רפלקס המתיחה (שריר)

NQDA

New member
רפלקס המתיחה (שריר)

1) על כישור השריר ברפלקס המתיחה ישנם מספר סיבים סנסורים
1a 2a ואולי יש גם עוד, לא ברור לי מה ההבדל ביניהם.
כך שאם מישהו יוכל להסביר לי אילו נוירונים סנסורים יש על כישור השריר ומה תפקידם זה יעשה לי קצת סדר בהבנת הנושא.

2) מעבר לכך הבנתי שיש "רצפטור סנסורי"- מה אותו רצפטור עושה ולמה הוא מחובר?

המון תודה

Gidi Shemer

New member
המשותף והשונה בין שני סוגי הנוירונים

שני סוגי הנוירונים הם נוירונים סנסוריים ושנייהם נותנים אינפוט של מתיחת שריר. 1a הם סוג של נוירונים סנסוריים שהם adaptive. מה שזה אומר זה שהם יורים action potential כשיש שינוי, במקרה הזה- כשיש מתיחת שריר, ואז מפסיקים לירות כשהשריר כעת ארוך יותר. במילים אחרות, אלו נוירונים שמודיעים על שוני בסטטוס.
2a גם הם נוירונים סנסוריים אבל הם מסוג non-adaptive. הם יורים action potential גם כשהשריר סטטי. השילוב של האינפורמציה ביחס למצב הסטטי והמשתנה נותן ל spinal cord את היכולת לדעת מתי ועד כמה השריר מתוח ובהתאם לכך לתת תגובה דרך רפלקס המתיחה- כווץ חלקי של אותו שריר מתוח ובמקביל- הרפייה של שרירים אנטגוניסטיים.
הרצפטור הסנסורי במקרה הזה הוא ה- muscle spindle. מדובר למעשה בקצוות אותם נוירונים סנסוריים ששאלת עלייהם. הקצוות הללו כרוכים מסביב לסיבי שריר מיוחדים שיכולים להימתח אבל לא תורמים לכווץ השריר (יש מעט סיבים כאלו מבין מאות סיבי כיווץ בשריר משורטט). כשהשריר נמתח, הקצוות נמתחים פיזית ותעלות יונים מכניות נפתחות, מה שמוביל ליצירת action potentials שרצים לאורך הנוירונים.

למעלה