רצח דולפינים ביפן

מבין יותר ממך, זה בטוח...

"החוצץ בין נורמה 'טבעית' אל נורמה 'מלאכותית' הוא שום דבר מלבד אשלייה. אף אחד מאיתנו לא יכול להוכיח מה מולד ומה נרכש.(למעט אינסטינקטים מאוד בסיסיים )." לא נכון. יש דברים שנויים במחלוקת ויש שאינם. האם על האדם להיות צמחוני או לא-שנוי במחלוקת. האם על האדם להית מופרע כמו החברה שלך-לא שנוי במחלוקת. מדובר בהתנהגות לא טבעית וכל האנלוגיות שלך שגויות. הדבר היחיד שהכי קרוב לאנלוגיה נורמלית זה אוסקר ווילד ונטיותיו המיניות, וגם זה, סלחי לי, לא נורמלי. עכשיו, לפני שאת מתלהמת, אבהיר שאין זה אומר שמדובר במשהו רע. אין צורך "לרפא" הומואים, או לסגור אותם במוסד לחולי נפש או כל דבר אחד. יש להתיחס אליהם בדיוק כמו לכל אדם אחר. וכדי שיהיה לך קל להבין , אביא עוד דוגמא: יש אנשים גבוהים מהרגיל, הגובה שלהם לא נורמלי (כמו נטיותיו של אוסקר מיודעינו), האם זה הופך אותו אדם לרע או טוב, שצריך עכשיו להתיחס אליו אחרת? לא ולא. הבעיה אצלך שאת מיד מקשרת בין הגדרות לבין סנקציות או השלכות מסוימות. ואני אומר שאין קשר בין הדברים! ולגבי כל שאר האנלגויות שלך שגם הן, כפי שכבר ציינתי, לא הכי מוצלחות. אז אכן גם מדובר בחריגות מהנורמה (למעט, למצער, צ'ה גווארה, גלילאו ועמוס, שאלו דוגמאות ממש לא קשורות), ואדם נורמלי גם היה אומר , בתקופתם, שנפלו להם כמה ברגים והיה קורא להם מופרעים, אבל (!!!), בפעם המאה, אין זה אומר דבר על טיב או 'אמת' פועלם או אמונתם. כפי שכבר כתבתי קודם לכן, יכול להיות שחברה שלך חלוצה של איזה טרנד חדש ו'נכון' יותר, ויום אחד נקרא לה 'גאון', אבל נכון לפי שעה תפיסת עולמה חריגה ולא נורמלית (לפחות לפי הנורמות הידועות\קבועות ל\ע"י רוב העולם המערבי היום).

פגעתי בנקודה רגישה?

אם אתה רוצה ללמוד פסיכולוגיה אז אני מציעה לך לרדת מזה. אין לך סיכוי בתחום. אתה שום דבר מלבד פאשיסט אשר מתחבא מאחורי תקנים שקבעו אנשים חשוכים. אין לי ספק גם בכך שאתה הומופוב. בבוא היום פשוט לך להתייחד עם תאומייך במאה שערים, או לפחות עם מורך לחיים ליברמן. בעבר אנשים דגולים נחשבו למופרעים נפשית, על ידי פאשיסטים כמותך. כיום, לאחר שאותם 'מופרעים' התגלו כצודקים, ניתן להבין שלפעמים החריג הוא לא בהכרח מופרע או חסר ברגים. רק חבל שמישהו טרח להביא קוזאק פאשיסט שכמוך ארצה.

נראה לי שדווקא אני פגעתי במשהו קצת רגיש...

מזמן לא ראיתי אותך מתחרפנת ככה..

את קוראת סלקטיבית?

כתבתי עוד בתחילת השרשור (וממש לא הייתי ציני, אם תהית): "אבל מי יודע, אולי דווקא היא זו שצודקת וכולנו טועים." משהו במשפט הזה לא ברור?

TaL53

New member
יש אנשים שלוקחים את הצמחונות

לשלבים גבוהים מאוד. אני מכיר מישהי שאפילו ריח של בשר גורם לה לבחילה, לעומת זאת יש אנשים שאין להם בעיה לאכול אוכל צמחוני שנמצא באותו מגש עם אוכל בשרי (בתנאי שזה לא נוגע). היכרתי פעם מישהו צמחוני שלא אכל שום דבר שיוצר מחיה או ע"י חיה- גם חלב, קוטג', ביצים, יוגורט וכ'ו הוא לא אכל:)

TaL53

New member
כשאת צודקת את צודקת../images/Emo24.gif

באמת הבחורה קפצה קצת מעל הפופיק.

OnlyNick

New member
בקלות

מחסור בויטמין B12 שמגיע בעיקר מהחי גורם לתופעות נוירולוגיות ופסיכיאטריות...

TaL53

New member
זה לא הויטמין שהיה בו מחסור

ברמדיה ובגלל זה מתו כמה תינוקות לפני כמה שנים?

האמת היא שהיא כרגע בהיריון.

והרופא שלה גרס כי המחסור באותו ויטמין יכול להוות בעיה לעובר. מיותר לציין שהתנהל בין השניים שיח חירשים (לך תסביר לרופא רוסי על האיזון הקוסמי של הטבע).

TaL53

New member
רצח בעלי חיים שלא למאכל

זהו פשע. כול עוד "נרצחות" חיות למאכל אדם איך בזה שום שוני מטורפים אחרים. הבעיה היא שרצח בע"ח הפך להיות תעשייתי תוך כדי התעללות בבע"ח (כמו למשל באווזים או בבקר לצורך בשר רך). ונגד זה צריך לצאת ולמחות.

למעלה