רציתי לשתף אתכם

רציתי לשתף אתכם

היינו עכשיו כל הישיבה בבנייני האומה ודיברו המון אנשים אבל הייתה אחת שסיפרה את סיפורה האישי ואני אישית ממש התרגשתי ממנו- לימור הייתה נשואה לשולי (שלום) הרמלך והם גרו בחומש. יום אחד לפני שנתיים וקצת, כשלימור הייתה בהריון, הם נסעו ברכב ולפתע באו מולם חמישה מחבלים שהתחילו לירות עליהם בצרורות. שולי לא חשב יותר מידי וישר הזיז את הרכב בשביל שידרדר לצידי הכביש והוא עטף את לימור בגופו בשביל שלא תפגע. לפתע הוא קיבל צרור כדורים שהיה אמור לפגוע באישתו. הרכב התדרדר ואז נעצר. לימור הצליחה בקושי לצאת מהרכב ואז רצה להזעיק עזרה. עד שהעזרה הגיעה שולי כבר נפטר, והיא הגיעה לבית חולים במצב בינוני ואז ילדה בניתוח קייסרי את ביתה, שנולדה במשקל קילו אחד בלבד. את הידיעה על מות בעלה היא שמעה רק בבית חולים. זהו. זה מה שאני זוכר. אני מקווה שלא שכחתי שום פרט חשוב אבל מה שאני בטוח שעכשיו יש עוד בנאדם אחד בעולם הזה שאני העריץ אותו לנצח. יהי זכרו, זכר צדיק וקדוש, ברוך.

נראה לי שהיא באה אלינו לבי"ס

וסיפרה את הסיפור הזה... או שזה דומה......יש לצערנו כ"כ הרבה סיפורים כאלה..

היא הייתה אצלנו בבי"ס ביום שישי

וכל רגע הייתה לי צמרמורת.... במיוחד מתי שהערבים מהכפר הערבי באו והתחילו לשיר, ובדיוק ברגע האחרון הקב"ה שלח להם מכונית עם חייל ורופא.. ואיך שנודע לה שבעלה מת, זה היה ממש עצוב!! היא פשוט מדהימה, איך? איך היא המשיכה לחיות אחרי מה שקרה לה? מאיפה האמונה הזאת? שהקב"ה לא יביא אותנו לידי ניסיון, אבל אם ח"ו חס ושלום היה קורה דבר כזה לי, אני חושבת שלא הייתי מחזיקה מעמד, מאיפה הכוחות?! והיא עוד בערך חודש בע"ה מתחתנת, אני פשוט מעריצה אותה על האומץ שלה, ועל האמונה שלה, איך היא ממשיכה בחיים ומחזיקה מעמד למרות שבעלה מת?!, איך שהיא דיברה עליו זה נשמע כאילו היא ממש העריצה אותו, ואחרי דבר כזה להמשיך בחיים צריך כוחות...

מה הקשר לאמונה...

למה שעקב תאונה או אסון שקורה לאדם הוא כבר יפסיק להאמין..בגלל שהחיים קצת קשים לו,או אפילו הרבה אז כבר אומרים "אין אלוהים".. לא..

תתפלא!

הרבה אנשים שקשה להם שואלים "איפה הקב"ה"? ולמה הוא לא עזר להם או למה הוא הביא את האסון הזה עליהם, והרבה מאבדים את האמונה שלהם בגלל כאלו מקרים, ואני מכירה כאלה אישית...

אבל זה לא נכון לחשוב כך...

וכשאת אומרת "יש אנשים" את מוציאה עצמך מהקטגוריה,לעומת זאת מקודם כתבת שאינך יודעת מה היית עושה במקומם חס וחלילה. ולא להתווכח,זו לא מחשבה חכמה,אדם עם אמונה ישאר איתה גם אחרי הכל.

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif אבל זה לא כל כך נכון.

כשקורה דבר כזה, יכול להיות שגם האנשים עם האמונה הכי חזקה ייפגעו בדרך זו או אחרת ברוחניות שלהם. אני אישית, הייתי במצב כזה כבר כמה פעמים בחיים שלי, אבל הייתי קטנה מדי בכדי שהאמונה שלי תפגם ח"ו..

אני לא אומרת שזה נכון לחשוב ככה,

אמרתי שיכול להיווצר מצב כזה, וזה שאמרתי "יש אנשים" בכלל לא הוצאתי את עצמי, יותר נכון, אני לא יודעת, ואני גם לא רוצה לדעת, אם האמונה שלי תיפגע או לא אחרי מקרה כזה לא עלינו, אמרתי יש אנשים, ז'תומרת שזאת עובדה ואם אני נכללת בהם או לא, אני בעצמי לא יודעת, "ואל תביאני לידי ניסיון"...

נו באמת. |ג'ירפה|

האמונה תפגע, ויכול להיות שכן תהיה נפילה. אבל, אדם שהאמין באמת, האמונה שלו תחזור אליו. אולי אחרי הרבה זמן, אבל מתישהוא, היא כבר תחזור. והספקות יתבהרו. אני תוהה על סמך מה אתה מדבר.

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif היא הייתה אצלנו באולפנה

ואפילו שאלתי אותה שאלה..
היא בנאדם כלכך מדהים, באמת.. היא ובעלה.. אגב, היה להם כבר בן באותו זמן. ובדיוק אתמול היה בערוץ אחד סרט על מה שקרה להם על רקע הפינוי בחומש. זה היה ממש ממש מרגש..

שומו

New member
היא הייתה קומונרית אצלנו.

ובחודש אירגון היא העבירה לנו שיחה.

cסופסופ

New member
וואי איזה ישוב קורע יש לך...

הייתי שם בשבת עם חברה שלי ונדהמנו מהאמריקאיוות של המקום. היה מצחיק בטרווף!!!!

שומו

New member
מהאמריקאיות*

באיזו שבת
באיזה שבט את
מי החברה
כל היישוב שלי מלא באמריקאים
.

למעלה