רצח

אנדרי ז

New member
חופש הוא כן ערך בשבילי

ומן הסתם בשביל רוב האנשים פה. חופש אמיתי, לא איצטלא של חופש, כפי שהיה במשטרים שציטטת. אז מה אם מישהו מחלל את ערך החופש? כל ערך חיובי הוא בעיניך בר-חילול ולא תקף מאותו רגע הלאה? ואם תקום עריצות נוראית בשם היהדות, האם מאותו רגע היהדות פסולה בעיניך? אולי זה לא ממש קשור לעניין, אך יש גם היום מדינות שניתן להגדירן כפאשיסטיות, אף כי לאו דווקא במובן המקורי של המילה. למשל בורמה. ואפילו הפונדמנטליזם האיסלאמי הוא בעצם סוג של פאשיזם. אבל זה כבר לדיון אחר.

taro

New member
אבל לא שוחחנו עליך

שוחחנו עלי, לא על מציאות אובייקטיבית. שאלתי אותי מהם היתרונות של חברה חילונית, ואמרתי שחופש הוא אחד מהם, אם כי הוא עינו ערך בעיני. הם לא חללו את ערך החופש. הם הניפו אותו. הפאשיסטים האיטלקים התבססו בהרבה על הרסנס ורומי, להזכירך. רוב התנועות הפאשיסטיות קמו כראקציה החופשית-לאומנית לטוטאליטריות המרקסיסטית. אם תקום עריצות בשם זרם יהודי, ותוכיח שיש לאותה עריצות ביסוס, אזי כן, יש דבר מה פגום באותו זרם, דוגמת הקולוניאלים הציונים דתיים או הקתוליות הנוצרית שתמכה במסעות צלב ואינקוויזיציות. פאשיזם הוא מנוח שחל על אירופאים, ששואב עצמו מתרבות הרנסנס וההומניזם. על כן הוא מיוחד לאירופאים או ליוצאי אירופה דוגמת הציונות הרביזיוניסטית. לבורמה, איראן ואפגניסטן יש כר שונה ממנו הם חוצבים את הדקטטורה שלהם. זה לא אומר שהן "טובות" או "רעות" יותר, זה אומר שהן לא פאשיסטיות.

אנדרי ז

New member
לכל מעשה יש מטרה

המטרה של הרג כהגנה עצמית היא המשך חייך. האם מטרה זו אינה חשובה מספיק כדי להצדיק את קיצור חייו של התוקף? אני לא מדבר פה על הרג חפים מפשע על מנת להציל את חייך, רק על הרג של זה שקם להורגך.

taro

New member
אין לי מטרות

יש לי דרך חיים, ודרך החיים שלי אוסרת עלי לרצוח. חוץ מזה, אני לא מוצא ערך בהוספת כמה דקות לחיי ע"י שפיכת דם, לא מוסרי ככל שיהיה.

אנדרי ז

New member
כמה דקות ../images/Emo35.gif ../images/Emo4.gif

אם מישהו ברגע זה ירצח אותך, הוא יקצר מחייך כמה דקות???

taro

New member
כשאתה רוצח חייל בקרב

אתה מוסיף לך כמה דקות, שכן אחריו אתה נאלץ להתעמת עם עוד חייל בקרב וכו´. דקות, שעות, ימים. הזמן לא משנה. אתה מקבל איקס זמן, עד ה"עונג" הבא.

אנדרי ז

New member
ומה עם מחבל בודד באמצע העיר?

או מתנקש שבא להרוג אותך? או שודד שעומד לירות בך? מה שאתה גם רומז, שכחייל קרבי המצוי בעימות סיכוייך לשרוד הם בעצם אפס. האם באמת עוד לא שמעת על אף חייל ששרד קרב אחד ואף יותר וזכה אף לספר על כך לנכדיו?

taro

New member
ההגדרה המילונית לרצח היא

לקיחת חיים בכוונה תחילה. כשאתה יורה בשודד, מחבל, מתנקש וכו´, אתה מבצע רצח. ייתכן הואו הכרחי בעיניך, יתכן והוא מוצדק, זו כבר שאלה של תועלתנות אבל. שמעתי גם על חיילים שלא חזרו, ואין קשר. כשחייל יורה באדם, הוא עושה זאת כדי לשרוד באותו רגע. הוא לא חושב על הפנסיה.

אנדרי ז

New member
נא להביא את המילון

שבו מופיעה ההגדרה הזאת בלי אף מילה נוספת. בוא תוכיח שזה לא חצי משפט. מה רע בלשרוד? היית שמח למות כדי להציל את חייו של מי שרוצה להרוג אותך? דרך אגב, הסקרנות הורגת אותי. מה אתה היית עושה במקום שני השוטרים היום בחדרה?

taro

New member
רצח

על פי מלון ספיר בעריכת איתן אבניאן: 1) הריגה בזדון, המתה. 2) איבה, אכזריות. 3) הםסקה אלימה של תוכנית. זדון, אגבף מפורש באותו מילון באופן הבא: 1) רשע 2) כוונה להזיק. כשאתה יורה על חייל, אתה יורה עליו בכוונה להזיק לו. ייתכן ושעה שאתה עושה זאת, אתה עושה זאת כדי להציל, אך הדבר זהה לטיעון שרופא שמרפא רוצח, אחראי לרצח. המטרה הראשונית היא שקובעת, והיא לקיחת חיים בכוונה להזיק. מלון אבן שושן: 1) הריגה, המתת אדם (בעיקר בזדון) 2) אכזריות. זדון מפורש באותו מילון באופן הבא: 1) רשעות, עזות. 2) מעשה שנעשה במזיד, ההיפך משגגה. גם לפי מילון זה, כשאר אתה מיירט מטוס בכוונה (כלומר, לא בשגגה) אתה רוצח. אין רע בלשרוד. אמרתי כבר, עשה מה שאתה רוצה. לא הייתי מת כדי להציל את חייו, הייתי מת כדי לשמור על צלמי המוסרי-רוחני, שהוא החשוב לאדם דתי כזכור. זה כמו שתשאל אותי מה הייתי עושה במקום לנין. אם הייתי שוטר, משמע אין לי בעיה להרוג, משמע הייתי הורג. אבל יש לי בעיה להרוג, ולכן אני לא הייתי מגיע למצבם מלכתחילה.

אנדרי ז

New member
כל עוד אתה לא מתנגד לקיום המשטרה

גם אני לא רוצה להיות שוטר, פשוט כי יש לי מקצוע שאני אוהב הרבה יותר מזה. גם לא הייתי רוצה להיות רופא מנתח, למרות האפשרות להציל חיים, כי הייתי נגעל מהפשפוש בקרביים של ייצור אנושי. אבל אין לי גם טענות מוסריות כלפי המקצועות הנ"ל, להיפך. הבעיה בלוגיקה שלך היא שהמילים "רצח" ו"הריגה" מקבלות משמעות כמעט זהה. האם אכן זאת הייתה לדעתך כוונת המשורר?

taro

New member
אני כן מתנגד לקיום המשטרה

אני פשוט לא חושב שזה מקומי לפרק אותה. כמו שאמרתי על הצבא והמדינה - היא הארגון שלכם, תעשו איתו אתם מה שאתם רוצים. רצח והריגה הן מילים בעלות משמעות שונות לחלוטין. המשותף להן היא לקחית חיים באופן אקטיבי. ההבדל הוא, שרצח נעשה במכוון, בעוד שהרג נעשה בשגגה.

למעלה