רצון מוגזם בזוגיות ?

וחזרנו להתחלה

במעגל. מכיוון שאי אפשר לטפל בך בהתכתבות, ולטפל בעצמך לבד זה לא כל כך פשוט כמו ששמת לב - באמת הפיתרון הוא ללכת לטיפול מסודר. התחל מזה שאתה ניגש לפסיכיאטר בקופת החולים שלך, הוא יראיין אותך ואתה תספר לו את מה שאתה מספר פה לנו וגם תענה לו על השאלות השונות - ולאחר הראיון תהיה לך אבחנה מסודרת ולא ניחושים שלנו. בהתאם לאבחנה תוכל לדבר עם הפסיכיאטר על הטיפול ההולם שאפשר לקבל בקופת החולים שלך לבעייה זו מעבר לטיפול תרופתי.

מה שאתה מתאר הוא מצב

שבו אתה מתקשה ליצור באופן כללי קשרים חברתיים ובייחוד קשרים זוגיים. אני מניחה שעם הזמן הקושי של יצירת זוגיות תפס יותר מקום באופן טבעי . אני חושבת שמה שחשוב עבורך לברר עם עצמך, זה להבין מדוע אתה לא מצליח ליצור קשרים? אני חושבת שחלק נכבד מהקושי ליצור זוגיות יכול לנבוע מהפחד להיות קרוב ולהתקרב למישהו. קשר זוגי הרבה פעמים מפגיש אותנו עם הפחדים שלנו, עם החלקים שאנחנו לא אוהבים בעצמנו, חוויות העבר ועם המודל הזוגי שראינו מההורים. יצירת קשר בכלל ובייחוד קשר זוגי מצריך מתן אמון רב באחר וזו משימה שאינה קלה. יצירת הרף הגבוה שאתה מתאר יכולה לנבוע מהחשש ליצור קשר ומהרצון להרחיק ממך קשרים. יתכן והמחשבות האובססיביות שאתה מתאר מגיעות מתוך הקונפליקט הפנימי והלא מודע שלך ובו מצד אחד אתה רוצה בקשר זוגי ומצד שני אתה לא חושש ממנו ולא מתקרב לאף אחת. גם הדפוס שתיארת, שבו אתה נפרד ואח"כ רוצה לחזור. זה מעין ריקוד של התרחקות והתקרבות שכנראה אינו מובן לבת הזוג ומבטא באופן ברור את הקונפילקט שדיברתי עליו קודם. כמובן שכל מה שאני מעלה כאן הוא השערה וכמו שאחרים ציינו, אני גם חושבת שכדאי לך לפנות לטיפול בכדי שתוכל ללמוד יותר על עצמך ולהבין את המניע שלך בכל עניין הזוגיות. יחד עם זאת, אני לא מסכימה עם מה שכתבו לך לגבי טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, אני חושבת שכדאי לך לפנות לטיפול דינאמי (רב הפסיכולוגים ומטפלים ביצירה והבעה מתמחים בזה), מכיוון שהמוקד כאן הוא הקושי הזוגי ולא המחשבות שלדעתי יחלפו ברגע שתצליח ליצור שינוי בזוגיות שבחייך.

למעלה