רציתי לספר לכם

רציתי לספר לכם

על ההרצאה שנכחתי בה היום בבית מזי"א של האקדמיה ללשון העברית על "פרשיות עלומות בחייהם של מחיי השפה העברית" אבל לצערי אין הרבה מה לדווח. סופרו כמה אנקדוטות לא מעניינות באופן מיוחד על מקום קבורתו, על מסעותיו בעולם ועל בני המשפחה. אך מלבד העובדה שיש בידי צילום של הסכם האירושין שבין בן ציון ללאה אבושדיד שיש בו כמה פרטים המצביעים על יחסה הלא אוהד של משפחת הכלה אל החתן (וגם זה ממש לא חדש), קצת התקשיתי להתלהב. תרומתי היתה (יחד עם עוד כמה בודדים) בעיקר בהורדת ממוצע הגיל שם... אבל לא הייתי כותבת את כל זה אלמלא התכוונתי להביא בפניכם מידע בדבר ההרצאה הבאה בסדרה שתתקיים שם ביום חמישי הבא (ט"ז בכסלו 11 בדצמבר בשעה 7:30 בערב) "איקוניות: הקשר בין תוכן וצורה בלשון" מפיו של הבלשן יצחק הלוי (קירצ'וק). אני לא מכירה את האיש, לכן לא יכולה להמליץ מראש, אבל אותי אישית הנושא מעניין. (תשלום: עשרה שקלים)

למה את חייבת להיות חריגה?

מתקוטטים, צועקים, משמיצים... את לא יכולה קצת להתאמץ ולהיות כמו כולם? קצת קולטורה בבקשה. "הקשר בין תוכן וצורה בלשון": אוי מיין גוט

הלל../images/Emo124.gif ראית?

לא צריך להתאמץ בטענות לו(א)גיות. מספיק לומר צירוף מילים כלשהו שהמילה לשון מופיעה בו, והרי לך הודאה שיש (לו) אלוהים.

מוגג

New member
אדון עולם ירד למקום שני..

(מצעד הזמירות שם, שם) כנראה לא שמעת על הקייזר פרנץ ירום הודו..

nutmeg

New member
תפסיקי מיד

עם החופשות שלך! שמעת? בכל מקרה לא בטוח שאבוא - שאלתי אודותיו את הפרופסור החביב שלי (כי הנושאים- אפעס - קרובים). התשובה שקיבלתי היתה לאקונית: כן יש לי דברים שהוא כתב. אספר לך עליו ביום חמישי כשנפגש. (כלומר היום) מה אני מבינה מזה? שהוא לא מתלהב.. אני מוכנה להניח שמדובר בקנאת סופרים. אהיה יותר חכמה היום אחה"צ.

Idan91

New member
האקדמיה לא יכולה

לארגן שלוחות בת"א או בחיפה?

נו ואחרי המפגש

לא הלכת לבית ספר? ואחרי המפגש ב-25.12 (שגם נופל על יום חמישי) לא תלכי לבית ספר?

לא של הפורום הזה

אלא של מוזיקה עברית (כמעט אותם אנשים רק תחת כובע אחר. אחרי הכל צריך למצוא כמה שיותר תירוצים להפגש, לא?)

Idan91

New member
קודם כל,

לא בטוח שאגיע לזה שב25.12 שנית, אחרי מפגשים אני לא חוזרת הביתה באוטובוסים. לא שיש לי בעיה עקרונית לחזור באוטובוסים - הבעיה היא שאין אף אוטובוס (בשעות האלה) שמגיע למקום בו אני גרה.

גרי רשף

New member
מאי נפקא מינה "שנית"?

יש הממספרים את טיעוניהם "ראשית כל", "שנית כל",..,"עשירית כל"(?) וכו', אך זו כמובן שגיאה מכיוון ש"ראשית כל" היא מעין הקדמה להכל ולא חלק מהמניין. בערך כמו שבספר יש מבוא, ואחריו פרק א'. מכאן שאין "שנית כל". כעת יש לברר מה זאת אומרת "שנית" (נטול כל)? לדעתי יש למספר את הסעיפים במספרים סתמיים (אחת, שתיים, שלוש..) ובפרט במקרה זה שאם לא כן נקבל "ראשית כל" + "אחת" וזה הכל! לעצם העניין: דומני שהשנה חג המולד חל בחנוכה (ללמדכם שחג החנוכה קדם לחג המולד בכארבע מאות שנים), ולכן אין לימודים למחרת.

אוֹחַ

New member
רשת קול - ../images/Emo124.gif אתה צודק!

רשת א' (רק"ע) - אתה צודקת! רשת ב' - אני!!! אני צודק!!! רשת ג' -
אף-אחד לא מדבר על צדק... משחקי מרשתת
אפרופו חנוכה וחג המולד, בביה"ס היסודי נהגו לשאול אותנו את השאלה המכשילה (בכל שנה היא היתה מכשילה מחדש): מה היה קודם - פורים או חנוכה?

למעלה