רציתי להעלות נושא

dearanita

New member
פחחח

טוי בוי אסף וכל שאר חלאות האדם שחדרו לכאן כמו עכברושים רודפי זבל: עזבתי את פורום רוכבים צעירים בדיוק בגלל אנשים כמוכם. פה זבל לא תמצאו (אלא אם תסתכלו במראה ותביטו בדמותכם) עברתי לכאן כי חשבתי שאוכל לנהל דיון עם אנשים הגיוניים רציניים ובוגרים (ללא מריבות על ווסטרן-אנגליש / בנדזים-מגינים וכל שאר הדברים שעליהם אתם יודעים להתווכח מצויין) אני לא מתכוון לרדת לרמה שלכם, לא לקלל אותכם וכו'. לדעתי אתם נמושות שמתחבאים מאחורי מסך מחשב, אפסים שלא מגיעים לי לקצה הקרסול (בעצם שכחתי אלה שאת מתחרה ברמה ג' שניה אולי את רוצה שאני אביא לך את המגבעת והמקטורן?) מקומכם בפורום רוכבים צעירים שם תוכלו לריב ולהתווכח כמה שתרצו אני משוכנע שהמנהלות תמחקנה את כל הריבים. אך בקשה לי אליכם את הפורום הזה השאירו כמקום לדיונים נאורים ונאותים ללא קללות ושפה ירודה. היה מאוד נחמד עד ששניכם (ועוד שרצים) הגעתם לפה

אסף 1989

New member
רציתי להעלות נושא

אני רואה שעניינים פה לא מתקדמים כמו שצריך ז רציתי להעלות נושא באמת רציני וחשוב. לא מזמן התנדבתי בחווה ושם היו מדריכים שהיכו את הסוסים בצורה אכזרית ממש (לא כמו איזה פליק פה ושם) הם היכו אותם עם מקלות בבעיטות ואגרופים. פעם אחת אחד המדריכים נכנס לתא של סוס (צעיר יחסית) ובלי שום סיבה הוא הכניס לו מכה חזקה עם החבל של הראשיה, הסוס נבהל ונעמד על שתיים (תגובה אופיינית) אז המדריך התעצבן, קשר אותו בחבל לונג' והתחיל להצליף בו באכזריות תוך כדי ריצה מהירה מאות של הסוס. רציתי לשאול מה דעתכם? והאם אתם מסכימים אם "שיטת האילוף" הזאת, בה משתמשים במכות?

טוי בוי

New member
כל התאורים שאנישים אחרים אמרו עליך

נכונים ואיך זה שכל פעם נכנס מישהו אחר מומתחיל לקלל אותך\?! אני חושבת שיש סיבה ש3 אנשים פה חושבים בערך אותה דעה אליך...לא?! חוץ מזה אני אומרת את הדברים שלמדתי ממדריכים רבים ואני יודעת שנכונים אז בבקשה אל תשמיצ סתם! אני חושבת שמדריכים מבינים יותר מימך...

עדימ

New member
חס וחלילה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא היתי מרימה יד על סוס גם אם היה מחפש מפלצות ומשתולל כהוגן!!!!!!

Y GIRL

New member
לא ממש לא!

את צריכה לפנות לצער בעלי חיים ולדרוש שיבואו לבדוק את המקום ! אין דבר כזה לאלף סוס עם מכות! ככה מכה פה ושם אולי זה במקום אם הסוס לא זז או משהו אבל לא ממש מכות! תפני מהר ככל האפשר ואולי תצליחי להציל את הסוסים המיסכנים האלה!

Feeorin

New member
ממש לא

זאת לא שיטת אילוף זה התעללות וצריך להתלונן על זה

TauraMan

New member
אם יש סיבה כן../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

סוס הינה חיה טיפשה, אם תדבר אליה ותגיד לה שזה לא טוב וככה לא עושים זה לא יעזור, לפעכמים כשהכרחי חובה להשתמש במכות, אומנם להשתמש סתם זה לא מועיל ואף גורם לניותק ול"צלקת" מבחינה רגשית אצל הסוס אבל אם יש סיבה והתזמון הוא נכון, חובה!

אסף 1989

New member
אני חושב

אפשרי להכות סוס, בתנאי שהמכה תבוא בדיוק באותה שניה בה הוא עשה דבר רע. אבל אם ממשיכים להכותו שוב ושוב לאחר (הרבה זמן אחר מעשהו) מעשהו זה לא יעזור מכיוון שהסוס אינו מבין מה רוצים ממנו. זוהי דעתי.

dearanita

New member
לא מסכים איתך

סוס אולי לא חיה אינטיליגטנית, אין להם יכולת לחשוב בהיגיון הם חושבים במשמעות של סמיכות. הם חיות עדר וצריכים להרגיש קיום מובהק של מעמד בחייהם. קיימים סוסים אשר הם האחראים וקיימים סוסים יותר נחותים. זהו מצב נורמלי לסוס. זה נותו לו בטחון לדעת היכן מקומו. בקשר בין הסוס והאדם אמנם אנו רוצים להגיע למלוא השותפות (החל מרכיבה ועבודת קרקע וכלה בטיפול) אך הסוס צריך לקבל את המנהיגות הברורה של האדם. כאשר אנו מטפלים בסוסים בל לנו לשכוח שהסוס מקבל את האדם כבעל הסמכות. לכן אילוף סוסים ע"י מכות הוא לא הכרחי ואף יותר מזה - פוגע ומזיק גורם להרס בלתי הפיך. אדם מאוד חכם אמר פעם "אנו צריכים לקחת אחריות לא להציק לסוס ולקלקל את קסמו החברותי, כי זהו כמו פריחת הפרח: פעם כשאיבדת את זה זה כבר לעולם לא יחזור" אם נרביץ לסוסים, נכה אותם, נשפיל אותם, נגרום לנזק הגרוע מכל - נהרוס את הקשר שלנו עם הסוס. זהו דבר שאני לפחות לא מוכן לעשות. סוס לא ינס לפגוע בבן אדם לעולם, אלא אם זה תקף אותו או הבהיל אותו. הוא יכול לפעול מתוך פחד שעלול לסכן את האדם המטפל בו אך השיטה לטפל בכך אינה להכות בו אלא לגלות מהו מקור הפחד ולמנוע אותו. להרגיע את הסוס ולמנוע מצב של התרגשות עצבנית. המפתח לכל העבודה שלנו עם הסוסים הוא שחרור פיזי ומנטלי של הסוס והאדם כצוות וכשותפים. כאשר אדם מלחיץ סוס ומשתמש באלימות כדי להגיע לתוצאה מסויימת גם אם הוא הצליח (ואפילו אם זה בתחרות גרנד פרי) הוא בעצם הפסיד - הוא איבד שותף וחבר.

אסף 1989

New member
אבל

אם הסוס תוקף? רק לידיעתך, אני ראיתי את המאלפים הגדולים והכי ידועים בארץ שמכים סוסים (לא שאני מסכים עם זה אבל זה מה שראיתי). וגם עוד מישהו אמר פעם משהו (לא שאני מסכים עם זה) שהרבה מאלפים שאני מכיר ומאמנים אמרו לי את זה: "מאלף טוב זה מאלף שהרג בחייו כבר שני סוסים"

dearanita

New member
סוס לא תוקף אדם אלא אם זה תקף אותו

קודם ואם הוא תקף אותו קודם - שיקבל בחזרה. אני כבר 10 שנים עם סוסים ובחיים סוס לא תקף אותי כאשר לא עשיתי משהו שהפחיד אותו, עיצבן אותו או פגע בו (חוץ מהסייחה שלי שרואה בכך משחק)

אסף 1989

New member
אה באמת...

אז תן לי להגיד לך משהו, לא מזמן הייתה תצוגה של סוסי קווטר (של ה- ilqha) היה שם ילד אחד שהוביל סטליון, הוא הלך איתו בשקט במגרש (אף אחד לא הציק לסוס) ופתאום הסוס נעמד על שתיים ופשוט התחיל לבעוט עם הרגליים הקדמיות לכיוון הילד, והילד קיבל מכה (לא חזקה אבל עדיין..) עוד מקרה שקרה: איש אחד הוביל סוס ופתאום הסוס גם, נעמד על שתיים והתחיל להכוט עם הרגליים הקדמיות ולמזלו של האיש הסוס פספס את ראשו בסמ' ופגע בכובע שלו והעיף אותו למרחק. מה יש לך להגיד על זה?

dearanita

New member
לא נראית לי הגישה שלך

אני לא מוכן לענות לך by the way - you got some spelling mistakes - spell right when you are writing to me

אסף 1989

New member
אתה לא

עונה לי בגלל שאין לך מה להגיד על זה לא בגלל ש"לא ניראת לך" הגישה שלי. ובקשר לשגיאות הייתה לי רק שגיעה אחת וגם, לא שגיאה שאני לא יודע לכתוב אלא שכנראה נשמטה לי האצבע.

למעלה