רצפה צפה

drix

New member
רצפה צפה

שלום רב אני מבקש לדעת האם ישנם יתרונות או חסרונות לבניית רצפה צפה במקום רצפה שבנויה על האדמה האדמה אצלנו היא חרסית והאדריכל תכנן אצלי רצפה צפה בגובה 60 ס"מ מהקרקע ובכלל מעניין אותי איך הקבלן יבצע את זה מה הוא כבר יכול לשים ברווח שבין הקרקע לריצפה כדי ליצור תמיכה ביציקה בתודה מראש שמוליק

פטנט ישראלי, כדי לא לעשות איטום

במו שצריך. "היתרון" רק איזה קיצורי דרך, שחוזר אלכם בעתיד, כמו בומרנג.

amic

New member
בהנדסה אין קיצורי דרך ולכן אל תתיחס

לתשובה של אדריכל בנושא קונסרוקציה. לשם כך יש מהנדסים והתשובה של אילן מכסה הכל. אם עושים סינר נכון גם בעית העכברים לא קימת . עמי

מודה על המחמאה../images/Emo188.gif

אדמה לא יציבה יש עוד בכה מקומות בעולם, ובכל זאות, לא פותרים את הבעיה בצורה אלובה שכזה... מערכת העמודים וקורות יכולים לכלל בעצמם גם את הריצפה, בדיוק כמו בכל מפלס אחר... בהחלט היתה לי מעניין לרואת ריצפה בתל אביב, שיושבת על האדמה! לא היתי אומרת, שזה שי בהמצעות קונסטרוקציה! בחיים לא תכננתי קונסטרוקציה - לא כמו מהנדסים בלי הסוס מתכננים ארכיטקטורה - אבל למדתי, כדי לדעת לקרוא תכניות קונסטרוקציה. גם, במשך 30 שנה הצלחתי לרואת כמה בניינים, בשלב הבניה!!!!

amic

New member
את רואה-יש לך תלמידים---לעניין....

למה להכניס מאמצים מיותרים למערכת השלד,מאמצים של התגברות על כוחות התפיחה, כאשר ניתן למנוע זאת???

הבית לא שלד בלבד. מעבר לסיבות

תכנון הקונסטרוקציה, יש דברים אחרים, שחשוב לטפל בהם, וריצפה שיושבת על האדמה, או שמנותק מקונסראוקציה של הבניין, בעייתי מאוד. לא מן הסתם קפצתי על חוסר האיטום - בעיה רצינית מאוד, ברוב הביניינים צמודי קרקע לא פתורה. אנשים אולי פחות רגישים לרטיבות שעולה מתוך האדמה, אבל מאז, שגבר המודעות בקשר לגז הרדון, שורש הבעיה, עוד פעם שכבת הרצפה... בעצמי (עם הידיים שלי) פירקתי ריצפה, ועשיתי איטום, כמו בברכת שחיה, עם שימוש בחומרים וטכנולוגיות המתקדמות יותר. מצבי הייה הרבה יותר קל, אם מתחת לריצוף הייה לי רצפה קונסטרוקטיבית. אני לא עוסקת בזה, רק מכתבות מקצועיות יודעת על העיה של כל הבניינים, שבנו על עמודים - בקשר לרהידת אדמה. לא מתימקת לכתוב על זה, כי אינני מכירה את התחום, רק יודעת, שקופסה סגורה יותר יציב, מאשר משטח על ארבע רגליים...אם טועה, תתקני אותי..

amic

New member
רצפה תלויה לא מנותקת משלד הבנין-

סליחה שאני חוזר -אבל רצפה תלויה !!! זה אומר תלויה על הקורות ,תלויה ולא מונחת. הרצפה תלויה מעל האדמה כדי שהכוחות הנוצרים עקב תפיחת האדמה לא יגרמו לה סדקים . הרצפה מתוכננת להחזיק עצמה באויר שלא כמו הרצפה המונחת על האדמה.

פ123

New member
רצפה תלויה

רצפה תלויה מבצעים בעיקר כשיש קרקע בעלת פוטנציאל תפיחה העלולה לגרום לתזוזות ולסדיקת הרצפה. שיטת הביצוע היא ביצוע קורת יסוד הקפית או עמודונים או שניהם בשילוב מערכת קורות כזו או אחרת ברצפה. על מנת להפריד בין משטח היציקה (הרצפה) מניחים ארגזי קל קר חלולים או ארגזי קרטון (כוורות) ועליהם מתבצעת היציקה. המטרה הינה להעביר את כוחות התפיחה אל הארגזים (קל קר או בטון) ולא אל הרצפה. היתרונות הינם כמצויין לעיל. החסרונות...מקום לחתולים, מכרסמים זוחלים ושאר שרצים.
.

למעלה