רצון להמשכיות

חנה1818

New member
רצון להמשכיות

שלום לכולם וחג עצמאות שמח!
אני ובעלי, בשנות ה-50 לחיינו, והורים לילד P.D.D בתפקוד גבוה. לקות זו נובעת בודאות מהגנטיקה שלי, כיון שיש לי אח אוטיסט בתפקוד מאד נמוך, ואילו הגנטיקה של בעלי תקינה, ואין במשפחתו כלל מחלות.
אנחנו פחדנו להביא עוד ילד של שנינו, בגלל הגנטיקה שלי, ובשלב מסוים חשבנו על תרומת ביצית+פונדקאות,(כיון שאין באפשרותי לשאת הריון) אך לא הצלחנו בכך.
כיון שמבננו אין סכוי שיהיו לנו נכדים, אנו מנסים לחשוב על פתרונות שיאפשרו המשכיות שלנו.

אחת האפשרויות, שעלתה, היא תרומת זרע של בעלי לאישה, שרוצה להיות אם יחידנית, אך רוצה שהילד ידע מי אביו.
בגלל גילנו ה"מופלג", אין באפשרותנו להיות ממש הורים, אלא שבעלי יכול להיות בעצם "סבא-אבא", ואני אשמח להיות "כאילו סבתא" לילד.(מצד האבא, לכאורה).מבחינת עזרה, נעזור בכל מה שניתן, וכמו כן, אנו מוכנים לערוך חוזה, שיקבע את דמי המזונות לילד, וכמו כן יבטיח את עתידו מהירושה שלנו, אחרי 120 שנותינו.

יתכן, שהוא אף יוכל להיות אחראי לבננו, לקוי התקשורת, אחרי 120 שנותינו.
מה דעתכם על כל הנושא, האם פגשתם בספור שכזה,והאם יש לכם רעיונות נוספים?

בתודה,
חנה.

חנה1818

New member
רצון להמשכיות

תודה על פנייתך! בני בן 18, ואיני רוצה למסור פרטים נוספים, בשם צינעת הפרט.
אשמח אם תוכלי לענות לי ולהעלות רעיונות, בצורה עניינית, כיון שקשה לי מאד החשיפה.

בתודה,
חנה.

dina199

New member
לא חייבת
. מספיק גן דומיננטי.

בעיקרון, נכון. לענייננו, איש לא מבין את

הגנטיקה של האוטיזם.

אם נביט בגנטיקה של תופעות שיש להן מאפיינים חלקיים של אוטיזם, הגנטיקה של תסמונת רט ושל תסמונת האיקס השביר, נגלה שמדובר בגנטיקה לא פשוטה בכלל. לאיקס שביר יש שתי דרכי הורשה שונות.הראשונה היא כמו מחלה רציסיבית בתאחיזה למין (כמו עיוורון צבעים מסוג דלטוניזם). השנייה היא הורשת מוטציה חדשה, על ידי הורה שנמצא במצב של קדם מוטציה.

לרט יש גנטיקה מסובכת הרבה יותר. 70% ממי שיש לה תסמונת כזו, קיבלה אותה ממוטציה חדשה לחלוטין, שהתרחשה בגן מאוד ספציפי,בכרומוזום האיקס, שבתא הזרע של האב. לוקות רט אלו אינן מצליחות ליצור זוגיות וללדת, כך שמדובר בתסמונת גנטית שאינה תורשתית. נשמע מוזר, אבל זה כך. מה לגבי שלושים האחוז הנותרים? שם זה עוד יותר מסובך. מי שזה מאוד מעניין אותו, שיפנה לו כמה שעות ללמידת הנושא ויעבור לקרוא על זה, בתור התחלה, בוויקיפדיה.

מה המסקנה? המסקנה היא שבאוטיזם, כנראה מאוד מדובר במנגנון גנטי מאוד לא טריוויאלי.

dina199

New member
לא דיברתי בהכרח על גנטיקה של אוטיזם.

אלא שלא בכל המצבים של תסמונות ומחלות גנטיות נדרשים גנים משני ההורים כדי שהתופעה תצוץ.
ברור שיש מצבים שזה קיים , אבל לא תמיד.

ובקשר לגנטיקה לאוטיזם אתה צודק.זה מאוד מסובך.

ולכן למעשה גם ב'צד שאין שום דבר' יכולים להיות דברים סמויים. וגם פניה לגורם מחוץ למשפחה לא מבטיחה תוצאה בטוחה., כי גם לאותו גורם יכולים להיות ענינים גנטיים משלו.

נעמה 20111

New member
נכון שיודעים מעט אבל

מה שטוענים גדולי הגנטיקאים הוא שהוצאת אחד מבני הזוג, ובעיקר האם, מן המשוואה, כלומר היעזרות בתרומת זרע, ואף יותר מכך בתרומת ביצית, מחזירה את הסיכוי הסטטיסטי של בני זוג (שלהם ילד בספקטרום) ללידת ילד נוסף בספקטרום, להיות קרוב לנורמה, כלומר קרוב לסיכוי שיש לבני זוג שאין להם ילד בספקטקרום. זוהי הסטטיסטיקה, ויש לה כל מיני הסברים שאולי נכונים ואולי לא, כי כמו שכתבת מעט מאד ידוע על המנגנון הגנטי של האוטיזם.

נעמה 20111

New member
לא קראתי את מאמריו

כך שאיני יודעת. מניחה שאם תגיע אליו לייעוץ גנטי הוא יוכל להפנות אותך גם לספרות אם תרצה בכך.

אם יש לך הוכחות לדעתך על הגנטיקה של האוטיזם,

גשי לקבל עליהן פרס נובל. אף אחד לא מבין את הגנטיקה של האוטיזם. יודעים רק שיש לאוטיזם קשר כל שהוא עם גנטיקה.

TikvaBonneh

New member
אל תתעצבן על נועה

אני חושבת שהיא לא מתכוונת ספציפית לידע שלה על הגנטיקה של אוטיזם, אלא שהיא מכירה הרבה תכונות ולקויות גנטיות שבאות לידי ביטוי רק אם הגנים קיימים משני הצדדים, ולכן היא משערת שכל עוד לא הוכח אחרת, זה יתכן גם באוטיזם.

תודה תקווה. אכן כך. שיערתי שגם אצלנו זה כך.

אמנם לבעלי בן דוד אוטיסט ואח ADHD, אולם גם בצד שלי יש מספר לא מבוטל של גברים לא תקשורתיים במיוחד (אשר לא אובחנו) במשפחה.

עדו, אין לי הוכחות, ואני לא זקוקה לפרס נובל.

לא על זה. תודה. ולא ניסיתי להוכיח כלום. רק העליתי השערה.

ההתעניינות שלי נבעה משתי סיבות (אף אחת מהן

אינה חטטנות): 1. גם לי יש ילד בוגר, ומעניין אותי לדעת באילו מקומות נמצאים נערים בגיל זה (בני משולב בחינוך הרגיל). 2. אני לא בטוחה שמישהו בתפקוד גבוה לא מסוגל ליצור קשר זוגי ולפתח המשכיות. לפי מיטב הבנתי גם בפורום הזה ישנם אנשים בתפקוד גבוה שנישאו והולידו ילדים.

TikvaBonneh

New member
רעיונות נוספים

אני מכירה זוג עם ילדה אספרגר שאימצו ילדה נוספת בחו"ל (גוואטמלה).
לגבי הרעיון שלך, אני באופן אישי קנאית ולא הייתי מוכנה שבעלי יהיה אב לילד מאישה רווקה צעירה ממני ויעזור לה לגדל אותו. הייתי חוששת שאני עלולה להיוותר מחוץ לתמונה...

אימוץ לא רלוונטי לגביהם,הם מבוגרים מדי.לא

יאשרו להם,וזה עולה המון...

גם תרומת זרע מבעלך,נראה לי שזה לא יקרוץ לרוב הנשים.אל תאבדי תקווה לגבי

בנך,אולי כן ימצא בת זוג,ואתם תעזרו להם בגידול הנכד או הנכדה.

מכירה אישית סיפור שכזה.

shavririt

New member
חצי הכוס המלאה, לדעתי הם מתכוונים..

להגיע לכך באופן פרטי שלא יעבור את רשויות הרווחה, והכל יסוכם ביניהם בלבד, דרך עו"ד.

למעלה