רפואה סינית והנפש

ננ27

New member
רפואה סינית והנפש

האם לדעתכם, למי שעוסק ברפואה סינית יש כלים לטפל גם בנפשו של אדם , בבעיות ריגשיות שונות (קלות עד קשות)?

רפואה סינית לבעיות נפשיות.

הרפואה הסינית, כרפואה הוליסטית, אינה מפרידה בין גוף לנפש. אחד הרעיונות שעומדים בבסיס התפישה, הוא שחוסר איזון ברמה הנפשית, עלול להוביל לבעיות ברמה הפיזית וחוסר איזון פיזי יכול להוביל לבעיה ברמת הנפש. המגמה בטיפול ברפואה הסינית, כאשר מאבחנים חוסר איזון בפן הנפשי או הפיזי, היא לזהות היכן קיים חוסר האיזון מרידיאני או חוסר איזון באיבר פנימי ולטפל בו, על מנת להחזיר בו את האיזון. כאשר הצ'י והדם חוזרים למצב שזרימתם תקינה, הבעיה נעלמת, אם היא נפשית, או אם היא פיזית. לרפואה הסינית, בהחלט יש את כלים יעילים מאוד, להתמודד ולטפל גם בבעיות ע"ר נפשי, רגשי או מנטלי, כמו היכולת לטפל בבעיות פיזיות ופזיולוגיות. כל טוב. שירי.

ננ27

New member
אני מסכימה שזה גוף-נפש

ועם זאת...ישנה דילמה..וזה לאחר שיחה שלי עם מטפל סיני ותיק. מצד אחד שאת פותרת את אותה הבעיה ע"י דיקור, את אכן עושה תיקון פיזי אנרגטי, השאלה האם באמת הבעיה הריגשית נפתרת, הרי יש סיבה כלשהי שהבעיה הזו נוצרה, והיא סיבה אנרגטית סלש מנטלית, לכן הבעיה האמיתית תמשיך לייצר בעיות פיזיות סלש ריגשיות אחרות , כי הכל מתחיל מהאמונות הבסיסיות של האדם, ( לדוגמא :האם הוא חיובי האם הוא שלילי ) הרי לא נעשה פה תיקון עמוק של הנפש...והכי גרוע הוא שאדם שמבריא מאותה בעיה פיזית חושב שהבריא גם נפשית או ריגשית, ואז זונח ומזניח את השורש האמיתי ועוזב את הטיפול. האם עזרתי לו ? לטוח קצר כן, עזרתי, הקלתי אולי אף הצלתי מהחמרה. ומצד שני.........ויתרתי מהר מידי, כי לטווח הארוך הוא יזכה בבעיה פיזית שאף עלולה להיות חמורה יותר כי הוא לא פתר את השורש. הרי לסינים לא היו את את הבעיות הריגשיות של העולם המערבי, העולם המערבי פיתח מחלות חדשות כמו ADHD, חרדה ודכאון, לכן ברפואה הסינית אין בכלל איזכור של רפואה נפשית . ואני לא מדברת על סכיזופרניה....ומחלות נפשיות קשות. האם מטפל סיני יכול להרשות לעצמו להיות גם "פסיכולוג"....ובכלל, האם אנשים עם בעיות ריגשיות כמו חרדה ודכאון ירצו לבוא למטפל סיני ....

מאין נוצרה הבעיה?

כפי שהרפואה הסינית רואה את זה, הבעיה נוצרה מחוסר איזון באיבר מסויים [אחד או יותר]. גם אם היא רגשית, חוסר האיזון הוא באיבר, שכן הרגשות גם הם קשורים למצב האיברים, לכל איבר הרגשות שלו- ביטוי רגשי תקין או ביטוי פתולוגי. כך ננסה לאתר את הגורם לבעיה ובו נטפל. גם אמונות בסיסיות, אם הן הופכות לצורך העניין, לאובססיביות ויוצרות מצב לא תקין, תהיינה קשורות לחוסר איזון באיברים. העבודה במסגרת טיפול סיני, נעשית ברמה השורשית ביותר, זה הלא הקו המנחה לריפוי באמצעות הרפואה הסינית. התפישה שלך את האיברים אותם אנו שואפים לאזן, היא תפישה מערבית, הרפואה הסינית מתייחסת לכל הנושא הזה אחרת ולא פשוט להעביר לך רעיון מורכב כל כך, תורה שנלמדת במשך שנים, בתגובה כתובה בפורום, אך עלייך להבין, שאנחנו לא שואפים רק להקל והפעולות שעושה המרפא הסיני, נוגעות עמוק בשורש ובסיבה שיצרה את הבעיה ואין זה קשור לעובדה שהסינים סבלו או לא, מאותן פתולוגיות שהעולם המערבי המודרני סובל כיום, אין ברפואה הסינית התייחסות פרטיקולרית למחלה אלא לאדם כמכלול. ADHD הוא שם מערבי, לתופעה שנוצרת כאשר איברים אינם מאוזנים, אנחנו פונים לאזן אותם והבעיה נפתרת. לא תמיד מדובר בתהליך פשוט וקצר. לפעמים נדרשת עבודה גם מצידו של הפציינט ויש וודאי שיש ולא נגיעה בנושא, כי אם פרקים שלמים בטקסטים הקלאסים, שעוסקים ברפואת הנפש. המרפא הסיני אינו פסיכולוג ולא עושה פעולות דומות לפעולותיו של הפסיכולוג, במטרה לטפל באדם, הוא עושה את זה, בדרכו הסינית, בכלים המיוחדים, המופלאים והמאוד אפקטיביים של הרפואה הסינית. בעיה נפשית, לא נפתרת רק באמצעות שיחות, שיחות הן דרך אחת [שגם היא לא תמיד עוזרת] וישנן דרכים נוספות, לא פחות יעילות. אגב, זה לחלוטין לא אומר, שבטיפול סיני אנחנו לא מקיימים שיח עם המטופל, או מקשיבים לו כאשר הוא מבקש לשחרר מעל ליבו בדיבור, אבל ישנן דרכים נוספות לטפל במצב נפשי לא מאוזן. שבוע טוב. שירי.

ננ27

New member
אני מודה לך, תשובתך נפלאה

ועם זאת...היתי שמחה לקבל עוד מידע, אם כמובן תהיי מוכנה...או אחרים גם כן מה שהבנתי ממה שכתבת הוא שרופא סיני רואה את האדם כאורגניזם שלם ולכן ברגע שהוא מטפל במחלה מסוימת זה אמור להשפיע על כל הרגשות/המחשבות/הגוף... השאלה היא לאן הולכות אותן מחשבות שהאדם היה כל כך אובססיבי כלפיהם...במידה ואותו אדם נגיד בדכאון, מעבר לעיניין הטראומה שהוא נושא הוא גם אימץ הרגלים שונים שממשיכים ליצור את המצב הדכאוני, האם ההרגלים האלו אמורים להעלם, האם אותו אדם אחרי מספר (רב) של טיפולים אמור לחוש שמחה ולשנות את הרגליו באופן טיבעי, וכל זאת בלי לשוחח איתו, להבהיר לו , להראות לו נקודות שאינו מוכן לראות? האם האמונות שלו השונות :שהעולם אכזר וכו'...אמורות להשתנות לתמיד? הרי מאחורי כל ההתפתחות האישית אמורה להיות תובנה נלמדת , אינך חושבת? אני חושבת (לפחות מבחינתי) שהסיפוק של המטפל הוא שהוא רואה שהמטופל קם על רגליו ואימץ הרגלים חדשים בזכות תובנות, אבל זו אני ....אני פשוט עד כה ראיתי את הרפואה הסינית ככלי (וכמו שרבים ממי שדיברתי איתם אמרו...) זה כמו מתמתיקה, מדע מדויק, האדם הכי לא רוחני בעולם או הכי לא מחובר לנפשו, יכול להתחבר לרפואה סינית כי ישנה הרגשה שנוצרה אולי בארץ לפחות שהרפואה הסינית לא מתייחסת לנפש האדם. וזו הסיבה שאנשים שפונים לרופאים סינים הם אנשים עם מחלות פיזיות ולא ריגשיות...

לאן הולכות המחשבות?

לאן הולך הדיכאון, המחשבות האובססיביות, הכאב הנפשי? לאן שהולכים כל הכאבים! נפש/גוף, אין הבדל. הכל זה צ'י בפורמציות שונות. שימי לב- כתבת: "ברגע שהוא מטפל במחלה מסוימת.." אנחנו ברפואה הסינית, לא מטפלים במחלה, אנחנו מטפלים באדם ועי"כ בעיותיו ומחלותיו נפתרות. אדם שאימץ הרגלים מסויימים בעקבות מצב נפשי, כאשר הנפש תתאזן, ההרגלים גם הם יתמתנו ואפילו יחלפו, למעשה, הוא יחל לחוש שאין לו צורך בהם, פשוטו כמשמעו. אתן לך דוגמא: מטופלת דיכאונית עם נטיה אובדנית, שבמקביל, בשל מצבה הנפשי הבלתי יציב, פיתחה גם OCD, דפוסים בצורת חזרה על מילים ומשפטים ותנועות גפיים, מתוך תחושה.אמונה שאם לא תעשה זאת, משהו רע יקרה לבני משפחתה. יחד עם זאת, היתה נטיה להתמכרויות לקפאין, עישון של סמים שונים. כאשר התחלנו לאזן את האיברים, לחזק את האדמה ואת הכליות האחראיות ברפואה הסינית על כוח הרצון, מצבה הנפשי השתפר וגם דפוסי ההתנהגות התמתנו, חלקם הגדול אף נעלמו וזה לאחר 4 חודשי טיפול, אנחנו עדיין ממשיכים. מה שלמעשה קרה, זה שהדחף שנוצר עקב חוסר האיזון, לבצע את אותן פעולות, דעך. כמובן שהדבר דרש גם עבודה מצד המטופלת והדרך לא היתה ועדיין אינה קלה. אני נוהגת לשלב במקרים הללו, גם טכניקה של דמיון מודרך שמאוד עוזרת, אך אפשר להגיע לתוצאות משביעות רצון, גם ללא. הטענה שהרפואה הסינית מצטיינת בטיפול בבעיות ברמה הפיזית, יותר מבבעיות נפשיות, אינה נכונה כלל ועיקר. חלק גדול מאוד ממטופלי, פנו אלי כאשר התלונה העיקרית שלהם, הבעיה בה הם מבקשים לטפל, היא על רקע נפשי או רגשי. מתח, חרדות, בעיות שינה, דיכאונות, הפרעות אכילה, OCD, פוביות למיניהם ושלל מצבים נוספים הקשורים לנפש. אני מקווה שעניתי לשאלותייך. חג שבועות שמח ולבן. שירי.

ננ27

New member
ענית לי על 90% נוספים מהשאלה../images/Emo13.gif

ועל כן אני מודה לך...ואם זאת יש לי עדיין תהיה לגבי ה"תיקון" איני דתייה (ואף רחוקה מאוד מהדת בידיעה והבנה ברורה) ואמנם...יש מס' מושגים אליהם אני מתחברת שקשורים ליהדות: 1. "תיקון" - נשמע גרוע, אבל בעיניין זה בעצם תהליך השלמה של תכונות או שינוי תכונות שהאדם אמור לשנותם בכדי להיות אדם יותר "טוב" 2. "מידות" - וזה בעצם התכונות עצמן שהאדם "צריך" לאמץ בשביל להיות אדם יותר טוב.למשל: לא להיות יהיר וגאוותן. ניראה לי שהגעתי לכדי התשובה בעצמי....בעצם לרפואה הסינית יש צורך בהשלמה נוספת...אדם צריך להתאמן ו"לעבוד" על נפשו, והרפואה הסינית משמשת לו ככלי עזר עוצמתי או כשער בנוסף לעבודה עצמית.מקלה על התהליך ומרככת אותו. בסופו של דבר, האדם כן צריך לאמץ הרגלים חדשים לא באופן טיבעי....אלא לפתח כח נפשי חזק מתוך רצון אישי גבוה . כל זאת על ידי תרגול.... וזו הסיבה שרופאים סינים לא לומדים רק צמחי מרפא וכו'...אלא גם צ'י קונג או טכניקות מדיטציה שונות לחיזוק הנפש.

נטלי 3

New member
עיניים

אודה לכם אם תוכלו להסביר במה מתבטא הסבל הנובע מ-floaters שעליו דיבר אנטון, כלומר מהם התופעות של ה- floaters. תודה רבה נ.ב. סליחה שכתבתי קודם במקום הלא נכון. ועל כן העתקתי לכאן.

האם יש רפואה שלא?

איזו רפואה אינה דורשת מהמטופל שיתוף פעולה ועבודה על נפשו, כמו שאת מגדירה את זה- אם ברמת תרגול או אם בהקפדה על נטילת תרופות. הרפואה הסינית היא אכן רק כלי, שתפקידו לסייע לאדם החולה לראות את הדרך הנכונה, על מנת למצוא מרפא למחלותיו. ברפואה הסינית מכנים את זה -Dao. הדאו, הוא הדרך שיש להתנהל בה בחיים, המסלול הנכון ללכת בו מבחינת אורח החיים , כדי לשמור על בריאות, מסלול שכאשר סוטים ממנו מתפתחות בעיות ומחלות. תפקידו של המרפא הסיני, הוא להדריך את המטופל לאורח חיים נכון ובעבודת המחט, רפואת הצמחים ויתר הכלים שברשותו, להדריך ולכוון את הצ'י של המטופל למסלול הנכון. אצל אדם שכח הרצון שלו חלש והוא מתקשה לבצע שינויים באורח החיים, הטיפול הסיני יכלול עבודה לחיזוק אספקטים מסויימים של הכליות שאחראיות לכח הרצון. לאדם שנצמד אל זכרונות ולא מרפה מן העבר, למשל לאחר מוות של אדם קרוב ומפתח דפוסי התנהגות שמפריעים לתפקוד תקין, נפנה בדיקור, בצמחים ובצ'י קונג, לחזק אספקטים של הריאות וכך הלאה. מדוע דווקא הריאות או הכליות במקרים אלו, מה הקשר שלהם למצבים הנפשיים שהזכרתי וכיצד מחט יכולה ליצור טרנספורמציה כזאת ברמת נפשו של האדם?.. כדי להבין זאת, צריך ללמוד רפואה הסינית, מינימום 4 שנים, שגם לאחריהן יודעים רק עשירית ממה שטומן בחובו התחום המופלא הזה- רפואה סינית. כל טוב. שירי.

רקירוק

New member
כ"כ נכון

אני התחלתי בשנה אחת של שיאצו, ואח"כ התחלתי לטפל ישר. זה היה כשלון מוחלט :) אין קיצורי דרך בעניין הזה, ואני מסכים לגמרי ש 4 שנים זה קמצוץ. היום אני לומד רפואה סינית שנה ב', ויש הבדלים מהותיים גם ברמת הגישה.

ננ27

New member
יכול להיות שמי שלומד שיאצו שנה ראשונה

לא מספיק מיומן, אלא אם כן הוא לומד לפני כן רפואה הוליסטית שלווא דווקא קשורה לרפואה סינית/דיקור שיש לו כבר כלים נוספים בנוסף לאינטואיציה שחיזק

ננ27

New member
תודה על התשובה+ שאלה לגבי שיאצו לעומת דיקור

לגבי הריאות והכליות ,מזכיר לי דברים שנאמרו בתנ"ך....מעניין
לגבי שאלה על שיאצו מול דיקור האם הנקודות שעובדים עליהן בשיאצו/טווינה, הן בדיוק אותן נקודות שהדיקור מבוסס עליהן?

בשיאצו..

העבודה מתבצעת לאורך המרידיאנים, גם על גבי נקודות הדיקור, אך יותר ברפלקסים או אזורי קיו וג'יטסו, כלומר- אזורי חסר ועודף. בטווינא מתייחסים קצת יותר לאופי נקודות הדיקור ולעבודה בהן. ומה נאמר בתנ"ך, שמזכיר את הרעיון הסיני שעליו כתבתי?
שירי.

ננ27

New member
הריאות

היי, לצערי איני זוכרת במדויק....ולכן אני בודקת את העיניין...ברגע שתהיה לי תשובה אגיד לך.תודה

למעלה