רצח פוליטי

TheHock

New member
רצח פוליטי

בעקבות הודעת "המחנה הלאומי" ולכבוד יום הזכרון לרצח רבין השבוע. ב4.11.95 נרצח ראש ממשלת ישראל יצחק רבין, בידי יגאל עמיר בעקבות מחלוקת פוליטית. ב17.10.01 נרצח השר רחבעם (גנדי) זאבי בידי 3 מתנקשים פלסטנאים.מהחזית העממית בזמן האחרון ובכלל עולים הרבה השוואות בין שני המקרים מה אתם חושבים? מדובר על דברים שונים? או על המשך של אותה תופעה?

רצח רבין מול רצח גנדי וכהנא.

בשלושת המקרים מדובר על יד מתועבת אשר ביצעה את המעשה בשלושת המקרים אנחנו מדברים על רצח עקב מניע אידיאולוגי ההבדל העיקרי לטעמי הוא שרצח רבין גרר אחריו ובצדק מסויים גינויים מכל קצוות הקשת הפוליטית.הבעייה היא שמי שהיו גורמים לא ממש אובייקטיבים בשמאל ששמו להם למטרה להשחיר את כל מחנה הימין כולו כולל דתיים ומתנחלים ואפילו סתם אנשים שדעתם אינה כדעת אחרים. רצח רבין מלווה אותנו עד היום בשאלות מוסריות של האם זה בסדר שליגאל אמיר יהיו ילדים. האם משהו בשמאל שאל את עצמו אי פעם האם זה בסדר שלרוצחי גנדי או כהנא יהיו ילדים משלהם ???האם לאחר רצח גנדי/כהנא נתקבלו גינויים ממחנה השמאל עקב רצח על בסיס אידיאולוגי ??? מחנה השמאל יודע לטפח את מה שהוא רוצה לטפח ולהסתיר את מה שהוא רוצה להסתיר מעיני הציבור או לפחות לא לדבר על זה בכלל. מסע ההסתה של עיתונאים וח"כים השמאל עם כלי הלחימה שלהם (עטים ונייר) או כל פרופגנדה אחרת נגד אידיאולוגים מהימין והנידוי השיטתי של מי שלדעתם צריך להמחק מהמפה הפוליטית גרמה בעקיפין לנסיבות הרצח של חבריי הכנסת מהימין. השתיקה לפחות שלאחר רצח כהנא גרמה לגורמים מילטנטים באיסלאם לחשוב שוב על רצח שר או ח"כ כזה שלא יגרום לרעש והדים כל כך גדולים על רציחתו ובזה כנראה הם צדקו. לטעמי יגאל אמיר אכן היה עשב שוטה אבל עשב שוטה יחיד.לא חושב שאפשר למצוא היום רבים כמוהו אם בכלל וגם אם כן מקומם בהחלט צריך להיות בכלא.מצד שני מרצחיו של גנדי מסתובבים היום בלב שלם עם אידיאולוגיה שורשית ומובנית ותפיסת עולם שרוצה למחוק את ישראל ואת תושביה היהודים.מי רצח את גנדי רצח גם את החיילים ברמאללה בלינץ' מטורף מאין כמותו ורצח את שלהבת פס ,ורצח אלפי ישראלים בפיגועי טרור יומיומיים שהחרידו את ישראל בכל השנים לקיומה.מי שרצח את גנדי שלח את הטילים שלו מעיראק לתל אביב ואת הקטיושות מלבנון לחיפה ולנהריה.מצד שלישי קשה שלא לחשוב על הסיפוק העצום שהביא רצח רבין לשמאל הקיצוני בזה שהם מצאו סוף סוף אדם שמוכיח להם את צדיקת דרכם.את העובדה שהתיאוריה עליה התבססו כל השנים על השמאל המוכה והחבול מהימין אכן התממשה.כמובן שלא היה איכפת להם להשחיר גופים וקבוצות גדולות מן החברה הישראלית העיקר להכניס אותם לתבנית שהם הכינו להם מראש. מי שעשה הון פוליטי מרצח רבין קיווה אולי לעשות זאת גם בהמהלך ההתנתקות תוך רצונו לראות אולי איזושהיא אלימות מצד המתנחלים אולי אפילו עד מקרה רצח נוסף.אני שמח שזה לא קרה. שתבינו ,אני לא מצדיק כאן אף צד.חמומי מוח יש בשני הצדדים.הימין צריך להיות מודע לכך שמטורפים נמצאים גם אצלו תוך עשיית דיין וחשבון כלפי מה שאכן הראה כאן בשנים שלפני רצח רבין ,אולם באותה מידה שמאל הלוקח לחסותו את האחריות לשלום ודו קיום עם גורמים איסלאמים קיצונים ראוי שייקח על עצמו את המחדלים שלהם באותה מידה וראוי שישאל את עצמו אם הוא לא שותף למסע ההפחדה וההסתה נגד כל מי שחושב אחרת ממנו.

אשרת

New member
שחכת הבדל נוסףף...

את רבין רצח יהודי אשר לא הסכים עם דעותיו וחשב שאם ירצח את רבין, כך כל צרות המדינה יעלמו. רבין ז"ל נצרח על ידי אדם בעל שגעון גדלותת. לעומת זאת. גנדי ז"ל וכהנא נרצחו על ידי האוייבים שלנו. לכן גם התגובה להרצחו של רבין היתה הרבה הרבה הרבה יותר חריפה.

את רק מוכיחה שהוא אדם יחיד ומוזר

בלי אידיאולוגיה,שאכן עשה זאת מטעמים מוזרים ביותר ומתוך טירוף מוחלט. לגבי גנדי אותם אויבים שהיום וגם אתמול וגם מחר קיבלו ויקבלו זריקות מרצ והכרה מצד אישים בשמאל. אם הם אוייבים שנשארו אוייבים ולא משנים את דרכם למה לדבר איתם ?למה להכיר בהם??למה לסייע להם במלחמתם נגד המדינה והרשויות שלה ???התמיכה המורלית והכספית וההזדהוות העמוקה עימם הם לא פחות מסוכנים לציבור ולמדינה.

adebisi23

New member
יש חוגים בשמאל שעד היום

לא גינו את רצח גנדי שלא לאמר הצדיקו אותו גם בפורום זה ישנם אנשים מסוג זה כמו יוסף בן דוד שוורץ ועוד כמה פרס רוצה לשחרר את האנשים שרצחו יהודים בראשם ברגותי וסאדאת

אשרת

New member
ממש ממש לא.

יגאל עמיר הוא תוצר של תנאי סביבה מאוד מסוימים. אני חשובת שיוםא חרי הרצח, הראו את תשובי קרית ארבע צוהלים ושמחים על רקע הידיעה שרבין נרצח, כך שקצת קשה לי לטוען שהוא באמת עשב שוטה יחיד. אבל אני מאמינה שרוב המחנה הימני הוא שפוי בדעותיו. הרוצח עמיר לא עשה זאת מתוך טירוף מוחלט. אם הוא היה עושה זאת מתוך התקף פסיכוטי הוא היה מוצא את עצמו מאושפז ונוטל תרופות. אני משערת שזאת הדרך שלך לנסות להסביר את זה, אבל הרוצח עמיר עשה זאת , כנראה, מתוך שיקול דעת צלול לחלוטין. עכשיו - בא לך לעשות שלום איתי?
את השלום אתה צריך לעשות עם הצד שמסוכסך , אין מה לעשות. אבל מה שכן, בהחלט צריכים לתפוס את הרוצחים של גנדי ולגזור עליהם גזר דין מוות בבית הדין הצבאי.

אשרת הכול מתחיל ונגמר באיזה עקרונות

חשובים לך. מבחינתך צהלה על רצח רבין משולה לקו אדום למרות שהרוצח היה יחיד-אני מסכים איתך מבחינתי לאפשר לזהבה גלאון לקרוא לאדם שקיבל 12 מנדטים מהציבור גזען פאשיסט ועוד כינויי גנאי הינה בבחינת קו אדום שמתירה את דמו באיזה שהוא אופן. את לא יכולה למתוח קו על מה שנוח לך ולומר שזה דמוקרטי יותר ולכן מקובל והשני דמוקרטי פחות ולכן לא מקובל. אם מרצ רוצה ליברליזם אז עד הסוף ,אין לי בעיה עם אף גורם שמציע פתרון לבעיות שסובבות את המדינה.טרנספר נעשה בעבר על ידי מספר לא מבוטל של מדינות ,יהודים מארצות ערב ברחו בלשון המעטה ממדינתם עקב פגיעות ברכוש ובנפש,אם מדובר על הקמתה של מדינה פלסטינית אזי ההיגיון מחייב שאנשים שלא מרוצים מהסדר הקיים במדינת ישראל כיום יעברו לשם. מבחינתי ערבי או יהודי לא משנה בכלל. אגב ערבים הרוצים לחיות בשלום תוך הכרה במדינת ישראל כיהודית לנצח יחיו כאן לתמיד.

אם מישהו הוא גזען פשיסט

בהחלט לגיטימי לקרוא לו "גזען פשיסט", גם אם הוא קיבל 12 מנדטים (או 50 מנדטים) מציבור מסויים (בעל דעות גזעניות ופשיסטיות, כנראה).

Fasz

New member
עם זאת תוכלי להסכים כי הקדשת חמש

דקות לפני התחזית למען יום הזיכרון לרחבעם זאבי, אותו אחד מאותו הדור אשר עזר לבסס את היישוב היהודי בארץ ולהקים מעפר מדינה יהודית (באם לתפארת או לאו- על כך האנשים חלוקים), אינה עושה צדק עם זכרו של האיש.

ההבדל הוא

שיום הזיכרון ליצחק רבין אינו רק יום הזיכרון לרבין האיש, אלא גם יום שבו אנו מציינים את האסון שקרה לדמוקרטיה הישראלית, ומנציחים את מורשת רבין, שהיא מורשת השלום. רחבעם זאבי לעומתו נרצח בידי מחבלים. זה אירוע חיצוני ששווה בחומרתו (הרבה ללא ספק) לפיגועים. אך זה אינו אסון לדמוקרטיה הישראלית והרצח לא גרם לשבר גדול בעם, מפני שהוא בוצע בידי גורם חיצוני. נוסף על כך, "מורשת גנדי" היא מורשת פסולה וגזענית שלא ראויה להיזכר ולהתחנך לאורה, ללא שום קשר לאבל על מותו של האיש.

אוריון דבר נוסף,וכאן גם אסיים להיום

ההנחה שלך לגבי רצח גנדי מוטעית מראש או אולי לא מדוייקת. אתה יוצא מנקודת הנחה יבשה שיש הבדל בין רצח של יהודי ליהודי ורצח של ערבי ליהודי.עד כמה שהדבר נכון בייחוד בדת היהודית שעושה את ההפרדה הזו ,היא לא נכונה בדמוקרטיה שמנוגדת בדרך כלל לערכי הדת.אדם הוא אדם ונרצח הוא נרצח לא משנה בידי מי. הנקודה היותר חשובה היא המסקנה שלך ומחודדת יותר שמרגע הרצחו של אדם יהודי בידי יהודי זה נחשב לשבר נוראי אבל השרשרת מסתיימת כאן לדעתך.בעוד שערבי שרצח יהודי מקבל "הנחה" מסויימת בזה שהוא בעצם ערבי ואתה גם לא לוקח בחשבון את השבר הנוראי שיכול להתרחש כאן כאשר אותו ערבי מקבל לכאורה גיבוי מצד חוגי שמאל יהודים למעשיו באופן ישיר/עקיף (תבחר אתה). מבחינתי זה מאוס לא פחות שערבי שיירצח יהודי יקבל גיבוי עתידי בשם הכיבוש ,בשם החופש על ידי גופי שמאל רדיקלים והתוצאה הסופית לטווח הארוך עלולה להיות שבר נוראי בתוך העם על רקע מחלוקות ומקרים כאלו ודומים להם. אי אפשר לחתוך מאורעות שונים לפי חתך כזה או אחר שאתה עושה על רקע דתי/עדתי/לאומי וכיוצא בזה. אני באמת מאמין שמתוך המחנה המשותף הנמוך ביותר כולנו היינו צריכים עוד לאחר רצח כהנא להסכים ולהלחם בנגע האלימות משני צידי הקשת ובגלל שכהנא וגנדי נרצחו על ידי ערבים ,זה היה מחוייב המציאות להלחם יחד כחברה בדבר הזה.לא יודע להגיד לך אם זה היה מונע את רצח רבין אבל מה שהיה מצטייר בגדר טאבו היה יכול להיות כזה באמת.

Fasz

New member
"המחנה הלאומי" ביאר זאת היטב

אך ארצה להוסיף מעט; אין דבר כ"מורשת גנדי", בדיוק כפי שאין דבר כ"מורשת רבין". הראשון תמך באידיאל אשר אינו שונה במהותה מכל מורשת ציונית באשר היא, ומבוסס במידה לא מועטה על ערכים ציוניים נושנים אשר לדאבוני כבר כמעט ואינם נראים בהוויה נטולת האידיאליזם בה אנו חיים כיום. לא על סמך דעה זו הוא נרצח- באם כן, הייתה לבטח שיקול משני. הוא נרצח בשל מוצאו, וייחוסו, ותו לא. על מותו לשמש לנו כסמל למאבק הרצחני המתחולל בינינו לבין אסופת הערבים המשמשים לנו כשכנים. השני נרצח בשל דעותיו הפוליטיות, ושם הטרגדיה. הוא היה בין מייסדי ומוקירי הארץ; אחד מקברניטיה, והוא נרצח בשל דעותיו הפוליטיות, ע"י אדם אשר התנגד לו, ולדרכו, וניסה לרצחו על מנת לעצור כביכול תהליך אשר היה נעצר ממילא בבחירות דמוקרטיות. מורשת רבין, אינה קיימת, מפני שאין היא בעלת אידיאולוגיה או משנה סדורה; מה גם שאין היא יכולה לנכס לעצמה את הזכות על ערך ה"שלום". הרי איזו בריה אינה חפצה בשלום עם סובביה? מורשת גנדי, אינה קיימת, מפני ש"מורשתו" היא אידיאולוגיה שלמה, אשר עם כל הכבוד לו, הינה אקלקטית לאידיאלים ציוניים מראשית קיומה של מדינת ישראל. ההבדל הוא במרחב הזמן, אשר השתנה, ויחד עם תקומת הליברליזם, אשר משך את המערכת שמאלה. אני מצטער על המשלב הלשוני הנמוך, שכן השעה מאוחרת, ובאם אמצא לנכון להאריך את דבריי, אעשה זאת מחר. לרבין, ל

אשרת

New member
תגובה.

ראשית כל, חבל ששכחת לציין שהיו עוד שני רציחות על רקע פוליטי במדינת ישראל, כמדומני. אחד הנרצחים היה מישהו שהיה קשור ל'שלום עכשיו, (שכחתי את שמו) והיה עוד רצח, אם זיכרוני אינו מטעה אותי. עכשיו, אתה למעה מביע תרעומת על כך שהחברה הישראלית יותר מזועזעת מהרצחו של רבין מאשר מהרצחו של גנדי, וזאת בדיוק בגלל הסיבה שאתה אמרת - רבין נרצח על ידי יהודי , מתוך עמו, מתוך סיבה אידיאולוגית , היתה תחושה של "שבירת כללי המשחק"- האם כל פעם שמישהו לא יעשה משהו שיראה לך אתה תקום ותרצח אותו?! אתה יכול למהשיך לטעון שרצח רבין שקול לרצח גנדי, אבל כנראה שרובנו עדין מוצאים את ההבדל הדי תהומי בין שני הדברים.

Doneg

New member
טעוצ פטאלית

קודם כל שלום לכולם, זו לו היתה קלישאה שאמרו שההצבעה היום מכרעת לעתיד המפלגה. המרכז היום היה צריך לבחור האם לבנות עמדה כנגד עמדת אולמרט או לחסות בצילו כאשר האלטרנטיבה היחידה היום לאולמרט היא ביבי. לצערי עמיר פרץ מעדיף להחזיק רמת השפעה מינימלית ולהיות חלק ממשלה ימנית שאף אחד שם לא סופר אותו. הבעיה היותר גדולה היא מה שמהלך כזה יעשה לעתיד של מפלגת העבודה. אנו זוכרים את ממשלות שנות ה-90 ששם לכל קואליציה היתה אופוזיציה מנוגדת ולוחמת אשר ניצלה את טעויות הקואליציה על מנת לשכנע את העם כאשר הבחירות הגיעו. היום לא רק שאנחנו לא אלטרנטיבה המפלגה לא משיגה שום מטרה מהמטרות שלה ונותנת יד למהלכים הרסנים כלפי המדינה הן מבחינה ביטחונית והן מבחינה חברתית. על כל מקרה אני נגד כל נטישה כל שהיא הן של שר זה או אחר(פינס כמובן)אלא בעד לחימה עבודה עתיד המפלגה שלנו בכל דרך אשר היא לגיטימית לצורך החזרת כוחה של מפלגת העבודה עלינו לגשת לפריימריז ולבחור אדם אשר מקובל על רוב הסיעה על מנת לאחד את השורות כי כל המהלך וההמולה התקשורתית רק חיזקו את ליברמן. בכל אופן מקווה לטוב אני דניאל בן 20 ואמשיך לכתוב פה הרבה.

Fasz

New member
ממשלות אחדות הן פגיעה בדמוקרטיה

הרי מה יוכל לעשות הליכוד יחד עם האיחוד הלאומי וסיעות הערבים החוסות בצילו, על ספספלי האופוזיציה? זו, לא תהיה אופוזיציה לוחמנית כלל וכלל, ומרבית מהצעות המשלה יעברו ברוב קולות. כך, אסור שתתפקד דמוקרטיה.

בדיוק בשביל זה צריך את העבודה

מפלגת העבודה יכולה להנהיג אופוזיציה חזקה ולוחמנית יחד עם מרצ והמפלגות הערביות, ולמרר את חייהם של אולמרט וליברמן בכנסת. במצב כפי שהוא כיום, היא יכולה לתרום באופוזיציה הרבה יותר מאשר בקואליציה.

אוריון ,תסביר לי בבקשה מה פסול

במורשת גנדי ????? דבר נוסף ,אם אני יוצא מנקודת הנחה שאתה דמוקרט מובהק תסביר לי בבקשה למה לפסול את המפלגה השלישית בגודלה בישראל עם 12 מנדטים מן הציבור.

"מורשת גנדי"? אתה מתכוון בוודאי

למהטמה גנדי. אכן המורשת שלו, של התנגדות בלתי אלימה לכיבוש זר, חשובה מאד. אבל אם התכוונת לרחבעם זאבי, ה"מורשת" היחידה שלו, אם אפשר לכנות זאת כך, זה טרנספר לערבים (ברצון ובששון, כמובן. אנחנו אנשים הומניים). טוב, אולי גם המשפט "אם צריך אז באים", ואיומי רצח על חבריו לסיעה נחשבים כ"מורשת", למרות שלא הייתי מלמד אותם בבית הספר.

למעלה