רצון..

הוא נמגר זמנית ...

הוא משהו מתחדש ..קוביה קטנה שאתה רץ אליה וכשאתה מגיע אתה רואה את אותה קוביה רק שהרחוקה נראת לך יותר טוב אז אתה רץ שוב פעם אליה ..ואתה אף פעם לא מתעייף ...ככה זה אצל אנשים שיש להם רצון להשיג ..ויש כאלה שברגע שמשיגים את הקוביה הראשונה הם מפסיקים שם ובזה הכל נגמר ...

orli997

New member
הדשא של השכן תמיד ירוק יותר

זה רצון חיצוני, המקור שלו הוא תחרותיות וחינוך לערכים חיצוניים, יש לנו נטיה לשליטה ולרכוש את מה שנחשב טוב ויפה כסמל למאבק על סטטוס חברתי, המרחק מהנכון הולך ומתרחק עם השנים ועם המעורבות החברתית, אני שמתי לב להרבה אנשים שהפסיקו לראות חדשות או לראות טלויזיה בכלל, ודיווחו על שקט ושלווה גדולה שניכנסה לחייהם. גם מבחינת הרצון או הצורך להשיג, ראה בקומונות ובפורומים איזו תחרותיות יש על צומת לב הקהל, הדאגה להעלות נושאים על פי יכולת המשיכה שלהם ולא על פי הנכון לאופי והמטרה. מצד אחד אדם חושב על עצמו בלבד אולם ללא קהל חשיבותו כאין וכאפס בעיניו.

זאת הסיבה שאמרתי קוביה !

ולא משהו אחר ..וזאת הסיבה שאמרתי רץ ולא הולך לקוביה ! כך שזה יכול להיות חיצוני ופנימי עם עצמו ! אולי בקוביה יש את הנכון שהוא מחפש למען עצמו ..ואולי הריצה זה השאיפפה החיצוני "הדשא של השכן תמיד ירוק יותר " ... אז נראה לי שצריך להפריד בין שני המקרים ...בקשר לטלוויזיה אז אני משתמש בה פעמיים 3 בשבוע רק בשביל לראות סרט נחמד בהוט אקשן וזהו .... ובקשר לקומונות אכן צודקת לא מעט תחרויות למעו מטרה אחרת "אני רוצה כמה שיותר קהל" ...לא למען הקהל ..למען עצמו
אבל מי שדורש קהל ורוצה לטובת הקהל אז בטח ינסה להעלות כל פעם מחדש נושאים מעניינים ... ומה שוה קומונה או טלוויזיה בלי קהל ? זה אחד ועוד אחד ועוד אחד .. התגובה שלי לא כזאת מסודרת חח וצריכה לקשר בעצמך בין המשפטים ! זה מה שיצא לי ..קצת לחוץ זה הכל

orli997

New member
אז כמו שאליקים אמר

שהרצון נובע מהאגו, אז היכן משתלב הנכון? לרצון יש כוח מניע כי הוא אמוציונלי, הנכון הוא זרימה טבעית ללא כוחניות. הבעיה היא שלפעמים נדמה שמרוב כוחניות מסביב אם לא נפעיל גם אנו כוח נישאר מאחור, האמנם? ומאחורי מי או מה הכוונה?

רצון מביא המון ../images/Emo13.gif

רצון בעיני רוחי זה לא דבר קבוע זה דבר משתנה ומושפע גם פנימית (בהשפעה מבפנים) וגם חיצונית (השפעת הסביבה). מאחר שבאופן טבעי אדם שנבדל מהבהמה כל הזמן רוצה לשפר את עצמו ולהעשיר את עצמו (גם חומרית וגם רוחנית). כאשר אנו חשים בדבר ולא משנה באיזה חוש השתמשנו ואחרי מחשבה והסכמה שהוא טוב לנו, אז מתעורר בנו הרצון לקבל אותו, לרכוש אותו וכו' להבנה, לסיכום והעדפה: בעיני רוחי רצון טוב ובריא שהוא בא מהשפעה פנימית כי זה רצון שבא ממודעות פנימית לשינויי עצמי. (שתורם לי ולסביבה גם) בברכת אור ואהבה. הצעיר הנצחי

PinkMist

New member
ואני בכלל שאלתי...

איך אני אמורה לדעת בכלל מה אני רוצה?...

orli997

New member
את יודעת

לפני שהתחלתי לעבוד במודעות, לא הייתי מסוגלת להחליט איזה סוג שתיה אני רוצה, כאילו כשהייתי נשאלת מה את רוצה הייתי מתבלבלת ואומרת מה שתחליט

אליקים

New member
רצוי או מצוי...

הרצון הנו סימפטום, או פועל יוצא של הצורך, כמובן שכולנו שואלים את השאלה הזו... זה כמו שאדם הולך לרופא ואומר לו שהוא לא מצליח להרדם בלילה, כמובן שהרופא יתן לו מייד מרשם לכדורי שינה, ובא לפציינט גואל... אבל אם הוא רופא חכם, הוא ישלח אותו לרופא מומחה לבעיות שינה, אותו מומחה ינסה למצוא את הסיבה ואם לא יצליח ובמידה והוא חכם, ישלח אותו לפסיכולוג. אז במקום לעבור את כל המסכת הזאת, האם לא היה נכון לשאול, מה אנו צריכים... ? מתוך מה אנו צריכים... ניתן להגיע למה אנו רוצים, לעולם לא להפך... אליקים

orli997

New member
יש לי בעיה

אנחנו למדנו לאחרונה על עקרון דומה מושך דומה, עכשיו הצורך בא מחוסר, ממה שחסר לי משמע לפי עקרון זה אני משדר חוסר ואז מקבל חוסר מהיקום, אכן את הרצון ניתן לזהות על פי הצורך, אולם האים נכון להיתכוון לצורך ולהיסתכן במשיכת חוסר לחיי? אני בדיעה שיש לברר את הנכון ולא את הרצון בכלל, רצונות הם לרוב מניפולטיביים ובאים באמת מצורך. איך פותרים את הדילמה?

אליקים

New member
גם לי...

אורלי מצטער, שאלת שאלה בשפה שאינני מבין, אם מדובר בקבלה אז אינני עוסק בקבלה. אולי את יכולה לשאול את השאלה בצורה אחרת. בכל זאת, בלי קשר לשאלתך... הרצון הנו מניפולציה של האגו, הצורך הנו משהו אחר, שלא צריך לעסוק בו כאן ! לדעתי איננו חסרים דבר, הבעייה היא, לחשוף רק את הצרכים התורמים ולהתעלם מהצרכים המפריעים. כמובן שהאגו יגרום לנו לפחד(ניסיתי לפתח את הנושא אולם לא היה בזה כנראה עניין), כי אם נצליח להבין מה הם צרכינו האמיתיים, אחד מהם עלול לפגוע באגו והוא יעשה כל מאמץ, להכשיל אותנו, כל מאמץ שלא לאפשר לנו זאת, והפחד הוא כלי מאוד יעיל של האגו, עובדה שהוא תמיד מצליח... הרצון מהווה תחליף לצורך, מאחר ואיננו יודעים מה אנו צריכים, אנו עוסקים במה אנו רוצים, כבר אמרתי שזה תכסיס של האגו ?... ברגע שנבין מה אנו צריכים, המה אנו רוצים יתבטל וכך גם הדילמה... אליקים

orli997

New member
רגע רגע

אני רוצה הרחבה, כנראה שפספסנו כאן דיון מעניין על האגו. הרצון הינו מניפולציה של האגו, את זה אני מבינה הרצון הינו משהו אחר, כיצד אתה מתיחס לרצון אם כך? מאין הוא בא? לגבי שאלתי, זה אינה קבלה, עקרון כוח המשיכה ועניין הדומה מושך דומה, אילו מה שאנו משדרים ליקום היקום מחזיר , אנו בעצם מושכים אילנו דומה למה שאנו משדרים. למשל אם אני משדרת מסכנות הסיטואציות והאנשים שאמשוך לחיי יהיו בקטגוריה שיספקו את המיסכנות שלי ולא שיוציאו אותי מימנה.

אליקים

New member
בוקר טוב, עכשיו אפשר להמשיך...

כאשר צריך לקום ב-06:00 לעבודה, צריך לפני זה גם לישון... שינה שאינה מספקת, גם איננה תורמת להבנת דברים... עדיף לפחות 7 שעות. הסברת שלמדת דבר מסוים, כנראה שלימודים הם דבר טוב... אם העקרון שמה שאנו משדרים זה מה שאנו מקבלים, אז לא צריך לשדר... ברגע שידוע הצורך, מדוע לשדר, את רעבה לכי לאכול... כאשר יודעים את הצורך, כמובן כשמדובר בצורך מסוג מסוים... הרי בתחום הבנת האדם אנו דנים... אין יותר רצון, הוא מיותר. בתוך השאלות מסתתרות התשובות, כאשר מקבלים תשובה לשאלה, אין צורך יותר לעסוק בשאלה... בקשר ל-"דומה מושך דומה", זו בעייה שצריך קודם כל להבין ואז להתמודד עמה. מה לעשות החיים הם לא עניין פשוט רק של אוכל ופרנסה... לא ניתן לקפוץ למים ופתאום לדעת לשחות, קודם צריך להבין שאם נקפוץ למים ננזק, אחר כך צריך ללמוד לשחות ואז אפשר לשחות כשהסיכוי לנזק פוחת בהרבה... אם נקפוץ למים, בצורה עיוורת, הנזק עלול להיות גדול מאוד... זו גם אחת הבעיות בספרים, הם גורמים לנזק בל יתואר, גם לקרוא צריך קודם להבין, אבל בניגוד למים שמפחידים אותנו, מאחר והם לא אזור המחייה הטבעי שלנו, ספרים נראים ידידותיים הרבה יותר, אבל למעשה הם מסוכנים הרבה יותר... אז אם כך, מה עם לימודים ?... אליקים

orli997

New member
אז זהו שאחת ההתנגדויות שלי

לסרט הסוד ולמסר שלו זה שהו יוצא מנקודת מוצא שהדרך להביא טוב לחיינו הוא בשידור הטוב החוצה ליקום, אכן עלית על נקודה מעניינת, זונטיה שגורמת להחצנה או הדחקה החוצה של מה שצריך להפנים פנימה, וההתעסקות עם הרצון כל הזמן הוא הטיה מכוונת מבחינתי, זה מראה שוב על העמדת מגשר ביננו לעצמינו, הרצון. מימני ליקום ומימנו אלי כשהדרך קצרה ופשוטה יותר כפי שציינת. מה לדעתך מסוכן בספר המדובר?

orli997

New member
הנחתי שדברת על הסוד?

למרות שהרבה ספרים יכולים להיכנס לקטגוריה הזו.

אליקים

New member
לא מכיר לא יודע

לא מכיר ספר או סרט בשם זה. אשמח לקבל פרטים, תודה.

אליקים

New member
כל המרבה הרי זה משובח...

המידע שבידנו ושעומד לרשותנו, עולה בעשרות מונים על המידע שבספרים והוא גם נכון ואמיתי... הספרים כולם מעמידים בפנינו מידע, ישנם כאלה מליונים ואלפים בעברית. צריך רק לזכור דבר מאוד חשוב, את הספר כתבו אנשים כמונו... כאשר אנו מנסים לקבל מידע מספר, זה כמו להתייעץ באדם אחר לגבי בעיה שיש לנו. אנו פונים לאדם אחר או לחבר ומתייעצים, תמיד נקבל תשובות, זה פשוט מדהים, תמיד אחרים יודעים לייעץ לנו ולתת לנו תשובות. וכאשר הם פונים אלינו, בדיוק אותו הדבר, הופכים אנו מייד לידענים ואפילו למבינים ונותנים עצות כיד המלך... האם זה נשמע לך הגיוני ?, איננו מסוגלים לעזור לעצמנו אבל אנחנו מומחים לעזור לאחרים. רק לפני רגע, לא היה לנו שמץ של מושג מה עלינו לעשות ולפתע פתאום, הופכים אנו למבינים... והחברים "הכי טובים" שלנו, הופכים לשפני נסיונות... על אגו כבר דברנו ?... ברור שיש כאן משחק אכזרי של האגו שלנו, מה זאת אומרת, איך יכול להיות שחבר יפנה אלינו ולא "נעזור" לו... הרי אנו מבינים הכל... אבל כשמדובר בנו אנו לא מעיזים, הרי אנחנו יכולים למכור לכולם את מה שאיננו יכולים למכור לעצמנו, בסופו של דבר את עצמנו לא ניתן לשקר... ואנחנו יודעים את האמת... אז נחזור לפסקה הראשונה, יש לנו את כל מה שצריך... הזכרת את הספר "הסוד" ... ובכן ובלי קשר לספר, על סודות הרי אי אפשר לעסוק בפורום נכון ?... אליקים

למעלה