רציתי לשאול..

Taliy

New member
מסכימה אבל...

קודם כל לגבי הכישורים הטכניים מסכימה איתך לחלוטין
וגם אני כשמשהו נוהג לאט אני מתעצבנת - "אוף מי נתן לה רישיון", אבל פה מגיע ה"אבל", לפחות בארץ חוסר הסבלנות והסובלנות התעוזה והחוצפה הם אלו שבאמת עושים צרות. לדוגמא רמזור קצר בכביש דו-סיטרי חד מסלולי , בדר"כ יש בו פקק, תמיד יש את אלו שלא יחכו 5 דקות אלא יעקפו את כל הפקק מול תנועה נגדית ובסוף או יעיפו מישהו או שפשוט יתקעו מול התנועה מנגד, או למשל משהו רצה לפנות שמאלה אחרי (היו לפנינו עוד כמה), אבל לא היה לו שדה ראיה ולצערו גם סבלנות לחכות עד שכולם יצאו הוא פשוט נסע משמאלי (שוב דו"ס וחד נתיבי) הגיע מולו רכב והוא נתקע ותקע אותו, ואח"כ לא הבין מה כולם מתעצבנים עליו. או לעקוף רכב שנותן להולך רגל לחצות במעבר חציה... יש התעלמות מוחלטת מתמרורים , "אז מה אם אין פניה שמאלה אני אפנה".... - ורוב אלו הם לא נשים! ולא שאני שייה תמימה, האצבע האמצעית שלי נשלפת מהר, והקללות... ואני מודה שכשחותכים אותי אני כן עושה "דווקא" עד לגבול (בכל זאת אני לא רוצה לגרום לתאונות...), אבל אני מעדיפה שיסעו לאט ול"התעצבן", ולא לראות או לחוות את מחזות הזוועה . מרוב כ"כ הרבה דברים שיש לי להגיד על זה, לא אמרתי כלום, אבל אני חייבת לציין שהנהגים הכי גרועים בישראל הם בדואים!!!, זה באמת מכה.

גלצ

New member
אני.....

מרגישה הכי נוח שבעולם ברכב.... בגלל זה אני נחשבת לנהגת טובה???????? מממ.......כן!!!! לפחות כך אומרים כולם, חוץ מהבעל שלי....חחחח

ליילה

New member
לצערי הרב, אני עונה על רוב הסטיגמות

ואולי בגלל זה, המקרה שלי הוא אולי סוג של טסט קייס כדי לראות אם מה שאמרתם נכון. אז ככה, אני אישה (את זה אתם יודעים), לא מעניין אותי המנוע של הרכב, וגם לא לשטוף אותו או להחליף לו שמנים, מבחינתי למלא לו דלק זה סוג של מטלה מאוסה, פשוט כי זה לא מעניין אותי, והאוטו צריך לשרת אותי ולא אני אותו - זו תפיסת החיים שלי... הדבר היחיד שמעניין אותי כשאני קונה אוטו, וגם הדבר היחיד שאני מבינה בו, הוא הצבע... למדתי לנהוג על הילוכים, אבל כבר שנים אני לא מתקרבת לאסון הסביבתי הזה, אני רוצה שיהיה לי נח כשאני נוהגת, ולא להתאמץ יותר מדי... האוטו בעיני הוא כלי תחבורה בלבד, וכשאני יכולה לא לנהוג, אני בשמחה מעבירה את ההגה למישהו אחר, אבל.... אני נהגת טובה, אני לא נוהגת באיילון 50 קמ"ש במסלול השמאלי, נח לי עם הרכב שלי שאני מכירה, בדרכים שאני מכירה, אני לא צריכה ריכוז מקסימלי, וגם לא להחזיק את ההגה צמוד לחזה, אני נוהגת בבטחון, וברוך השם, כבר כמעט 14 שנה על הכביש, ולא היו לי תאונות, גם לא כאלו שנכנסו בי מאחור... נהגתי בארץ בכל הכבישים כולל נסיעות ארוכות והכל... אני נהגת טובה נקודה.. כך שהתאוריה של קשר אישי לאוטו ונהיגה, כבר הופרכה אצלי. אז למה באמת המון פעמים זה הנשים שנוסעות בחוסר בטחון שמסכן את הסביבה? אני אגיד לכם למה - בגלל הבן זוג... כן כן... מאז שהגעתי לפה, אני נוהגת לרוב כשהוא לידי, אז צריך להתרגל לאוטו חדש, ולדרכים לא מוכרות, ולנתיבים צרים יותר, וכבישים ללא שוליים... ובנוסף לזה, יושב לידך בחור היסטרי, שמחזיק את הכסא בשתי ידיים, וכל שתי שניות מעיר לך, החל ממהירות נהיגה, דרך כמה פעמים ללחוץ על הברקס בעצירה, ועד לאיך אני מחזיקה את ההגה. אני מודה אפילו לנהגת וותיקה וטובה כמוני, כל הדברים האלו יחד מערערים את בטחון על הכביש, ומשיגים תופעה הפוכה... אז מאז שהגעתי לפה, אני מודה, אני נהגת לא טובה, בעייתית, ומסכנת את הסביבה, ואת הבריאות הנפשית של הבנזוג... ודרך אגב, לגבי השלט שענת הציעה - נכון, אני לא אמורה להיות על הכביש, אבל אני צריכה לעשות קניות ולהביא את הילד מהגן, אם אתה רוצה שאני לא אהיה כאן, אלא במקומי הטבעי במטבח, אתה מוזמן לעשות את המטלות האלו בשבילי - טלפון - .....

shaltomato

New member
מערבב בנזין

גם אני כבר לא נוסע יותר במערבב בנזין ( מוט הילוכים - כי הרי זה באמת מה שזה עושה וכל הסיפורים האחרים שספרו לכם זה סתם שטויות)ץ אבל אני מה זה מתגעגע לסוע עם הילוכים - וכך גם הרבה גברים. נשים כמו מירב רואות בזה דבר חסר תועלת.

een ogenblik

New member
אויש, שוב אנו לא נורמלים?

האיש מעדיף מכונית אוטומטית, אני מעדיפה לשלוט בעצמי על ההילוכים. יום אחד, כשנהיה עשירים, תהינה לנו שתי מכוניות - אוטומטית לו, הילוכים לי.

een ogenblik

New member
נהגתי ברכב כזה

לא מוצא חן בעיני. שהאיש יחזיק רכב כזה, כדי שיוכל לומר לגברים מסביבו שהוא נוהג עם הילוכים, בזמן שבפועל הוא נוהג על אוטומטי. אני רוצה את ההילוכים שלי, ללא כל אחיזת עיניים נוספת.

az ma

New member
במכסיקו אין כאלה ממילא... ../images/Emo3.gif

וכשתגיעי לבקר בקליפורניה... כנסי לדילר של מרצדס או BMW ויראו לך מה זה... צאי לנהיגת מבחן...

sashkashurik

New member
Not Subary, Wolsvagen.. ../images/Emo10.gif

And now, because of you, I had to spell this word which I have no idea how it is spelled!

az ma

New member
Subaru... ומה את "נשואה" לWV שלך?

לא תחליפי אותה אף פעם?

sashkashurik

New member
Not for Subaru - that's for sure!

And yes, I know, it's SubarU, but I use russian alphabet and then it's Sybary!

ואני אוסיף ואומר...

זה נכון שלנשים באופן כללי יש פחות חוש טכני מאשר לגברים. כידוע גם יש לגברים משיכה אל עצמים כמו מערכות סטריאו,מקדחים,מחשבים ו...מכוניות. אולם אני לא חושבת שבשביל לנהוג צריך איזה כישרון מיוחד (לא באוטומטי) ולכן נשים לא ממש מבינות מה כל הרעש בסך הכל חתיכת פח שתפקידה להסיע אותנו ממקום למקום. האים ראיתם אישה שמחבקת את התנור שלה מסתכלת עליו כל היום ומלטפת אותו? אז כאן הבנו שאנו הנשים שונות מכם הגברים. אבל.... אין זה עושה אותנו חסרות חוש בנהיגה. צריך לציין שנשים בישראל גדלות עם רגשי נחיתות בנושא כשהן צריכות להתמודד אל מול השוביניזם הגואה מעדת גברים ישראלים.ולכן-או שהן מתנהגות כפי שמצפים מהן או לחילופין מנסות להוכיח את ההפך. אני שונאת לנהוג זה משעמם,מעייף,והכרחי ולכן אנו לא מקדישות את היחס הרצוי מהגברים לנהיגה.(לעקוף, לחתוך,לנסוע במהירות,להדחף,לקלל) סעו בזהירות!!!

באופן אישי, אני מאד נהנית מאותו

"מערבב בנזין", כלשונכם. כשקניתי לי רכב חדש לפני כארבע שנים, אפילו מאד רציתי לקנות שוב רכב עם גיר רגיל, כי אני נהנית "להרגיש" את האוטו ולשמוע בדיוק את השניה שבה הוא מבקש ממני להחליף הילוך מעלה/מטה. הסיבה היחידה שבגללה ויתרתי על הרעיון היתה, שהיה לי ברור שרכב עם גיר רגיל תהיה לי בעיה למכור בבא העת (ואוי, כמה מהר הגיעה העת הזו - פחות משנתיים מטקס קריעת הניילונים כבר טסנו לכאן). אבל!!! על אף שקניתי רכב עם גיר אוטומטי, התעקשתי על כזה עם "גיר רציף", שמאפשר בכל זאת למשוך את ההילוך עוד קצת, ולא להעביר כלפי מעלה בטורים נמוכים. זה איפשר לי בכל זאת להנות מהנהיגה (ואני חייבת להודות כאן, שאני די נהגת שודים
) אגב, האומדן הכי נכון לנהיגה שלי היא העובדה, שמעבר לזה שלאישי היקר אין שום בעיה עם זה שאני נוהגת כשהוא לצדי, הוא אפילו נרדם לו וישן שנת ישרים כשההגה מופקד בידי. לא אצל כל נהג הוא יירדם ככה

ואנחנו כבר גילינו

את האהבה המשותפת למהירויות גבוהות ומכוניות. מכוניות אצלי זה תחביב, בדיוק כמו שאלקטרוניקה ו-power tools... דברים "אופייניים" לגברים. אני מתה על מכוניות, ולא פעם תראו אותי נוברת במנוע לכוון, להקשיב או סתם ללכלך את הידיים. זה נורא כיף. ובכלל, אין מצב שתתפסו אותי ברכב בלי מגלה רדארים ולייזר, אחרת אני בצרות. מצד שני אני כבר נוהגת 11 שנה כמעט ומעולם לא היתה לי תאונה, מכה, או שום דבר שכזה. מעולם לא שרטתי מכונית, לא את שלי ולא אחרות. וכן, אני גם מאלה שבקיץ תראו אותי בחוץ מסתובבת מסביב למכונית, עושה וקס, מנקה את המנוע... מעטים מאוד האנשים שאני אתן להם לנהוג באוטו שלי. אמא שלי שמגיעה לכאן השבוע כבר יודעת שאין לה שום סיכוי לשבת במושב הנהג. מצד שני אני גם זאת שכל החבר'ה קוראים לה כשצריך לתקן משהו, אני זאת שקונה לכולם את המכוניות ויודעת להגיד מה לא בסדר, ואני תמיד זאת עם הארגזי כלים הכי מגניבים, באוטו ובבית, וכשחברים עוברים דירה אני תמיד מתבקשת להתייצב עם המקדחה והמברגה... סטיגמות אה? איזה דבר מוזר.

עכשיו הגזמת לגמרי ../images/Emo8.gif

להגיד עלי שאני גבר בלבוש אישה זה בערך כמו להגיד שיורד עכשיו שלג בעמק הסיליקון (כשבעצם השמש מחייכת לנו מלמעלה) - ומתוך ההיכרות שלי עם עדי, אני מרשה לעצמי להעיד את זה גם עליה.

למעלה