רצפת פרקט

dayanjak

New member
רצפת פרקט

אני בונה בית ובכוונתי לרצף בפרקט מספר חדרים.אני מתלבט בנושא המפרט הנכון לבצוע.נכון כלכלית וגם טכנית ישנם מציעים להניח הפרקט על רצוף זול כלשהו(טרצו סוג ב או קרמיקה זולה ואחרים הממליצים על מדה מתפלסת שבבדיקה שערכתי העיניין די יקר. מה דעתכם

מאגר

New member
המלצה| לגבי ריצפת פרקט

לבנית הבית מספר דברים יש לי להגיד לך בנושא פרקט מתוך ניסיון של 38 שנות עבודה בבנין 1 . לפני העשיה יש לשקול מספר דברים שבטוח לא נתתה עליהם את הדעת א. צריך לבדוק מי האנשים הגרים בבית סביר להניח כי משפחתך היקרה קרי ילדך אשר יביאו את חבירהם ופה מתחילה הבעיה דברים נופלים הם פצע בעץ נוזלים נישפכים הם כתם בעץ בארץ נושא הפרקט הוא נושא מאוד רגיש האקלים הישראלי אינו מתאים כל כך לפרקט ילדים אינם יודעים להתנהג על פרקט ואתה עשוי למצוא את עצמך מחליף אותו בריצוף רגיל מהר מאוד אי לכך עדיף יהיה לעשות ריצפה מקרמיקה פורצלן או מרצפות טרצו יפות ויש מיגוון גדול מאוד או מרצפות שייש ולא להסתבך עם פרקט פרקט מתאים למסרדים יוקרתיים שבהם בדרך כלל הישיבות נעשות החדרי ישיבות והמשקד משמש רק את אותו מנהל או פקיד שיושב בו נתתי לך קו מחשבה למרות שאני יודע שאני מנפץ חלומות בקו מחשבה זה אבל זכור כי הפרקטיקה במקרים אלה מנצחת אין מספיק ידע בארץ לטיפול בפרקט ואין מודעות להיתנהגות על פרקט
על ההקשבה וב
בהחלטה

סקיפר1

New member
מאוד פשוט. בקש ממתקין המלצות של

לקוחות ותיקים דבר איתם וגש גם לראות. לדעתי אין ריצוף כמו פרקט ונכון צריך גם הרבה משמעת, אבל ראיתי בתים שיש בהם כלבים והפרקט עדיין מושלם. כמובן שבחו"ל יש תרבות פרקט כי רוב הבתים (האמריקאים שגרתי בהם, למשל) בנויים מעץ. בבית בנוי עץ לא נוהגים לרצף טרצו/שיש/גרניט פורצלן פשוט משתמשים בפרקט (למינציה - ל 3-7 שנים וזורקים. ועץ - ל15-20 שנה ומחדשים מדי פעם). שיהיה בהצלחה.

מאגר

New member
../images/Emo65.gif../images/Emo8.gifסקיפר1 אתה גאון

הם חשבתה כמה עולה פרקט כאן וכמה עולה פרקט שם שאתה אומר לזרוק אחרי 3-7 או בעץ כל חמש עשרה שנה מאחר ובארץ אין תרבות פרקט ופרקט טבעי הוא מאוד יקר והאקלים הארץ ישראלי לא מתאים לפרקט חושבני שבבית עם ילדים שמביאים חברים אין טעם לעשות פרקט כי יהיה צורך להחליף אותו הרבה יותר פעמים מכפי שכתבתה

פדה

New member
../images/Emo91.gifפרקט סינטטי

אני החלטתי לרצף חדרי שינה הורים וילדים בפרקט סינטטי (למנציה) מכמה סיבות: 1. הרבה יותר זול 30-50 ש"ח למ"ר כולל התקנה מול 30-100 $ למ"ר של פרקט אמיתי. 2. יתרון השחיקה והעמידות בפני לכלוך ושריטות ( ביחוד אם יש ילדים בבית). בפרקט הסינטטי אין כמעט שחיקה ,כל לכלוך או נוזל ניתן לניקוי ללא השארת כתמים. בנושא הריצוף מתחת לפרקט אפשר להשיג עודפי גרניט\קרמיקה נחמדים בסביבות ה 40-50 ש"ח למ"ר שיתאים לסוג הריצוף הדומיננטי בבית.

דומינגו

New member
סיגל מעניין אותי לשמוע מה דעתך על

פרקט האם יש לך ניסיון בזה? הכוונה לפרקט אמיתי לא מדומה ולא סנטטי. אנחו מאוד מתלבטים כי זה כ"כ יפה אבל אי אפשר להתעלם מהחסרונות שלו. ובכלל יש אפשרות ליצור איתך קשר?

פרקט הוא יפה מאוד, אבל....

היי דומינגו כבר הבעתי את דעתי בעבר על פרקט. ראשית אני לא אוהבת סינטתיים ודמויים למינהם. ולצערי ראיתי פרקטים סינטתיים אחרי כמה שנים וזה נראה נורא!!!! לפחות פרקט עץ יש לו איזה חן כשהוא מתיישן. אני מאמינה שבנושא ה"עבודה" של העץ כבר מצאו את כל הטכנולוגיות וזו לא בעיה. אבל פרקט הוא מאוד עדין, וכל הזזת רהיט עלולה לשרוט אותו (זה בסוף קורה, אפילו אם נזהרים) עוד חסרון זה שינוי הצבע שלו. אחרי כמה זמן תרצו להזיז רהיטים, וישארו סימנים (שאומנם ישתזפו עם הזמן) של העץ שחש שמש ולא חייבים שמש ישירה! אי אפשר לשטוף במים אלא יותר לנקות כמו שולחן עץ. בחו,K יש להן מכונת מרוק מיוחדת וכל פרק זמן הם ממרקים את העץ. בהרבה מקומות שמיפ פרקט רק בחדר השינה כי זה חדר שהכי פחות נשחק. אני אישית, מעדיפה את תחושת הריצוף הקריר בקיץ בכפות רגלי האימתניות... אבל אם מישהו ממש רוצה עץ למרגלותיו, הייתי ממליצה דווקא על דק. המראה יותר גס, השריטות פחות "כואבות" , וההתיישנות והשחיקה רק מוסיפות לו חן רב. חסרונות העץ כריצוף נובעות מתכונותיו. רך , משנה צבע, נשחק. ברור שבחירה בעץ יותר קשה תמתן את החסרונות. אם הפרקט הוא ממש חלום שלכם. אז לכו על זה למרות הכל. אין כמו להגשים חלום. וכן, אפשר להשיג אותי. פרטים הלוחות של הפורום מ(מתכננים וגם יועצים, נדמה לי) בהצלחה

מאגר

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo39.gifסיגל ריצפת פרקט עץ טבעי

סיגל אילו קראת את מה שאני כתבתי היית רואה את תשוהתך יכולת לתת בחמש מילים "בארץ אין תרבות פרקט עדיין" "פרקט אינו מתאים לתנאי מזד אויר של הארץ" "פרקט הוא כמו עוד ילד בבית צריך כל הזמן לטפל בו"

ashlaya

New member
פרקט בבתים בארץ!

טוב אז אולי אין הרבה בתים כאלה אבל לנו יש פרקט דווקא נעים מאוד בחורף וגם בקיץ טיפול???? אחרי 2 שכבות לקה אין צורך בטיפול מיוחד.... ניקוי עדין ודי

michal_sil

New member
דק כריצוף בתוך הבית

הי סיגל, האם את מתכוונת לאותו ריצוף עץ שבד"כ נמצא מחוץ לבית? אני מניחה שיש הבדלים.. כיצד מטפלים בריצוף כזה? האם עלותו גבוהה משל פרקט? אשמח לפרטים נוספים. תודה!

דומינגו

New member
קיבלתי תשובה אחת ממאגר אני חושבת

שכתב על החסרונות. רציתי לשמוע מאנשים שיש בביתם פרקט מה הם אומרים, אבל לא היו בנמצא....

eWave

New member
איפה השגת מחירים כאלו?

אני אשמח לקבל שם של חנות, נשמע מצויין

למעלה