והאפליקציה הזאת.. במסך מגע כמובן
אתה יודע כמה אנשים מסתבכים עם העניין הזה של מסך מגע. עד שהרגילו אותם שיש מקשים במכשיר ושכפתורי ניווט זה על מנת לזוז לכל כיוון, פתאום באו להם מסכי המגע ולא כולם יודעים לתפעל אותם. לי ולך אולי קל לגעת במכשירים האלו, תן לכל ילד לתפעל מכשיר כזה בפעם הראשונה בחייו והוא יעלה על העניין מהר מאד. תן לאדם מבוגר יותר להתחיל לשחק עם זה והוא לא ממש ימצא את עצמו כזה מהר או בכלל. צריך להבין שהדור שלנו נולד לתוך זה, בתור תינוק הוא לומד לתפעל שלט של טלוויזיה. הסקרנות היא אחד הגורמים ההתפתחותיים של כל ילד ושם לומדים את הכל. בן אדם שהסקרנות עברה ממנו, הוא התבגר וכל מה שהוא חפץ לעשות זה לקבל את המוצר מוגמר, ישירות אליו בלי לשחק עם זה. לא מעוניין בעצם ללמוד משהו חדש, זאת שפה לכל דבר וזה לא מעניין אנשים ללמוד אותה. כשאתה נולד לתוך השפה הזאת העניין אחר ועל כן קל לכל ילד קטן לתפעל סלולארי בעוד האמא מסתדרת איתו והסבתא לא ממש. לגבי תכנים, יש לכאן ולכאן, יש כמובן את תחנות המיקס מוסיקלי וגם קליק 2 דאנס במקרה הזה היא כזאת - ברובה לפחות ומבחינתי זה לא שידור, זה כמו לשים פלייליסט ולנגן, כמו שידור לילה של תחנה אזורית (טכנאי+מחשב). יש שידורים יותר מושקעים, יש גם תחנות מלל. העניין הזה מתפתח בכל רגע... רק שעדיין האזנה דרך מכשיר סלולארי היא דבילית בעיניי.. אתה תלוי במקור סאונד חיצוני (המובנה במכשיר זה בדיחה רעה), סוללה שצריכה להיטען מתיישהו והדבר הכי חשוב - שיחה נכנסת. אני בן אדם שכשגם כשיש לי שיחה נכנסת אינני מכבה את הרדיו, מקסימום אני מנמיך. אז מי אותו מכשיר עלוב שיקבע לי שבגלל שיחה נכנסת הוא מכבה לי את הרדיו? אתה רוצה להגיד לי שאם השדרן התחיל להגיד משהו מעניין ופתאום נכנסה לי שיחה אני לא אמתין כמה שניות לפני שאני אענה לה (במקרה והאזנתי למכשיר רדיו), אז איך אני אעשה זאת אם השיחה משתלטת לי על האזנה מהסלולאר? בנתיים האזנה לרדיו אינטרנט הרבה יותר נוחה בעיניי מהמחשב שנהפך לחלק פעיל ביותר בכל בית וגם כך נשאר דלוק אצל רוב המשתמשים. אפילו המכשיר הזה של בזק שקידמו כאן לפני שנתיים על האזנה לרדיו אינטרנטי לא תפס במיוחד, זאת למה? כי לרוב אין רצון לשלם על משהו שכבר יש להם (בתפיסה שכבר יש להם רדיו וזה אותו הדבר רק עולה כסף). אני חושב שמהפכה של ממש לא תהיה, רק ביום שיגידו זהו סוגרים את הFM עוברים לDAB אז אנשים יעברו לDAB, ביום שיגידו שדרך האזנה לרדיו היא רק באמצעות מכשיר אינטרנט, אז אנשים יתחילו להתעניין בכך הרבה יותר ולהתחיל להשתמש בזה, בלית ברירה. אני זוכר ששכן שלי היה משתמש בטרנזיסטור נייד כדי לשמוע את רשת ג' ב531 AM, בכמה ימים לאחר שפסקו השידורים בתדר הAM (זה היה לפני כ10 שנה, אולי מעט פחות) הוא הלך ורחש לו טרנזיסטור שקולט FM. ככה זה פשוט, אנשים מבוגרים על פי רוב לא מתים על שינויים, תעזוב אותם ממסך דק, יש להם טלוויזיה ישנה שעובדת פיקס ומבחינתם זה מספיק להם. העניין הזה לי ולך טרוויאלי, להרבה אנשים ממש לא.