום מסייע לעצמך. היתה לנו צלילה, שבה אחד מהחברים הרגיש לא טוב ורצה לעלות מיד למעלה, עליתי איתו ביחד, הוא רצה לוותר על חניית הבטיחות, עלינו לפני המים,לאחר שוידאתי שהוא בסדר, ירדתי לעומק 3 מטרים תחתיו וביצעתי את חניית הבטיחות. אם הייתי מרגיש לא נוח עם העליה למעלה, הייתי מגדיל את חניית הבטיחות שלי, האם השיקול מוטעה ? אשמח ללמוד תמיד.

ניב ד

New member
אם אני לא טועה, כבר בקורס 2

כוכבים מלמדים שאם דילגת על חניית הבטיחות ועלית לפני המים, אין טעם לבצע אותה בדיעבד והדבר אף עלול להיות מסוכן. ברקומפרסיה רטובה אגב לא מדובר על לחזור לסתם חניית בטיחות אלא על הליך שלם של חניות בעומקים וזמנים. כנ"ל מומלץ לעשות אותה עם חמצן נקי ומסיכת פנים מלאה למשל. זה לא כזה - סתם לחזור למים לרגע.

menimm

New member
כך לימדו גם אותי בקורס.

אבל מאז, שמעתי מיותר ויותר מדר´ים, חברים, וכתבות שקראתי שזה לא מדוייק. אגב, בקורס 2 הכוכבים שאני עברתי, לא לימדו דבר על נהלי הפינוי, לא הסבירו שבכל מועדון צריך להיות מיכל עם 100% חמצן ומתי משתמשים בו. חבל שכך.

javierg

New member
לדעתי השיקול שלך היה אולי מוטעה

אם העליה היתה בגלל שהוא לא הרגיש טוב, היית צריך לצאת איתו מהמים. איך יכולת לוודא שהוא בסדר? לפעמים אנשים "לא מרגישים טוב", רגע אחד מדברים אתך ורגע שני יכולים להתמוטט. לפי התיאור שלך עלית איתו עד למים, דיברת איתו כדי לוודא "שהוא בסדר" ואחר כך ירדת ל-3 מטר. החבר היה יכול להגיד לך שהכל בסדר, לצאת מהמים ולהתמוטט על החוף (מאלף ואלת סיבות, לאו דוקא קשורות לצלילה) ואתה משוטט לך אי שם ב-3 מטרים. גם אם הוא לא יצא מהמים והוא בקשר עין מתמיד איתך, עדיין היה יכול להתמוטט במים עם הציוד שזה יותר גרוע. על מה אני מדבר? היה לי בצבא חייל שבאחד הסיורים אמר שהוא לא מרגיש טוב. אח"כ טען שהוא רואה נצנוצים בעיניים. הדבר מייד עורר גל צחוק בסגנון "אתה נצנצן אז אתה רואה נצנוצים". דקה לאחר מכן הוא התחיל לצעוק שהוא לא רואה כלום והתמוטט עם פרכוסים וקצף דמי מהפה. כל האירוע לקח התפתח תוך פחות מחמש דקות. לאחר שנבדק בבי"ח גילו שיש לו אפילפסיה וזה היה ההתקף הראשון שלו. אילו דבר כזה היה קורה במים אתה היית אי שם באמצע חניית הבטיחות שלך והבחור אי שם על החוף או במים גם כן. עוד דוגמא, יותר קשורה לצלילה: לאחר צלילה בראס מוחמד אחד הצוללים שהיה איתנו טען שהוא לא מרגיש טוב. לאחר מספר דקות אמר שיש לו הרגשה מוזרה ביד שמאל. פינינו אותו לתא הלחץ בשארם. בעוד אנחנו נוסעים לאומברק להביא את המסמכים שלו (ביטוח, דרכון וכו´) הוא כבר היה על מסוק של הכוח הרב לאומי בדרך ליוספטל. הוא סבל מאיזה סוג של התקף לב. פינוי מיידי יכול להציל חיים בהרבה פעמים. המתנה של 2-3 דקות יכולה להיות בשבילך הטראומה הכי גדולה בחיים ("למה לא עשיתי כלום"). מאחר ואנחנו לא רופאים, עדיף לא לקחת סיכון.

menimm

New member
אתה צודק...

אכן לא חשבתי על האפשרות הזו, מה עוד שנראה היה שבזמן שהיינו למעלה, הוא כבר החל להרגיש טוב יותר. אבל אתה עדיין צודק, ואין לדעת.

Princes Vespa

New member
מה זה כבר יכול להזיק???

כאן טמונה בדיוק הבעיה!! אנשים חושבים שזה עיניין של מה בכך.. זה לא נכון. זאת פרוצדורה מסוכנת למי שלא מבין את ההשלכות ולמי שלא מבצע את זה כמו שצריך!! לגבי הצלילה בגבולות המחשב שהביאה לתא לחץ - לדעתי רקומפרסיה לא היתה עוזרת להם. זה לא דבר כל כך פשוט כמו שזה נשמע.. בואו נקפוץ למים והכל ישוב על מקומו בשלום. אנחנו משחקים כאן עם פיסיולוגיה מסובכת. מה שאולי היה עוזר הוא חניות עמוקות כפי שניתן לקרוא במאמרו של קותי. כנראה שהחניות העמוקות אכן עוזרות בהפחתת הסיכוי למחלת דקומפרסיה וכן מפחיתות את העייפות. חברים אנא אל תזלזלו בהוראות הבטיחות ואל תתחילו להמציא חוקים חדשים כפי שנראה לכם. בואו נקשיב למומחים - אפילו שגם אצלם רב הנסתר על הידוע.

menimm

New member
קראתי את המאמר בעבר

ונשמט לי הקישור אליו. אשמח לקבל את הקישור על מנת לשמור את המאמר אצלי.

diw

New member
In Water Recompression

יש דבר כזה, ומסתבר שאפילו משתמשים בו לא מעט והוא עוזר, אבל רק כשאין דרך להגיע תוך מספר שעות לתא לחץ. דרך אגב, כל ההתאחדויות שאני שמעתי עליהן ממליצות לא לעשות IWR (דקומפרסיה רטובה). להלן מאמר בנושא, הכולל טבלאות וממליץ כן לשקול IWR בתנאים מסוימים.

bennysnuba

New member
תחשוב על נשימת חמצן מחוץ למים.

יש בכל בית חולים (לא צריך תא לחץ). במועדוני הצלילה יש חמצן -בעיקרון לטיפולי חירום אבל יחייבו אותך במחיר המילוי מחדש ועוד הזמן שלוקח להגיע לתחנת המילוי וכו´ (יכול להגיע עד 100 ש"ח).

קותי

New member
המאמר שצירף DIW הוא מאמר נפלא

בנושא. קשה לי לראות איך ניתן להגיע למסקנה מהמאמר שמשתמשים ב- IWR (רקומפרסיה רטובה) והיא עוזרת. המאמר מביא את הידוע בנושא וממליץ שלא לעשות זאת אלא אם אתה נמצא במקום שהפינוי ממנו יקח שעות רבות, ויש לך אמצעי לנשום חמצן 100% מתחת למים, עם מסיכת פנים מלאה, תחת השגחה. בנסיון לבצע רקומפרסיה רטובה, עם אויר דחוס, אתה אף פעם לא יכול לדעת, מתי אתה מפסיק לעזור, ומתחיל לטעון יותר חנקן לרקמות (הרוויות גם ככה). ולכן זה מאד מאד לא מומלץ (בלשון המעטה).

למעלה