לא נכנסתם לעומק העניין, אני מסביר.
אני לא רוצה להשוות בין מקרי רצח שונים,אני לא רוצה לומר זה חשוב יותר או יוקרתי יותר וזה חשוב פחות. נתחיל מנקודת הסכמה ברורה מאוד שרצח הוא רצח והוא מתועב ומסוכן בכל מקרה,גם ברמה של לרצוח אדם פרטי ולא רק איש ציבור. הנקודה שלי מתייחסת לעובדה שחוגים בשמאל צריכים להוקיע כל מעשיי אלימות מכל סוג שהוא ולאפשר קשת רחבה של דיעות שגם אם הם סולדים ממנה היא לגיטימית וברורה. מי שרצח את גנדי קיבל לגיטימציה ברורה לעשות זאת מחוגי השמאל הקיצוני ,הוא תיכנן את זה בקפידה וידע שהוא יצא מזה בצורה כזו או אחרת. ברור לי לחלוטין שחמאס ,פתח גיאהד וכו' כולם משתפים פעולה במלחמתם נגד ישראל.חוסר הנכונות של השמאל להכיר ברצח גנדי כסוג של אלימות פוליטית היא בעייתית. אם מדובר באקט של טרור כמו שמכנים את זה כאן אז האקט הזה בא מכיוון מאוד ברור.מי שמגדל את העבשים השוטים שם זה חמאס וג'יאהד ופתח ולכן לא צריכה להיות נכונות להכיר בהם. אין לי צל של ספק שיהיו כאן אנשים שלא יסכימו איתי וזה בסדר וזה לגיטימי אבל מורשת גנדי ככל שהיא קיימת היא עניינית ותכליתה להקים ישראל טובה יותר ואיכותית יותר עם פחות טרור ופחות אלימות.מן הצד השני אני שומע קולות של ביטול "התקווה" ,הפיכת ישראל לדו לאומית ,כולנו יודעים לאן זה מוביל ,אף אחד בשמאל לא מוקיע את זה ,אז מקסימום משפשפים עיניים ואומרים שזה סתם פרובוקציה וזו למעשה צביעות בהתגלמותה