פרקט הוא יפה מאוד, אבל....
היי דומינגו כבר הבעתי את דעתי בעבר על פרקט. ראשית אני לא אוהבת סינטתיים ודמויים למינהם. ולצערי ראיתי פרקטים סינטתיים אחרי כמה שנים וזה נראה נורא!!!! לפחות פרקט עץ יש לו איזה חן כשהוא מתיישן. אני מאמינה שבנושא ה"עבודה" של העץ כבר מצאו את כל הטכנולוגיות וזו לא בעיה. אבל פרקט הוא מאוד עדין, וכל הזזת רהיט עלולה לשרוט אותו (זה בסוף קורה, אפילו אם נזהרים) עוד חסרון זה שינוי הצבע שלו. אחרי כמה זמן תרצו להזיז רהיטים, וישארו סימנים (שאומנם ישתזפו עם הזמן) של העץ שחש שמש ולא חייבים שמש ישירה! אי אפשר לשטוף במים אלא יותר לנקות כמו שולחן עץ. בחו,K יש להן מכונת מרוק מיוחדת וכל פרק זמן הם ממרקים את העץ. בהרבה מקומות שמיפ פרקט רק בחדר השינה כי זה חדר שהכי פחות נשחק. אני אישית, מעדיפה את תחושת הריצוף הקריר בקיץ בכפות רגלי האימתניות... אבל אם מישהו ממש רוצה עץ למרגלותיו, הייתי ממליצה דווקא על דק. המראה יותר גס, השריטות פחות "כואבות" , וההתיישנות והשחיקה רק מוסיפות לו חן רב. חסרונות העץ כריצוף נובעות מתכונותיו. רך , משנה צבע, נשחק. ברור שבחירה בעץ יותר קשה תמתן את החסרונות. אם הפרקט הוא ממש חלום שלכם. אז לכו על זה למרות הכל. אין כמו להגשים חלום. וכן, אפשר להשיג אותי. פרטים הלוחות של הפורום מ(מתכננים וגם יועצים, נדמה לי) בהצלחה