רצח דולפינים ביפן

kukiflash

New member
רצח דולפינים ביפן

שלום לחברי הפורום, הנושא של רצח דולפינים ולוויתנים ביפן ידוע, אבל לא ניתן לתאר את גודל הזוועה שקורת בפועל. כל שנה ביפן נרצחים אלפי דולפינים ומאות רבות לוויתנים. אני מצרפת בזה סרט קשה לצפייה על רצח דולפינים ביפן. (תלחצו על כפתור Confirm כדי לראות את הסרט) http://www.youtube.com/watch?v=4UOGgUdNhVM כל מי שלא יכול להשלים עם הזוועה, שיעשה כל דבר שנראה לו, שיחדיר את המודעת בנושא לעוד אנשים, כי כמה שיותר אנשים ידעו כך כוח ההשפעה יהיה גדול יותר. הצעות: 1. אפשר להמשיך להפיץ את הסרט בארץ ובעולם (פשוט העתיקו את הלינק). 2. ניתן לשלוח דוא"לים לממשלת יפן ושגרירותיה ברחבי העולם. (להלן רשימת האתרים והאי מיילים). אתר משרד החוץ של יפן (כולל את רשימת השגרירויות של יפן בכל העולם): http://www.mofa.go.jp/about/emb_cons/over/index.html אתר ראש ממשלת יפן (Shinzo Abe) (לינק – contuct us): http://www.kantei.go.jp/foreign/forms/comment.html דוא"ל של קיסר (Akihito): [email protected] 3. כל מי שיודע ליצור מצגות / סרטי פלאש וכו', שיעשה כך ויפרסם, אנשים ידאגו להפיץ אותם בארץ ובעולם. 4. והכי חשוב להעביר לכל מי שאתם מכירים את המודעות בנושא. לשכנע את כל מי שרצה לבקר ביפן, לא לבקר. אולי כשאחוזי התיירות יתחלו לרדת, ממשלת יפן, תבין שאין מקום לרצח ברוטלי שכזה בעולם שלנו. אנו יכולים לשנות, רק אם נרצה.

ומה בקשר לרצח הברוטלי של שוורים בספרד?

וכל זה אך ורק בשביל הנאת הציבור שיושב בטריבונות ומריע.. חוץ מזה, אני חש כאן צביעות והתנשאות. אם דולפינים לא, אז למה למשל עופות כן? מה, חיה אחת שווה יותר מחיה אחרת?

צביעות וצמחונות.

במידה ופלוני אלמוני מרשה לעצמו לטרוף עופות, אבל מנגד מרחם על דולפינים ובקר - אני קונה. כי אני מאמינה שהוא בכל זאת יותר מוסרי וצודק מן שאר אוכלוסיית אוכלי הבשר, אשר זוללים כל יצור נושם. במקרה הזה אני מעדיפה את הצביעות, קרי הפגנת חמלה כלפי בעלי חיים מאוד מסוימים, על פני הרשע, הלא הוא רצח וטריפה של כל בעלי החיים באשר הם. באותה סוגייה רגישה אף אחד מאיתנו לא מסוגל לקבוע גבול מוסכם. כל אחד פועל לפי אמות המוסר שלו. אחת מן חברותיי הטובות אוכלת רק פירות שנפלו בצורה טבעית מן העץ. כל מאכל אחר מבחינתה, אפילו מלפפון אשר נקטף באכזריות מן האדמה, שקול לרצח מתועב.

ואת לא חושבת שלחברה שלך

נפלו כמה ברגים?.. יש צמחונות שזה בהחלט לגיטימי, אבל דבר כזה? זה כבר נראה כמו הפרעה נפשית מסוימת..

אל תשפוט אדם עד שתיהיה בעמדתו.

אותה חברה יקרה, כמו הרבה ישראלים אחרים, בילתה זמן רב במזרח אסיה וחזרה לארץ הקודש עם תובנות חדשות. היא בסך הכל חיה על פי אמונתה, לא פוגעת באף אחד ובדרך גם שומרת על גזרה דקיקה במיוחד. היש פסול בכך? ומה ההבדל העקרוני בין התנהגותה אל התנהגותם של חברייך הנוצרים? הרי שחלקם מתנזרים ממין, ולעניות דעתי מדובר בהקרבה אקוטית בהרבה.

לא אמרתי שיש פסול בכך,

עם זאת זה בהחלט חריג (בלשון המעטה). ומשום שמדובר בחריגה רצינית מהנורמה ובנוסף גם בחריגה לא ממש רציונאלית, הרשתי לעצמי לקטלג את זה 'כהפרעה נפשית'. יכול להיות שבמקום שהיא למדה את השטויות האלה, התנהגות כזאת לגיטימית ביותר, אבל בחברה המערבית אנשים כאלה מפנים לאנשי מקצוע (ולא גננים\חקלאים...). אבל מי יודע, אולי דווקא היא זו שצודקת וכולנו טועים. אבל בואי נפעיל קצת את ההגיון.. בטבע יש הרבה בעלי חיים צמחוניים, האם יש איזשהו בעל חיים שנוהג בצורה שהחברה שלך נוהגת? לא, למיטב ידיעתי. לכן גם בהשוואה לטבע ולבהע"ח הצמחוניים בו, ההתנהגות שלה חריגה. ועוד דבר, לצמחים אין חיישני כאב, מודעות, או כל דבר כזה. אי לכך אם קוטפים תפוז מהעץ ולא מחכים עד שהוא יפול, אין לכך שום משמעות מבחינת העץ המסכן... לכן גם בתחום הדאגה לעצים ולרגשותיהם, חברה שלך קצת מגזימה...

בליל של שטויות.

ברשותך אפסול את טענותייך בצורה כרונולוגית. מדובר בחריגה רצינית מהנורמה ובנוסף גם בחריגה לא ממש רציונאלית הנורמה שלך היא לא יותר מאשר אסופה של ערכים שמרניים ופטריאכלים. התנהגותה של חברתי היא פי כמה וכמה יותר רציונאלית מהתנהגותם של חברייך הנוצרים, אשר כאמור מתנזרים ממין. אבל בחברה המערבית אנשים כאלה מפנים לאנשי מקצוע בחברה המערבית גם לא נהוג ללעוס גת. כלומר ישראל היא לא ממש חברה מערבית. בהשוואה לטבע ולבהע"ח הצמחוניים בו, ההתנהגות שלה חריגה האדם הוא לא כשאר בעלי החיים, הוא נבון ורגיש מהם. עקב התכונות האלה אנחנו מפתחים לעצמנו הרגלים וערכים אשר לא קיימים אצל שאר בעליי החיים . לדוגמא דת, מצפון ומוסר. לצמחים אין חיישני כאב, מודעות, או כל דבר כזה חברתי לא פועלת כפי שהיא פועלת מכיוון שהיא רגישה לכאבם של הצמחים. היא עושה זאת מכיוון שהיא מאמינה באיזושהי תפיסה קוסמית לפיה קטיפה של פירות, כמו גם רצח של בעלי חיים, פוגעת באיזון הטבעי. מעבר לכך, אתה לא יכול להוכיח שצמחים לא מרגישים כאב.

שטויות במיץ עגבניות

(שנפלו מטבען ולא נקטפו באכזריות, חס חלילה...) "הנורמה שלך היא לא יותר מאשר אסופה של ערכים שמרניים ופטריאכלים." זאת לא הנורמה שלי, זאת הנורמה של החברה שאני ואת חיים בה. "בחברה המערבית גם לא נהוג ללעוס גת. כלומר ישראל היא לא ממש חברה מערבית." באמסטרדים את יכולה לעשן חשיש, במדינה מערבית אחרת תכנסי לכלא על דבר כזה. יש אספקטים מסוימים ששונים ממקום למקום, והשטויות של החברה שלך לא נכללות בינהם. "האדם הוא לא כשאר בעלי החיים, הוא נבון ורגיש מהם." יש מספיק אנשים שסותרים את שתי הטענות שלך, זה קודם כל. שנית, את לא חושבת שדווקא התנהגות כמו של החברה שלך היא זו שמפרה את האיזון הקוסמי? בהתחלה צריך להיות איזון פלנטרי בטח, ורק אחרי זה קוסמי, נכון? אז לאיזון הפלנטרי החברה שלך אל ממש תורמת, אולי גם לא מפריעה, אבל ממש לא תורמת. בקיצור, עפ"י ההגיון המעוות של החברה שלך, כל בע"הח מפרים את האיזון הקוסמי. אז אם כ"כ כולם תמיד מפרים, איך בכלל יתכן איזון כלשהו? או אולי החברה שלך היא זו שלא ממש מאוזנת....? "הצמחים. היא עושה זאת מכיוון שהיא מאמינה באיזושהי תפיסה קוסמית לפיה קטיפה של פירות, כמו גם רצח של בעלי חיים, פוגעת באיזון הטבעי." שוב, עפ"י ההגיון הזה כל יצור חי שעל הלפנטה מפרה את האיזון הטבעי. לכן הם (היצורים החיים) מזיקים, ומזיקים צריך לחסל.. אבל אם לא יהיו אותם 'מזיקים' גם רוב הפלורה תתקשה לשרוד. ואם לא תהיה פלורה, יהיה פה כמו במאדים.. אז אם זה האיזון הקוסמי שלך, כבר עדיף לשמור על חוסר האיזון... "מעבר לכך, אתה לא יכול להוכיח שצמחים לא מרגישים כאב." אני לא, אבל אנשים יודעי דבר ועניין כבר מזמן הוכיחו שלצמחים אין חיישני כאב. כמו גם לכל החרקים וחלק מהלטאות. לכן את יכולה להמליץ לחברה שלך להעשיר את התפריט היומי שלב עם כמה ג'וקים וכל מיני כאלה...

אמא תראי, הנה פאשיסט !

נדמה כאילו אתה לבדך קבעת מה לגיטימי ומה לא. אני מניחה שבחייך לא ביקרת בקומנת היפים סקנדינבית, או לחילפון במעורת בוהמה ניו-יורקית. תתפלא לדעת כמה תפיסות וגישות שונות ישנן בעולם המערבי, ושלפי הלך הרוח הליברלית כמעט כולן מקובלות. למרבה האירוניה דווקא תפיסת עולמך הפאשיסטית, ביחד עם תמיכתך הבלתי מסוייגת במשטרי אימים ורצח, הן אלו שלא מקובלות בעולם המערבי. בנוגע לאיזון של הטבע. אני רחוקה מלהבין או להאמין באמונתה של חברתי. לכן לא אתיימר לדבר בשמה. מן הסתם שהיא, כמוני, מאמינה שהאדם לא ראוי להתנהג כשאר בעלי החיים. הברדלס טורף צבי והאדם אוכל פירות שנפלו מן העץ. מכאן נובע האיזון. בכל אופן, הדקויות של אמונתה הן ממש לא בשר דיוננו. בסוף היום כל אמונה דתית\מיסטית\אידאולוגית ראויה להיות לגיטימית בחברה ליברלית, כל עוד לא מדובר בפגיעה עצמית או בזולת(בבקשה אל תביא לי כעת דוגמאות מטורפות, זה ממש יעצבן אותי). מכאן אני חוזרת לתמיהה קודמת. האם התנזרות הכמרים הנוצריים, כאמור מושאי הערצתך, ממין היא אינה דרך חיים מעוותת? הרי ששום בעל חיים לא מתנהג כך, התנהגות שכזו מנוגדת לכל חוקי הטבע(אני באמת מעוניינת בתשובה, שאלתי את אותה שאלה כמה פעמים ולא ענית). דרך אגב. גם בציריך, לונדון, שטוקהולם ואפילו פלורנטין אפשר לעשן חשיש בכיף וללא שום פחד מן המשטרע. נסה, לא יזיק'ך.

?!

"אני מניחה שבחייך לא ביקרת בקומנת היפים סקנדינבית, או לחילפון במעורת בוהמה ניו-יורקית." אמת, עדיין לא יצא לי... "למרבה האירוניה דווקא תפיסת עולמך הפאשיסטית, ביחד עם תמיכתך הבלתי מסוייגת במשטרי אימים ורצח, הן אלו שלא מקובלות בעולם המערבי." את מרגישה טוב? פאשיסטית?!.. "בסוף היום כל אמונה דתית\מיסטית\אידאולוגית ראויה להיות לגיטימית בחברה ליברלית, כל עוד לא מדובר בפגיעה עצמית או בזולת" מסכים איתך. "מכאן אני חוזרת לתמיהה קודמת. האם התנזרות הכמרים הנוצריים, כאמור מושאי הערצתך, ממין היא אינה דרך חיים מעוותת? " מעולם לא אמרתי מילה על נזירים (כלשהם) ואת כבר קבעת שהם מושא ההערצה שלי. יפה מצידך. שנית, לעולם לא אמרתי שהתנהגותם טבעית ו\או לגיטימית יותר מהתנהגותה של החברה שלך. אני מקווה שעניתי על השאלה שלך. ואם לא, אז אחדד את דבריי (למען הסר ספק): תפיסתה של חברה שלך היא תפיסה מעוותת, זה לא הופך אותה לרעה, ההפך הוא הנכון, אבל זה גם לא הופך אותה לנורמלית. אותו דבר עם הנזירים "שלי" (להבדיל כמה הבדלות). בכלל, אין לי שמץ על סמך מה האשמת אותי בפאשיזם וכל שאר השטויות שלך. אני דווקא מאד מעריך צמחוניים (למרות שאיני נמנה עליהם), למרות זאת, צמחונות לא תמיד מעידה על מוסר עליון או מודעות סביבתית מיוחדת. רוב הצמרת הנאצית, לדוגמא, היו צמחוניים, עם זאת המשטר שלהם היה רחוק מלהיות מוסרי.

דרך יפה עשית, ועוד בחום העונה.

בהתחלה הגדרת את חברתי כחולת נפש והאשמת אותה במפולת ברגים. כעת אתה רומז לכך שתפיסתה היא טובה. ממש אצן למרחקים ארוכים. את הולנטין של תחילת המסע אני עדיין מכנה פאשיסט, כי רק אדם שכזה מסוגל להאשים את זולתו בטרלול אך ורק בגלל אורח חיים שונה. בתחנה הנוכחית אתה מציג דעות שונות לגמרי, אמנם חביבות בהרבה אך השינוי הוא לא לכבודך. אם כי גם כעת ניתן למצוא בכתיבתך ניצוצות של קבעון וכפייה. מה זאת אומרת 'תפיסה מעוותת' ?! בשביל להגדיר משהו כמעוות ראוי לדעת מהי דרך הישר. בימינו המתקדמים ניתן לראות שאותה דרך היא למעשה פיקציה שמרנית, אשר רק פטריאכלים ודתיים קיצוניים מאמינים בקיומה. אתה לא יכול להגדיר מהי גישה נכונה למזון. האם אכילת כל יצור חי הינה התגלמות הנורמליות? או אולי שאכילת מזון כשר בלבד ממלאת את אותה משבצת? או אולי צמחונות 'בסיסית' ? ולבסוף אולי דווקא אכילת פירות שנפלו מן העץ היא דרך החיים הנורמלית? מה שנורמלי בשבילך לא בהכרח נורמלי בשביל שכנייך. לא מדובר בהודים תמהוניים, אלא באנשים במדינתך אשר בטוחים בכך שאכילת חזיר או שתיית אלכוהול הינם התנהגות 'מעוותת'. צמחונות לרוב כן מעידה על מוסר גבוה. הרי שהיא נעשת מתוך רחמים וחסד כלפי בעליי חיים. מה יותר מוסרי מזה? לעיתים הסיבות הן שונות לגמרי ואופי המצפון הוא בהתאם. היטלר לדוגמא היה צמחוני כנראה בגלל ההערצה שלו לוואגנר, אשר היה צמחוני מסיבות של מוסר.

את טועה ומטעה (כנראה בגלל חום העונה..)

"בהתחלה הגדרת את חברתי כחולת נפש" לא נכון, הפרעה נשפית אינה מחלה. כמו לדוגמא הפרעת קשב וריכוז, אין מדובר במחלה אלא בהפרעה, ובדומה לחברה שלך הפרעה שהוגדרה באופן שרירותי לחלוטין (ז"א, אין בסיס מדעי-רפואי-נויורולוגי אמיתי ע"מ להצדיק את הקיטלוג, והוא נובע אך ורק או בעיקר מאי-התאמה לנורמות חברתיות מסוימות). "כעת אתה רומז לכך שתפיסתה היא טובה." לעולם לא אמרתי שתפסיתה לא טובה, אדרבה (מעוות, לא נורמלי וכל כינוי אחר ממש לא שווה ל'רע'). "את הולנטין של תחילת המסע אני עדיין מכנה פאשיסט, כי רק אדם שכזה מסוגל להאשים את זולתו בטרלול אך ורק בגלל אורח חיים שונה. בתחנה הנוכחית אתה מציג דעות שונות לגמרי, אמנם חביבות בהרבה אך השינוי הוא לא לכבודך. אם כי גם כעת ניתן למצוא בכתיבתך ניצוצות של קבעון וכפייה." לא דובים ולא יער. עמדתי לא השתנתה במאום מאז תחילת השרשור. ומה שאת קוראת לו "קבעון וכפייה" אני הייתי קורא נורמטיביות (ולא רק אני, על כן זה נקרא נורמה). "מה זאת אומרת 'תפיסה מעוותת' ?! בשביל להגדיר משהו כמעוות ראוי לדעת מהי דרך הישר. " לא נכון. אני לא מכיר הרבה דברים מוחלטים, אי לכך, בסקאלה יחסית, תפיסתה של חברתך אכן מעוותת. מעוותת יחסית לנורמות המקובלות. אין זה אומר שהנורמות יותר טובות או נכונות או מוסריות או כל-דבר-אחר, וכנ"ל להפך. "אתה לא יכול להגדיר מהי גישה נכונה למזון." לא הצגתי גישה נכונה, היצגתי גישה הגיונית (יחי ההבדל הקטן).

אני אלך איתך....

האם יציאה מהנורמה הינה בהכרח שקולה להפרעה נפשית? ואף לחוסר ב'ברגים'? אתה מתנהג בצורה פאשיסטית בדיוק כמו הכנסייה הנוצרית עם גלילאו - ועם אותה אנלוגיה התמונה ניהיית הרבה יותר ברורה. והנה עוד דוגמא יפה. מאהלר נהג לפתח מוטיבים ולהרמן אות המוסיקה שלו בצורה מאוד מיוחדת ושונה. בתגובה טענו הבורים, אשר כנראה דומים אלייך בצורה כזו או אחרת, שהוא מופרע ושנפלו לו כמה ברגים. יתר על כן, את הסימפוניות המאוחרת שלו אף אחד כבר לא רצה לבצע, והן כאמור נפלו על אוזניים ערלות. מיותר לציין שכיום הוא נחשב לסימפוניסט החשוב ביותר. בסופו של דבר תפיסת עולמך, אשר גורסת כי כל דריכה מעבר למיינסטרים הינה הפרעה נפשית, היא חד וחלק פאשיזם.

OnlyNick

New member
הדברים לא שקולים

ישנה נורמה טיבעית-מולדת-אינסטינקטיבית- ומהנורמה הזאת חברתך סוטה. סטייה מנורמה מהסוג הזה מוגדרת כהפרעה נפשית. כל הדוגמאות שאת הבאת הן לגבי גלילאו והן לגבי מאהלר- הרי שמדובר בתפיסות ונורמות מלאכותיות. ולכן כלל לא קשורות לנושא.

אני אלך גם איתך(מתירנית משהו).

לא כל התנהגות טבעית\מולדת\אינסטינקטיבית היא בהכרח התנהגות נכונה. כשתינוק נולד אין לו ערכים והשכלה, ולפיכך הוא פועל בצורה חסרת מוסר ותבונה. אחד האינסטינקטים הבסיסיים הוא יניקת חלב משד אשה(לאו דווקא אמא). האם התנהגות שכזו מקובלת גם בבגרות? גם קיום יחסי מין זה התנהגות טיבעית\מולדת\אינסטינקטיבית. אז למה אתם לא מגדירים את הכמרים הקתוליים כמופרעים נפשית? מעבר לכך. קשה מאוד להגדיר מהי נורמה טבעית\מולדת\אינסטנקטיבית ומהי נורמה מלאכותית. הרבה מוסיקולוגים גורסים כי הטבע האנושי מכוון את האוזן אל המוסיקה הטונאלית. כאשר ארנולד שנברג פיתח את הטכניקה הסריאלית, קרי יחס שווה אל כל תריסר התווים - לדעת רבים הוא חרג מן הנורמה הטבעית\מולדת\אינסנקטיבית. האם לפיכך הייתם מגדירים את שנברג כמופרע נפשית? רבים גם טוענים כי הסוציאליזם בבסיסו הינו התנהגות לא טבעית. הרי שהטבע האנושי מכוון אל התחרות החופשית והאנוכיות. האם לפיכך הייתם מגדירים את מרקס כמופרע נפשית?

מה הקשר?

"אחד האינסטינקטים הבסיסיים הוא יניקת חלב משד אשה(לאו דווקא אמא). האם התנהגות שכזו מקובלת גם בבגרות?" כשתינוק נולד הוא גם עושה את צרכיו בצורה לא ממש מבוקרת, ובבגרותו המצב שונה. השוני הזה לא נגרם בגלל איזהשו ריסון חברתי, אלא כמשהו טבעי לחלוטין (אותו דבר עם היניקה). "אז למה אתם לא מגדירים את הכמרים הקתוליים כמופרעים נפשית?" ציטוט מההודעה הקודמת שלי: ' שנית, לעולם לא אמרתי שהתנהגותם טבעית ו\או לגיטימית יותר מהתנהגותה של החברה שלך.' " האם לפיכך הייתם מגדירים את שנברג כמופרע נפשית?" אם הייתי מבין משהו במוזיקה, אז אלי כן. אבל משום שאני לא ממש מבין, הייתי מסתפק ב'חריג' (לדוגמא). "רבים גם טוענים כי הסוציאליזם בבסיסו הינו התנהגות לא טבעית. הרי שהטבע האנושי מכוון אל התחרות החופשית והאנוכיות." ומאידך טבע האדם הוא גם מאד חברתי המכוון אל מחייה בקבוצות מאורגנות.

התחמקות עלובה.

אתה לא מבין במוסיקה? מסכימה איתך, אבל אתה גם לא מבין בפסיכולוגיה - מה שלא מנע ממך לאבחן אנשים כמופרעים נפשית אך ורק בגלל שהם שונים ממך. החוצץ בין נורמה 'טבעית' אל נורמה 'מלאכותית' הוא שום דבר מלבד אשלייה. אף אחד מאיתנו לא יכול להוכיח מה מולד ומה נרכש.(למעט אינסטינקטים מאוד בסיסיים ). הנה כמה דוגמאות, אשר את חלקן הזכרתי קודם וחלקן חדשות. עמוס - קרא לצדק חברתי כאשר הנורמה הייתה לעשוק את העניים. פיתגורס - היה טבעוני כאשר הנורמה הייתה לאכול מכל הבא ליד(אפילו בני אדם). גלילאו - גרס כי כדור הארץ מסתובב סביב השמש כאשר הנורמה קבעה שההפך הוא הנכון. מאנה - צייר אימפרסיוניזם כאשר הנורמה ציירה ריאליזם. אוסקר ווילד - היה הומוסקסואל מוצהר כאשר הנורמה הייתה הטרוסקסואלית לגמרי. שנברג - הלחין מוסיקה א-טונאלית כאשר הנורמה הלחינה מוסיקה טונאלית. צ'ה גאוורה - הנהיג חזון סוציאליסטי כאשר הנורמה הייתה קפיטליזם מושחט(בדרום אמריקה). החריגה של אותם אישיים היא ללא ספק קיצונית משל חברתי, ברוח התקופה. האם היית קורא להם מופרעים נפשית, חסרי ברגים וממליץ להם לגשת לטיפול ? הרי שכך עשית עם חברתי. (אני מבקשת תשובה חד משמעית - כן או לא)

למעלה