שיקולים............................
תאמין לי שאני מבין את ההרגשה שלך ללגאסי... כאחד שהיתה לו כזו, פשוט אהבתי את האוטו הזה - גדול, חזק, מרווח ונוח. בשורה התחתונה, כשהתחלתי לנסוע מרחקים נורא קצרים (גם בזמן) תצרוכת הדלק החלה לעצבן אותי - והגיע הזמן שהתפכחתי והחלטתי שבינתיים אני לא צריך את זה...לאור העובדה שקיימת אלטרניטבה זהה לחלוטין רק קטנה יותר (אימפרזה). קצת היה קשה להיפרד מהאוטו אחרי כל ההשקעה, אבל לא היתה לי ברירה... (האוטו נמכר עם טסט לשנה, 2 צמיגים חדשים, טיימינג חדש, 4 בולמי זעזועים ח-ד-ש-י-ם,ברקסים חדשים קופלט - הכל עם קבלות) האוטו היה באמת במצב חדש (גם חיצונית ופנימית) - אני הייתי היד השניה. הרעיון המקורי שלי היה להחליף את הלגאסי 93 1.8 אוטו´ שהיתה לי בלגאסי 97 1.8 GL ידנית ממורה נהיגה (מכאן קיבלתי את ה"דחיפה" החזקה למכור את שלי) - אוטו שאני מכיר באופן אישי, נסעתי עליו והוא מטופל במוסכים מורשים עם קבלות על טיפולים (והיו לו טונות של דברים חדשים: רדיאטור, קלאץ´ וכו´) - ללא ספק, נידלקתי (והוא באמת היה שמור במצב
נדיר). מאחר ו"אין שוק" למכוניות גדולות (במודלים אלו במיוחד) עם גיר ידני (ואם תקח בחשבון ק"מ גבוה ומ"מורה נהיגה") לא הייתי מצליח להיפטר ממנה הרבה זמן - למרות שהייתי יכול להנות ממנה אף יותר מהאימפרזה. בסופו של דבר, לקחתי את האימפרזה הידנית ואני מאוד מרוצה - גם מתצרוכת הדלק וגם בכלל מהאוטו. מבחינה קנה מידה, הלגאסי 1.8 ידנית והאימפרזה 1.6 ידנית הן בעלות אותו המשקל מבחינת ביצועים וזריזות (יחס משקל מול כ"ס). בנוסף לזה, אימפרזות ידניות יש בכמויות גדולות מאוד בשוק ולא התקשתי במיוחד למצוא אחת במצב ממש ממש טוב (פרטית לגמרי עם 80K ק"מ מודל 94). בסיכומו של עניין אני מאוד מרוצה - תצרוכת הדלק השתפרה ב 25-30% מהלגאסי שהיתה לי וזה מתבטא בדי הרבה כסף שאני יכול לבזבז על עצמי
או לחלופין להשקיע באוטו או לחסוך... בנוסף לזה גם התקדמתי אומנם מודל אחד, אבל ירדתי בק"מ ועברתי למשהו מעט יותר מודרני (הזרקה רב-נקודתית, מנוע בלי דיסטרבוטור). בנוסף לכל, בימים אלו בזמן שאני עובד בתל-אביב, אני מברך את ההחלטה שקיבלתי ו"ויתרתי" על כמה סנטימרים מכובדים מאורך הרכב עבור מקומות החניה של תל-אביב
תצרוכת הדלק בעיר קיבלה משמעות אחרת עבורי - הלגאסי היתה עושה 7-8 ק"מ לליטר בעיר, האימפרזה עושה בנסיעה מעצבנת מפתח-תקוה לתל-אביב 10 ק"מ לליטר (ותחשוב שאני עובר 15 ק"מ כל כיוון, ובכל אחד כזה יש 10-15 רמזורים !!) - לא פחות מזה, מחוץ לעיר כבר הגעתי ל 14.5 ק"מ לליטר (עם 45 דקות של עמידה בפקק), ז"א ש 15 ק"מ לליטר הוא נתון ריאלי לנסיעה מחוץ לעיר נטו. בעתיד, כשיתאפשר לי, אני יחזור ללגאסי 97-99 1.8 GL אוטו´ - אבל סביר להניח שזה יקרה בתקופה שלאחר הרווקות, בעוד כמה שנים טובות
והגענו לשורה התחתונה.... בסופו של דבר, הכל היה מגוון רחב של ש-י-ק-ו-ל-י-ם שהביאו אותי לבחירה שלי
מקווה שתמשיך להנות מהלגאסי שלך. איציק