רפואת עור ומין

• פותח הנושא ley
  • פורסם בתאריך

ley

New member
רפואת עור ומין

לדק` יניב שלום. שאלה לי אליך מה בדיוק ההבדל בן מחלת פסוריאזיס לבין סיבוריאה ולמה בידיוק אין מרפה לשתי מחלות אלו . איך ניתן להבדיל בנהם ולמה הטפול המקובל כהיום יכול רק לשפר מעט את המחלה ולא לרפות אותה לגמרי ? והאם היו מקרים אצל אנשים שנרפו ממחלה או שזאת מחלה לכל החיים ? בתודה .לי

dr_yaniv

New member
SEBORHIASIS

Hi Ley אלו מחלות כרוניות-כך שבהגדרה אין להן מרפא כמו לחץ-דם או מחלת לב או פרקים כרונית שיש לקחת טיפול כל החיים קיימת חפיפה בין שתי המחלות ויש מצבים שבאמת אי אפשר להבדיל ביניהן -במיוחד בקרקרפת -לשם כך הומצא המושג סבו-ריאזיס למרות הכרוניות-יש עליות וירידות-החמרות והפוגות ולעיתים גם החלמה מלאה יש לשמור על חשיבה חיובית וטחפול שמסייעים לעומת הזנחה ומתחים שמחמירים בברכה ד``ר ר יניב

Miali

New member
שאלה לגבי סבו-ריאזיס

פה נכנסת רפואת המין... קושי בקיום יחסי מין, ולא מפאת מקום.. שאלתי את רופא הנשים האם מדובר בווסטיבליטיס והוא העדיף לא להיכנס לזה ונתן משחה מסוג דרמובט בטענה כי הרגישות היא בעור. ברצוני לציין כי אני ``משתייכת`` לסובלים מסובריאה בעיקר בקרקפת (קילופים חזקים ומחמירים בעונות מעבר). הכאב בניסיון לקיים יחסי מין הוא בלתי נסבל וצורב באזור החיצוני. השאלה שלי היא האם מדובר ברגישות בעור או אולי דלקת או פטריה שאני לא מצליחה להיפטר מהם? אודה לך אם תעזור לי.

dr yaniv ron

New member
כאב באישה בקיום יחסי-מין

למיאלי שלום לא נראה שקשור לסבוריאה... ווסטיבוליטיס או ווולוודיניה ו-.או פטריה נראים כגורמים סבירים אם אין שיפור עם הטיפול כדאי לחזור לרופא הנשיםתוללבן את הענייין בברכה ד``ר יניב

למעלה