רציתי לספר לכם

רציתי לספר לכם ../images/Emo9.gif

תודה רבה על כל התגובות בהודעות הקודמות. זה בהחלט חימם לי את הלב. הלכנו שלשום למפגש עם המנהלת של פנימיה בירושלים, אחת שגם תאפשר לי להשאר בביה"ס שלי. הסבירו לי על הכל, שאלו שאלות, ענו על מה ששאלתי, הסתכלתי קצת על המקום, ודיברתי עם ילד משם ומדריך משם. אם הכל ילך חלק, כבר אחרי חנוכה אעבור לשם
. (אגס, מזל טוב על הניהול
.)

האגס 1

New member
לא מכיר יותר מדי את הפנימיה

אבל כשתיארת אותה חשבתי שזה שם - כי לפחות בתקופתי כתיכוניסט (אני לא יודע איך זה היום) זו הייתה הפנימיה היחידה בירושלים שהיא ללא בית-ספר. מה שכן - את הולכת להיות באיזור היפה ביותר בירושלים (אבל את זה את כבר יודעת, כן?
)

ixmix

New member
הייתי שם כסטודנט בהכשרה.

לפני כשש שנים במסגרת הכשרתי להיות עו"ס, עבדתי שנה בפנימיה (שאז נקראה רק "כרמית"). עבדתי עם מספר ילדים, וכן עסקתי באיסוף תרומות שונות ובארגון ספריה קטנה עם כמה אנציקלופדיות, ספרי לימוד וספרי קריאה (שאולי שרדה עד היום - אשמח לדעת). למעשה הייתי בפנימיה כמעט כל יום, למשך כמה שעות. המקום הוא אכן יפהפה מבחינת הנוף, וזה מחלחל גם לאווירה. לטעמי אחד היתרונות הגדולים של המקום הוא מגוון האפשרויות בבחירת בית ספר (לפחות אז זה היה כך), דבר המאפשר לילדים להחליט היכן ללמוד, ולעיתים להישאר בבי"ס שבו למדו קודם לכן (אם כי אין הרבה ירושלמים). מה עוד? - חדר המחשבים היה תמיד מלא בילדים, חיוכים, אינטרנט (וקצת חיכוכים, כמובן), האוכל במטבח היה טוב מאד - אכלתי שם פעמיים-שלוש בשבוע. החדרים של הבנים היו... הממ... הם היו כמו חדרים של בנים שמכריחים אותם לשמור על נקיון - מבחוץ סביר, בתוך הארונות אימה ופחד. החדרים של הבנות היו נעימים להפליא - הבסיס עצמו טוב, והשאלה מה תעשי איתו (וגם החימום טוב, שזה חשוב בעונה הנוכחית). אם תרצי עזרה, שאלות ושאר ירקות - אני פה.

תודה רבה ../images/Emo140.gif.

למעשה, הייתי קצת מבוהלת, כי אני מכירה ילדה שעזבה את הפנימיה שם, והדעות שלה היו פחות חיוביות. אבל הרגעת אותי
. לגבי האינטרנט, לצערי הודיעו לי שהמחשבים עוברים שדרוג, ולא יהיה אינטרנט בחודשיים הקרובים
. אנסה לעדכן לגבי הספריה - אני מאוד אשמח אם היא אכן נשארה.

ixmix

New member
נעשה עסקה טובה עוד יותר.

את תבררי לגבי הספריה - אני מתחייב לעזור לך להקים אחת אחרת אם זו לא נשארה. בואי נאמר שאני אשיג סביב 100 ספרים שווים וארון/ארונות. זו התחלה, אם עוד אנשים פה יצטרפו אלי, נוכל לעשות משהו יפה, ואת גם תביאי נדוניה נאה איתך לפנימיה, וגם תצאי נשכרת מכך שיהיה לך מה לקרוא. הולך?

ixmix

New member
נדוניה. ספרים.

נדוניה - ה"סחורה" שמביאה איתה הכלה לחתונה. ספרים - אני אשיג, מה את דואגת. ואולי חברי פה ישיגו עוד כמה.

ixmix

New member
קודם כל - למה לא?

זוגתי בהריון - אני מניח ש 20-30 ספרים אני יכול להוציא בשקט מהבית ולפנות מדף, שזה דבר שישמח אותה. מחברים אני אארגן עוד כמה, מתורמים למיניהם עוד כמה, אולי נשים מודעה בבי"ס בו אני עובד. אם יש לך עוד רעיונות - אשמח.

בשמחה אוכל להיפטר מכמה ספרים

שבמילא לא אגיע לעולם לקרוא אותם/שוב לקרוא אותם. תגידו לי מה צריך לעשות, אני אנייד אותם לאן שצריך. ומזל טוב על המעבר. כל שינוי הוא לטובה, ונראה לי שבמקרה שלך - הוא יעשה את המפנה הגדול. בהצלחה מאוד !!!

../images/Emo140.gif תודה רבה.

לגבי הספרים - עדיין אין לי מושג אם בכלל יש ספריה שם
. כשאדע משהו, אדאג לעדכן בפורום
.

האגס 1

New member
כיף לשמוע ../images/Emo70.gif

כבר עכשיו את עוברת לשם? זה רק מראה עד כמה דחוף היית צריכה את המעבר. ובהקשר הזה - כיף לכתוב תגובה להודעה מעודדת כהודעה ראשונה ככחול

הייתה שיחה

עם המנהלת של הפנימיה, אם הבית, ועוד מישהי. הן אמרו שאחרי הפגישה הן יפנו אותנו למישהו מהעיריה (או משהו כזה, אני לא בדיוק זוכרת). שאלתי כמה זמן כל התהליך יקח, והמנהלת אמרה שבעקרון צריך להביא כמה טפסים לאיש מהעיריה, ושאז זה באחריותו. היא אמרה שבמהלך חנוכה המשרד שלו פתוח, אז כן, אולי כבר אחרי חנוכה
. ביום שלישי בבוקר אנחנו הולכים להפגש איתו. לגבי הדחיפות, ובכן, מכיוון שהרעיון התבשל אצלי כמה שנים, אני מניחה שכן. ואני שמחה שהוא יוצא לפועל כל כך מהר ובלי עיכובים. בנוסף, אולי ההורים שלי ואחותי יטוסו לזמן מסוים לארה"ב, ומכיוון שאני ממש לא רוצה לחזור לשם, הפנימיה היא רעיון מעולה. (והטיסה גם הייתה התירוץ שלי לספר להורים שאני רוצה לעבור
.) מתאים לך כחול
.

למעלה