רציתי לדעת...

B.M.F

New member
חלילה איציק..

גם אתה לא הבנת אותי - כרגיל אתה מצפה ממני לראייה חד מימדית ולכן אתה טועה. אתה מדבר על הלגאסי אני מקווה ולא ה-B4. ובכן, הלגאסי לדעתי לא עדיפה על ה-405. להיפך. והיא גם לא ספורטיבית מה-AX. אתה הכנסת את ה-AX למשוואה, אני ציינתי שהם לא באותה קטגורייה בכלל. וגם ציינתי שרק אם אתה מדבר על גירסת הראלי אז יש מקום לכינוי ספורטיבית. בכל מקרה - אני מסופק מאוד אם לגאסי סטנדרטית יכולה להיות ספורטיבית. אם לדעתך אני טועה - תפדל. זו דעתי.

itzik93

New member
חלילה BMF

אתה לא טועה ואני לא מדבר על ה B4. וכן, אם נסתכל על מכוניות של תחילת שנות ה-90, אני באופן אישי יעדיף באופן ברור ומוחלט את הלגאסי (במיוחד עם 1.8 ידני
) על ה 405 - אבל שוב, זו העדפה אישית שנובעת מכמה וכמה קיטריונים שלדעתי נעוצה בשיקול דעת שלך כנהג ובדרישות שלך מהרכב (מדובר גם על איכות ההרכבה, אמינות, פנים הרכב, טכנולוגיה וכו´), כל אחד והטעם שלו. לגבי כינוי לגאסי סטנדרטית "ספורטיבית", כמובן שאתה צודק - היא לא מתיימרת להיות ספורטיבית (אמרתי כבר שהיא נולדה להיות משפחתית, לא ?), אבל בגירסה הנכונה, היא מספקת FUN עבור הנהג הקצת מעבר לממוצע (כזה שנהנה ללחוץ על הגז ולא לנסוע מנקודה A ל B בלי לשים לב לכלום) - וכעובדה קח את בארי... (אני לא מדבר עליך ועל אנשים שמחזיקים מכוניות בגירסאות ספורטיביות כגון XSI/GTI/S16/WRX/STI....) - מיותר לציין שרכב שמכוייל לנוחות אינו יכול לספק את האחיזה של רכב ספורטיבי וכנ"ל לגבי כיול מנוע עבור רכב משפחתי מול ספורטיבי...הבדלים של שמיים וארץ. בכל מקרה, הנקודה העיקרית היתה להבהיר שכן אפשר להנות מנהיגה, גם עם אוטו כזה, עם תיבה ידנית ומנוע 1.8... זה הכל... ביצועים ספורטיביים טהורים ? לא בגירסה הזו זה בטוח. איציק

itzik93

New member
ואם כבר בזה עסקינן.... (עמ´ 1)

אז קח איזה מבחן דרכים משנת 1990 על סובארו לגאסי LS AWD ידנית ממגאזין CAR&DRIVER. שוב, לא שהיא ספורטיבית או מתחרה במרצדס/BMW - אבל בכל זאת די חיבבו אותה שם הבוחנים
איציק

ב א ר י

New member
איציק...

אתה סרקת את זה המבחן מאיפה שהוא או שמצאת באתר כלשהוא...??? אני רוצה לקרוא בהרחבה כאן על המבחן הזה...והאמת שהלגאסי הזו מודל 90 או לא,היא דגם אמריקאי ודווקא יהיה נחמד לנסות לחפש אחת כזו בארץ...ואני עוד חשבתי שדגמי ה-GL וה-GLF אלה הם דגמים אמריקאים...מסתבר שטעיתי ! אבל האמת היא שאני יותר מעוניין בדגם ה GX של הלגאסי אם יש כזו בארץ...שזהו רכב בהחלט בעל אופי ספורטיבי מצויין !!!! מנוע 2.5 ליטר אם אני זוכר טוב בעל 190 סוסים...לעומת 128 אצלי...שאני לא בטוח שיש לי כבר 128 סוסים אולי עכשיו יהיו לי 115... אומנם אוטומאטית אך מצויינת <לא מאמין שיש גירסא ידנית ל GX>,איבזור פנים מלא כולל כל הבקרות למיניהן משיכה,אקלים,שיוט וכו´,4X4 קבוע...ממודל 94 ומעלה הרכב הזה יוצר...לפחות כך אני זוכר שקראתי!!! טוב שיהיה לכם שבוע טוב חבריא. בארי

itzik93

New member
יש סובארו לגאסי GX בארץ, בודדות....

ראיתי לפחות 2-3 כאלה, וזה על תקופה די ארוכה - המודלים שראיתי (שמופיעים בלוי יצחק) היו באיזור 90-92 (לא יותר) כך שאינני יודע לגבי מודל 94 ומעלה בארץ. כשראיתי אותן, היה קצת מפתיע לקרוא GX במקום GL - ואם הייתי מוצא בעבר אחת כזו, בכיף הייתי קונה (המחיר שלה זול יותר מ GL 1.8 מקבילה
) הבעיה היא למצוא אחת כזו - ועוד יותר גרוע, מי ירצה למכור כזה דבר - כי דגם כזה זה ממש למכורים שכמונו
וקשה מאוד לשכנע אותם למכור כי בסה"כ מדובר באוטו זול במיוחד שמציע ה-מ-ו-ן ביחס למחיר - גם מבחינת איבזור וגם מבחינת אוטו. בנושא אחר: ללגאסי שלך (1.8 ל´) יש 103 כ"ס (קרבורטור/הזרקה חד נקודתית) בדגם עם ההזרקה הרב נקודתית יש 115 כ"ס. עצתי אליך: נקה/שפץ את הקרבורטור במכון לקרבורטורים ודאג לניקיון הסעפת יניקה (פרט לקרבורטור) בעזרת תרסיס לניקוי קרבורטורים. מעבר לכך, תוכל לחבר צינור מאריך לקופסא של הפילטר אויר ולהוציא אותו מהמיקום של הפנסי ערפל ע"מ שהמנוע יוכל לינוק אויר קר יותר. היתרונות: (אם בכלל) שיפור קל בביצועים החסרונות: פילטר מתלכלך יותר מהר (הרבה אבק) ולא בטוח שזה יעזור (אך יש סיכוי לא רע). איציק

שי ©

New member
ה-GX בארץ הן אוטומטיות עם מנוע 2.2

ממודלים 90-91 בלבד. מ-92 ואילך הן הוחלפו במנוע ה-2.0 ליטר. שי

ב א ר י

New member
עכשיו אתם התקלתם אותי...

90-92 ????????? טוב לדעת!!!!!! איפה מוצאים אחת כזו ????? מודל 92 מצויינת עבורי !!!! ודרך אגב עד כמה שאני יודע ה-GX יוצרה רק עם מנוע 2.5 ו-4X4 זה בין היתר הייחוד שלה היה. הלוואי ואצליח למצוא אחת כזו במקום שלי... בארי

itzik93

New member
כשתחליט לחפש...

תיכנס לזה ברצינות... תפרסם מודעות באינטרנט (יש לוחות מיוחדים לזה) ותעקוב בעיתון ב 7 עיניים. בסופו של דבר אתה תמצא, אני מעריך שלא יהיה כל כך קל למצוא אחת כזו - אבל בסופו של דבר, עם קצת (הרבה) מאמץ, אתה תמצא. לגבי גירסאות ידניות של GX, אם קיימות בכלל - אני בספק גדול מאוד אם הגיעו כאלה לארץ... איציק

B.M.F

New member
רק משהו קטן..

אם משווים אז לגאסי 4X4 תשווה ל-405 4X4 . אם כבר אז כבר. לפי מה שהבנתי, דיברתם על הלגאסי הסטנדרטית

itzik93

New member
RE ../images/Emo8.gif

עכשיו התור שלך לחפש מבחן דרכים משותף או בודד על ה 405 4X4 שנת 1990
איציק

B.M.F

New member
התקלת אותי ..

יש לי, אבל לך תחפש ב-100 גליונות אוטו ..

B.M.F

New member
אז הבנת סופסוף ..

ספורטיבית היא לא. אבל FUN מצד שני זה משהו אישי.

itzik93

New member
מה זה ?!

אם אני הבנתי סוף סוף ?!?!?!?! חכה חכה.... איציק

גרמי

New member
ספוילרים וחצאיות

ספוילרים וחצאיות עוזרים לאוירודינמיות, אבל לא באופן כזה שתקבל חסכון בדלק או תאוצות יותר טובות. להיפך!! ספוילרים פוגעים בזרימת האוויר (כפי שמרמז שמם) ויוצרים יותר גרר כך שהמנוע צריך לעבוד יותר קשה וצרוך יותר דלק כדי לשמור על אותו קצב תנועה. הספוילרים כן עוזרים ליצור אפשקט הצמדה של המכונית לכביש במהירות גבוהה, כך שהאוטו יהיה יותר יציב ואוחז כאשר תיקח סיבוב ב 160 קמ"ש. במהירויות של 120 קמ"ש ומטה ההשפעה של הספוילרים ביצירת כוח הצמדה היא זניחה, אבל הם עדיין יוצרים גרר במהירויות כאלה.

ב א ר י

New member
תודה...

טוב שחידשת לי מידע. כי האמת חשבתי עד היום שלמעשה ספויילר גם גורם לחיסכון בדלק וגם לתוספת תאוצה עקב שיפור האווירודינמיקה של הרכב... אבל אני חושב שפעם קראתי באיזה מקום שספויילר משפר את חיסכון הדלק בכ-5% אינני זוכר באיזה ירחון זה היה... לגבי חצאיות אני ידעתי שהן רק מצמידות את הרכב לקרקע ותורמים ליציבות במהירות גבוהה,אך לא ידעתי כי הם גורמים לתוספת גרר במהירות נורמלית... טוב לדעת דברים חדשים ואני תמיד שמח ללמוד שיעורים כאלה ! בארי

ב א ר י

New member
עוד משהו שאני מבקש לדעת...

מה ההבדל בעיקרון בין קרבורטור לבין הזרקה...??? אל תסבירו לי על דרך הפעולה אלא תסבירו בנוגע לתאוצה מה יותר טוב...?! עד כמה שאני מבין הקרבורטור עדיף לתאוצה מאשר ההזרקה לא??? בארי

למעלה