רציתי לשתף בדיון

musicpopman

New member
רציתי לשתף בדיון

מה לדעתך יהיה גורלו של רדיו התדר. ככל שהזמן עבור נראה שהטורף האינטרנטי עולה עוד ועוד על המפה השאלה איך תחנות הרדיו יושפעו. הרי כמעט היום אין תחנת רדיו שאין לה רדיו אינטרנטי ואתר WEB עם לוח משדרים. אך מה יקרה שיפסיקו להאזין לתדר. שעוד מעט בטח ימציאו איזה חיבור אינטרנטי למכוניות. ואז בכלל התדר יעלם הרי כמה באמת אנשים שומעים דרך התדר ? אם אני טועה תקנו אותי אבל זהו דיון שלא הייתי מתנגד לשמוע ממאזינים אדוקים שכמוכם.

smailie

New member
הסקאלה במכשיר הרדיו לא תיעלם

ותחנות רדיו אינטרנטיות יהיו ויתווספו לצד הצורה הוותיקה. ישנן התחנות הקיימות, שימשיכו להעביר את שידוריהן באותה צורה ולכן לא הייתי מספיד את רדיו התדר עדיין.

wew 55

New member
בולשיט !

הרבה מהכיף להאזין, זה במהלך פעילויות שונות, כגון, ריצה, כושר, או נקיון הבית וכדומה, ובכלל, נראה לי שמהר מהר נכנס לתוך תקופת ה`פוסט נט` (אני מתכוון, יחסית לטרנדים אחרים, הטרנד הזה יחזיק קצת) זה מסורבל ומלא קרינה, כמו שלדעתי המגזינים לא בסכנת הכחדה, או הספרות הכתובה, בגלל האייפד או הקניבל, הרבה יותר נעים לדפדף בנייר כרומו מאשר על המסך המקרין, וככה ברדיו, נכחד ?! קצת נסחפת. אחי.

musicpopman

New member
זה כמו החשש של

שחשבו לפני 150 שנה ש-50 שנה לאחר מכן העיתונות המודפסת תכחד ואכן היא עדיין קיימת חוץ מתופעת החינמונים שתוקפת את המו"ל כמו נוני מוזס למיניהם. אבל זהו כבר דיון לפורום אחר. אני חתרתי יותר לכיוון הטכנולוגיה כי אחרי הכל היא משתכללת ללא ההירף אז הייתכן שבסופו של דבר טכנולוגיית התדר תכחד ? ואם כן זה יהיה צער כי בסופו של דבר אינטרנט או לא מוביל ל - BUFFER למרות מהירות השרתים הגבוהה. אם תשאלו אותי גם אם המדיום עצמו של התדר ייכחד העבודה של לעשות רדיו לא תכחד. אם תחשבו על זה בטלוויזיה גם עושים סוג של רדיו כשמראים תמונה סטטית ויש הנחייה של המנחה זה רדיו. חילוקי הדעות הן מה יהיה עם התדר. למרות שהטכנולוגיה הזאת בהרבה יותר טוב וקלה להפעלה מכל מחשב רגיל. רק להדליק מקלט לכוון על הסקאלה והופ. השאלה היא אם אנשים יהיו כל כך מעוורים מהטכנולוגיה ואז בסופו של דבר יחפשו את הכי חדיש שבעצם יש להם והיה להם תמיד את הכי קל להפעלה בידיהם.

גלעד2211

New member
יפה שאלת מיוזיק

"השאלה היא אם אנשים יהיו כל כך מעוורים מהטכנולוגיה ואז בסופו של דבר יחפשו את הכי חדיש שבעצם יש להם והיה להם תמיד את הכי קל להפעלה בידיהם" ואני מאמין שלא לאנשים לא יהיה חשק וזמן להתחיל לחפש אפליקציות לפלאפון בכדי להאזין לתחנות שרובם הגדול הם טטיס אוטומטי (שירים ברצף ללא שדרן). הFM לא ייכחד כי זה האופציה הכי קלה ונוחה לאנשים להאזין לתחנה האהובה עליהם.

אוליי מספיק כבר?

אתה כל פעם חוזר על אותו הדבר כמו תוכי, אני מציע שתסתכל מה נתוני ההורדה העולמיים מהאפסטור שיש כרגע בידי אפל והם גודלים משנה לשנה. לאימרה שלך אין שום בסיס.

גלעד

כאחד שמאזין לרדיו באמצעות מקלט רדיו אינטרנט, כאחד שמשתתף פעיל בפורומים של תכניות רדיו שונות וכמשתמש פורום כבד, אני מצפה ממך ליותר פתיחות כלפי עולם הרדיו האינטרנטי. אתה באמת חושב שאתה היחיד? יש עוד אלפים כמוך, והמספר הזה יכפיל את עצמו בעשרות מונים בשנים הקרובות.

olli3

New member
מנהל
אם כבר הAM יותר פשוט

ובכלל AM בארצות הברית (תדרים קליטים בכפולות של 10). מה שכן איכות הסאונד זה מה שמפריע לאנשים להאזין לAM למרות שבהרבה מדינות בעולם תחנות דיבור חיות על AM. קליטה לאיזורים מרוחקים באמצעות תדר אחד ומשדר אחד, כיסוי מקומות שFM לא מגיע. לא סתם 1215 AM הוא תדר ארצי בבריטניה ואף שזו תחנת מוסיקה (ומי לא יודע על מה מדובר שיבדוק קצת) היו לה המון מאזינים בAM לפני עידן הDAB ואף כיום יש כל כך הרבה שמאזינים לה בבריטניה בAM. בכל אופן איכות השידור בFM איננה יציבה, צריך תדרים נקיים, תנאי שטח מתאימים לקליטה (אחרת היא משובשת) ועוד כמה וכמה פרמטרים. השידור האינטרנטי נכון להיום הוא לא משהו מפותח מידי, להיות תלוי בקליטה של רשת סלולארית זה קצת בעייתי. נכון אנחנו רוב הזמן ברגיעה אבל מה קורה כשיש משהו אצלנו במדינה? הרשתות הסלולאריות נופלות תוך שניות מעומס על המרכזיות וכן זה פוגע בכל דבר, כי כשיש ביקוש לסמסמים בחגים אז יש גם נפילות, כשם שכשיש ביקוש לזרימת מידע וגם שם יש נפילות. העניין שכאן אתה גם משלם על חבילת גלישה (לפחות בנתיים) בעוד רדיו אתה מקבל חינם מהאוויר. כמו כן אם היינו מתקדמים במדינה שלנו ממזמן היה לנו כאן רדיו דיגיטלי. אפילו רדיו לוויני מאד מצליח בעולם ואצלנו.. לא מכיר מישהו שיש לו דבר שכזה. הכי קל לאנשים לסובב את "גלגל" התחנות ולראות את המחוג על הסקאלה. כשזה כבר בא דיגיטלי זה כבר בעיה בשביל חלק מהאנשים ובכלל לשמור תחנות בזכרון - עד היום לא קיים כלל אחד ויחיד בין כל החברות על איך לשמור תחנה בזכרון (אני לא מדבר על מכשיר ברכב) - זה פשוט עניין טיפשי ומיותר. כך גם במכשירי טלוויזיה ששנים אמרו הנה הגעתי לסריקה אוטומתית - תודה לאל, העיקר שעכשיו יש לנו טלוויזיה פועלת, זה שערוץ 1 תקוע במספר 40 לזה כבר נתרגל. אם תשאלו אותי כל רדיו ביתי דיגיטלי אינו מתחבב על המשתמש שלו, רוב האנשים יודעים מקסימום לעשות סריקה ואם היא תקועה על מצב אוטומט אז הם לא יודעים לשנות את זה למנואל וכו'. יש אנשים שגם ברכב שלהם בגלל שהמכשיר מוגדר לדלג על תחנות ללא רישום RDS הם פשוט לא זוכים להאזין לכמה וכמה תחנות שאין להן שידור RDS ואין להם מושג שיש כפתור שיכול לבטל את העניין הזה. בשורה תחתונה, אנשים מעדיפים ויזואליות וחוקיות פשוטה, מעדיפים שיקבעו להם שמספר 1 זה כך וכך ומספר 2 זה כך וכך (ראו ממיר דיגיטלי), ברגע שאתם נותנים להם להתחיל ו"לשחק" עם העניין - הכל הולך ומסתבך. בשביל לקרוא עיתון כל שעליך לעשות זה להתחיל לקרוא ולעבור דף. בשביל להדליק רדיו פשוט כל שעליך לעשות הוא להדליק אותו ולסובב שני גלגלים - ווליום ותדר מהרגע שזה הסתבך כך יותר ויותר אנשים נמנעו מ"לחקור" את המכשיר. רדיו אינטרנטי הוא לא בשביל כל אחד, זה לא עניין של מה בכך בשביל כל אחד. במיוחד לא בשביל אלו שכדי להחליף תחנה ברדיו הם צריכים לעזוב את הכל ולהתחיל לשבור את הראש איך הם עושים את זה ועד כמה שזה מצחיק יש הרבה אנשים כאלו.

וזה בדיוק העניין..

התכנים ברדיו האינטרנטי טובים עד כדי כך, שאין צורך להחליף תחנה כל פעם.. מה גם שאני מכיר אפליקציה שנותנת לך את האפשרות הקלה ביותר להחליף תחנת רדיו (עם כפתורים גדולים ונגישים). אל דאגה, ימציאו פתרון להכל.. העניין כרגע הוא שבאמת חבילת גלישה שדרכה ניתן להאזין לרדיו אינטרנטי זה לא משהו שכל אחד יכול להרשות לעצמו.

olli3

New member
מנהל
והאפליקציה הזאת.. במסך מגע כמובן

אתה יודע כמה אנשים מסתבכים עם העניין הזה של מסך מגע. עד שהרגילו אותם שיש מקשים במכשיר ושכפתורי ניווט זה על מנת לזוז לכל כיוון, פתאום באו להם מסכי המגע ולא כולם יודעים לתפעל אותם. לי ולך אולי קל לגעת במכשירים האלו, תן לכל ילד לתפעל מכשיר כזה בפעם הראשונה בחייו והוא יעלה על העניין מהר מאד. תן לאדם מבוגר יותר להתחיל לשחק עם זה והוא לא ממש ימצא את עצמו כזה מהר או בכלל. צריך להבין שהדור שלנו נולד לתוך זה, בתור תינוק הוא לומד לתפעל שלט של טלוויזיה. הסקרנות היא אחד הגורמים ההתפתחותיים של כל ילד ושם לומדים את הכל. בן אדם שהסקרנות עברה ממנו, הוא התבגר וכל מה שהוא חפץ לעשות זה לקבל את המוצר מוגמר, ישירות אליו בלי לשחק עם זה. לא מעוניין בעצם ללמוד משהו חדש, זאת שפה לכל דבר וזה לא מעניין אנשים ללמוד אותה. כשאתה נולד לתוך השפה הזאת העניין אחר ועל כן קל לכל ילד קטן לתפעל סלולארי בעוד האמא מסתדרת איתו והסבתא לא ממש. לגבי תכנים, יש לכאן ולכאן, יש כמובן את תחנות המיקס מוסיקלי וגם קליק 2 דאנס במקרה הזה היא כזאת - ברובה לפחות ומבחינתי זה לא שידור, זה כמו לשים פלייליסט ולנגן, כמו שידור לילה של תחנה אזורית (טכנאי+מחשב). יש שידורים יותר מושקעים, יש גם תחנות מלל. העניין הזה מתפתח בכל רגע... רק שעדיין האזנה דרך מכשיר סלולארי היא דבילית בעיניי.. אתה תלוי במקור סאונד חיצוני (המובנה במכשיר זה בדיחה רעה), סוללה שצריכה להיטען מתיישהו והדבר הכי חשוב - שיחה נכנסת. אני בן אדם שכשגם כשיש לי שיחה נכנסת אינני מכבה את הרדיו, מקסימום אני מנמיך. אז מי אותו מכשיר עלוב שיקבע לי שבגלל שיחה נכנסת הוא מכבה לי את הרדיו? אתה רוצה להגיד לי שאם השדרן התחיל להגיד משהו מעניין ופתאום נכנסה לי שיחה אני לא אמתין כמה שניות לפני שאני אענה לה (במקרה והאזנתי למכשיר רדיו), אז איך אני אעשה זאת אם השיחה משתלטת לי על האזנה מהסלולאר? בנתיים האזנה לרדיו אינטרנט הרבה יותר נוחה בעיניי מהמחשב שנהפך לחלק פעיל ביותר בכל בית וגם כך נשאר דלוק אצל רוב המשתמשים. אפילו המכשיר הזה של בזק שקידמו כאן לפני שנתיים על האזנה לרדיו אינטרנטי לא תפס במיוחד, זאת למה? כי לרוב אין רצון לשלם על משהו שכבר יש להם (בתפיסה שכבר יש להם רדיו וזה אותו הדבר רק עולה כסף). אני חושב שמהפכה של ממש לא תהיה, רק ביום שיגידו זהו סוגרים את הFM עוברים לDAB אז אנשים יעברו לDAB, ביום שיגידו שדרך האזנה לרדיו היא רק באמצעות מכשיר אינטרנט, אז אנשים יתחילו להתעניין בכך הרבה יותר ולהתחיל להשתמש בזה, בלית ברירה. אני זוכר ששכן שלי היה משתמש בטרנזיסטור נייד כדי לשמוע את רשת ג' ב531 AM, בכמה ימים לאחר שפסקו השידורים בתדר הAM (זה היה לפני כ10 שנה, אולי מעט פחות) הוא הלך ורחש לו טרנזיסטור שקולט FM. ככה זה פשוט, אנשים מבוגרים על פי רוב לא מתים על שינויים, תעזוב אותם ממסך דק, יש להם טלוויזיה ישנה שעובדת פיקס ומבחינתם זה מספיק להם. העניין הזה לי ולך טרוויאלי, להרבה אנשים ממש לא.

גלעד2211

New member
יניב ודימה

יניב, אני מעולם לא השקעתי בחיפוש אפליקציה כזו או אחרת בכדי להאזין לסטרים אינטרנטי רק דרך מה שהיה זמין וקל וכמה תוכנות שפירסמו כאן כולל הטולבר של רדיו ישראל. בקשר למכשיר רדיו של סנסיה לא לכולם יהיה סבלנות לרכוש כזה מכשיר אגדי לפריקים של רדיו שהוא באמת קל ונוח אבל הדרך להביא אותו אינה קלה בכלל. דימה אני אשמח לשם האפליקציה. ומה שטענתי זה שרוב האנשים ישתמשו במה שנגיש להם יותר, הרי אתה יודע איזה פרוצדורה זה להתחיל לחפש חבילת רשת מוזלת למכשירים השונים ואז למצוא אפליקציה מתאימה ובסיום לחפש את התחנה המתאימה מתוך מאות שקיימות ברשת. רוב האנשים לא עושים ולא יעשו זאת כשהFM כל כך נגיש להם.

גלעדדדדדדדדדד

אתה מסרב להבין את מה שאני כותב לך עשרות פעמיםםםםםםם (אולי משיכת אותיות לא פרופורציונאלית תעזור??!?!). החשיפה לרדיו אינטרנט היא תהליך! ברור שהיום זה מורכב לאנשים. פעם רדיו FM היה מורכב לאנשים. בתוך כמה שנים אחוז האנשים שיסתדר עם הטכנולוגיה הזו וישתמש בה ביום יום יהיה גדול יותר מאחוז הטכנופובים, שגם היום לא יודע לתכנת הקלטה או לשלוח בלוח השידורים בממיר הדיגיטלי. זה פאקינג תהליך! זה ייקח זמן אבל זה יקרה, המספרים מדברים בעד עצמם. החשיפה לרדיו אינטנרט מכפילה את עצמה פי כמה וכמה בכל שנה!

olli3

New member
מנהל
:)

אני גם בגישה הזאת שזה תופס תאוצה, ראו לדוגמא את רדיו מהות החיים שהבנתי שניתן להאזין לו גם בממיר הדיגיטלי של הכבלים. זה לוקח זמן והמון וזה תהליך ארוך. בעיניי כפי שזה היום זה לא פרקטי עבורי, אני לא אשקיע כסף כה רב (גם לרכוש מכשיר מתקדם וגם לשלם על חבילת גלישה - זה לא ברגל). נכון שלרוב האנשים יש מכשיר דור 3, 3.5,3.75 ומצידי גם 3.99 + מע"מ. אז אני רכשתי לפני חצי שנה מכשיר פשוט מבית מוטורולה שאין בו כלום, אפילו לא מצלמה (אחרי שהיו לי כמה מכשירים עם מצלמה), אבל יש בו כמה דברים שמאד חשובים לי; סוללה חזקה, מספר זכרונות רב וזכרון רב גם להודעות וכן רדיו FM שלא זולל לי את הסוללה כמו שאר המכשירים שהיו לי עד היום. סה"כ עלה לי המכשיר הזה 140 ש"ח בלי לייבא אותו משום איביי או שיט אחר. כיום זה פונה למי שגם ככה מרגיש שהוא חייב לעדכן את כל העולם מהנייד שלו בפייס ובכל שיט אחר, בעיניי זה עצוב. הרי ידוע שהפייס הוא מקום שגורם לאנשים להרגיש שייכים, שלאנשים אחרים אכפת מהם (כאשר מגיבים להם וכו'). בתכל'ס המכשירים האלו לא כאלו נחוצים למשתמש הממוצע. רובנו עדיין משתמשים בפון בשביל שיחות וסמס כשהפיצ'רים הכי משומשים זה מצלמה ונגן MP3. כאשר מכשיר הרדיו ברכב יכלול בתוכו את האופציה להאזין לרדיו אינטרנטי בלחיצת כפתור אז הדברים יהיו פשוטים יותר. כיום כאשר הינך צריך גם להכניס את הכתובת שלו וכו' זה לא הכי פשוט. כאשר לכל תחנה יהיה מספר (כמו ממיר דיגיטלי) אז זה כבר יהיה נגיש יותר - כפי שאני רואה זה לא ממש הולך לקרות, יש יותר מידי תחנות רשת כדי שמישהו יזכור את המספר של כל אחת בעולם בהנחה שאכן ימספרו את כולן. האינטרנט נמצא בעולם כבר כל כך הרבה שנים ורק ב15 שנה האחרונות הוא החל את המהפכה שלו. הרדיו האינטרנטי רק בכמה שנים האחרונות תופס תאוצה על כן לקבוע מה יהיה בעוד כמה וכמה שנים זה בלתי אפשרי. אף אחד לא חשב שמחשב יפעל בבית ללא הפסקה לפני 15 שנה. היום זה נראה טריוואלי לחלוטין. בדיוק כפי שכיום כל תינוק יודע שגלגל מתגלגל, אבל לפני המצאת הגלגל? זה היה כזה ברור?

גלעד2211

New member
זה רק לאייפון מה לסמסונג?

אתה רואה? להתחיל לחפש למכשיר כזה או אחר ואני לא הכי מבין באפליקציות לפלאפונים ואני בערך איש מחשבים אז תחשוב מה זה למי שלא יודע להתעסק בכלל בכל מה שנוגע למחשבים.

רק לאייפון..

אני לא יודע מה בנוגע לסמסונג, אבל באייפון מאוד קל פשוט ונוח לחפש אפליקציות.

ואגב, שימו לב..

מה כתוב בסיקור על התוכנה, מדובר באפליקציה שבכנס CES האחרון הוכרזה להיות בין ה-20 המובילות ביותר. חבר'ה, המהפכה כבר כאן :)

גלעד2211

New member
מסכים עם olli3 ומה שאהבתי

את הקטע לגבי השיחה שעולה על הרדיו....יכלו לעשות מעין שאילתא שזה זה יכבה את הרדיו אלא ישאל העם אני רוצה לענות או להמשיך להאזין כשהרדיו פועל ברקע. ממילא רוב המכשירים רוטטים אז מרגישים כשמישהו מצלצל זה לא חייב לכבות לי את הרדיו ולהחליט בשבילי ששיחת הטלפון יותר יותר מעניינת ממה שאני מאזין לו ברדיו במקביל לקבלת השיחה.

למעלה