רציתי להעלות נושא

dearanita

New member
אני לא אטרח ללמד ולנסות לשנות

אדם אשר מנת משכלו שווה לגרגר אורז. אני גם לא נבהל מזוהמה כמוך שיודע לנבל את הפה

אסף 1989

New member
על דברים אלו אני

חייב להתנצל מראש בפני כל שאר האנשים החכמים והנחמדים בפורום הזה. כום אמא שלך יא בן זונה גרגר אורז זה מה שיש לך מתחת לחגורה יא מתרומם אוכל זרע. ושוב... אני מתנצל בפני שאר הפורום.

VanQuish

New member
גם לי זה קרה

לפני שנתיים הדרכתי בקייטנה, אני עמדתי באמצע המאנז', סובבתי את הראש כדי להגיד משהו למדריך, ופתאום הסוס של הילד שהדרכתי התחיל לרוץ לעברי, אני ניסיתי לברוח אבל הסוס המשיך לרוץ אלי, נגח בי, נשך אותי בכתף, והמשיך לרוץ עליי.

טוי בוי

New member
גם פעם סמי רצה לשחרר את שוקי

והוא נגח בו ואיים עליו סתם! מה הבנאדם רצה?! בסך הכול לשחרר את הסוס שזה לא רע!

אני מסכימה ומוסיפה

שהאילוף מגיע ממקום של סמכותיות, כשהסוס תופס את האדם כמנהיג. יש מצבים שמסכנים אנשים, ואז מיד צריך לשים גבול (ובמיוחד כשמדובר בסוסי בי"ס שילדים צריכים להתעסק איתם). למשל, אצלנו יש סוס אחד מאוד גדול וחזק, מתוק לחלוטין ברכיבה וסה"כ בסדר בטיפול (קצת נודניק בענייני רגליים). הוא תפס עכשיו פטנט, וכשילדים לוקחים אותו לשטיפה הוא פתאום תופס רייס ובורח להם. זה מסוכן מאוד, כי הוא יכול לדרוס אותם, או לתת באק במנוסתו ולפגוע במישהו. העובדה היא שלמבוגרים הו לא עושה את זה. עכשיו הסוס הזה עובר אילוף שמשמעותו הכנעת הסוס למטפל, וזה אומר שוב לחזור לשלבים של הולכה, עצירה, סיבוב וכו' (אפילו שהסוס בן 9). ואז המדריך, הולך לידי ילד, כשהילד מוביל את הסוס בראשיית בית עם שרשרת. אם הסוס לא מציית לעצירה או מנסה לברוח הוא חוטף פליק חזק עם השרשרת. זה אומנם מאוד כואב, אבל זה משהו שאסור להתפשר עליו כי זו בטיחות של אנשים, ועם כל אהבתי לחיות המופלאות - האנשים באים קודם.

אנשים טפשים. ../images/Emo110.gif

להכות סוס ככה? לאילוף לא משתמשים במכות רצח חוזרות ונשנות. זה נקרא התעללות. לאילוף משתמשים - ושוב רק לעתים רחוקות - במכה אחת לא כואבת במיוחד, אשר נועדת לעורר את הסוס יותר מאשר להכאיב לו. אסור להכאיב ככה לסוסים בתירוץ שזה אילוף צריך להתלונן על החווה הזאת.

../images/Emo31.gifאין שום סיכוי

תדע לך שאין לו שום זכות לעשות את זה !!! לא כואב לך לראות את זה ?! זאת התעללות וזו לא שיטת אילוף ! אתה יודע ספיד הוא סוס שאני רוכבת אליו ולפני כמה זמן איזה ערבי מסריח גנב אותו וכשהוא גנב אותו הוא חרט אליו ממש אל תוך הבשר וזאת התעללות והמדריך שלי תבע אותו אחרי שהוא מצא את הסוס ואסרו את הערבי הזה . לדעתי אתה צריך להתלונן לצער בעלי חיים ! אני מאוד כועסת ! ( לא עליך )

אסף 1989

New member
את אפילו לא יודעת כמה

זה כאב לי, ואני בנאדם עם אופי חזק שלא מתרגש בקלות. לא יכולתי לראות את זה ובגלל זה עזבתי את החווה.

niko girl

New member
זה ממש לא נכון!

לאלף ככה סוס. זאת שיטה מאוד לא נכונה. ואם ראיתה את זה אז עדיף לך להתלונן או למשטרה או לעמותות שונות להגנת בעלי חיים או סוסים בפרט. סוסים זוכרים כאב. ואחר כך שבאים לעשות איתם את הדבר הזה הם מתחילים לפחוד לאללה! לאלף סוס זה לא להרביץ לסוס. כי ככה הוא לא לומד כלום!

אני בשוק....

את חייבת אבל ממש חייבת לדווח על החווה ועל המדריכם לצער בע"ח או לאנוימוס על ההתעללות הזאת זה ממש רע ומסוכן, אחד הסוסים שם יכול למות מהמכות שלהם: למשל משטף דם פנימי מזה או ממכה באזור הלב או מקום רגיש אחר ואל תחזירי לחווה.זאת לא שיטת אילוף זו התעללות לפעמים צריך לתת לסוסים איזו כאפה או מכה אבל בשום פנים ואופן לא התעללות כזאת מסיבית כמו אצלם או התעללות בכלל זה יוצר טראומה אצל הסוס והתנהגות או אלימה או פרנואידית לגמרי ככל שתדווחי יותר מהר ככה יותר טוב. את פשוט תצילי את הסוסיםוזאת חייבת להיות את כי את עדה אם את מתביישת את יכולה להגיש תלונה עם עוד משהו מהחוווה או עם אחד מההורים אבל את מממש חייבת.

אסף 1989

New member
גם אני הייתי בשוק שראיתי את זה....

תאמיני לי לראות זה הברבה הברבה יותר קשה מלשמוע. ועוד משהו קרה שם ששכחתי לספר, ילד אחד רכב על איזה סוס במנז' וקורה שהסוס מועד ונתקל במשהו אבל לא קורה לא כלום. זה קרה לסוס עליו רכב הילד והילד נפל. עכשיו, אחרי שהמדריכים נתנו לו מכות, אחד המדריכים פשוט קשר את הסוס מהמתג עד שראשו היה ממש בין הרגליים למשך כל היום (מהבוקר עד הערב), ולא רק אלא שגם היו צריכים לקשור אותו בסמוך לאיזה סוס קרציה שכל הזמן נשך אותו, המדריכים ראו את הנשיכות ולמרבה הפלא הם הגיבו בצחוקים ולא שיחררו את הסוס המסכן.

טוי בוי

New member
רק אנשים רעים מכים סוסים!!

אדם שפויי בחיים לא יכה סוס בצורה כזו ושלא נדבר על סוס צעיר שבטח ילמד מזה שלא טוב להתקרב לאנשים!!! אני אומרת שתדבר עם המדריכים שלך... או שתעבור חווה ומהר!

אסף 1989

New member
נו.....

אנשים תקראו מה שכתוב........ אם היית קוראת את מה שכתוב היית רואה שבגלל זה אני עזבתי את החווה מיד. ועוד דבר היית מבינה שכן דיברתי עם המדריך ואם תקראי כמו שצריך תביני מה הוא אמר לי. או קיי אז תעברי על זה שוב, נשמה!

מכות הן לא שיטת אילוף!!!

כמובן, הסוסים כפי שאמרו כבר לא יבינו אם נגיד להם שלא עושים זה וזה וזה, אבל אל להרביץ להם באופן שכזה! הסוסים הם חיות פחדניות בהחלט, סטליונים הם חזקים במיוחד והם בעלי "רמה", שלא כמו המסורסים. לכן, הם מודלקים מכל דבר... יכול להיות שהוא ראה סוס לפניו, גם כן סטליון, או אולי סוסה... סטליונים במיוחד יכולים "להידלק" מ1000 ואחד דברים. לכן אני מאמינה שאפילו צעקה והבהלת הסוס מספיקה.

למעלה