רקוויאם ל IIIx

e-magine

New member
רקוויאם ל IIIx

אחרי שלפני כמה ימים התעוררתי בבוקר וגיליתי את הפאלם IIIx שלי ללא רוח חיים, התחלתי בסדרת נסיונות אחייה, ריסטים, התיעצויות, כאן הפורום, החלפת סוללות, שום דבר לא עזר. הבוקר שלחתי את הפאלם לכלנית, שם בדקו אותו והודיעו שלא ניתן לשיקום. אני מציין שהמסך תקין ומסך הפתיחה שלו עולה. שאלתי מה התקלה, האם זה מעבד או זיכרון ולא יכלו או לא רצו לענות לי. הם הציעו לי לקנות III משוקם ב 50$ או IIIx ב145$ שזה נראה לי לגמרי לא הגיוני. שאלתי אותם, אם משוקם מה לגבי Vx משוקם והם ענו לי אנחנו א משדרגים. אמרתי שאני שואל על קניהה ולא על שידרוג. חוצמיזה לטענתם שנה וחצי למכשיר כזה זה הרבה זמן. בינתיים אני נטול ברררר ובודק את המשך דרכי בעולם הPDA. שאלותיי הן (חוץ ממה דעתכם) אם זה נראה לכם בכלל הגיוני העניין הזה של לא ניתן לשיקום, במיוחד בהתחשב בכך שהמסך במצב מעולה. מה יש שם חוץ ממעבד וזיכרון ולמה לא ניתן להחליף אותם? האם באמת אי אפשר או שלכלנית אין חשק?

יריב ג.

New member
מילא הפאלם מת אבל חשבת מה על העברית

הרי קנית מהם פאלם + עברית של כלנית...(בהנחה שקנית אצלם מראש). לי קרה דבר דומה והם עמדו על כך בתוקף שקנייני, היינו המכשיר והעברית, אינם אלא מוצר אחד. עיון קצר בפרסומות שלהם מראה בבירור שלא כך הדבר, מה גם שהמוצר השני, העברית, נמכרת כמוצר נפרד. אם יש לך עברית על המכשיר, וקנית אותו בכלנית, עמוד על זכותך ודרוש רשיון לעברית, גם אם המכשיר אליו תעביר אותה אינו ממקור כלנית. סתם עצה, יום טוב.

e-magine

New member
עברית, באמת סיפור מוזר

למה הם לא נותנים את העברית על דיסקט או על CD? פעם כשנמחקה לי העברית, הם נתנו לי קוד בטלפון, אני חושב שעוד יש לי אותו. מעניין אם אפשר להתקין עברית מפנטיקון ולהשתמש בקוד הזה.

זה די ברור למה הם לא נותנים את

העברית על CD/דיסקט - אחרת אנשים היו שולחים אותה אחד לשני בלי הרבה בעיות ! באמת נשמע לי מוז4ר שאי-אפשר לתקן ! יכול להיות שהייתה אי הבנה והם אמרו שזה כבר לא רווחי לתקן ועדיף לקנות אחד אחר - זה כבר נשמע הרבה יותר הגיוני !

e-magine

New member
עומר - חשש מפני פירטיות אינה סיבה

שלא לתת ללקוח את התכנה. כשאתה קונה כל תכנה, של מייקרוסופט, של נורטון, משחקים או כל דבר, אתה מקבל את הCD המוכר לא אומר לךף תביא את המחשב שלך ואני אתקין לך, כדי שלא תוכל לנצל לרעה ולתת לאחרים להשתמש בלי רשיון. נתתם לי רעיון מעניין מאד, היות ואני עו"ד, מה דעתכם על תביעה נגד כלנית לחייב אותה למסור CD לכל מי שרכש את העברית שלה? מקווה גם להתייחסות של מנהלי הפורום.

avivgr

New member
יש לך את הזמן, הרצון והכסף?...

בתור התחלה אפשר לשוחח עם עובד בדרג גבוה כדי לברר את הנושא... אביב

e-magine

New member
תראה, כרגע יש לי גבייה של פאלם

אפילו פאלם אין לי ככה שלא דחוף לי. אני מנסה להשיג איזה 3xe של הראל במחיר זול. לכן אני רוצה לשמוע תגובה מאדם ומאמנון, כי אין לזלזל בכוחו של הפורום הזה. אם אני אפנה לכלנית בכתב כעו"ד יתכן ויתנו לי cd כדי להשתיק אותי, אך בטח לא יסכימו לתת את זה לכולם. זה כבר יהיה מצב שיהיה עדיף להם אולי להילחם.

צרור עצות..

א. עומר ו e-magine - נא לגשת לפורום "פאלם פיילוט - יד שניה" יש שם הצעות מאד אטרקטיביות (איך אני במילים קשות ? הא? ). ב. e-magine - פרסם הודעה בפורום עם הכותרת "לאביבית" ואני מניח שתקבל תגובה של כלנית... ג. e-magine - אם אכן עו"ד אתה, אני מחפש עו"ד שיגיש בשמי בג"ץ בנושא מסוים (לא פאלמי) כתוב אלי לאימייל בבקשה כדי שאוכל לחזור אליך..

e-magine

New member
א´ ../images/Emo51.gif אמנון על העיצות ../images/Emo38.gif

ב´ לא הולך לקנות יד שניה, קניתי אתמול פאלם IIIxe מכירה סיטונאית, במחיר די מצחיק, לא הולך לעשות כאן פירסומת. קראתי שאתה עובד עם III אז אני מניח שאתה מבין אותי. אגב כמה זמן חי הIII הזה? ב´ לאביבית, יעשה. ג´ השיקול שלי היה שלפי דברי הבחורה מהשרות של כלנית, שנה וחצי של חיים למכשיר כמו שהיה לי, זה הרבה זמן. אם כך, לא ממש רואה הצדקה (לגביי אישית בשים לב לסוגי השימוש והמידה) להשקיע את הסכום הנדרש היום עבור פאלם מהדור החדש. ד´ אפנה אלייך במייל.

קראתי בעיתון שמיקרוסופט החליטו

שלא לתת את הדיסק של Win XP למי שקונה מחשב חדש, אלא להתקין את העותק של התוכנה עליו וגמרנו ! אפשר לשכוח מהתקנה אחרי פירמוט ! אם אתה רוצה שאנ אשלח לך הוראות לאיך להעתיק את העברית מהפאלם לדיסקט שלח לי אימייל,
עומר

ואני קראתי באתרי אינטרנט מסוימים ..

שאמנם אין דיסק, אבל ניתן פשוט לפני הפירמוט לגשת ולהוריד גרסה מלאה מעשרות אתרים שמספקים אותה ... חינם אין כסף ... בפעולותיה אלו מיקרוסופט מעודדת ונותקת זריקת מרץ לשוק התוכנות המועתקות ואין צורך להתיפיף מיקרוסופט הביאה את על עצמה בגישתה כלפי הלקוחות. שאלה : ניתן ב XP להשתמש בקוד שיש לך ברשיון שנקנה בכסף על גירסה שהורדה מהרשת ?
The Colonel

caiim

New member
תודה ובקשה

אולי תוכל גם שלשלוח לי באימאייל איך מורידים עברית של כלנית לסידי כדי שיישמר באם נמחק וכד´ וגם תודה על הכל ירבו כמותך

אני לא עורך דין, אבל יש לי שאלה ../images/Emo35.gif

קודם כל אפשר להשיג את העברית באתר של כלנית (להוריד), את הקוד מקבלים מכלנית בפעם הראשונה שקונים את המוצר. אתה מוזמן להתקשר לכלנית, לבקש את אביבית פיינבגר (400-600-800-1), היא תשלח לך את הקוד במידה ואפשר לקבל CD, אני בעד (חוסך זמן הורדה, כאבי ראש, הסכם חתום עם קוד מוצר) ואגב איך זה הולך בהראל?
האם אפשר לנצח במשפט, לחייב את כלנית למסור CD, כהדבר לא חתום באף הסכם שעשית איתם? (הסכם מתבקש מהקניה) זה כמו שאם אתה קונה בירה בכל קיוסק, אתה מקבל בקבוק (למשל) ובקיוסק שמתחת לבית מוכרים בירה בכוסות שילמת חמישה שקלים, קיבלת את הכוס, שתית ואז נזכרת כי בכל מקום אחר אתה מקבל את הבירה בבקבוק (אבל כבר קנית ושתית ועבר זמן) דוגמא טובה?

דוגמא לא טובה .... צר לי ..

אמנם גם אני איני עו"ד אך הדוגמא אינה טובה... כפי שאמרת אתה קונה בירה, קנית בירה שתית את הבירה הכל טוב ויפה. הכלי שבו הוגשה הבירה אינו חשוב כי קנית בירה ולא כלי להגשת בירה. אם קנית עברית, אז קנית וגם כאן לא חשוב הכלי בו הוגשה, אבל ... כשקנית בירה קיבלת את הבירה ועשית בה כרצונך, שזה אומר במקרה הטוב עירית אותה לקירבך בלגימה. עכשיו אם כלנית היתה אומרת, קנית עברית העברית שלך ותעשה בה כרצונך על ידי כך שתבוא אלינו ואנחנו נעביר אותה לכל מכשיר שתרצה כי הרי מרגע שקנית אותה שלך היא ואתה תתקין אותה כרצונך (עותק אחד כמובן) או לחילופין ניתן לך דיסק ובו התוכנה שמתאימה אך ורק לפאלם שלך. אם זה כך אז זה תקין. אבל להגיד לך תקנה ב 50 דולר וזה חד פעמי, נמחק/נהרס/רוצה להתקין בפאלם אחר - אז שלם שוב 50 דולר. זה לא תקין, לא צודק, לא נכון ואולי (אולי) גם לא חוקי. הערת אגב, אם אי אפשר לתבוע, אפשר להעתיק וככל שכלנית תגזים כך יעתיקו יותר כפי שאמרו חכמנו "ככל שיענהו כן ירבה וכן יפרוץ" כן יהי רצון ונאמר אמן ויפה שעה אחת קודם !
The Colonel

מסכים עם שלילת הדוגמא, הבהרה ../images/Emo3.gif

ראשית, אני בעד דיסק עם עברית שנית, מסכים עם שלילת הדוגמא, צודק בהחלט (גם אל"מ וגם עו"ד) והבהרה לגבי העברית, אתה קונה עברית פעם אחת בלבד. זהו, העברית שלך לכל החיים במידה ואתה קונה מכשיר חדש, יש לך שתי אפשרויות: -להעביר את העברית הישנה למכשיר החדש (עדכון גרסה) - יש להביא את המשכיר למעבדה, העברית תמחק מהמכשיר הישן ותותקן בחדש ולא תשלם דבר. -לקנות עברית למכשיר החדש במחיר מוזל - לא זוכר איזה, תשאל את אביבית אגב, אני באמת חש פה בתסבוכת - למה אין עברית על דיסק אפנה מחר לסמנכ"ל כלנית עם השאלה, נראה מה אלון יגיד אדם

qwertyx

New member
למה צריך דיסק?!

ניתן להוריד תוכנה מעודכנת יותר מהרשת אני לא מכר מישהו עם פאלם וללא חיבר לאינטרנט, ואים יש כזה, חמור מאוד כי הוא בהחלט לא מנצל את מלא הפוטנציאל של הפאלם. זה באמת לא סיפור גדול להוריד 500K גם במודם האיטי ביותר, ואם אתם חייבים דיסק, תצרבו לכם את הקובץ... או לחלופין תעתיקו אתו לדיסקט פשוט.

shlomogarbi

New member
כל השיח הזה הוא עקרוני בלבד...

ממש לא בעיה להוריד עברית ולשמור אותה על 1000 דיסקים אבל למה שאנחנו בתור צרכנים צריכים לחשוש בכל פעם מהיציאות של כלנית ומהכללים שלה? למה כלנית מערימים עלינו קשיים? המפתח לפתרון הבעיות עם כלנית נתון בידינו!

qwertyx

New member
באילו קשיים נתקלת כשפנית לכלנית?

עד עכשיו אני רואה רק שיתוף פעולה לא רע בכלל...

למעלה