רציתי לדעת...

בפרוש לא.

הזרקה "מהירה" יותר, וחסכונית יותר- בו זמנית, במקביל, גם עכשיו וגם אחר-כך.

ב א ר י

New member
אז עוד משהו...

האם ניתן להחליף את הקרבורטור באינג´קטור ???? בארי

yaron_z

New member
הזרקה דווקא איטית יותר

וזו הסיבה שזנחו אותה בתחילת שנות ה50... חזרו אליה רק בגלל ענייני איכות סביבה. תראה לי אוטו מוזרק עם תגובת דוושה מהירה יותר מAX SPORT שני קרבורטורים כפולים...

חיים_K

New member
ירון אתה טועה

את הניסיונות המוקדמים לייצר הזרקת דלק זנחו בגלל שהטכנולוגיה לא היתה בשלה מספיק. הזרקת דלק אלקטרונית בטכנולוגיה מודרנית עדיפה על קרבורטור בכל פרמטר אפשרי. למה אתה חושב ש VW בחרו בהזרקה בשביל הגולף GTI כשכל העולם עבד עם קרבורטורים. תאמין לי שאיכות סביבה היה הדבר האחרון שעניין אותם בשנת 74. כנ"ל פג´ו עם ה GTI שלהם בשנות השמונים.

Jeri

New member
הזרקה בגולף GTI - שיקולי תקציב

את מהנדסי פולקסוגן אשר "שיחקו" בגולף עניינה מעשיות לכן נבחרה ה-K ג´טרוניק של בוש לשמש את הקומפקטית החמה של פולקסווגן והיתר מוכר וידוע. במהלך "משחקיהם" בגולף בחנו מהנדסי פולקסווגן ווריאציות נשימתיות שונות, כאשר לכולם היה ברור יתרונה היחסי של סוללת קרבורטורים בהענקת יכולת נשימה ותגובת מיצערת מהירה כבזק. בחירתה לבסוף, של ה-K ג´טרוניק נעשתה כפשרה בין ביצועים לאמינות, ואכן, התוצאה מדברת בעד עצמה עד ימינו אנו. בעיקרון אני מסכים עם קביעתו של חיים_K: "הזרקת דלק אלקטרונית בטכנולוגיה מודרנית עדיפה על קרבורטור בכל פרמטר אפשרי", אם כי לכנות את הבוש K ג´טרוניק - הזרקת דלק אלקטרונית - אני ממש לא בטוח. לעומת זאת הבוש LE האחראית על הנשמת הפיז´ו GTi 205 ראוייה בוודאות לכינוי "הזרקת דלק אלקטרונית.." מאז ימיה של הגולף GTI הראשונה עשו יצרניות מערכות הזרקת הדלק דרך ארוכה ומוצלחת, ועדין נחלקות הדעות בין חסידי מערכות ההזרקה לבין אלו השומרים אמונים "לוובר" כפול קנים בקוטר 45mm הפתרון לשיטת מחלקת ה-M פאואר של ב.מ.וו - כולל מערכת מוטורוניק מתקדמת עם מצערת נפרדת לכל צילינדר - מנסה לקחת את הטוב שבכל העולמות לגבהים חדשים של ביצועים ואמינות. מה שאגב מזכיר לי שפורשה עשתה בדיוק אותו הדבר כארבעים שנה קודם לכן על מסלולי המירוץ ובהצלחה רבה אבל זהו כבר סיפור אחר. להתראות

yaron_z

New member
אני כמובן ב"אלו השומרים..." וכו´...

ועדיין חיים אם נשווה את תגובת ה205 1400 למעבר חד מחצי גז לגז מלא נרגיש שתגובת הדוושה יותר מהירה מהתגובה בוולקן. אני מקווה שיצא לנו לבדוק את זה כמה שיותר בקרוב-מדובר על תגובת הדוושה, לא על המנוע כאמור... לגבי יכולת נשימה אתה צודק לדעתי, אבל לגבי תגובות, תחשוב רגע מה יותר קל למערכות באוטו לעשות- 1. לתרגם את הלחיצה על הדוושה למחשב ניהול המנוע (מנ"מ), ואז לפתוח את בית המצערת בהתאם, לעשות ומאות הנתונים המתקבלים מהמחשב על טמפ´ האויר, לחץ אמיתי של הדלק ברגע (אלפית שניה) נתונה, טמפ´ המנוע, חלקים ברכב הפועלים בעזרתו כמו הגה ומזגן, להתחשב בעוד כל מיני מערכות ואז להחליט בדיוק כמה דלק להזרים למנוע או פשוט- ראה סעיף 2... 2.לפתוח בית מצערת בבת אחת מחצי פתוח למלא, להעביר כמות דלק בהתאם ללחיצה על הדוושה ולשפוך אותו בלי השהשיות ומחשבות מיותרות דרך מעברים עתירי קוטר לתוך תא השריפה בצירוף האויר...

חיים_K

New member
ירון ידידי, אתה מבולבל לחלוטין

אם אתה חושב שבמכונית עם הזרקה אתה לוחץ על הגז והמחשב פותח את המצערת אתה טועה. במכונית שלי, כמו במרבית מכוניות ההזרקה קיים כבל שמחבר את דוושת הגז לפרפר המצערת בדיוק כמו בכונית עם קרבורטור. במקביל לפתיחת מצערת האויר, עושה המחשב את החישובים שלו, כתוצאה מהקלט שהוא מקבל מהחיישנים השונים, ומזרים את כמות הדלק הרצויה. אל תחשוב לרגע שבקרבורטור קורה משהו אחר. גם בקרבורטור אתה לוחץ על הגז ונפתח פרפר המצערת בתוך הקרובורטור. במקום שמחשב אלקטרוני ישנה את כמות הדלק המוזרק, קיימת מערכת בקרה מכנית, המושתתת על צינורות ואקום בעיקר, שמשנה את ריכוז התערובת. יניקת הדלק לתוך האויר עצמו נוצרת באמצעות אפקט ברנולי. גם למערכת המכנית הזאת יש את זמני התגובה שלה, שום דבר בטבע לא קורה באופן מיידי. זמן התגובה של מערכת בקרה אלקטרונית, יהיה בד"כ קצר יותר משל מערכת מכנית, גם אם היא פשוטה. בקיצור - אין קסמים ואין פלאים גם במכונית מוזרקת וגם במכונית עם קרבורטור דוושה הגז פותחת את המצערת ומשם הכל מתגלגל ע"י הלאה, בין אם בצורה אלקטרונית או מכנית. רק במכוניות בודדות קיימת מצערת אלקטרונית שאינה מחוברת כלל לדוושת הגז (מה שנקרא fly by wire) ובמכוניות בודדות עוד יותר (דגמי BMW החדשים) אין מצערת בכלל, אלא וויסות כמות התערובת ע"י שינוי תזמון השסתומים בלבד. למכוניות מסויימות עם קרובורטור אכן יש תגובה מצויינת, בעיקר בגלל קוטר לועות גדול ומשאבת הזרקה עצבנית ששופכת המון דלק פנימה בזמן לחיצה מהירה על הדוושה (אותה מערכת וואקום מכנית שדיברתי עליה). זה כמובן מבזבז המון דלק. אין שום מניעה לעשות את אותו הדבר ע"י כיול שונה של מערכת ההזרקה. לגבי ההשוואה בין ה 205 1.4 לוולקן, הרשה לי לא להתייחס ...

גרמי

New member
תגובת מנוע וקרבורטורים

מבחינת תגובת מנוע - אני יכול להגיד שב 309 שלי (1600 90 כ"ס ללא שיפורים אבל מתוחזקת היטב) תגובת המנוע ללחיצה על הגז היא מיידת. הסל"ד עולה בקצב מהיר, וכל שינוי של מצב רגיל ימין משפיע מייד. אני לא חושב שנהגתי על אף מכונית עם הזרקה ובלי שיפורים/מגדש שנתנה תגובת דוושה כל כך מהירה. אכזבה אותי במיוחד האלפא 147 עם מנוע 1.6 105 כ"ס, שאמורה לשדר ספורטיביות (ובטורים גבוהים היא אכן מצליחה) אבל לוקח כמה עשיריות שניה עד שהסל"ד מתחיל לטפס מרגע הלחיצה על הגז
מעניין איך זה בדגמים החזקים יותר. בנוסף לכך, אין כמו ההרגשה של לחיצה חזקה על הגז מעל 4000 סל"ד שמביאה לפתיחת הפרפר השני בקרבורטור, ופתיחת עולם שלם חדש של ביצועים. ב 306 של רוני ובוולקאן של חיים אין את זה. אני מסכים עם ג´רי, אין כמו צמד ווברים כפולים (או רביעייה???
) ג´רמי - עדיין זוכר את מה שג´רי כתב פעם באחד הפורומים "משהו... ונשיפת הדלורטו"

B.M.F

New member
הרהור ..

מעניין איך הייתה התחושה של נסיעה ברכב בעל 6 קרבורטורים כפולים מהמיטב של וובר ...

© DrorZi

New member
אני חושב ש:

התגובות של ההזרקה היום איטיות יותר בגלל איכות הסביבה, גרמי, שים לב שבלחיצה בריאה במאייד מתוחזק טוב רוב בסיכויים ש"ישפך" יותר מידי דלק פנימה עד כדי יציאת ענן שחור רגעי מאחורה אז כמובן שזה נותן יופי של תגובה אבל זה הופך את הירוקים לשחורים (פיזית, LOL ) אז המערכות בקרה היום לא מוכנות לכזה מצב ואתה לא תגיד להם "אני רוצה עכשיו ולא מעניין אותי כלום" אלה הן יעלו את הסל"ד במהירות שהיא כנראה פשרה בין הכי מהר שאפר אבל עדין בלי לזהם את הסביבה. שוב, זו הערכה שלי בלבד, יש מישהו שחושב ככה או אחרת
דרור זי, הלוואי יכולתי להביא קיט קרבורטורים לאפסילון, אחד בכל צד של הבוקסר, כל אחד כפול, יאממממממי. (300 דולר)

גרמי

New member
מקור הטעות...

בחלק גדול מהמכוניות העממיות מערכת ההזרקה הגיעה לשוק ביחד עם התקנת קטליזטור במערכת הפליטה. הקטליזטור מביא לפגיעה בביצועים, ולכן יש שחושבים בטעות שההזרקה היא שפוגעת בביצועים. במנוע עם קטליזטור יש הכרח לקיום מערכת הזרקה כי רק כך ניתן להבטיח תערובת מדוייקת ובעירה מושלמת על מנת שהקטליזטור יבצע את עבודתו, ולא "ייסתם" ע"י משקעים וחומרים בלתי רצויים. מערכת הזרקה מאפשרת בעירה יעילה יותר בכל מצב, ולכן נצילות טובה יותר של הדלק בכל התנאים, ולכן שיפור בביצועים ובצריכת הדלק.

למעלה