רציתי לדעת...

ב א ר י

New member
רציני....?! תמיד !!!

למה לא...? מה לא טוב ??! כולה תוספת פלסטיקים לרכב להוספת יציבות ואווירודינמיקה מעט טובה יותר... וגם תוספת קוסמטית יפה אני חושב... וחוץ מכך שאני לא נצמד למדרכות וכאלה... בארי

teen17

New member
מה? ממש לא. החצאיות הן למכוניות

החדשות (בסביבות דגמי 2000 ומעלה) ולא לשנות ה-90-94. חוץ מזה שזה גם בטח לא יהיה יפה.

itzik93

New member
אין צורך ואין דבר כזה...

האוטו גם ככה נמוך והפגוש הקידמי והאחורי מלווים בחצאית תחתונה עד לגובה סביר כחלק אינטגרלי מהפגוש - מיותר לציין שהלגאסי/אימפרזה הרבה יותר נמוכות מה-DL הישנות. איציק

ב א ר י

New member
לא יודע יש לי ג´וקים בראש...

בכל הנוגע לרכב הזה יש לי ג´וקים !!! אם אני רוצה משהו ומחליט ללכת עד הסוף הוא יהיה... רציתי פנסי ערפל רבועים אורגינל של סובארו לא מצאתי והמשכתי לחפש עד שמצאתי,והרכבתי...לא יודע לא אוהב את העגולים... רציתי צופר אחר הלכתי קניתי ושמתי... רציתי אגזוז בעל יציאה אחרת רחבה יותר...הרכבתי... רציתי מגנזיום שדי קשה למצוא עבור הרכב הזה...הרכבתי... עכשיו אני מחפש מה עוד לשים ברכב... האמת שספויילר עוד לא הרכבתי...אך אני מחכה למשהו קצת ייחודי שחבר שלי יביא לי ואז נראה...אם לא אוהב את זה...אשים משהו נורמלי... ועוד שאלה האם ספויילר על החלק האחורי של הגג יוסיף משהו ??? ספויילר קצר ונמוך שנוטה כלפי מעלה... הרכב כולה ברשותי הבלעדית שלושה-ארבעה חודשים...כבר השקעתי עליו ים... ועוד לא אמרתי כלום על מערכת השמע באוטו... בארי

ב א ר י

New member
כן על לגאסי....!!!!!!

ואני פשוט אוהב את הרכב הזה !!!!! אחלה של רכב !!! חיסרון יחיד יש לו וזה כושר זלילת הדלק שלו אבל ההנאה מהנהיגה שווה את ההשקעה !!!!!!! ואני נהנה בהחלט מכל רגע ברכב !!!! בארי

itzik93

New member
בדיוק בגלל כושר הזלילה שלו עברתי ל

אחותה קטנה - האימפרזה. אותו המנוע, אותו הגיר ואותם מכלולים מכאניים - ובקיצור: אותו האוטו עם שינויים קוסמטיים בצורה ובאורך השילדה. איציק - בעבר עם לגאסי 93 1.8 אוטו´, בהווה עם אימפרזה 94 1.6 ידנית - ובעתיד (אי"ה
) עם לגאסי דור-שני 1.8/2.0 אוטו´ (או אולי איזה B4
)

ב א ר י

New member
איציק...

האימפרזה טובה והכל ויש לה התנהגות כביש נפלאה...אבל...אני לא מרגיש את החיבור הזה ביני ובינה...וזה רכב באמת טוב וחסכן דלק ניכר...אבל לא יודע,לא בשבילי... ואני מתעתד להחליף את הלגאסי כנראה תוך שנה ל B4 אלא אם כן אני אמצא את הדגם של הלגאסי הדור השני שאני מחפש...לא נראה שיש אותו בארץ...לגאסי 2.5 GX !!!! אני לא חושב שיש אותו בארץ בכלל גם לא כיחידה אחת...בכל אופן הB4 דווקא אהבתי אותה ונהניתי מאוד בנהיגה איתה ונהגתי בה באוטומאטית ואני בטוח שעם הידנית היא תהיה הרבה יותר טובה... והלוואי ויכולתי להרשות לעצמי את האאוטבק,זה באמת אוטו פשוט מדהים !!! וואגון קטן ומדהים מבחינת ביצועים...וכשאתה מבקש ממנו כוח אתה מקבל כמה שאתה רוצה !!!! עד שתתפוצץ !!! תמיד אהבתי את סובארו ותמיד אשאר איתם...אלא אם כן אצליח להגיע למרצדס SLK,להגיע לא בעיה בעצם הבעיה מתחילה באחזקה !!!! בארי

itzik93

New member
שיקולים............................

תאמין לי שאני מבין את ההרגשה שלך ללגאסי... כאחד שהיתה לו כזו, פשוט אהבתי את האוטו הזה - גדול, חזק, מרווח ונוח. בשורה התחתונה, כשהתחלתי לנסוע מרחקים נורא קצרים (גם בזמן) תצרוכת הדלק החלה לעצבן אותי - והגיע הזמן שהתפכחתי והחלטתי שבינתיים אני לא צריך את זה...לאור העובדה שקיימת אלטרניטבה זהה לחלוטין רק קטנה יותר (אימפרזה). קצת היה קשה להיפרד מהאוטו אחרי כל ההשקעה, אבל לא היתה לי ברירה... (האוטו נמכר עם טסט לשנה, 2 צמיגים חדשים, טיימינג חדש, 4 בולמי זעזועים ח-ד-ש-י-ם,ברקסים חדשים קופלט - הכל עם קבלות) האוטו היה באמת במצב חדש (גם חיצונית ופנימית) - אני הייתי היד השניה. הרעיון המקורי שלי היה להחליף את הלגאסי 93 1.8 אוטו´ שהיתה לי בלגאסי 97 1.8 GL ידנית ממורה נהיגה (מכאן קיבלתי את ה"דחיפה" החזקה למכור את שלי) - אוטו שאני מכיר באופן אישי, נסעתי עליו והוא מטופל במוסכים מורשים עם קבלות על טיפולים (והיו לו טונות של דברים חדשים: רדיאטור, קלאץ´ וכו´) - ללא ספק, נידלקתי (והוא באמת היה שמור במצב נדיר). מאחר ו"אין שוק" למכוניות גדולות (במודלים אלו במיוחד) עם גיר ידני (ואם תקח בחשבון ק"מ גבוה ומ"מורה נהיגה") לא הייתי מצליח להיפטר ממנה הרבה זמן - למרות שהייתי יכול להנות ממנה אף יותר מהאימפרזה. בסופו של דבר, לקחתי את האימפרזה הידנית ואני מאוד מרוצה - גם מתצרוכת הדלק וגם בכלל מהאוטו. מבחינה קנה מידה, הלגאסי 1.8 ידנית והאימפרזה 1.6 ידנית הן בעלות אותו המשקל מבחינת ביצועים וזריזות (יחס משקל מול כ"ס). בנוסף לזה, אימפרזות ידניות יש בכמויות גדולות מאוד בשוק ולא התקשתי במיוחד למצוא אחת במצב ממש ממש טוב (פרטית לגמרי עם 80K ק"מ מודל 94). בסיכומו של עניין אני מאוד מרוצה - תצרוכת הדלק השתפרה ב 25-30% מהלגאסי שהיתה לי וזה מתבטא בדי הרבה כסף שאני יכול לבזבז על עצמי
או לחלופין להשקיע באוטו או לחסוך... בנוסף לזה גם התקדמתי אומנם מודל אחד, אבל ירדתי בק"מ ועברתי למשהו מעט יותר מודרני (הזרקה רב-נקודתית, מנוע בלי דיסטרבוטור). בנוסף לכל, בימים אלו בזמן שאני עובד בתל-אביב, אני מברך את ההחלטה שקיבלתי ו"ויתרתי" על כמה סנטימרים מכובדים מאורך הרכב עבור מקומות החניה של תל-אביב
תצרוכת הדלק בעיר קיבלה משמעות אחרת עבורי - הלגאסי היתה עושה 7-8 ק"מ לליטר בעיר, האימפרזה עושה בנסיעה מעצבנת מפתח-תקוה לתל-אביב 10 ק"מ לליטר (ותחשוב שאני עובר 15 ק"מ כל כיוון, ובכל אחד כזה יש 10-15 רמזורים !!) - לא פחות מזה, מחוץ לעיר כבר הגעתי ל 14.5 ק"מ לליטר (עם 45 דקות של עמידה בפקק), ז"א ש 15 ק"מ לליטר הוא נתון ריאלי לנסיעה מחוץ לעיר נטו. בעתיד, כשיתאפשר לי, אני יחזור ללגאסי 97-99 1.8 GL אוטו´ - אבל סביר להניח שזה יקרה בתקופה שלאחר הרווקות, בעוד כמה שנים טובות
והגענו לשורה התחתונה.... בסופו של דבר, הכל היה מגוון רחב של ש-י-ק-ו-ל-י-ם שהביאו אותי לבחירה שלי
מקווה שתמשיך להנות מהלגאסי שלך. איציק

ב א ר י

New member
כן אתה צודק...

אך מה לעשות אני לא יודע לא כל כך אהבתי את האמפרזה כמו הלגאסי... ואני לא בדיוק נוסע הרבה בערים...אני סה"כ הרכב נוסע איתי לעבודה וחוזר מרחק של 10 ק"מ ביום ומידי סופ"ש 200 ק"מ בערך וזהו... ואני אכן אמשיך להינות ממנה עד ללגאסי הבאה... בארי

be_roo

New member
ספוילר בחלק האחורי של הגג

יוסיף בעיקר לחשבון הבנק של מי שתקנה אותו ממנו. SI
שיר, חושבת שלגאסי עם כל כך הרבה תוספות זה שקול לאלטון ג´ון (לא נראה משהו במקור, אבל בהחלט מושך עין עם כל התלבושות והאביזרים)

ב א ר י

New member
../images/Emo6.gif

אהבתי... OK זה בהחלט דבר שניתן לוותר עליו לא מי יודע מה גם רוצה את זה... אבל אהבתי את התשובה... ובקשר להשוואה שלך...שמעי אני מכיר אדם שמ-רנו חמש עם מנוע 1.4 מודל 89 עשה ממנה רכב טוב ויפיפה...אבל האמת היא שאני סתם מחפש אביזרים שיעזרו למנוע קצת...גם בסחיבה טובה יותר וגם שיחסוך לי מעט יותר את הדלק...כי הלגאסי כמה שאתם אולי מגחכים עליה...זהו אחד הרכבים שבאמת אני נהנה לנהוג בו !!! ברגע שאני רוצה כוח באותו רגע אני מקבל אותו,זה כאילו עובר חוט בין המוח שלי למנוע של הרכב...אני רוצה משהו אני מקבל תגובה מיידית !!! לכן אני לא מפחד לזרוק זנבות,לא מפחד להתהפך עם הרכב <שדרך אגב ניסיתי להפוך בדרך קצת קשה,לא הצלחתי!!!>,אני עושה צלחות על האספלט,פניות מהירות מאוד ואני פשוט אוהב את התגובה המיידית של הרכב !!! הספויילרים + חצאיות יעזרו לי באווירודינמיקה של הרכב שזה אומר תוספת מעטה של עזרה למנוע וחיסכון בדלק... מגנזיום מורידים מעט את משקל הרכב...עוזר גם כן אני בדרך כלל נוהג עם חלונות סגורים כפי שנאמר פה פעם גם למה... ועכשיו אני פשוט רוצה לעבור אל המנוע עצמו לשפר שם מה שניתן !!! אני לא רוצה להפוך את הרכב ללא יודע מה...אבל קצת יותר ממה שהוא עכשיו...לא יזיק ! וכן זה כולה לגאסי !!! אבל אני חולה על האוטו הזה !!! לנהוג ברכב הזה בעיניי יותר טוב מסקס עם בחורה !!! להרגיש את כל האדרנלין הזה...להרגיש את המנוע מבקש ממני ללחוץ על הגז עוד ועוד...לקחת את הפנייה הבאה במהירות של 80 קמ"ש ככה בלי להרגיש אפילו...כן ואני מדבר על פנייה חדה ימינה או שמאלה ברמזור... וכן אני מחליף צמיגים די תדיר...עד כה שמתי ברכב צמיגי מישלין אבל משום מה הם נשחקו לי מהר מידיי,החלפתי צמיגים כבר שלוש פעמים...פעמיים למישלין וזה האחרון ביקשתי לנסות את אליאנס...אמרתי נראה אולי כחול-לבן יותר טוב...ובינתיים כבר עברה חצי שנה ולא נראה לי שהם ניזוקו למעט מנייאק אחד שחתך לי את האחוריים כאשר הם היו חדשים... ודרך אגב אני לא מאלה שמסבסבים גלגלים ברמזור אני פשוט שוחק אותם בפניות המהירות בעיקר... זה פשוט כייף להרגיש את האדרנלין הזה !!!!!!!! בארי

sronis

New member
וכל זה עם ל-ג-א-ס-י??

אני ממש אבל ממש לא מבין אותך, אל תעלב אבל זה כל כך מוזר לי שאתה מספר על נהיגות ספורטיביות בסובארו לגאסי... וגם - ברגע שאתה רוצה כוח אתה מקבל אותו? נו ברור, אבל השאלה כמה כוח.. אתה בוודאי לא יכול להשוות למרצדס... וניסית להפוך את הרכב????? על מה אתה מדבר?????????? רוני, לא מבין מה הקטע של אנשים לפעמים...

ב א ר י

New member
רוני ידידי...

להבין אותי זה כנראה הדבר האחרון שתצטרך לעשות...אם אתה מנסה להבין...לא תצליח ! בכל אופן כן ! כל זה עם לגאסי !!!! רכב פשוט לכשעצמו אבל אני אוהב אותו ! וכן הוא נותן לי כוח תאוצה טוב מאוד !! סתם להדגמה...היצרן בזמנו הצהיר על פתיחה של 11.9 שניות מ 0 ל 100 קמ"ש,אני ביצעתי את זה ב 8 ומשהו שניות...ואני מדבר על מישור כמובן !!! עכשיו אוליי תגיד שהסטופר שחבר שלי החזיק ביד היה לא מכוייל...ייתכן לכן ביצענו את זה חמש פעמים והממוצע עמד על 8 שניות ומשהו...כאשר לא הגעתי אפילו להצהרת היצרן אף לא פעם אחת !!!!! אז כן לגאסי זהו רכב שיש לו התנהגות ספורטיבית לא אייי אייי אבל יש לה משהו כזה שזורם בצינורות הדלק שלה... והאמת לא ניסיתי להפוך אותה בכוונה ממשית כאילו על הגג,פשוט בדקתי אותה איך היא מגיבה לפניית פרסה עם שימוש בבלם היד במהירות של 60 קמ"ש והיא עברה אותו בהצלחה !!! עשיתי את הפנייה והמשכתי לנהוג כרגיל ללא עצירה...עם האטה אך לא עצירה...!!!! אז כן כולה לגאסי !!!! אבל בעברית אסביר לך...זהו רכב שניתן להתעלל בו ללא פחד שמא תיכנס למוסך ותשאיר שם את התחתונים !!!! הרכב הזה עם כל מה שעשיתי לו לעולם לא ראה מוסך <טוק טוק טוק>,מלבד החלפת הקלאץ´ שהלך לאחר 145K !!!! והחלפתי קלאץ´ בחודש שעבר אם אני זוכר טוב... 10 שנים !!!!!!! רכב אמין במיוחד ! רכב חזק מספיק עבורי ! רכב גדול די והותר עבורי ! אז כן עם לגאסי !!! <נשמע כמו פרסומת > ואני מקווה להגיע אל ה B4 בקרוב או לפחות לדור השני של הלגאסי ובמיוחד אם אמצא את דגם ה GX !!!! ועוד פעם כן לגאסי ! ולא אחי לא נעלבתי אין מה להיעלב...פשוט פגעת רק בציפור הנפש של הלגאסי,היא אמרה לי את זה...
בארי

sronis

New member
טוב אז כל הכבוד ../images/Emo13.gif

אבל אני לא כל כך מאמין בקשר ל-8 שניות למאה קמ"ש... אם היא בסה"כ לגאסי רגילה לגמרי, אין שום סיכוי שהיא תעשה 8 שניות במקום 11.9... 8 שניות זה בערך כמו 206GTI או 106GTI או איביזה טורבו... שום סיכוי... רוני

ב א ר י

New member
תאמין גם תאמין !!!

עשיתי זאת כאשר הרכב היה חדש !!! כיום אני לא בטוח אך אשמח למדוד זאת שוב...כאשר אמדוד אודיע לך את התוצאה...אבל אני בטוח שהיא גם תהיה מהירה... בארי

B.M.F

New member
יש לך טעות חביבי

המרחק בין ספורטיביות והלגאסי הוא כמו המרחק ביני ובין מקלארן F1.

למעלה