רציתי להתנצל

Cheezus

New member
רציתי להתנצל

נפלתי למשכב זה שבוע שלם ולא יכולתי אפילו לקום ממיטתי! אבל אני חוזרת כעת בכוחות מחודשים ורציתי לנצל את ההזדמנות ולהפנות את תשומת לבכם לשאלה הבאה-- שנובעת מדעתי המובעת על הפלפל החריף: בואו נוריד רגע את ההערצה וההערכה שלנו אל האמנים. בואו נקח להקה כמו נירוונה או אליס שנקטעה דרכם בשיאם (או לא בשיאם) ותגידו- איך לדעתכם אם בכלל הייתה ההתפתחות שלהם עד היום אם הם היו ממשיכים להיות פעילים?

super joby

New member
אז ככה:

נירוונה לפי דעתי היו מתדרדרים, אולי לא מתמסחרים\נהיים ממש גרועים אבל מדרדרים. וקורט גם בטוח היה מפרק אותם אחרי אלבום וחצי.... לעומת נירוונה, לפי דעתי לאליס אין צ'יינס היה פוטנציאל דיי גדול להוציא עוד אלבומים מצויינים כי המוזיקה שלהם יותר מורכבת מנירוונה ו(אני חושב) הם פחות באו בגישה של מרד ויותר של לעשות מוזיקה. הם יכלו להוציא לפחות עוד אלבום אחד מצויין (ואותו דבר על מד סיסן אהובי)

unbeliver

New member
תשובה!

אוקיי לגבי נירוונה אני מאמין שהמוות של קורט קוביין לא היה מקרי {לא אני לא מתכוון לעובדה שקורטני שלחה מישהו להרוג אותו שמועה זדונית} אלא שאם קורט לא היה מת הוא לא יכול היה להמשיך בנירוונה כי להקה רגילה משנה סגנון עם הזמן הוא לא היה נותן לזה לקרות ממש אז נירוונה היו "מתים " מתישהו אולי הוא היה ממשיך לבד לעשות מוזיקה אבל זוהי דעתי האישית ואני בטוח שרבים יחלקו עלייה לגבי אליס אז אליס לא ממש התפרקו אף פעם זאת אומרת כן אבל היתה תקופה ארוכה שפשוט כולם דפקו על דלתו של החבר ליין והוא לא ענה ולא בא להופעות אבל אליס לא היו משתנים זאת אמונתי עובדה שגרי עד היום עושה מוזיקה טובה וימשיך תמיד והוא תמיד היה הכותב העיקרי בלהקה למרות שליין כתב שירים גדולים כמו nutshell ו angry chair אבל נשאר עכשיו לחלום מה היה קורה אם הדברים היו אחרת כל להקה ביגי יומה

Layne

New member
תשובה

שמעתי את החדש של ג'רי ולמרות שהוא עדיין בערך באותו סגנון של אליס , השירים של אליס הרבה יותר טובים . זה אולי ישמע קצת מוזר , אבל אני מאמין שג'רי כאשר ליין לידו כותב שירים הרבה יותר טוב מאשר שליין לא לידו.

Hairspray Queen

New member
אהם אהם!

לפני שקורט נרצח (נרצח!!!!!!!!!!!!!) אז "מכתב ההתאבדות" כביכול, אם תשימו לב הוא בעצם מכתב פרישה מהלהקה, ככה שהם היו מתפרקים גם ככה.

בקשר לנירוונה

אני חושב על העניין הזה מהפעם הראשונה ששמעתי את you know you're right. אני חושב שנירוונה היו הולכים על אלבום עם שירים בסגנון you know you right ו- verse chorus verse, שאם שמעתם אותם, אתם בטח שמים לב שהסגנון ואפילו הליריקה בשירים האלה היא מאוד שונה והרבה יותר "מתוחכמת" ו"רצינית" מאשר בנוורמיינד המרגש ובאין יוטרו הצעקני ורווי המוות. בקיצור, אני נהיה עצוב בכל פעם שאני מעלה את שאלת ה"מה אם....", ונראה לי שזה מעשה קצת אסור לעשות, בגלל שכמו שכל הפלצנים אומרים- "אסור להתרכז ב"מה אם", וחייבים להסתכל על מה שבאמת יש". וזה נכון, ובמקרה של נירוונה, הם באמת השאירו לנו המון.

call me a dog

New member
אני לא מאמין שכתבתם דברים כמו:

"שאליס היו ממשיכים אילו..." מזתומרת!? הם התפרקו לעזאזל... זה לא שהם רצו ולא יכלו, הם לא חשבו שהם צריכים להמשיך ביחד וזה.. זה לא שליין מת ככה סתם באמצע כמו קורט, הם התפרקו בערך 7 שנים לפני שליין נפטר... חוצמזה שהציאו ללין המון המון הצאות מפתות ביותר לאחר שאליס התפרקו, הוא פשוט לא רצה יותר לעבוד במיוזיק ביזנס... נמאס לבנאדם, זה לא שאנחנו יכולים להגיד: "איזה באסה, ליין היה בשיאו, ואז הוא נפטר".. עכשיו בקשר לנירוונה אני חושב שהם היו הולכים ומדרדרים כמו שקרה מבליץ' לאין יוטרט ולנוורמיינד..

CaerBannog

New member
ליין היה בשיאו, ואז ההתמכרות שלו

השתטלה עליו... המון הבדל...

Jezebel Woman

New member
רק רציתי לומר

שאולי אתה לא יודע...אבל ליין מת מזמן...רשמית הוא מת עכשיו... אבל באנפלגד למשל, הוא כבר היה עם רגל אחת בקבר... ליין, לצערי הרב, היה בתהליך גסיסה ממושך, שכמו שכבר נכתב כאן, הוא לא שלט עליו, הוא היה קורבן לזה, וזה שיגע אותו עד המוות. אין ספק שמוסיקה (וסמים) היו החיים שלו. פשוט החלק השני הרס את החלק הראשון של המשוואה.

aviv_b

New member
אני חושב

שנירוונה היו מוציאים מקסימום עוד דיסק אחד. אותו כנ"ל גם לאליס. פשוט שתי הלהקות האלו הן דינוזאור. והגראנג' גסס ביחד איתם. הם פרצו את הדרך, אבל הם לא יכלו להוביל את המחנה.

שאלה חביבה ביותר:)

אני חושבת שנירוונה היו מדרדרים, אחרי עוד שני דיסקים שנשמעו אותו דבר, אחרי שהפכו לממוסחרים, עם כאלה חולצות וסיטקרים כמו של בריטני והכול, היה נולד לקורטני ולקורט עוד 2 ילדים והוא היה הופך לאמריקאי שמנמן ומקריח, ונירוונה היתה מתפרקת אחרי שאחד מהם היו מתים ממנת יתר לא מכוונת, אבל אחרי שאיבדו אלפי מעריצי גראנג' עקב מסחור אבל זכו בכל חובבי בריטני שהם יאנו רוקרים... (כאלה שנמצאים בכל התיכונים בארצנו הקטנה, בעיקר בשלי).. אליס לדעתי היו ממשיכים לעוד כמה אלבומים אחד יותר טוב מהשני... ואולי היו מתפרקים אחרי 5-7 שנים כי כל אחד היה רוצה ללכת לכיוון אחר בחייו...

Gio inc

New member
הזלזול שלכם בנירוונה בלתי נסבל.

אני בטוח שהלהקה הזאת לא הייתה מתמסחרת, כי הם היו קצת יותר מסתם "הלהקה הכי פופלרית שמתמסחרת אחרי 2 אלבומים"... כי עובדה שהם הוציאו 2 אלבומים גם בתקופת השיא, ואף אחד מהם לא נטף ממסחור, בנוסף לכך, הם, להבדיל מלהקות שמתמסחרות, להקה באמת טובה, ונראה כאילו הקטע הזה ממש לא מעניין אותם, וכך היה. להקה אחרת שהייתה צוברת כזאת הצלחה מסחררת ב91 לר הייתה נשארת להקה לא ממוסחרת ופופיסטית עד 94, או בכלל, שומאת עלל פופולריות. לגבי אליס, אני קצת מתקשה לראות סוף אחר, אבל נניחץ דווקא הם לדעתי היו יותר מוידים להתמסחרות מנירוונה, אבל אני מניח שהם יוצרים מוזיקה לא רעה, למרות שפחות טובה מבעבר.

Layne

New member
WTF?

ידוע לך שכל מה שליין רצה זה רק קצת שקט בחיים? הוא בחיים לא היה נותן לאליס להתמסחר , הוא הרי שנא את כל ההמולה מסביבו. ג'רי אולי התמסחר קצת , האפס אחרי הכל הופיעה עם ניקבלק , אבל כמו שכבר אמרתי בהודעה הקודמת , ג'רי+ליין הם שונים מג'רי לבדו.

Gio inc

New member
ידידי, חס וחלילה....

לא הבעתי זלזול בליין או באליס אין צ'יינס, רק אמרתי שהיה להם סיכוי סביר יותר להתמסחר מנירוונה. והשאלה הייתה "אם לא", וקרה בדיוק מה שליין רצה, ככה שאם נסתכל על זה ע"פ אופיים של האומנים, זוהי שאלה בלתי אפשרית לענות עליה. בדיוק, זוהי פשוט שאלה בלתי אפשרית, צר לי שעניתי בכלל....

DinoJr

New member
מסכים

יש לי הרגשה שנירוונה היו קרובים למצות את עצמם, קחו לדוגמה את you know you're right (בהנחה שהוא באמת אחד האחרונים שלהם) הזה שהוא די סתמי. אל תשכחו שאת incestiside הוציאו מבי סיידס, ו-in utero יצא אחרי שחברת התקליטים ישבה להם על הוריד והכריחה אותם להוציא אלבום. היה ברור כבר אז שלא בז*ן שלהם להוציא תקליט. אם הם היו ממשיכים, אז היו משנים כיוון, אולי פשוט עושים מוזיקת רוק טובה ומתפרנסים יפה... ...כמו paradise lost, להקה שבאמת עשתה משהו חדשני (חלוצי הדום מטאל) ואז פשוט שינתה כיוון ונהפכה ל- "סתם להקת רוק" (לא רעה בכלל, למרות שלא מזמן הרודתי סינגל שלהם, אלקטרוני ומשעמם למדי). מה לעשות, הרוקרים מזדקנים, וניל יאנגים יש מעט מאד :)

DrunkGoat

New member
לא סולחים.

אליס, לדעתי, היו מגיעים לכיוונים פרוגיים יותר, אפלים יותר. ובכלל, הם לא היו משעממים. יש להם נטייה לעשות מייקאוברים רבים, ככה שאי אפשר בדיוק לדעת, מה יהיה באלבום הבא. (פייסליפט היה מטאליסטי, סאפ היה גראנג'ואידי, דירט היה סלאדג'י, ג'אר היה יציאה מוזרה, אבל משובחת, ואא"ס היה מין חזרה למקורות, אבל משופרת). ובאשר לנירוונה - הם היו נשארים אותו דבר.

CaerBannog

New member
לא צריך להגזים פרוגים...

אבל אני חושב שהיה משתנה משו באליס, כאילו הם היו נעשיים הרבה יתור "אוורתיים" מוזיקת סמים משו, נהיים יןתר מדכאים (אפשרי?)

DrunkGoat

New member
כשאני אומר פרוג..

אני לא מתכוון לג'נסיס, או יס, או משהו כזה. בכלל, אם מגדירים פרוג באופן ספיציפי, הורסים את כל הרעיון שמאחוריו. אני לא חושב שפרוג צריך להיות מתוחכם כדי להיות פרוג. למשל, לדרים ת'יאטר לא הייתי קורא פרוג, גם לא פרוג מטאל. הם הבי מטאל די מסריח עם שאיפות להיות משהו אחר. הם לא מחדשים ולא מתקדמים לשומקום. לאליס לעומת זאת, כן יש את זה, באישיות, קטע כזה, של להתפתח בשירים למקומות מאוד לא צפויים (פרוגז, לדוגמה). אני לא חושב שכדי שהשיר ייחשב מתקדם, הוא צריך להכיל לפחות 40 ריפים, 2 סולמות, 4 מהלכי אקורדים שכל אחד מכיל 18 תיבות וכו'. זה לא נחוץ. זה מיותר הרבה פעמים. אפשר להבין שאני לא חסיד גדול של פרוג. נכון. לא מת על זה. אני הרבה יותר אוהב את המקורות של זה, ג'אז או קלאסי הרבה יותר מדבר אליי, בעיקר בגלל ששם יש להכל הרבה יותר אופי. אבל זה לא הדיון. בקיצור, אני לא אומר שאליס היו עושים פרוג קלאסי. זה לא הם, אבל בהחלט יש להם "סיכוי" להתפתח לכיוונים פרוגיים. בהחלט יש להם סיכוי לקבל השפעות מסגנונות מתקדמים.

למעלה