רציתי לדעת...

ב א ר י

New member
ידידי...

ברור שאני לא משווה את הלגאסי לפורש או קורבט או לא יודע מה... אני פשוט אומר שבעיניי ביחס לרכבים בסדר גודל הזה ובקטגורייה הזו,הלגאסי יש לה אופי ספורטיבי !!! ודרך אגב המרחק לבין המקלארן יכול להתקצר אם תרצה בכך... בארי

B.M.F

New member
שוב אתה טועה. והפעם אני אדגיש.

א-י-ן שום דבר ספורטיבי בלגאסי. נקודה. ולא יהיה גם עד שלא תשיג את גירסת הראלי שלה. ולא חסר משפחתיות שעדיפות עליה. ממש לא. סיבוב קצר במחוזות אירופה מהתקופה תניב תוצאות.

ב א ר י

New member
אתה יודע מה...BMW ../images/Emo8.gif

בוא אני אסביר זאת כך, נהגתי בדי והותר רכבים והאמן לי שאני אוהב לבחון רכבים בדיוק כמו כל אחד מאיתנו כאן... לא יודע אהבתי את תחושת הנהיגה של הלגאסי יותר מכל רכב אחר...אם זו הייתה הקארינה 2 ליטר,המונדיאו הדור הראשון,הלאנטיס,מרצדס S280,וולבו 850T ולא זוכר כבר את כל השאר ... אהבתי את הלגאסי יותר מכולן !!! אוליי רכב אחד שהייתי מעדיף על פני הלגאסי זו הייתה דווקא המאזדה 323 הסאדן הדור הראשון לפני הלאנטיס...רכב עם 1.6 ליטר אך זריז מאוד ובעל נתוני תאוצה טובה...אך הסגירה שלו לא מי יודע מה 170 קמ"ש...והוא גם קצת קטן עבורי. אני כמו אבא שלי למדתי לאהוב רכבים גדולים ומרווחים... בכל אופן אני עדיין אומר לגאסי טובה עבורי יותר מכל רכב אחר בקטגורייה !!! בארי

sronis

New member
אם אהבת את ה-323 סדאן

אז זה בדיוק מראה שלא בדקת את כל הקטגוריה... תעשה לי טובה - מאזדה 323? באמת... רוני

ב א ר י

New member
ממממממ....

לא המאזדה הזו פשוט הייתה ברשותי בזמנו מהשכרה השכרתי אותה לאיזה חודש... וסתם אהבתי לקרוע אותה והיא נענתה לכך דווקא... בכל אופן אני כעת רק התעוררתי משנתי...כאשר אני מקשיב לשירי ילד-זמר תורכי...מה אתה מצפה שאזכור את כל הרכבים שעברתי עליהם ??? אני אומר שנהגתי ברבות ולא רק במשפחתיות,נהגתי גם במנהלים ויוקרה...אבל היחידות שלעולם לא עליתי עליהן אלה המיני הקטנות האלה שלא כל כך אהבתי את התחושה של חוסר הביטחון בהן...רכב קטן כזה נראה כעלול להימעך בעת תאונה... יודע מה...תרשום פה דגמי רכבים ואגיד לך על מה נהגתי ועל מה לא... וכאשר אני אומר נהגתי אני מתכוון נהגתי כמה עשרות ק"מ על כל רכב... טוב אלך להכין כוס קפה להתעורר לקראת הכתיבה הרבה... בארי

falou

New member
שאלה של משקל

ה-323 סדאן מהדגם הראשון שהגיע לארץ היא דוגמא מוחצת לעד כמה חוסר משקל יכול להפוך על רכב למלבב. העדר המשקל מקל על ההיגוי, משפר נתוני האצה ובלימה ונותן תגובה משופרת להוראות הנהג. המאזדה המדוברת אינה מכונית ספורט משום בחינה אבל היותה קלה הפך אותה למשעשעת ולהפתעה נעימה. מה שכן, לא הייתי רוצה להיות בפנים בתאונה...

שי ©

New member
פחח... מעדיף 323 על וולבו 850 T5...

לפחות שתהיה ב.מ.וו 323, לא מאזדה
שי

ב א ר י

New member
הסבר קצר על אופיי ביחס לרכבים...

אני לא אחד מאלה שרואים BMW,יגואר או מרצדס ומתפעלים ממנה !!! מביט לשנייה בוחן בעיניים וממשיך הלאה לא מסובב את המבט לכדי הוצאת מלל התפעלות משפתיי...באמת שלא...ואם כבר BMW אז סתם לידיעתך אני אוהב דווקא את הBMW של שנת 91 ה 318i !!! לא יודע למה אל תשאל !!! אני פשוט אוהב רכבים מסגנונות שונים...והאמת שדווקא הBMW הזו היא יחסית מאוד כבדה על הכביש,אבל לא יודע יש לי אהבה לנהיגה שבזו...נהיגה קלאסית איטית טובה...לא לפתיחות ותאוצות אדירות אך יש בה משהו חינני... וככה גם המאזדה בעיניי רק הפוכה,היא זריזה ומהירה...אך לא מספיק בסגירה... בכל אופן היחס שלי שונה מעט אל מכוניות ואולי בעיניך ייראה זה כמוזר אך,אצלי מכונית זו כמו בחורה אם אין קליק בהתחלה לא יהיה קליק גם אחר כך...ודרך אגב היה כבר מי שרצה להחליף איתי את הלגאסי בעד BMW 320 93 אם אינני טועה...שתבינו שבמחירון זה הפרש של 20 אלף ש"חים ולא החלפתי !!! ועכשיו תגידו שאני פראייר הא? בארי

sronis

New member
לא, הוא פרייאר...

מי היה מעדיף לגאסי על פני ב.מ.וו 320? אתה כנראה...
ואני לא שואל למה כי הבנתי כבר שאתה לא יודע רוני

yaron_z

New member
ואם כבר במוו 323 אז...

323I מהדור הראשון ז"א-80-85... לא מדור הכבדות...

itzik93

New member
BMF - אתה טועה.

עם הצגת הלגאסי בסוף שנת 89 ועליתה לכביש ב 1990 - היתה זו המתחרה האמיתי הראשונה לרכבים משפחתיים גדולים (ו"מנהלים" מה שהיה נקרא בזמנו), ואז הלגאסי הציעה נוחות נסיעה מצויינת ביחס לשנתון (למעשה, עד היום) ואמינות של סובארו - מתחרות יפאניות נוספות לרכב בקטגוריה זולא ממש היו בסביבה באותה התקופה. סיבוב קצר במחוזות אירופה לאותה התקופה רק יעלה עגלות כבודות, מגושמות עם נוחות זהה (אם לא פחות טובה), איכות הרכבה "על-הפנים" ואמינות מסריחה - ולא, אל תגיד לי שהסיטרואנים של 1990 והפג´ואים היו אמינות או טובות מהלגאסי 1.6 בגירסה ידנית או 1.8 אוטומטית - כי זה ממש לא נכון ולא ריאלי. אפשר להאשים את הצרכן הישראלי הקמצן (וגם את היבואן) בזה שהוא קנה את גירסת ה 1.6 של הלגאסי עם תיבת הילוכים אוטומטית של 3 יחסית העברה (וצריכת הדלק לא היתה משהו בלשון המעטה) - אך אנשים שרכשו את ה 1.6 הידנית, 1.8 אוטו/ידני היו מרוצים מאוד (עד עצם היום הזה) ועד לפני תקופה לא ארוכה בכלל היה ניתן למצוא כאלה למכירה בעיתון כ"יד ראשונה" - מאנשים ששמרו על האוטו ונהנו ממנו לא פחות. לא אתה ולא רוני יכולים להבין את זה - הלגאסי הזו היא גם אהבה, ובמה שהלגאסי מציעה - אפשר להתאהב בכיף... אני יודע שאתם קצת אנטי-יפאניות כך שזה לגיטימי שלא תוכלו לראות דברים בצורה אובייקטיבית לחלוטין...לא שמישהו אחר מסוגל לעשות זאת, אך צריך לדעת לשים דברים בפרופורציות... אם "בארי" מרוצה ונהנה, למה שלא תפרגנו לו קצת ? לא תמותו מזה. את הסיפור שלי אתם כבר יודעים - לצערי הרב, נאלצתי לזנוח את הלגאסי האוטומטית לכמה שנים בודדות - עד לכדי זה שאחליט שאני חוזר לתיבה אוטומטית (עם מנוע 1.8 לפחות) או עד לכדי שאזדקק לרכב גדול יותר --- למרות שאם היו גירסאות ידניות ממודל 94 ומעלה (במגזר הפרטי) הייתי קונה בכיף. מנוע הבוקסר בסובארו בגירסת ה 16 שסתומים הוא מסוג המנועים שקצת פחות צריך זקוק לחיים בסלד גבוה בשביל להפיק כוח - לא שהוא לא יכול או לא רוצה לעשות את זה - אלא שפשוט הוא מכוייל לספק כוח גם בסלד נמוך, ולכן ניתן להנות ממנו גם מבלי לשחוט אותו, ולכן, כך נראה לי, ידידנו "בארי" אוהב את התגובות שלו - גם בזכות התיבה הידנית שמאפשרת ניצול מלא של כוח המנוע (ובזכות עוד הילוך לעומת תיבה אוטומטית מתקדמת). עם השיפורים הנכונים (צמיגים, מיתלים, סעפות פליטה/יניקה וכו´) ניתן להפיק מהאוטו די הרבה - אך באופן בסיסי (ללא שיפורים) הוא מציע נוחות מעולה, אחיזה די טובה (במיוחד אם בולמי הזעזועים והצמיגים טובים) ועם גיר ידני הוא נוסע ממש מצויין. להשוות אותו למרצדס או BMW... זה ממש לא נכון מבחינה אתית, הן לא בדיוק באותה קטגוריה, לא באותו המעמד ולא ממש באותו טווח מחירים אפילו - זה שבארי מעדיף את זו על ההיא, לא צריך להרוג אותו על כך, בסה"כ הבחירה שלו מצויינת - על אחת כמה וכמה אם הוא *נהנה* מהאוטו וטוב לו... זה ש BMW היא "BMW", זה עדיין לא אומר ש"אין עליה" בשום מובן... חברה כמו מרצדס (לדוגמא) היא בעצם חברה שנותנת את ה FIGHT לחברה כמו BMW... לא מאזדה, לא פיאט ולא שום חברה אחרת... כל חברה והפלח שלה, טווח המחירים שלה וקהל היעד שלה. מה שכן, למי שלא מחפש יומרות של GTI/S16/WRX/STI וכו´, האוטו מספק FUN בכמות מכובדת לחלוטין - אם הוא שמור ומטופל (לצורך הפקת המירב שניתן מהמנוע). איציק - קצת פירגון לא הרג אף אחד עד היום.

B.M.F

New member
איציק - בלי קישקושים

מה גם שאתה ממשיך להיות עריק. מה עם ה-405 שמרסקת וכותשת את הלגאסי הסרוחה בכל זווית, מצב ומזג אוויר ? בכוונה לא הזכרתי את BMW כי היא לא בטווח המחירים - אבל בכל מקרה היא באותה קטגוריה. בכל מקרה - זה לא משנה בכלל מי היו המתחרות, הלגאסי לא ספורטיבית. מה אתם מבלבלים בשכל ? יכול להיות שהיא אמינה ויכול להיות שבשביל מר בארי המהולל האוטו מספיק - אבל זה לא אוטו ספורטיבי. מה לעשות. אבל אם זה עושה לכם טוב, תמשיכו לחיות באשליות.

itzik93

New member
תראה, גם AX לא בדיוק ספורטיבית

טהורה, אבל יש אנשים (אני מכיר איזה אחד...
) שמנסים להפוך אותה לכזו... הלגאסי לא ספורטיבית זה בטוח והיא גם לא מתיימרת להיות כזו (היא מכונית משפחתית למען השם) בטח ובטח לא בגירסאות שיובאו ארצה (בחו"ל יש מספיק כאלה שכן יכולות להיקרא ספורטיביות, עם טורבו וכאלה...) - אבל בגירסה הנכונה והגיר הנכון, היא מספקת לא מעט FUN לחובב הגה ממוצע. אבל אם אתה חושב שאני מזבל בזכל, זכותך המלאה להמשיך לחשוב כך - ואם אתה כל כך רוצה (ומשבח) , תיסע אתה על 405
איציק

B.M.F

New member
איך אתה מעז ..

להשוות לגאסי ל-AX ?! א) לא אותה קטגוריה. ב) הלגאסי לעולם לא ספורטיבית יותר משישית מה-AX. כל AX. ג) לא אמרתי שה-AX היא מכונית ספורטיבית טהורה. ממש לא. ובטוח שהלגאסי גם לא. ד) חובב הגה ממוצע ? אולי לחובב פחיות ממוצע. ה) אפילו בטעות אני לא אעדיף לגאסי על 405. מקסימום - מי שנהג בה הרגיש שהיא מהירה יחסית. יחסית למה ? לא יודע, אולי מיני, אולי חיפושית, אולי מאצ´בוקס השד יודע מה. אומנם FUN זה דבר יחסית - אבל לקרוא ללגאסי ספורטיבית זה חילול וביזוי התואר. דיעה.

ב א ר י

New member
בוא נחסוך את הדיון הזה...

מעולם לא העדפתי את ה 405 על פני כל רכב אחר !!!!!! לא סובל הינני צרפתיות ובמיוחד לא פיז´ו !!! את הרנו קליאו החמודה אני מעדיף כבר על ה405 שלא יודעת לעשות כלום !!! וכן נהגתי כבר ב 405 ולא אהבתי בכלל בכלל ... אז בוא נגיד אתה תמשיך לאהוב אירופאיות ואני אמשיך עם היפנית הבלתי ספורטיבית לחלוטין ששמה בישראל הינה לגאסי !!!! אבל בינתיים אני אעשה עם הבלתי ספורטיבית מה שאתה בחיים לא תצליח לעשות עם ה 405 שלך !!! וכאן נסגר הגולל ! עם כל סימני הקריאה האלה...
בארי

אילן די

New member
איזה ויכוח...

בגליון הבא של אוטו : מבחן הספורטיביות : לגאסי נגד AX נגד 405. ממש השילוש הקדוש.

ב א ר י

New member
בהחלט !!!!

אתה חושב שאולי כדאי לעשות את המבחן מרובע כמו תמיד...?! נצרף למבחן את הפרארי אני כמעט בטוח שהיא תגיע אחרונה בכל הנתונים אבל פשוט שלא יגידו שמקפחים את האיטלקים... ואני כמעט בטוח שהלגאסי תיקח את הפרארי בעצימת עיניים !!!!
...חחחחחחחחח..... בארי

itzik93

New member
ספורטיביות וגירסאות ראלי

ובכן, הלגאסי יכולה להיות ספורטיבית פי 6 מ AX, כל AX - מכורח העובדה הפשוטה שללגאסי (החל מהדור הראשון) קיימות גירסאות ספורטיביות עם מנועים בעלי טורבו/טורבו-כפול ומערכת הנעה לארבעת הגלגלים, מה שנותן לה יתרון משמעותי על כל AX ספורטיבית (הכי ספורטיבית) - בנושא הספציפי הזה (בארי עם ה 1.8 ליטר ידנית), כבר הבהרתי את עמדתי די בבירור/דיוק. מאחר והרבה "כוכבים" כמוך נוטים להשמיץ יפאניות שמעולם לא בחנו לעומקן (אני לא מדבר על הרכב של השכן) או התנסו עימן (אפילו לא בגירסה המדוברת), אני מציע לסיים את הדיון ולא להיסחף למוגשים כמו גרוטאות, פחיות או אני לא יודע מה... ועדיין, לומר על ה 405 המיושנת שהיא "כותשת" את הלגאסי ב"כל זווית, מצב ומזג אוויר" הוא שקר וכזב. חבל שיש אנשים שמשמיצים כך ללא שום הוכחה או ניסיון. איציק

itzik93

New member
ואתה חושב שזה יעזור ?

אני אומר לך מניסיון: ממש לא. הוויכוחים חסרי התכלית האלו וההשמצות יימשכו כתוצאה מ:
דעות קדומות
חוסר הבנת דברים בפרופורציה נכונה
פרשנות לקויה לדברים שנאמרים הם שמביאים לכל זה - וחבל. איציק

למעלה