רציתי לשאול..

רציתי לשאול..

בישראל ידוע שישנם חילוקי דיעות בנושא נהיגתן של נשים. היחס המזלזל בנהגות. קריאות,ומשפטים מעליבים. הגברים טוענים שהנשים לא יודעות לנהוג הן חסרות ביטחון בכביש ונוסעות לאט. הנשים טוענות שהגברים מקבלים עודף ביטחון ומתנהגים בחזירות על הכביש. מי צודק? ואני שואלת אתכם מאחר ורובכם לא גרים בישראל האם גם אתם חושבים כך או חשבתם?

Michal7

New member
אני דווקא חושבת ההפך...

כלומר, כשהייתי בישראל בגדול חשבתי שהנשים הן נהגות לא פחות טובות מהגברים, רק שאדיבות זה לא ממש התחום החזק שלהן - אף פעם אישה לא נתנה לי להיכנס לנתיב שלה כשהצורך עלה, בעוד שגברים ת-מ-י-ד נתנו לי ועוד עם חיוך.
כאן (ארה"ב): הנהגים הם בהחלט נוהגים טוב יותר מנשים (בדרך כלל: שוב אני ממש לא רוצה להכליל, אני בטוחה שיש נהגות רבות שנוהגות מצויין. אלא מה לא ממש יצא לי לראות אותן בפעולה), והאדיבות קיימת כאן שוב ברוב מכריע אצל הגברים. מיכל פניקס, אריזונה

ממש בקשתם את זה

הבוקר נסעתי לפגישה חשובה בירושלים. נהגתי על כביש מספר 1, כשפתאום הבטתי שמאלה וראיתי במכונית שלידי אשה אחת, נוהגת במאזדה 6 חדשה ומבריקה, במהירות של 120 קמ"ש, תוך שהיא מתבוננת במראה ומורחת לעצמה אייליינר!!! חזרתי להסתכל על הכביש, ואחרי כמה שניות ראיתי אותה שוב, עוקפת אותי (!) – וכל זה תוך כדי שהיא ממשיכה להתאפר!!! נכון שאני גבר, אבל מה שהיא עשתה כל כך הפחיד אותי, עד שמכונת הגילוח החשמלית נפלה לי מהיד, והעיפה לי את הסנדוויץ' מהיד השניה. ניסיתי ליישר את ההגה עם הברך, ומרוב בלבול עף לי הסלולרי מהאוזן, ונפל ישר לתוך כוס הקפה שהחזקתי בין הרגליים. הקפה הרותח השפריץ לכל הכיוונים: חטפתי כוויה איומה בשמוליק שלי ובשני ידידיו, נכבתה לי הסיגריה, נהרס לי הסלולרי ונותקה לי השיחה – שהיתה ממש, אבל ממש חשובה!!! שילך לעזאזל האידיוט שנתן לנשים לנהוג. --------------------------------------------------------------------------------

אהבתי...!!

ועוד אומרים שנשים לא מרוכזות כי הם חושבות על הבית הילדים האוכל ו... והגברים -כן בטח מתרכזים בנסיעה וחושבים רק על איך לנסוע בצורה בטיחותית.

depechemode

New member
הוא אמרת את זה בציניות

אני המום מזה שענית כמ שענית, או שאולי לא עיינת בדיוק במה שהוא כתב.. (תני לי לנחש... בדיוק שמת אייליינר?)

למה אתה המום.

אהבתי את הסיפור כי הוא מצחיק(ואני אוהבת לצחוק) בקשר לתוכן-ברור שזה סיפור בדוי.נהנתי לקרא.

גלצ

New member
../images/Emo45.gif

אני איתך.....שילך לעזאזל האידיוט שנתן לנשים לנהוג.....

גבר הרגת אותי!

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח מה אנחנו אשמות שאתם לוזרים?! תלמדו מאיתנו.... צריך ללמוד להעריך אותנו חחחחחחחח ממסכן השמוליק שלך לא נורא זה יעבור עד החתונה אני יודעת מה אני אומרת סמוך עליי... וטוב שאתה איתנו הנשים אוהבת אותך מכל הלב קשקשנית משוגעת!!! חג שמח וכשר בה ביי נדבר באחד הימים חחחחחחח שתרשום עוד הודעה מצחיקה כזאת פחחחחחח

כשעזבתי את הארץ מצב הנהיגה היה

כל כך מוסכן שזה כבר לא שינה... אנשים הוציאו על הכביש את כל הפחדים והתסכולים שלהם ולנסוע לעבודה הפך להיות מאבק קיומי. לא אדיבות לא נחמדות להיפך. אני עכשיו באירופה ולא ממש יכולה להרשות לעצמי מכונית אבל גם לא ממש מעונינת. התחבורה הציבורית מצוינת . יש לי זמן לחשוב ולנקות את הראש. ובעיקר הבחילה שלי מנהיגה יורדת. באשר להבדלים בין נהגים לנהגות. קבלתי לא מעט כינויים על הכביש כי אני אישה. חלקם ממש מטומטמים כמו שהערתי למישהו שעקף אותי מימין על מעבר חציה, הוא אמר שבגלל נהגות כמוני הכביש הוא מקום מסוכן
חברה שלי פעם הציעה לשים שלט על הרכב.''כן אני אישה, מקומי אכן אינו על הכביש. אבל אני חייבת להביא את הילד מהגן ולעשות קניות, נ.ב. מספר הטלפון של המורה שלי לנהיגה הוא... והטסטר שהעביר אותי הוא...''
ודוגמא נוספת (מהחיים): ידיד שלנו עצר ברמזור אדום. ביתו הקטנה אומרת לו ''אבא למה אתה לא נוסע?'' עונה האב ''כי יש רמזור אדום''. '' מה הבעיה'' אומרת הבת ''תגיד פוסטמה ותיסע''

iditbs

New member
ועוד משהו משעשע

(ומעורר בחילה) ידוע בארץ שכשקונים אוטו, צריך לשאול מי נהג בו האישה או הבעל כי אם זו האישה אז הקלאץ' בטוח הרוס... בפועל, מי שבאמת מבין, יודע שנהגות נוהגות באופן בטוח יותר ומבחינה סטטיסטית, מעורבות פחות בתאונות. אפילו הייתה פעם הצעת חוק לקחת בחשבון את מין הנהג לצורך חישוב פרמיית הביטוח ולפיכך לחייב נהגות לפי תעריף נמוך יותר. כאן אני לא רואה שום הבדל באדיבות בין נשים וגברים אבל, לא נעים לי לומר, שצבע הנהג (לצערי) יכול לנבא במידה רבה...

blackcat2

New member
ובאנגליה יש אפילו חברת ביטוח

ובאנגליה יש אפילו חברת ביטוח שקוראים לה diamond, שמוכרת פוליסות לנשים בלבד בגלל שהן ידועות כנוהגות בטוח יותר וכמעורבות פחות בתאונות בהשוואה לגברים. אני בטוחה שעלותה של פוליסה באופן טבעי נמוכה יותר.

joojoo

New member
hmm

Actually, all serious research that has ever been done about this issue has shown that there is no difference between women and men in levels of accidents *per mile driven*. Women have less accidents per capita because, on average, they drive less. So no, women are not safer (or worse) drivers, but since they drive less, and spend less time on the road overall, they are less likely to get into an accident.​

iditbs

New member
נשים נוהגות פחות???

ממש מוזר לשמוע. בעולם שבו מסיעים את הילדים לכל מקום? אני נוהגת לפחות פי שניים מבן זוגי וכך גם רוב המשפחות שאני מכירה פה ובישראל.

depechemode

New member
הנה הטייק שלי

נתחיל בזה שקודם כל זה אינדיוידואלי, יש נהגות מצוינות כמו נהגים גרועים אחרי שהבהרתי את זה.. גברים טובים יותר עם כל דבר מכני, זה דבר ידוע, אנחנו אוהבים את זה. אנחנו נוסעים באוטו רק לשם הנסיעה, לא יצא לי לפגוש הרבה נשים שרואות מרכב יותר מאמצעי תחבורה ותו לא. ביטחון עצמי בכביש זה גם חשוב ונשים לפעמים מהססות ובנסיעה של 50 מייל לשעה זה יכול להיות מסוכן. כנ" להחלטו לא ממש הגיוניות (זה שיש לך ירוק זה לא אומר שאת יכולה לנסוע חופשי בלי לשים לב שגם לצד השני יש ירוק!) תוסיפו לזה שבארהב לא מלמדים על סטיק כך שמי שלא מבין איך רכב עובד, יודע לשלוט באוטו שלו בערך כמו במכונית שלט רחוק שקיבל לגיל 10 הכל מסתכם בדבר אחד: כמה נוח את\ה מרגיש\ה כשאת\ה נוסע\ת באוטו שלך רוב הגברים מרגישים מאוד בנוח.. לא יודע איך זה אצל נשים

ממש לא אהבתי את מה שאמרת

לגבי גברים וכישורים טכניים ומכניים, סטיגמה מעצבנת ומוטעית, אבל מילא. לגבי נהיגה, אני - דווקא כן כנהגת שאוהבת לנהוג, בת למהנדס מכונות שעושה טיפולים לאוטו לבד ויודעת לתקן את רוב הדברים במכונית, לצערי מוכרחה לומר שב-99% מהמקרים בהם יש לפני נהג הססן, מבולבל - פשוט גרוע - הוא מתברר כנהגת, או כאיש מאוד מאוד מבוגר (אנחנו קוראים להם כאן Florida Drivers). מנסיוני בכבישים נשים נוהגות בצורה הססנית שהיא מסוכנת מאוד, לא מחליטות מה הן רוצות, ולא מסוגלות להתרכז ביותר מדבר אחד - אין חלוקת קשב ולכן אם הן נוסעות עם תינוק ברכב, או עם מישהו שמדבר איתן, או חלילה עם טלפון סלולרי... הן סכנה לסביבה. אין לי מושג מה התיאוריות הפסיכולוגיות/סוציאליות מאחורי זה, אבל גם בארץ וגם כאן אני נתקלת בזה כל הזמן. אני מוצאת את עצמי ממלמלת "בטח אישה" על כל רכב שמרגיז אותי על הכביש... ולרוב אני צודקת. אולי זה גם עניין של בטחון, אולי כפי שנאמר רוב הנשים רואות ברכב רק אמצעי תחבורה, ולא משקיעות בזה מאמץ, אולי פשוט כי אין חלוקת קשב. החברה הכי טובה שלי היא נהגת בדיוק כמוני - תמיד במושב הנהג, ועל שתינו תמיד אומרים שאנחנו נוהגות כמו גברים. אמא שלי ואחותה לעומת זאת... סכנה ציבורית בנהיגה. מי יודע, אולי זה בכלל גנטי, כיוון שאבא שלי ואחיו נהגים מוצלחים מאוד, בטוחים ונינוחים שלא זקוקים לריכוז עילאי כדי לנהוג והנהיגה לא מעייפת אותם. אני ובן-דוד שלי יצאנו נהגים בדיוק כמוהם, אבל הבן-דוד השני שלי... יצא אסון כמו האמהות שלנו. מעניין.

justlior

New member
נהגים ויוסטון...

אני חושב שטקסס יוסטון ידועה לשימצה בנהגים שלה. לא פעם ולא פעמיים... בעצם תשנו את זה.. כל פעם שאני מתקרב לרמזור אדום לפחות מכונית אחת ממשיכה לנסוע בנונשלנטיות. כשהייתי עם אישתי בנהיגה מונעת (כן.. גם היא עברה רמזור אדום) למטרות ביטוח המדריך שאל מה הכי מעצבן אותנו בכבישים. אני אמרתי שהכי מעצבן אותי שנהגים לא משתמשים באורות האיתות שלהם. אין דבר יותר מעצבן מלחכות בצומת למכונית מתקרבת על מנת לפנות ימינה רק כדי לגלות שלא התחשק לנהג לאותת שהוא פונה. אנשים כאן יותר מידי תחרותיים ואם אתה מאותת להחלפת נתיב תהיו בטוח שהדבר הראשון שהנהגים מסביבך יעשו זה להאיץ רק כדי למנוע ממך מלעבור, כי חס וחלילה שתכנס לפניהם. אחח.. סיוט

למעלה