רצון..

orli997

New member
אפשר ורצוי לעסוק בהם../images/Emo8.gif

לגבי היותנו מומחים לפתרון בעיות הזולת, אתה צודק בכללי, אולם אני נוכחתי כי כאשר אני נישאלת שאלה מיד אני מתחברת למקור מידע שתמון בעצמי הגבוהה כדי לדלות תשובה, באופן אינטואטיבי נדמה לי כי רובם עושים זאת, ולכן המסקנה שלך לא מדוייקת, יש בזה משהו נכון, אחת הבעיות היא שאת עצמינו אנו לא שואלים, אנו לא מפנים שאלה, אלה מחפשים פיתרון, אם תשים לב כאשר אתה שואל שאלה תמיד היא תיענה איך שהוא, אם ע"י חבר או מצרוף מקרים מרמז, אם בחלום או כמחשבה בראש. עצם שאילת שאלה מנטב אותנו למידע ואם נדע לשאול נקבל תשובות. אז אני מעדיפה לא להפנות שאלות למי שאינו מסוגל לענות ללא הטיה. ואין הרבה כאילה. כמו ספרים וכמוהו ספר הספרים תורגם ונכתב ע"י אדם, אז מה עושים? איך בכל זאת מסננים את התפל או ההטיה ומפיקים את המסר?

אליקים

New member
סוף ללא סוף...

לשאלה על המסננת, מצטער אבל אין לי יכולת לענות לך. לדעתי עדיף להסתפק בזה, הרי יש גבול למה שאפשר להעביר בפורום... ובכל זאת לגבי התורה, שזה יכול להיות נושא מעניין בפני עצמו... מאין לך שאת התורה כתב אדם ?... אליקים

orli997

New member
מה לא?

אולי אני מכלילה? מהכרותי עם עולם הרוח נראה לי כי התרגום נעשה ע"י מסר שהתקבל לאדם שכתב את מה שקיבל, האין זה כך?

אליקים

New member
או שכן, או שלא...

כתב אותה וקיבל אותה אלו שני דברים שונים. כשאומרים שמישהו כתב ספר, אז מובן שזו יצירה שלו. האם אדם מסוים שלא ידוע לנו מי הוא, או כן ידוע, כתב את התנ"ך, או שהוא רק נתבקש לכתוב אותו ? אם הוא רק התבקש, אז מי כתב את התנ"ך ? מי היוצר של ספר זה ?

orli997

New member
זאת כוונתי

היוצר ברור לכולנו מיהו, הכותב בפועל לא, אבל אין זה משנה הרבה את העובדה שהתוכן לא התקבל במייל כתוב אלה אנרגטית במסר, ולכן יש לקחת בחשבון הטיה שהיא תלוית כוונה ויכולת פיענוח, ואולי התאימה אז אולם היום אותם מילים מתפרשים אחרת, ואכן עם עומק אין סופי אך בפרוש יש פערים בכוונה או בהבנתה. ואולי כאן תמונה הסכנה דוקא.

למעלה