רקומפרסיה רטובה

Astro The Dude

New member
רקומפרסיה רטובה

מחפש טבלאות טיפול בעזרת רקומפרסיה רטובה. תודה...

ניב ד

New member
תבדוק ב Navy Manual

יש שם לדעתי את כל הנהלים כולל טבלאות הטיפול המתאימות. כמובן שמאד מאד עדיף לא לעשות את זה אלא במקרים מאד קיצוניים. אתה יכול להוריד גרסת PDF של המנואל בכתובת: www.scubatoys.com

javierg

New member
הנוהל המקובל הוא טיפול היפרברי

בתא לחץ ומתן חמצן 100 בזמן הפינוי. השאלה היא מה עושים אם קורה משהו ותא הלחץ הכי קרוב נמצא במרחק של כמה ימי הפלגה/נסיעה ואין אמצעי פינוי מהיר? צריך לזכור שמצבו של הצולל יכול להדרדר בזמן "הרקומפרסיה הרטובה" (למשל איבוד הכרה, פרכוסים) ולכן יש אלמנט של סיכון בביצוע מהלך כזה.

Alto

New member
ברור שאם אפשר אז...

תא לחץ ומתן חמצן 100% עדיף. מה שאני מתכוון האם רקומפרסיה רטובה זהו נוהל חרום מקובל שעושים בו שימוש בפועל והאם מתרגלים אותו? (ברמה של מדריך צלילה /רופא וכו....) אלטו

ניב ד

New member
אכן קיים נוהל טיפול כזה

ואפילו מלמדים אותו (רק מבחינה תיאורטית) בקורס טכני למשל. אני מניח שבקורסים מתקדמים מקצועיים - לא בצלילה ספורטיבית - יש הכשרה לזה. מובן שלעולם לא מומלץ לבצע זאת בפועל והסיכון פה עלול להיות רב יותר אפילו מהסיכון של דקומפרסיה. תלוי מאד. במגזין צלילה האחרון היתה כתבה על אחד הצוללים האתגריים בעולם שחווה תאונת צלילה וביצע את הרקומפרסיה הזו שאולי הצילה את חייו.

javierg

New member
אתה מתכוון לצולל הזה:

http://hbs.bishopmuseum.org/pylerichard.html מאוד אהבתי את התיחסותו לנושא הזה (מיהו אמיץ, מטורף או טיפש מוחלט?)

javierg

New member
והנה הסיפור שלו:

http://www.saudidiving.com/decompression-diving-lesson.htm הוא גם כתב את המאמר שמצורף באחת ההודעות הראשונות (IWR כולל ניתוח של כמה מקרים מוצלחים)

javierg

New member
הנוהל המקובל הוא טיפול היפרברי

בתא לחץ ומתן חמצן 100 בזמן הפינוי. השאלה היא מה עושים אם קורה משהו ותא הלחץ הכי קרוב נמצא במרחק של כמה ימי הפלגה/נסיעה ואין אמצעי פינוי מהיר? צריך לזכור שמצבו של הצולל יכול להדרדר בזמן "הרקומפרסיה הרטובה" (למשל איבוד הכרה, פרכוסים) ולכן יש אלמנט של סיכון בביצוע מהלך כזה.

מחשבות על צורך ברקומפרסיה

אני מסכים עם דברים שנאמרו שרקומפרסיה לא צריכה להיות *ה*תרופה למחלת דקומפרסיה. אבל נראה לי שיש מצבים שכן יש מקום לפעולה כזו, מלבד במצבי חירום. קורה שבסיום צלילה יש חשד שהצלילה לא התנהלה כראוי. למשל שהעליה היתה קצת מהירה מהמהירות המותרת, או שקיצרנו את חניית הביניים או שנמשכה קצת יותר זמן מהמותר בטבלאות (וכד´). ואני מדבר על מקרים *ללא* ראיה מיידית של סימני מחלה. הרי זה לא סביר שבכל מקרה כזה מייד נטוס לתא לחץ. למי לא קרה ששכח פעם חניית בטיחות, או שלא הצליח לשמור על עומק מספיק בחניה כזו? זו לא סיבה לפינוי חירום לתא לחץ. אבל במקרים כאלה, אני חושב שבהחלט כדאי לשקול ביצוע רקומפרסיה, כל עוד היא אינה נעשית כצלילה חריגה. אפשר לבדוק בטבלאות/במחשב ולבצע צלילה חוזרת. אני רק לא יודע מה התנאים האידאלים לצלילה כזו. אולי מישהו יוכל לתקן/להשלים אותי?

...תחזור שנית... ../images/Emo35.gif

ציטוט: "למי לא קרה ששכח פעם חניית בטיחות, או שלא הצליח לשמור על עומק מספיק בחניה כזו?"

תכף אני אזרוק עליך קריפטונייט

גם לי וגם לכל מי שיצא לי לדבר איתו על זה, קרה שהיו תקלות בביצוע צלילה ביחס לתכנון. תקלות קטנות או גדולות. אתה המום מכך שחניית ביניים יכולה להשתבש? לא קרה לך שכאשר עלית לחניית בטיחות הוצפת ריגעית למטר מעל העומק הרצוי בגלל תנופה או חוסר במשקולות או גלים בים סוער? לא סטית בסנטימטר מ3/5 המטרים של חניית הבטיחות? ולא בשניה מ-3 הדקות מעולם? וואו. איזה סופרמן. וכן, אני בהחלט ראיתי אנשים, שכטוב ליבם בחנקן עלו לאיטם מהצלילה עד פני המים מפני שפשוט שכחו את החניה.

קריפטו-וועס ?

מה זה הקרוטונים הללו? משו חדש למרק? לא, לצערי לא יצא לי עדיין לשכוח לעצור בחניית בטיחות ובעיות שהתחוללו בזמן צלילה נפתרו, עד כה, בשלום. כך איתי וכך עם אלו שאני מעדיף לצלול אתם בתור בני זוג... אבל אולי זו שאלה של חוסר נסיוני המספיק וגם תורי יגיע יום אחד, כשאהיה יותר מנוסה ופחות "ירוק"...?

ניב ד

New member
נפתלי, אין מה לעשות

אתה כנראה פשוט לא יודע לצלול ! לדעתי אתה גם לא מבין כלום בכרישים, צילום תת-ימי וגידול ילדים. אולי תחליף מקצוע ?

Sushi

New member
לצלול אתה כנראה יודע נפתלי

אבל ידע כללי, נפתלי, מה איתו? לא בכזו קלות צריך אדם לגלות את קלונו ולכתוב "קריפטו-וואס"...

מה לעשות סושי

ואני לא סופרמן, ראשי לא בשמיים והכוכבים לא ממש מעניינים אותי... אם יש בתשובתי הנ"ל מענה לבושתי וקלוני הרב ומנוח לדעתך - דייני. חוש הומור סושי... חוש הומור... ואם אתה לא יודע אידיש, אל תכתוב "וואס"

פליפר.

New member
מצטרף ל ../images/Emo58.gif ומתפלא

למה ש"תפספס" חניית בטיחות או לא תצליח לשמור על עומק או על הזמנים? אם החלטת לוותר על כך מסיבה כזו או אחרת - נגיד ש... אבל "לפספס"? לא צריך להיות סופרמן בשביל להצליח לשמור על זה. צריך תשומת לב!!! ואם "במקרה" פספסת את החנייה - עדיין - אל תחזור לבצע אותה. כמו שמישהו כתב - עדיף לנוח ולנשום חמצן מאשר לחזור לצלול. כשאנחנו יורדים למספר ימי צלילות - אנחנו תמיד לוקחים איתנו חמצן. ומי שאין לו - יש בכל מועדון (ואם אין במועדון - תתרחקו ממנו). אם לא התחילו שום סימנים - והעלייה לא היתה "מטורפת" - תקפיד על מנוחה ושתיה ותעשה הפסקה גדולה (עד כדי ויתור על המשך צלילות באותו יום) ואם הופיעו סימנים - ישר לתא הלחץ הקרוב!!

menimm

New member
לנשום חמצן,

חשבתי על זה בעבר, וגם כדרך לקצר זמן בין צלילה לצלילה, שאלתי היא, האם ניתן לקבל חמצן ממועדון בלי שזה יהפוך לאירוע תאונת צלילה ?

פליפר.

New member
אני לא חושב

שזה ייחשב לתאונת צלילה אם תסביר את עצמך - מה שכן זה - כמו שבני אמר - בטח יחייבו אותך בעלות מילוי חדש+טירחה ובלה בלה בלה. כך שאם אין צורך - לא כדאי. לגבי קיצור הזמן בין הצלילות - אם אין לך עוד חצי שעה-שעה לנוח - תוותר מראש על הצלילות - זה אמור להיות כיף - לא מרתון. (אבל זאת סתם הצעה שלי). ובבחי"נ

למעלה