BMF - אתה טועה.
עם הצגת הלגאסי בסוף שנת 89 ועליתה לכביש ב 1990 - היתה זו המתחרה האמיתי הראשונה לרכבים משפחתיים גדולים (ו"מנהלים" מה שהיה נקרא בזמנו), ואז הלגאסי הציעה נוחות נסיעה מצויינת ביחס לשנתון (למעשה, עד היום) ואמינות של סובארו - מתחרות יפאניות נוספות לרכב בקטגוריה זולא ממש היו בסביבה באותה התקופה. סיבוב קצר במחוזות אירופה לאותה התקופה רק יעלה עגלות כבודות, מגושמות עם נוחות זהה (אם לא פחות טובה), איכות הרכבה "על-הפנים" ואמינות מסריחה - ולא, אל תגיד לי שהסיטרואנים של 1990 והפג´ואים היו אמינות או טובות מהלגאסי 1.6 בגירסה ידנית או 1.8 אוטומטית - כי זה ממש לא נכון ולא ריאלי. אפשר להאשים את הצרכן הישראלי הקמצן (וגם את היבואן) בזה שהוא קנה את גירסת ה 1.6 של הלגאסי עם תיבת הילוכים אוטומטית של 3 יחסית העברה (וצריכת הדלק לא היתה משהו בלשון המעטה) - אך אנשים שרכשו את ה 1.6 הידנית, 1.8 אוטו/ידני היו מרוצים מאוד (עד עצם היום הזה) ועד לפני תקופה לא ארוכה בכלל היה ניתן למצוא כאלה למכירה בעיתון כ"יד ראשונה" - מאנשים ששמרו על האוטו ונהנו ממנו לא פחות. לא אתה ולא רוני יכולים להבין את זה - הלגאסי הזו היא גם אהבה, ובמה שהלגאסי מציעה - אפשר להתאהב בכיף... אני יודע שאתם קצת אנטי-יפאניות כך שזה לגיטימי שלא תוכלו לראות דברים בצורה אובייקטיבית לחלוטין...לא שמישהו אחר מסוגל לעשות זאת, אך צריך לדעת לשים דברים בפרופורציות... אם "בארי" מרוצה ונהנה, למה שלא תפרגנו לו קצת ? לא תמותו מזה. את הסיפור שלי אתם כבר יודעים - לצערי הרב, נאלצתי לזנוח את הלגאסי האוטומטית לכמה שנים בודדות - עד לכדי זה שאחליט שאני חוזר לתיבה אוטומטית (עם מנוע 1.8 לפחות) או עד לכדי שאזדקק לרכב גדול יותר --- למרות שאם היו גירסאות ידניות ממודל 94 ומעלה (במגזר הפרטי) הייתי קונה בכיף. מנוע הבוקסר בסובארו בגירסת ה 16 שסתומים הוא מסוג המנועים שקצת פחות צריך זקוק לחיים בסלד גבוה בשביל להפיק כוח - לא שהוא לא יכול או לא רוצה לעשות את זה - אלא שפשוט הוא מכוייל לספק כוח גם בסלד נמוך, ולכן ניתן להנות ממנו גם מבלי לשחוט אותו, ולכן, כך נראה לי, ידידנו "בארי" אוהב את התגובות שלו - גם בזכות התיבה הידנית שמאפשרת ניצול מלא של כוח המנוע (ובזכות עוד הילוך לעומת תיבה אוטומטית מתקדמת). עם השיפורים הנכונים (צמיגים, מיתלים, סעפות פליטה/יניקה וכו´) ניתן להפיק מהאוטו די הרבה - אך באופן בסיסי (ללא שיפורים) הוא מציע נוחות מעולה, אחיזה די טובה (במיוחד אם בולמי הזעזועים והצמיגים טובים) ועם גיר ידני הוא נוסע ממש מצויין. להשוות אותו למרצדס או BMW... זה ממש לא נכון מבחינה אתית, הן לא בדיוק באותה קטגוריה, לא באותו המעמד ולא ממש באותו טווח מחירים אפילו - זה שבארי מעדיף את זו על ההיא, לא צריך להרוג אותו על כך, בסה"כ הבחירה שלו מצויינת - על אחת כמה וכמה אם הוא *נהנה* מהאוטו וטוב לו... זה ש BMW היא "BMW", זה עדיין לא אומר ש"אין עליה" בשום מובן... חברה כמו מרצדס (לדוגמא) היא בעצם חברה שנותנת את ה FIGHT לחברה כמו BMW... לא מאזדה, לא פיאט ולא שום חברה אחרת... כל חברה והפלח שלה, טווח המחירים שלה וקהל היעד שלה. מה שכן, למי שלא מחפש יומרות של GTI/S16/WRX/STI וכו´, האוטו מספק FUN בכמות מכובדת לחלוטין - אם הוא שמור ומטופל (לצורך הפקת המירב שניתן מהמנוע). איציק - קצת פירגון לא הרג אף אחד עד היום.