רצפה צפה המשך ...

drix

New member
רצפה צפה המשך ...

אני מאוד מודה לכם על התשובות המלומדות בכל מקרה אני עדיין צריך לבנות רצפה צפה מישהו/י יכול/ה לתת לי ממש הוראות לגבי על מה כדאי מאוד לשים לב בביצוע מכיוון שאני אהיה כל הזמן בשטח האם יש עדיפות לשיטה מסוימת על אחרות או לחומר זה או אחר בתודה מראש שמוליק

פ123

New member
שמוליק.

ראשית כל יש לשים לב כמו בכל רצפה: מידות גאומטריות של הרצפה, לרבות בדיקות דיאגונלים (אלכסונים). האם יש יציאות ברצפה למערכות (נדיר אבל אם קיים יש לשריין הפתחים) סימון בחוט של מפלס פני הבטון המתוכנן. בדיקת הזיון מול התכנון. שמירה על מרווח של 2 ס"מ בן הזיון לחלקה הפנימי של התבנית (כנ"ל שמירת מרחק מארגזי הקלקר בתחתית). ריטוט וציפוף הבטון בעת היציקה. שמירה על יציקה רצופה ללא הפסקות. ובסוף אשפרה נאותה. אני מעדיף את ארגזי הקלקר בעלי חוד סכין. בעצם מדובר כאן על רצפה רגילה אין דגשים מיוחדים ליציקה למעט שמירה על הקלקר שלא יישבר בעת פעולת היציקה.

amic

New member
אם אתה מעונין להבין את נושא האטום

כנס לאתר בילדינג www.building.org.il הכנס לחיפש ידע מקצועי רשום רצפה וממנו תלך לעבודות איטום ורטיבות. תקרא-יש חומר מעניין. אם לא יועיל לא יזיק

אילן, אתה לא חושב, שזה לא בדיוק

עבודה, שכל אחד יכול לעשות? איפה המהנדס, שתכנן את הקונסטרוקציה?

פ123

New member
אווה!!

אני לא יודע איפה המהנדס שתיכנןאת הקו אולי הוא שותה קפה עכשיו
ועכשיו ברצינות. הבחור שאל ואני עניתי, אני כבר מרגיש כמו תוכי מקולקל " קח בעל מקצוע כזה, קח בעל מקצוע אחר..." אני לא אמרתי מי צריך לעשות מה.... זה מה צריך לעשות בגדול. את צודקת חד משמעית יש צורך בהנדסאי (לפחות) שיאשר את התבניות והזיון לפני היציקה.

drix

New member
ישנו מהנדס

אבל הוא רק בודק שיש מספיק ברזל כדי שהבית לא יצנח וכמו שכבר ראינו גם את זה הם לא עושים מספיק טוב לכן אני רוצה להיות מעורב ולקבל החלטות מעשיות

drix

New member
אני שואל

לפי התוכניות יש רווח של 60 ס"מ בין הקרקע לריצפה שלי אתם רוצים להגיד שהקבלן צריך לשים קלקר עד הגובה הזה ואותו קלקר יכול להחזיק גם בלוקים גם ברזל וגם בטון בלי לקרוס ונגיד שכן למרות שקשה לי להאמין לאחר שהבטון יבש מה עושים באותו קלקר לא ניראה לי שניתן לפרק אותו ובנושא האיטום שדיברתם עליו האם בסוג בניה כזה דרוש קבלן איטום ובמידה שכן על מה כדאי לשים לב במיוחד לדעתי מדובר בנושא רגיש מאוד לטעויות בתודה מראש שמוליק

פ123

New member
.....אתה שואל אני עונה.............

כן, גובה הארגזים צריך להיות 60 ס"מ. כן, הארזים יחזיקו את הבטון הנוצק, אחרי תהליך ההתקשות של הבטון העומס על הרצפה מועבר למשטח הבטון שיכול לשאת עומסים גם מבלי שהמשטח נסמך על הקרקע. הארגזים יישארו שם אחרי היציקה, עם הזמן הם יירקבו (במקרה ומדובר על ארגזי קרטון) בכל מקרה גם הקלקר וגם הקרטון לא מעבירים כוחות לרצפה, הם פשוט נמעכים. איטום? לעניות דעתי די במריחות הקורה ההיקפית בסיקה בתום גמר היציקה, לשם כך תשתדל כי הקורה ההקיפית של הרצפה תהיה חלקה ככל האפשר.

drix

New member
ושוב שואל

קראתי במספר מאמרים ששלב האשפרה מאוד חשוב לחוזק ולמניעת סדקים ועד כמה שידוע לי קבלנים מאוד מאוד מחפפים בנושא הזה על מה אני צריך להקפיד בנושא הזה אמרו לי שאסור להשקות בצינור כל כמה שעות מה הדרך הכי טובה ומומלצת לבצע והאם ניתן להכריח את הקבלן לבצע בתודה מראש שמוליק

פ123

New member
......ושוב עונה.......

המשטח כעיקרון צריך להיות כמה שיותר רטוב. הכי טוב לכסות ביריעות יוטה ולהרטיב. שיטה אחרת היא לרסס את המשטח בCURING COMPAUND שזה חומר המהווה תחליף להרטבה ומספק אשפרה לבטון, הוא בעצם יוצר שכבת ווקס ע"ג הבטון.(יש לרסס פעם אחת בלבד!!!!) החומר מיושם בריסוס, הוראות יישום ע"פ הנחיות היצרן. ייתרון השימוש ב CURING הינם שאינך מחובר לצינור. חסרונות (לא רלוונטי לשלב הרצפה) אסור ליישום במידה והנך מעוניין לחפות את אלמנט הבטון (טיח, חיפוי לבנים וכו´) מכיוון שהוא מונע הדבקה (וקס זוכר?!)

drix

New member
אני לא נכנע

1. איטונג פומיס שחור יתרונות חסרונות 2. מי עדיף שיקנה את החומרים "ברזל בלוקים בטון" אני או הקבלן 3. מה עדיף קודם עמודים ואז קירות או הפוך 4. היכן ניתן למצוא חוזה מסודר וטוב לבנית שלד בתודה מראש שמוליק

פ123

New member
אני מתחיל...................סתאאאם

1. אני לא מכיר איטונג פומיס שחור.. כעיקרון פומיס זה קישקוש הוא מבודד בבית בלי פתחים ובלי חורים. אני סבור שעדיף את האיטונג הסטנדרתי, (מה גם שמצאו קשר בין בלוק הפומיס למחלת הסרטן....אבל היום כל דבר קשור לסרטן...) 2. הכי טוב קודם צבע.............. עדיף עמודים. לוודא בעת הביצוע שיוצקים אותם במקום, ואז לבנות את הקירות. 3. לגבי חוזה....למתי אתה צריך את זה????

פ123

New member
חכה שאחזור ממילואים...

אני אעזור לך בתחילת החודש הבא

אני מעדיפה קודם קירות ואז

עמודים. החיבור לקירות הוא מושלם. החסרון הוא שצריך למצוא קבלן טוב שיודע לעבוד בדרך הזו אחרת הבית יהיה עקום. כי קשה לחזק את התבניות כך.

פ123

New member
האמת...

שאף פעם לא ניסתי, לעניות דעתי, אין זו הפרקטיקה המקובלת. אבל.....ננסה פעם אולי ייצא לי גם מבנה ישר

למעלה