רציתי להתנצל

CaerBannog

New member
אממ אחי...

אני מקשיב להרבה פרוג שהוא לא פרוג קלאסי, לדעתי להקה שתלך ותעשה היום פרוג קלאסי לא תהיה מתקדמת, מהסיבה הפשוטה שעם עשו את זה כבר אז זה לא מתקדם אבל מעבר לזה, אליס לא היו מגיעים לפרוג כי הם פשוט לא נגנגנים ומלחינים ברמה כזאת, זה בדיוק ההבדל בין פרוג לפסיכדליה, ב]רוג צריך להיות מלחין מוכשר שמבין מוזיקה מורכבת עם פולריתמיקות ומקצבים שבורים לדעתי אליס בהחלט יכלו להגיע למישורים פסיכדליים, אבל לא לפרוג, שםפוט כי אין להם את ההשכלה המוזיקלית לזה, ןעם כן, הם נורא התאמצו להסתיר את זה

DrunkGoat

New member
זה לא נכון.

הבסיסט של אליס מצויין, גם המתופף. לג'רי אמנם אין טכניקה מדהימה, אבל הוא מלחין טוב. תראה, אולי ג'רי לא מתוחכם כמו פריפ, אבל מי אמר שצריך להיות. זה ויכוח חסר טעם.

call me a dog

New member
אם כל הערכה שלי לאליס

אין סיכוי שהם היו עושים פרוגרסיב.. הם מוזיקאים בסיסיים מידיי.. אחת הלהקות גראנג' היחידות שאולי היו מסוגלים לעשות פרוגריס הם סאונדגארדן.. אבל גם הם רק בגדר האולי.. אולי גם הסמאשינג פאמפקינס, אבל אני לא יודע.. ועיצבן אותי, דראנק גואט, שאמרת שדרים הם לא פרוגריס או פרו מטאל בכלל.. ושהם סתם מטאל מסריח או משהו כזה.. אני רוצה שתשמע את voices ותאמר לי אם זה סתם מטאל מסריח! אתה קצת סדוק מוחית... אבל חפיף.. גם קינג קרימזון זה לא פרוגריסב נכון??

DrunkGoat

New member
..

אל תכניס לי מילים לפה. להפך, אם היית באמת קורא היית שם לב שאני מעריך את פריפ לגיטריסט מתקדם ואת קרימזון ללהקה מתקדמת. אם אתה משווה את דרים לקרימזון אתה אהבל. פרוגרסיב אפשר לעשות גם בלי להיות נגנים מעולים. אני אתן לך לדוגמה, את פינק פלויד. המתופף שם בינוני ביותר, ואולי לא בינוני, אבל לא מעניין גם. ווטרס מעולם לא הרשים אותי בתחום הבס. הקלידן אמר בעצמו, מתישהו, שהוא לא כ"כ טוב. וגילמור. גילמור זה כבר סיפור אחר. מבחינה טכנית, גילמור לא גיטריסט מעניין, אבל לו יש הרבה מאוד מעלות אחרות ולכן אני לא יכול לקרוא לו בינוני. בכל מקרה, הם קבוצה לא מאוד מיוחדת של נגנים, שכן נחשבים פרוג. המתופף והבסיסט של אליס טובים הרבה יותר מהמקבילים להם בפינק פלויד. ובאשר לגיטריסטים - זה יהיה ויכוח חסר טעם. מה ששמעתי של דרים מספיק לי כדי להבין מה הקטע שלהם. אין שם שומדבר פרוגרסיבי או חדשני. יש שם רק חבורה של נגנים מתלהבים, שכל אחד מנסה לנגן כמה שיותר מהר. וגם לסאונדגרדן יש יכולות פרוגרסיביות, בלי שום אולי.

call me a dog

New member
אני לא אהבל.. ולא עשיתי שום השוואה

ואתה גם אל תכניס לי מלים לפה, לא השוואתי בין דרים לקינג, פשוט אחת הלהקות שדרים הכי הושפעו ממנה מוזיקלית זה קינג, ואפשר גם לשמוע את זה בסאונד של דרים.. ודרים מאוד פרוגרסיב. ולא הכנסתי לך מילים לפה, אתה בעצמך אמרת ש"דרים הם סתם להקת הבי מטאל שמנסה להיות משהו אחר", ואני לא הסכמתי איתך.. לפי דעתי, דרים זאת להקה טובה מאוד, מכל הבחינות ואתה סתם קוטל אותם לפי כמה חומר (שהוא כנראה מאוד מצומצם) שלהם ששמעת, אני מבטיח לך שאם היית שומע את הדיסק "scens from a memory" היית חושב אחרת.. דרים הם קודם פרוגרסיב וגם יש להם סאונד מטאלי, ולא להפך..

DrunkGoat

New member
..

שמעתי את Images and words. אני לא יודע, זה לא פרוגרסיב באוזניי. אולי אני לא שומע טוב.

CaerBannog

New member
סליחה, אבל אתה פשוט לא יודע על מה

אתה מדבר מה שאמרת בקשר לפינק פלויד נכון, ובגלל זה, ולמרות כל האהבה שלי למוזיקה שלהם, הם אפעם לא באמת עשו רוק מתקדם, הם נגעו בו, הם התקרבו אליו, אבל אפעם לא באמת עשו רוק מתקדם, חוץ מאולי בסוויטה המרכזית של אטום הרט, וגם הרוב שלה זה בכלל לא הם כתבו פינק פלויד זה לא רוק מתקדם, והם גם לא רצו להיות, בתכלס שיין און יו קרייזי דיאמונד זאת יצרה מדהימה, אבל לא מתקדמת, ספיי רוק כן, בכיף, ארט רוק, גם אבל לצרף סולאים ואילתורי בלוז נורא ארוכים עם קצת עבודת מלוטרון, זה לא רוק מקדם ומכול הסיבות הנ"ל גם אליס לא יכלו להיות, ס"ג זה כבר סיפור אחר לגמרי, "ותנוחת ישו המשיח" זה כבר כמעט שיר פרוג לכל דבר...

אני חושב שקצת נסחפנו...

אני לא יודע כמה חומר של הפינק פלויד אתה מכיר אבל להגיד שהם מעולם לא עשו רוק מתקדם זו פשוט שטות. הפינק פלויד המציאו את הרוק המתקדם(לא לבד כמובן) ושכללו את הפסיכדליה לדרגת אמנות של ממש. דוגמאות? קח כל אלבום שלהם שיצא לפני 69' (umma-gumma, echoes, piper in gates of dawn וכו') ותראה בעצמך.

CaerBannog

New member
מכיר את החומר טוב מאוד...

קודם כל פסיכדליה הייתה אומנות גם לפני הפלויד... וחוץ מזה, השאלה פה היא עד כמה אתה מכיר את הרוק המתקדם אין מה לעשות אחי, המוזיקה הפלויד פשוטה, אין מה להתחמק מזה, ואין מה להתבייש בזה, אני אישית מעדיף אותם על הרבה להקות פרוג, ויש בהם משו באמת מדהים, אבל זה לא רוק מתקדם, זה ארט רוק [מדל יצא בשנת 70 ומשו, אגב]

call me a dog

New member
עופר צודק..

הלהקה הראשונה מתקופת פינק שממש עשתה פרוגרסיב היא לד זפלין פיק תמיד סבבו מסביב לפרוג אבל אף פעם לא נגעו בו ואם כן, תנו לי אלבום שהם כן

CaerBannog

New member
לד זפלין?

הם פשוט ניגנו בלוז, רק שהם היו כלכך מוכשרים ומדהימים שלא יכלו להגיד להם כלום,אבל פרוג זה לא... הלהקות הראשונות שעשו פרוג היו קינג קרימזון (אומרים שעם אלבום הבכורה שלהם ב69 התבסס מעמדו והתחילה תקופת הפרוג האמתית) ולפני השורשין טמונים בעיקר במודי בלוז (נדמה, ממש לא בטוח בקשר לזה)

תשובה בקשר לנירוונה

נירוונה לדעתי יש שתי אפשרויות. או שהם היו מוציאים עוד אלבומים כמו איננססטיסייד, ונמנעים עד כמה שאפשר ממיינסטרים וMTV, ומאבדים את רוב המעריצים, וגם אז קורט היה מת בסוף לדעתי. והאפשרות השניה שאורח החיים הנוצץ היה משפיע עליהם והם היו עושים מוסיקה בשביל הכסף והולכים לגמילה מסמים וקורט היה קונה לקורטני יאכטה ואחוזה גדולה עם דשא ואז הם היו לאט לאט משנים כיוון ועושים אדולט-רוק או אולי בכלל ניו-מטאל, ואז קורט היה יום אחד תופס מה הוא עושה ואז הוא היה הורג את עצמו בכל מקרה. אופטימי הא?

למעלה