רציתי רק להגיד לכם...

רציתי רק להגיד לכם...

דרך אגב ההודעה הקודמת שלי הייתה בצחוק :) אז ככה: אני חניכה שדי הרבה זמן גדלה בצופים....(ובאמת הרבה..) אבל לעט לעט התחלתי לחשוב על הדברים.. ולדעתי מסגרת הצופים הפכה להיות לעט לעט בושתית וסותרת את עצמה!!!! (וזו הסיבה שבסוף עזבתי!!!) אז ככה (ובבקשה תקראו!!) הצופים כמה שמלמדים על שיוויוון , היא לא שווה בגרוש!!! המדריכים \ מרכזים די חושבים את עצמם מול החניכים, והדוגמה הקלאסית לכך , היא הייתה ביום צופה שלנו של שנה שעברה... ואני מצטטת את דבריה של אחת המרכזות!!!! "אתה חניך, אני לא לרמה לדבר איתך"!!!!!!! והחניך בסך הכל שאל אותה לגבי השעות חזרה!!!!! אז עם כל הכבוד למרכזים, אני לא אומרת שלא צריך להיות מרחק כל שהו בינם לחניכים.. אבל גם חניך הוא בן אדם!!!!! מלבד זאת, הנושה של המשמעת די עובר את הגבול בצופים!!!! כאילו חאלס!!!!!!! זו תנועת נוער!!!!!!! חניכים אמורים להנות, והתגבש, ולא ללמוד איך להתנהג.. (ובין הדברים אני מדברת על חניכים שמעיפים אותם בגלל שהם מאחרים \ באים בלי חאקי!!!) כאילו מה??????????? אם הם באים בלי חאקי מכל סיבה כלשהי, למה להם לבוא???????? אז אני מבינה שזו תנועת נוער, ואפשר להעיר לחניך!! אבל להעיף אותו מפעולה בגלל זה???!!!?!?!?!?!?!?!?!!??!!?!? זה כבר רו לדעתי!!! כי כמו אם תבוא לשיעור קרטא אחד בלי חליפה, או לשיעור בלט בלי בגד גוף, לאיעיפו אותך!!! (ותאמינו לי שזה לא מראה על זילזול!!!) מרכזים צועקים על חניכים כאילו זה בצפר....... אבל מי הם שיצעקו עלי או על כל חניך אחר?????? אם כבר, אז זה מראה על זילזול לחניך!!! לדעתי חייבים בצופים ובדחיפות להוריד את נושא המשמעת!!!!! ולתת גם כיף הנאה, חופש, וכבוד לחניכים (באותה מידה למרכזים!!!!) מקווה שתגיבו, ולא רק בשלילה, אלה לנסות להפנים את מה שכתבתי!!!

פרה גאה

New member
אפשר להגיד משהו בלי קשר? תודה

יש לך מלא שגיאווווווווווווווווווווווווווותתתתתתת כתיב.... אני רוצה גם להגיב אבל אני לא יכולה כרגע... אז תגובה מובטחת בהמשך

המחסנאי

New member
אוקיי יש לי מה להגיד

דבר ראשון אני מסכים איתך שהמרכזת לא הייתה צריכה לומר מה שהיא אמרה. לומר כזה דבר לחניך זה באמת אסור. אבל בקטע של החאקי אני לא מסכים. אם חניך לא מגיע לפעולה עם חאקי ורק יאירו לו, ברוב המקרים זה לא יזיז לו בכלל. ככה זה... בגלל זה אין ברירה וצריך להראות להם את החומרה של מה שהם עשו ולשלוח אותם הביתה, כי זה כמו לא לבוא לצבא במדים. זה ערך חשוב מאוד בצופים.

matansolomon

New member
שיוווואו את כל כך לא צודקת!

באמת אסור להגיד מה שהיא אמרה, ובואי נעזוב אתזה כרגע... אבל בקשר לחאקי ולאיחור, תחשבי שאת היית מדריכה, וכל כמה דקות באמצע פעולה אנשים מאחרים באים ונכנסנים לך באמצע, וזה מפריע! מנסיון אצלי בשוות יש הרבה מאחרים, ברגע שהם איחרו והמדריכות אמרו להם לא הם המשיכו ולא שמו זין, בפעם הראשונה שלא נתנו להם להשתתף בפעולה, הם הפסיקו לאחר! ופשוט תמיד הגיעו בזמן! ואני חושב שזה אותו דבר גם עם חאקי ועם הכל... אז תחשבי על זה

אולי..אבל אני מדברת על...

העניין של המשמעת!!! שנה שעברה יצאנו לאיזה טיול.. (לא זוכרת, איזה תחרות בין השבטים..) וישר שהגענו עשו לגדוד שלנו מסדר, ורכזת ההנהגה פשוט עמדה וצעקה עלינו!!! במסדרים פשוט יושבים וצורחים על חניכים!!! אז עם כל הכבוד להם, כאן זה לא צבא ולא בצפר!!! זו תנועת נוער!!! שבה אמורים להנות!!!! אני אישית לא נהינית שאני באה לטיול וישר שאנחנו מגיעים יושבים וצועקים עלינו!!! די קשה להסביר, אבל החלטתי ללכת ולנסות תנועת נוער חרת, ולראות אולי זה שונה.... אוקי אז הלכתי, ועזבו ששם בכלל לא עשו מסדרים!!!! המדריכים היו בראש ממש פתוח עם החניכים, ועובדה שהחניכים לא איחרו ולא כמו שאמרת 'שמו עליו זין'.... או לדוגמא.. המדריך שבאמת היה הכי טוב שלי, ולא עשה הצגות של "אני מדריך , אני מעליכם!", אלא היה בראש פתוח איתנו, שנה אחרי העיפו אותו מהצוות!!! קל לכם אולי לדבר.. אבל נסו פעם ללכת לנסות לדוגמא בנוער העובד, או בכל תנועה אחרת, ותבינו, שהעניין הגרוע!! של המשמעת מאוד מיותר!!!!

פרה גאה

New member
היית וניסיתי...

משמעת זה דבר חשוב וזה גם ערך בתנועת הצופים ואם הוא לא מתאים לך אני יכולה להבין את זה אבל תנועת הצופים לא כולה מבוססת על משמעת וכן נהנים אבל זו לא המטרה היחידה וזאת גם לא המטרה העיקרית שלה בתור תנועת נוער עושים מסדר בשביל סדר ובשביל להעביר הודעות ואם המרכזת שלך צרחה עליך זה בכלל לא בסדר וגם שאר הדברים שתיארת הם לא בסדר אבל אני אישית לא בשבט ולא בטיולים ראיתי אי פעם דבר כזה קורה... בקשר לתנועת נוער אחרת לפני שהיו צופים בהוד השרון אני הייתי בנוע"ל וד"א שם (לא יודעת אם בתנועה אבל לפחות בקן שאני הייתי) כל הזמן צרחו עלי גם היה להם איזה משו שכל הקייצת היתה מן מרכזת או אחראית או משהו כזה שהיא הייתה פשוט נוראית וכל הזמן צרחה עלינו משמעת זה ערך של הצופים , נכון אבל אם מה שעושים זה רק לצרוח עליך אז זה ממש לא הדרך וגם אני לא הייתי מסתדרת אם זה אבל זה קשור במדריכים שלך ובמרכזים ובשבט לא בצופים כתנועה... ויש לי שתי שאלות 1. בת כמה את? 2. באיזה שבט היית+עיר?

matansolomon

New member
תאמת להגיד לך... ../images/Emo20.gif

כל מה שתיארת בשתי הודעות שלך, בחיים לא היה בגדוד שלי
וגם לא שאני ראיתי בשבט
המדריכים אצלנו הם ממש באותו ראש, אנחנו לומדים גם באותו בית ספר, ואנחנו ממש אבל ממש כמו חברים שלהם, הפעם היחידה שמדריכה שלי צעקה היה בפעולה שכולם עשו רעש היא צעקה "שקטטטט" חוץ מזה המדריכים שלי והרכזים וכולם בחיים לא צעקו כל מישהו...

S u B

New member
וואי אנשים!!

דבר ראשון כמעט לכל מי שהגיב להודעה יש שגיאות כתיב. דבר שני, אני בכלל לא מסכים עם מה שאמרת, כי אצלנו בשבט יש דגש על חאקי וכל פעם שאני מעביר קשר לחניכים, אז אני מזכיר להם חאקי-חאקי-עניבה. אבל אם הם לא באים אז אני לא יעיף אותם מהפעולה ואני גם ייתן לחניך שאיחר (משהו שלא קורה הרבה) להכנס לפעולה. ודרך אגב, המשמעת אצלנו בשבט היא פחות או יותר טובה, ואני לא זוכר אפילו פעם אחת מרכז או מדריך או כל פעיל שלא יהיה שצעק על חניך בכל נושא שלא יהיה, זה פשוט לא קרה אצלנו! ו..הצעה שלי..תחזרי לצופים..

אז...

אני ממש שמחה שאצלכם זה ככה.. כי אצלנו זה לא!!! אבל אני בטוחה שנושא המשמעת לא רק אצלנו!!!! כי אני רואה עוד שבטים (בטיולים וכו') שהם גם שמים לב למשמעת!!! בת דודה שלי שהיא הייתה בשבט שוהם.. (לא יודעת את השם..), אמרה לי שגם שם יותר מדי מקפידים על משמעת, וכן מעיפים חניכים מפעולות!!!

אז...

אני ממש שמחה שאצלכם זה ככה.. כי אצלנו זה לא!!! אבל אני בטוחה שנושא המשמעת לא רק אצלנו!!!! כי אני רואה עוד שבטים (בטיולים וכו') שהם גם שמים לב למשמעת!!! בת דודה שלי שהיא הייתה בשבט שוהם.. (לא יודעת את השם..), אמרה לי שגם שם יותר מדי מקפידים על משמעת, וכן מעיפים חניכים מפעולות!!!

Nirvana Forever

New member
כמה תגובות

דבר ראשון... בצופים מקפידים להעביר לנו ערכים של שוויון אבל אני מצטערת לבשר לך שחניכים ומדריכים הם לא שווים! כן כן... הם שניהם בצופים והם בני אדם אבל למדריך יש הרבה יותר אחריות ולכן גם יותר זכויות מתוקף תפקידו כשכב"ג + מדריך. משהו שאני לא אוהבת וקורה מידי פעם בשבט (אם זה בצחוק או לא עוד לא הבנתי) שיש את המדריכים האלה שמחליטים להגיד שכל דבר שאני אומרת אני טועה כי אני כולה טטניקית ושהמדריך צודק וכל מיני בולשיט ואת זה באמת צריך להפסיק ע"י הנושא הבא: משמעת. את לא יכולה לצפות שתהיה תנועת נוער מאורגנת בלי משמעת. בלי משמעת תתפלאי כמה שהגדוד והשבט היה מתפרק לך בין הידיים ואולי זה לא נראה לך כ"כ חשוב לבוא עם חאקי לפעולה או להגיע בזמן אבל אם לא יגיעו בזמן לא רק שלא יקחו את המדריך ברצינות גם יעכבו את כל הפעולה ויקטעו את הרצף השוטף שלה. בנוגע לחאקי גם אני בהתחלה לא ממש אהבתי את זה אבל את חייבת להבין כמה דברים. דבר ראשון כמו שנוע"ל יש חולצת תנועה (לא שמקפידים על הופעה אבל בסדר) ככה גם יש לצופים דבר חשוב מאוד שמתקשר לנושא הראשון שכתבתי - השוויון. החאקי פותר באופן חלקי את הבעיה הסוציואקונומית של חניכים שבאים עם מכנסי בילאבונג ב-500 שקל וחניכים שבאים אם מכנסיים מהשוק. זה חוסך הרבה עניינים של אפליות בין החניכים שיתפצלו לילדים בעלי אמצעים וכאלה נטולים. אולי זה לא בא לידי ביטוי בשכבות התחתונות (למרות שבימים האלה הבגדים אומרים הכל לאנשים משום מה) אבל בכיתות ו-ט זה יכול בהחלט להשפיע ואפילו לגרום לחניך לעזוב את התנועה. בקשר למה שקורה אצלך בשבט אני חושבת שאת צריכה לבדוק קודם כל מה לא בסדר בגדוד ורק אחכ להאשים את השאר כי יכול להיות שאתם באים בגישה שדורשת את כל הקפדת המשמעת והצעקות. אם תבואו בזמן, עם חאקי ובגישה פתוחה אני בטוחה שכל השאר יתנהגו בסדר.. אם לא.. אז הם לא בסדר.. מצטערת שההודעה הייתה כ"כ ארוכה

למעלה