רצון מוגזם בזוגיות ?

Kinks1

New member
רצון מוגזם בזוגיות ?

שלום, בן 25 ויש לי בעיה שאולי תשמע מעט מוזרה ומצחיקה אך היא מאוד מטרידה ומפריעה לי בחיים והיא הרצון בזוגיות. אין הרי שום דבר פסול בכך כל עוד זה לא משתלט על החיים ועל המחשבות כמו שקורה אצלי. יש לי סוג של אובססיה לזוגיות (כשאני לא נמצא באחת כמובן) ומעצם היותי בחור יחסית ביישן וחסר קשרים חברתיים, קשה לי להתמודד עם האובססיה הזאת... עם הרצון העז להיות עם מישהי במערכת יחסים. ניסיתי הכירויות באינטרנט ולאחר מספר פגישות דיי מאכזבות (מהצד שלי), וויתרתי. חשוב גם לציין שיש לי סטנדרטים מאוד גבוהים ואני מאוד בררן לגבי בחורות שאני פוגש ויוצא איתן וזה עוד יותר גורם לתסכול מכיוון שאני פשוט לא בא במגע עם בחורות כאלה. כפי שציינתי, אני ביישן אך אפילו יותר חשוב מכך זו העובדה שאין לי ממש קשרים חברתיים ואין לי את האפשרות לצאת עם חברים ולהכיר מישהי בזמן שאני עם חברים או דרך חברים. העניין פשוט משתלט לי על המחשבות עד למצב שנכנסתי על זה לוויכוח עם חבר קרוב שטען כי אני אובבסיבי ו"חולני" לגבי כל העניין של זוגיות ומערכת יחסים ושאני חייב להפסיק לחשוב ולהתעסק בנושא. אני נראה טוב (עד כמה שאני נמנע מלהחמיא לעצמי), עובד, מרוויח יפה מאוד, לומד ובכללי מעסיק את עצמי כמה שניתן אך כל זה לא עוזר. בסוף כל יום אני חוזר הביתה, למחשב או לטלוויזיה ובכך מסיים את היום שלי, עם מחשבות, רצונות ואובססיות. אני כבר עובד עצות בקשר לעניין הזה... ככל שאני חושב על זה יותר ככה זה יותר מדכא אותי וככל שזה יותר מדכא אותי אני ממשיך להשאב עמוק יותר ויותר לתוך המחשבות הללו.

בגדול

אובססיביות זה לא דבר אטרקטיבי. לא משנה לאיזה נושא האובססיביות מכוונת, התוצאות שלה הן זהות: מתעסקים בתפל במקום בעיקר, מבזבזים אנרגיות במקומות לא יעילים, ההשתתפות מצטמצמת, עושים פחות וחושבים יותר. בדרך כלל מדובר בחרדות. גש לטיפול ויפה שעה אחת קודם.

Kinks1

New member
מסכים

אבל זה משהו שקשה לי להשתלט עליו ולכן כתבתי פה הודעה, בתכוונה שאולי אצא עם כמה תובנות או עצות. אני מסכים שאובססיביות אינה תכונה חיובית ולכן אני מנסה להתמודד אבל זה לא פשוט כמו שזה נשמע.

Kinks1

New member
עוד דבר שרציתי לציין על עצמי

כשאני מסיים עם מישהי קשר, תמיד סיום הקשר מגיע ממני וברגע שעובר זמן מסויים שבו אנחנו לא ביחד אני מכניס לעצמי לראש שזו הייתה טעות ושאני מעוניין לחזור לקשר וברגע שהצד השני לא מעוניין אני נכנס מזה לדיכאון ואפילו לאחר תקופה לא מבוטלת, כשאני חושב על הקשר, אני מתחיל שוב להכנס לדכאון ולדכדוך. העניין הזה קורה לי תמיד תמיד תמיד לאחר סיום קשר, לא משנה עד כמה הוא לא היה נכון בשבילי ועד כמה הפרידה היא הצעד הנכון שאותו הייתי צריך לבצע, תמיד אני מרגיש רע בצורה מוגזמת לאחר מכן ותמיד אני נכנס לדכאונות קשים על משהו שאני החלטתי לעשות ! זהו, רק רציתי להוסיף את זה לרשימת ה'דפקות' שלי.

מסכים עם יעל,טוב יהיה שתלך לטיפול גם מסיבות

נוספות - "הדרישות הגבוהות" הן לרועץ,ומרחיקות אותך כל פעם מחדש מהמטרה - בת זוג. האכזבה והרצון מחדש לאותו קשר,שניהם מגיעים מעמדה של חוסר ביטחון עצמי...,וזאת ניתן להבהיר ולטפל ולקדם עצמך לניתוב יעיל ומוצלח יותר בעתיד.אך הסוויץ' יוכל לפעול רק אם תיכנס למנהרת הטיפול עם מוטיבציה חיובית ועם מטפל מיומן ואכפתי.בהצלחה.

Kinks1

New member
בקשר לאותן דרישות גבוהות

אני מאמין שאני בהחלט מסוגל למצוא מישהי שתעמוד בדרישות שלי אך כמו שאמרת, זה עניין של ביטחון עצמי והעובדה שאת רוב החיים שלי ביליתי בתור outsider כזה ואני ממש מרגיש שהיכולות החברתיות שלי לא התפתחו השאלה באמת אם זו סיבה מספקת ללכת לטיפול ? ואם כן איזה סוג ?

delillah

New member
אולי זו לא אובססיה?

הבנתי שאתה לא שקוע בזה רוב היום ושזה לא פוגע בתפקוד השוטף אלא זה רק מציק. אולי תתיעץ עם יועץ זוגיות שעוזר גם ליחידים, אם יש כזה.

Kinks1

New member
אולי זה לא באמת

לפעמים זה מגיע לרמה שקשה לי לתפקד אבל רוב הזמן לא, למזלי. אני פשוט משקיע יותר מידי זמן ואנרגיה במחשבות על כל הנושא.

ולכן

אמרתי שלא משנה הנושא. אדם אובססיבי הוא אדם אובססיבי. לרוב זה לא בא לידי ביטוי רק בנושא אחד. כלומר, אולי יש אחד שתופס יותר מקום אבל ההתנהלות באופן כללי היא נוקדנית. נכנסים לפרטים לא רלוונטיים, כל החלטה לוקחת הרבה יותר זמן (מה שמאט מאוד את הקצב, אם מדובר בעולם העבודה)... לא חסרות דוגמאות. ו-כן. ללכת לטיפול. אי אפשר להשתלט על זה לבד. אם היית יכול להשתלט על זה לבד כבר היית עושה את זה, לא? נשמע כאילו אתה מבקש בפורום שיגלו לך איפה הסוויץ' הזה שמכבה מחשבות. אז זהו, שאין כזה. צריך עזרה מקצועית.

Kinks1

New member
הבנתי. איזה סוג של

טיפול מתאים לבעיה הזאת אם כך ?

נכון להיום

הטיפול המומלץ להפרעות חרדה למיניהן הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי + טיפול תרופתי. התרופות נועדו להפחית את רמות החרדה כך שאפשר יהיה להתחיל בטיפול ההתנהגותי יותר בקלות.

Kinks1

New member
האם החרדה

מייצרת בעצם את החוסר ביטחון, דימוי עצמי נמוך וכיוצא בזה ? אני לא מגדיר את עצמי אתם חרדתי אבל אם החוסר ביטחון והדימוי העצמי הנמוך נובעים מחרדה אז אולי כן...

נפש האדם מורכבת.לכל אחד "תיק" משלו לארועי

חייו.רק אם פותחים את התיק באמצעות איש מקצוע טוב,מיומן ובן אדם (!!) מוצאים את ההקשרים,הסיהות,המניעים,ההתנהגויות וכד',ואז,לאט לאט הפאזל הנפשי מתבהר,ולומדים איפה הביצה ואיפה התרנגולת.קיבלת מאיתנו צידה לדרך,אך את הדרך - עליך לעשות בעצמך וביוזמתך.בהצלחה

delillah

New member
אולי זו לא אובססיה?

הבנתי שאתה לא שקוע בזה רוב היום ושזה לא פוגע בתפקוד השוטף אלא זה רק מציק. אולי תתיעץ עם יועץ זוגיות שעוזר גם ליחידים, אם יש כזה.

אני לא בטוח שאני מבין

אני לא בטוח שהבעיה שלך, כפי שאתה מגדיר אותה, היא באובססיה לרצון בזוגיות, אלא יותר בתחושותיך שקשה לך להשיג אותה. כתבת בהודעתך שאתה "ביישן" שאתה "בררן" וגם "אין לי ממש קשרים חברתיים". מצד שני כתבת שאתה "נראה טוב, עובד ומרוויח יפה מאוד". יש פה איזה קונפליקט עצמי שאתה אומר לעצמך: היי אני שווה, אז איפה הזוגיות שאני כל כך רוצה? הקונפליקט הזה יכול להביא לסוג של ייאוש ואכן לדכאון.. אני חושב שעם הנושאים האלו שווה לך ללכת לטיפול, כי באשר לזוגיות, כולם רוצים בה, גם כאלה שיגידו לך שטוב להם לבד. אני מקווה שבעזרת הטיפול תגיע לתובנות חדשות, לשפר מיומניות חברתיות ובסופו של דבר להגיע לזוגיות מאושרת

Kinks1

New member
יכול להיות שזה באמת המצב...

השאלה היא - איזה סוג של טיפול מתאים למצב הזה ?

אני לא מומחה או משהו

אבל כנראה שפסיכודינמי יעשה את העבודה.. ואולי גם להרשם לקבוצה טיפולית- זה יכול להועיל למיומנויות חברתיות

גרא.

New member
kinks1,הטיפול המקובל במצבים של מחשבות

טורדניות כפייתיות (OCDׂ),הוא קוגנטיבי התנהגותי,כפי שיעל ציינה,ולא פסיכודינמי.מכל מקום,דרך אלטנרטיבית להתמודדות עם האובססיה הזו,באם אכן זו הגדרה נכונה.היא לעשות ככל שאפשר למצוא בת זוג ולהקים משפחה.נכון שזה לא כל כך פשוט,אלא מורכב ואינו מיידי.אבל לפעמים התמודדות in vivo עם בעייה אקוטית,הרבה יותר יעילה.כך למשל אפשר לטפל בחרדת מעליות,גם בטיפול קוגנטיבי התנהגותי,גם בהיפנוזה,אבל בפועל אפשר להעביר את הטיפול לחדר המעליות,ולעבוד במציאות עם גורמי החרדה.

Kinks1

New member
זה מעט מצחיק למען האמת

כי להתמודד עם הבעיה הזאת, כפי שאמרת, זה לא פשוט כמו להכנס למעלית ולהתמודד איתה. הרי זו בעצם מהות הבעיה, הרצון למצוא בת זוג והחוסר מסוגלות לעשות זאת, אם זה היה פשוט כמו להכנס למעלית, אני מאמין שהייתי עושה זאת כבר מזמן. למעשה, אם הייתי יכול להתמודד עם הבעיה ולעבוד עליה אז בעצם כבר לא ממש הייתה לי את הבעיה, לא כך ?

למעלה