"רציתי להיות"...

maia r

New member
"רציתי להיות"... ../images/Emo79.gif

רציתי להיות ביצוע: עמיר בניון מילים: עמיר בניון ואסף אטדגי לחן: עמיר בניון פעם ידעתי לדבר איתם יותר, את פני הסברתי לשלומם תמיד שאלתי הם חייכו נבוך הייתי, מתבייש במה שעוד עתיד איתי להיות מה כבר יכולתי לעשות פעם מזמן הם סמכו עליי יותר את סודם גילו, צביטה בלחי הם נתנו לי ואני טהור הייתי אז לפני שהשתניתי קצת לפני שהתלכלתי בגוונים כהים פעם כל כך רציתי להיות כמו גיבור מלחמה רציתי להיות כמו נביא משוגע רציתי להיות כמו סבי הזקן רציתי להיות מה יהיה.. פעם אלי הם התגלו בחלומות הם דיברו אני הקשבתי, הם הזהירו התרגשתי, מפוחד כל כך הייתי אמיתי הכל היה לפני שהביישן שבי רצה להיות נוצץ פעם כל כך רציתי להיות... שיר מדהים- הראשון בדיסק וגם בין השירים הראשונים שתפסו את אוזניי מהפעם הראשונה ששמעתי את הדיסק. רציתי לדעת מה הפירוש שלכם לשיר? נתחיל בפירוש שלי- זהו שיר על חלומות ותקוות של ילד קטן- תמיד רוצה להיות כמו מישהו אחר, להיות גיבור מלחמות, פעם כמו סבי הזקן, כמו נביא משוגע, ילד משנה את דעתו כל פעם מחדש. פעם מזמן הם סמכו עליי יותר- הם המבוגרים, אולי הדודים, מכרים. הם סמכו עליו- סיפרו לו את הסודות, צבטו אותו בלחי. בתור ילד הוא ידע לדבר איתם יותר את פני הסברתי לשלומם תמיד שאלתי- כיבד אותם. לפני ש"התלכלכתי בגוונים הכהים"- לפני המלחמות כבוד כשגודלים. הבית האחרון קצת קשה לי לקשר. אבל אולי הוא חלם עליהם מרוב שהמבוגרים היו מושא הערצתו. השיר הזה מתאים לחג הפורים רציתי להיות כך וכך, שהרי זהו חג הילדים. אז זה גם מתקשר לתקופת הילדות.

idomoses

New member
מצוין!!!!!!!!

שיר ממש יפה השיר שאני הכי אהבתי באלבום זה "בורח"

maia r

New member
תודה... ../images/Emo9.gif

אני פחות התחברתי דווקא לשני השירים האחרונים בדיסק, כך גם האחרונים לדעתי- בורח ויום הולדת.

maia r

New member
עוד פרט שלא ציינתי- השיר עצמו גם

כתוב בלשון זמן עבר.

maia r

New member
כפרה עלייךךךךךךךךך הכי כיף לקבל

תגובות כאלה יותר מכל דבר אחר, ובמיוחד שזה ממך

גרציה פ

New member
יפה מאיה, זכרון הרגשות וההרגשות...

מהילדות. ואני חשבתי שעמיר מנסה להבהיר לעצמו איפה ומתי הוא הפסיק להיות הילד החמוד שכולם אהבו לצבוט, לגבר שמסיבות רבות הפך למחוספס וקשוח. אילו המחשבות הראשונות שעלו לי מהשיר הזה בפעם הראשונה ששמעתי אותו, וזאת רק דעתי.

maia r

New member
גרציה יקירה ../images/Emo141.gif

אני בהתחלה חשבתי שזהו שיר על הרצון להיות תמיד אהוד על כולם, להיות סופרמן לעשות הכל במקביל הכי טוב שיש. לא מרוצה מעצמו, תמיד רוצה להיות משהו אחר ומישהו אחר... יש הכל מהכל. ואנחנו כבר יודעות שאצל עמיר זה רק המראה מבחוץ ובפנים הוא ההפך הגמור

maia r

New member
מצאתי!!! המשך לפירוש שלי

הבית האחרון- המבוגרים שהיו מושא הערצתו, הילד הקשיב להם באמת, הם הזהירו- הוא התרגש מהיחס, הכל היה תמים וטהור, אמיתי. חלם עליהם. לפני שהביישן שבי רצה להיות נוצץ- לפני שהילד רצה לבלוט, להיות כוכב בעיניי הסביבה. פעם כל כך רציתי להיות- שני פירושים. האחד, פעם הכל היה ניתן בתקופת הילדות- לחלום ולרצות, ובתור מבוגר זה פחות "מותר". שנית, פעם הוא כל כך רצה להיות מישהו אחר,אך עכשיו הוא שלם עם עצמו.

עמירם04

New member
אני אמנם לא סגור על זה...אבל,,,,

לדעתי זה השיר שמתאר מה עבר על עמיר לפני "שהבועה התנפצה" כל הרצונות להידמות/להיות אהוד/לקבל צביטה בלחי... להיות גיבור גדול.. זהו הרצון הטבעי של כל אדם ... אבל לדעתי זוהי גם הקריירה שלו.. ההתחשבות פעם בכולם בסגנון ה"מה יגידו".. איך יקבלו אותי" .. "איך אכנס לפלייליסט" פעם הסברתי את פניי לשלומם.... פעם הם סמכו עליי יותר.. פעם הם דיברו אני הקשבתי.... הזהירו.. התרגשתי ... וכל זה "לפני שהביישן שבי רצה להיות נוצץ..." אבל היום... "הכל עד לכאן"...

maia r

New member
זה הייחוד של שיר- כל אחד לוקח את

הפירוש למקום אחר. חשיבה מעניינת, עמירם

גרציה פ

New member
סליחה, קראתי את התגובה הראשונה...

שלך עמירם ואחר כך את זאת, ואז הגבתי לשנייהם.

א ל ה 27

New member
../images/Emo65.gif../images/Emo23.gif../images/Emo73.gif../images/Emo214.gif

"רציתי להיות" יש משהו באוירה של השיר, בטונציה של בניון שמזכירה לי שיר לילדים וכאן נראה לי שהיו הצהרת כוונות להעצים את התמימות שהייתה תקשיבו לשיר, תעצמו עיניים ותרגישו את הרוך התמים את הקול הדקיק שעמיר בניון אימץ לו לשיר הזה פשוט תענוג איזו שלמות יש בשיר אחד...
שבת שלום אלה.

maia r

New member
זה מה שאמרתי!!! ../images/Emo140.gif

אני בהתחלה חשבתי כמו עמירם וגרציה, אבל ברגע שהתעמקתי בשיר חשבתי שאולי זה סתם בגלל כל מה שהיה השנה בקריירה ואנו משייכים לשם. ואז הגעתי לפירוש של תקופת הילדות- רגשות, חלומות וזיכרונות. אגב, עמיר מוזכר במעריב בפרומו בקשר לתיקון הכללי. שבת שלום

א ל ה 27

New member
אני רק..

הדגשתי את הטונציה והאוירה שבשיר לא התייחסתי למילים כי הן מדברות בעד עצמן ואת פירשת את זה מאוד יפה... רק לא הייתי אומרת תקופת הילדות, אלא תקופת התמימות שהייתה בו פעם דווקא כן בתקופת הקריירה ההתחלתית איך הוא רצה להיות מישהו אחר, עפ"י תכתיבים כ"כ תמים, והוא לקח את זה בטונציה/דיקציה/לחן למאין שיר ילדים...

למעלה