רפואה משלימה

מאיר72

New member
עזוב אותך מהמקצוע הזה

לך תלמד עכירת דין/ רעיית חשבון/קלקלה וכו' או לחילופין תנסה ללמוד רפואה

לקשמי

New member
תהיות של צרכנית רפואה משלימה

זה אולי היה קצת תמים מצידי אבל עד עכשיו חשבתי שכאשר אדם פונה ללימודי רפואה משלימה זה תמיד יהיה מתוך אמונה אמיתית באותה דרך ואותו תחום ומתוך רצון אמיתי לעזור ולסייע לאחרים. עכשיו, בעקבות ההודעה הזאת אני מבינה שיש גם אחרים. שהאינטרס שלהם הוא כלכלי פרופר. אז בתור מי שנעזרת ברפואה המשלימה, כאשר אני מגיעה למטפל איך בעצם אני יכולה לדעת שאותו מטפל עוסק בתחום כי הוא באמת מאמין בו ומאמין שהוא יכול לעזור ורוצה לעזור לאחרים או שהוא בסך הכל רואה במקצוע הזה עוד דרך לעשיית כסף טוב?

izackv

New member
אני מבין שלא לגיטימי בעינייך שאדם בוגר בעל

משפחה, שעובד היום בתור אח בבית חולים ועסוק בטיפול בזולת במשך רוב היום, ירצה להיות מסוגל להתפרנס בכבוד. הבחירה בטיפול כדרך חיים צריכה בעינייך לבוא יחד עם בחירה בעוני מרצון או לפחות בהחלטה לדלג על השלב של תכנון כלכלי שכל בעל משפחה בוגר ואחראי אמור לעשות. בן אדם מטפל היום ונמצא במצוקה מבחינת האופק הכלכלי. הוא בוחן ערוצים שאליהם יוכל להתפתח, אבל בתור אדם בוגר ואחראי הוא רוצה להבין עד כמה יוכל להתקיים עם הבחירות שלו. ולי השאלה הזאת נשמעת הגיונית לחלוטין למרות שאני אישית מגיע ממקום אחר לגמרי. בעיקר אם הסטטיסטיקה שצויינה כאן לגבי כ 10% בלבד שמצליחים להמשיך במסלול אחרי הלימודים נכונה. למה בדיוק ההפרדה הזאת בין "מאמין בתחום/יכול רוצה לעזור לאחרים" לבין "דרך לעשיית כסף טוב"? יש חוק שמי שרוצה לעזור לאחרים חייב להיות בעשירון השלישי ומטה? הבחירה בהתמקדות בתחום הטיפולי היא בחירה שצריכה לבוא מתוך תחושת ייעוד. אני מסכים לחלוטין. (ומי שעובד כאח בבית חולים כנראה עבר את המשוכה הזאת) אבל תחושת הייעוד לא יכולה לבוא במקום תכנון כלכלי אחראי ובוגר. ולא, כסף זה לא דבר רע/מלוכלך.

לקשמי

New member
אז למה ההתגוננות הזאת?

איפה כתבתי שלהתפרנס בכבוד זה רע? איפה כתבתי שכסף זה דבר רע או מלוכלך? זאת הפרשנות שלך ודי מעניין לדעת מאיפה היא באה... ומאיפה בא הצורך לתקוף שאלה שגם היא לגיטימית ביותר? יש הרבה מטפלים אלטרנטיביים שבחרו בתחום הזה כי הם מאמינים שיכולים לשרת ולעזור לאנשים אחרים. חלקם ניסו בהתחלה רפואה קונוונציונאלית וכשראו שלרפואה הזאת אין תשובות להרבה בעיות, פנו לרפואה האלטרנטיבית שיש בה יותר חוכמה וידע שחסרים ברפואה האלטרנטיבית. זה לא אומר שאסור להם להרוויח, זה רק מראה על הכוונה. ואם הכוונה שלך היא רווח פרופר ואתה לא באמת מאמין במה שאתה הולך לעשות, אני בספק עד כמה אפשר יהיה להיעזר בשירותיך כמטפל. בתור מטופלת יש לי צורך לגיטימי לפנות למטפל שבאמת אוהב את מה שהוא עושה ולא רק רואה בי דרך לעשיית כסף. זה נכון לגבי כל מקצוע. ואגב, הכרתי בעלי מקצוע מעולים שבאמת אוהבים את מה שהם עושים ולכן גם מרוויחים יפה מאוד. ולבעל מקצוע כזה שעובד מתוך מסירות, אהבה למקצוע ושירות טוב, אני מוכנה לשלם מכל הלב.

izackv

New member
"שאלה שהיא לגיטימית ביותר"...

הסבר להודעה הקודמת שלי: ---------------------------- אדם שמטפל כבר מספר שנים (ולא צרכן של טיפולים, אלא מטפל) מוטרד מכך שהוא לא רואה את עתידו הכלכלי מובטח ומחפש עוד תחומים טיפוליים אבל רוצה להבין שהם באמת יאפשרו לו גם קיום בכבוד. זאת הייתה ההודעה המקורית שאליה הגבת. ומה לקחת מהשאלות של המטפל הזה? " עד עכשיו חשבתי שכאשר אדם פונה ללימודי רפואה משלימה זה תמיד יהיה מתוך אמונה אמיתית באותה דרך ואותו תחום ומתוך רצון אמיתי לעזור ולסייע לאחרים" "עכשיו, בעקבות ההודעה הזאת אני מבינה שיש גם אחרים. שהאינטרס שלהם הוא כלכלי פרופר" כלומר, כבר החלטת באופן חד משמעי (ולא ממש נחמד או הוגן) שהבחור שייך ל"אחרים" ומונע על ידי אינטרס כללי פרופר ולא מתוך רצון אמיתי לעזור ולסייע לאחרים. ואז הגעת לשאלה ה"לגיטימית" שלך... השאלה חילקה את המטפלים לשתי קבוצות שונות... אלא שאוהבים את התחום ואלא שרק רוצים לעשות כסף. ומה שחמור לטעמי זה שהבסיס לשאלה היה התגלית שלך שקיימים גם "אחרים" שאחד מהם הוא השואל ובכך שוב הצגת אותו כאחד שנמצא כאן רק בשביל הכסף. משעשע ולא הוגן. --- תגובה להודעה שלך - -------------------- אני אישית עובד בתחום אחר לחלוטין. טיפולים אני עושה בעיקר בהתנדבות. היה מרתון אחד ארוך של 18 טיפולים ברצף באחד מישובי עוטף עזה ועוד כמה מרתונים קצרים יותר. היו עוד הרבה טיפולים שונים במקומות שונים וכולם ניתנו בהתנדבות מתוך אמונה בחשיבות הטיפול. אבל... אם הייתי מחליט לנטוש את תחום העיסוק הנוכחי שלי (שגם אותו אני אוהב מאוד) אז הייתי בוחן את הצעד בראיה כלכלית. אני אוהב את התחום של הטיפול ונהנה מהתוצאות כל פעם, אבל יש לי חובה וזכות להתפרנס בכבוד ולוודא שהמסלול שאני צועד בו מוביל אותי לשם. רוב בעלי המקצוע שעובדים מכל הלב הם גם כאלה שהכסף חשוב להם. אבל את בשאלה התמימה שלך חתכת בין שני דברים - רצון להרוויח כסף מול אהבת המקצוע. (כשהדוגמה לצד השלילי היא המטפל שפתח את האשכול) אני בסך הכל חידדתי את הנקודה והקצנתי אותה קצת. לא פרשנות ולא דעות אישיות. ----- כדאי שתנסי להבין למה כשמטפל מחפש להוסיף תחומי התמחות או לשנות תחומי התמחות אבל רוצה לוודא קודם שהצעד הזה יפרנס אותו בכבוד - זה גורם לך להבין שיש מטפלים שרק כסף מעניין אותם.

לקשמי

New member
ומה הקשר בין הייטק לרפואה אלטרנטיבית?

מהשרשור הזה הבנתי שהוא שאל שאלה דומה בפורומים של הייטק. אולי אפשר להבין מה הקשר? האם הוא רוצה לדעת לטפל במגע במקרה שאחד מהמחשבים מתקלקל אז הוא יעשה לו רייקי ובכך יתקן אותו? או שישלח אנרגיות למחשבים כך שיפעלו יותר טוב? לכן כתבתי שמהשרשור הזה אפשר להבין שהוא לא מעוניין ברפואה אלטרנטיבית. מעניין אותו רק לעשות כסף והוא מחפש דרכים. עכשיו תסביר לי בבקשה, למה זה לא לגיטימי בעיניך שאני רוצה תמורה בעד הכסף שאני משלמת? כאמור, בשביל הבריאות שלי אני מוכנה לשלם ממיטב כספי. למה לא מגיע לי תמורה על כך? אשמח להסבר.

izackv

New member
הבעיה העיקרית היא עם המסקנה הלא הוגנת שלך

המסקנה שאדם שבפועל מטפל כבר מספר שנים (ולכן כנראה מעוניין בטיפול באנשים, אוהב את זה ומתחבר לזה) מעוניין רק לעשות כסף ולא באמת מעוניין לטפל באנשים - כל זה רק על סמך השאלות שלו ובלי שאת מכירה אותו בכלל היא מסקנה אומללה, לא הוגנת ועל גבול השמצה. זה מה שהפריע לי. וכן, בהיטק אנחנו נתקלים כל הזמן באנשים שמחפשים שיפור כלכלי ו"מוכנים" אפילו לעבוד בהיטק העיקר שיהיה מספיק כסף. בגלל זה, כשראיתי אותו בהיטק והבנתי שהוא נמשך לטיפול אבל קשה לו עם זה מבחינה כלכלית, הפנתי אותו למקום שיכול לתת לו עצות איך להישאר בתחום הטיפולי (שהוא אוהב) ולאפשר לו לחיות ברמה כלכלית סבירה. --- למה את חושבת שאם תגיעי היום לבית החולים שהוא מטפל בו ותטופלי על ידו, לא תקבלי תמורה מלאה לכספך? זאת השאלה האמיתית. ואת זה החלטת בלי להכיר אותו בכלל! למה את חושבת שאם הוא ילמד רפואה סינית הוא יהיה מטפל פחות טוב מכל אחד אחר? (רמז? סביר להניח שהוא יהיה מטפל טוב יותר מהרבה אחרים כי יש לו רקע משמעותי ברפואה מערבית ויהיה לו קל הרבה יותר להבחין מתי כדאי להמליץ על התערבות רפואית מערבית במקביל או במקום). אני חושב שלכולנו מגיעה תמורה בעד הכסף שאנחנו משלמים ובעד הזמן שאנחנו משקיעים. להניח על סמך העובדות שיש באשכול הזה (או באשכול ההיטק לצורך העיניין) שהאדם הזה אינו מטפל טוב זאת הנחה שקשה לי לקבל ועדיין לא הבנתי איך הגעת אליה. --- במאמר מוסגר - הכרתי לא מעט אנשי היטק שבשעות הפנאי הכמעט לא קיימות שלהם בוחרים לטפל באנשים. חלקם בהתנדבות חלקם בתשלום. אין בהכרח סתירה בין עולם ההיטק לעולם הרפואה המשלימה ואני יכול לכתוב על זה מאמרים שלמים
גם כשעובדים במחשבים יש משמעות לאנרגיות כי רוב הזמן עובדים עם אנשים ועבור אנשים. גישה טיפולית זה לא משהו שמיועד לקליניקה ונעלם ברגע שיוצאים ממנה (כמטפל) ומשהו לא פחות חשוב - תחום הרפואה המשלימה ברובו הוא תחום קשה. טיפול באנשים מצריך אנרגיות וכוחות נפש יחד עם רצון ואהבה. מי "ששורד" את התחום במהלך הלימודים וממשיך לעסוק בו בשנים הראשונות שאחרי הלימודים (כשהפרנסה ממנו בדרך כלל לא ממש משהו) כנראה שאוהב את התחום ואת עצם הטיפול. יכול להיות שזה פחות נכון כשמדובר על משהו כמו רייקי שאפשר ללמוד ב 4 מפגשים קצרים ויותר נכון כשמדובר על משהו כמו לימודים קשים של רפואה סינית. אבל מטפל וותיק הוא בדרך כלל מטפל מבחינת האופי הבסיסי שלו.

חשוב לדעת

שיש בארץ בעיה רצינית בתחום. הרבה אנשים הולכים ללמוד את הנושא, משקיעים שעות רבות של לימוד וסכומי כסף אדירים, ומוצאים את עצמם לאחר מכן ללא פרנסה. כל כך הרבה אנשים כאלה אני מכירה, שזה עצוב. אני לא חושבת שאנשים לומדים את התחום ברצינות, רק כדי לעשות בוחטות. זה יותר מידי קשה. גם תחום הטיפולים הוא כל כך מאתגר ומחייב, שעדיף לעשות דברים אחרים אם הכסף עומד בראש סדר העדיפויות. אבל בשלב מסויים אנשים רוצים לדעת שהם יכולים לפרנס את עצמם ואת משפחתם, ומכיוון שזה כל כך לא מובן מאליו בארץ, על אחת כמה וכמה בתחום הזה, עולות השאלות האלה.

מאיר72

New member
לא אמרתי שלעדות כסף ולהתפרנס בכבוד

זה רע, זה דבר טוב ומבורך, אבל תחשוב טוב אם אתה רוצה להשקיע 4 שנים של לימוד ועוד הרבה מאוד כסף (בין 60 ל 100 אלף ש"ח) במקצוע שעל מנת לעבוד בו טוב אתה צריך אורך רוח (לפחות שנתיים נוספות). דרך אגב לגבי ה 10%, זה נכון כמעט בכל מקצוע, תלוי כמה אתה משווק את עצמך, אני מכיר מטפלים בינוניים שיודעם לשווק את עצמם טוב ויש להם קלינקות פורחות מהבחינה הזאת ויש מטפלים טובים שלא יודעים לשווק את עצמם והקלינקות שלהם לא פורחות. כתבת שאתה בעל משפחה, תעשה את החשבון טוב טוב לפני שאתה עושה החלטות שעולות הרבה כסף, מאידך אולי תתחיל בקורס שנתי של מגע (יותר זול ונותן הצצה לעולפ הזה שנקרא רפואה משלימה) ותראה איך אתה מתקדם הלאה. בכל אופן מה שתחליט שיהיה לך בהצלחה.

izackv

New member
מאיר, התגובה שלך מיועדת לדוק ולא אלי ../images/Emo13.gif

אני במקום אחר לגמרי. פשוט הצעתי לו להביא את המקרה שלו לפורום כאן ולקבל עצות והפריע לי שאנשים ישר קפצו וטענו שזה שהוא בודק כדאיות כלכלית מראה שהוא לא מתאים להיות מטפל (למרות שבפועל הוא מטפל כבר מספר שנים בתור אח בבית חולים ובתור חובש) אישית, ההתיחסות שלי לתחום הטיפולי מעולם לא הייתה כלכלית. אבל זה בעיקר מאחר ואת הפרנסה אני מביא מתחום אחר לגמרי וזה מאפשר לי להפריד בין הרצון להתפתח כמטפל לבין הרצון להתפרנס בכבוד

harduf9

New member
מעבר לתשובה המעולה של איזקב, שאני תומך בה ב

100% כל מי שעדיין עובד אחרי 3-4 שנים של טיפול ללא כל קשר להכנסה הוא מטפל אמיתי. המקצוע הזה דורש נתינה ולמי שלא בא ממקום כזה יהיה קשה עד בלתי אפשרי להתמיד. בריאות שלמה גיא הרדוף

כן ולא

והכי בטוח אולי... שאלת שאלות רבות, שאין עליהן תשובה חד משמעית. אנסה לענות מנסיוני. התחום הפופולארי ביותר: מידי פעם מפרסמים באתרים כמו למה-נט וחבריו, נתונים סטטיסטיים מתחום הרפואה המשלימה, שמגיעים בעיקר מקופות החולים. אני חושבת שעולה משם שהתחומים היותר פופולאריים הם רפלקסולוגיה, שיאצו ורפואה סינית. אבל אולי זכרוני מטעני. אני חושבת שלפני שמחליטים לאיזה תחום לפנות, כדי לך לשאל את עצמך למה והאם אתה מעוניין ללמוד את התחום, ואז להחליט אלו מהתחומים מעניינים אותך. כי מתחת לכיפה הגדולה של הרפואה המשלימה יש אולי מאה שיטות שונות, חלקן יותר נחקרות ומקובלות, חלקן איזוטריות. חלקן כוללות מגע, אחרות שיחה בלבד, ויש כאלה אנרגטיות לחלוטין שבהן אין בכלל מגע. יש שיטות שבהן משלבים גוף ונפש, אחרות רק גוף או רק נפש. הפילוסופיה שעומדת מאחורי כל טיפול היא שונה. ברפואה הסינית חלק ניכר מהלימודים מוקדש לפילוסופיה המזרחית וראייתה את עולם התופעות והטבע. שיטות אחרות מתמקדות בדברים אחרים. אתה צריך לשאול את עצמך לאיזו התחייבות אתה רוצה, מוכן ויכול להיכנס. רפואה סינית, נטורופתיה והומאותיה זה סיפור ארוך ויקר של ארבע שנים. עיסוי (לסוגיו) שיאצו (ברוב המקרים) רפלקסולוגיה ועוד - אתה יכול להתחיל לטפל כבר אחרי שנה. רייקי יש כאלה שמלמדים בשני מפגשים. אחר כך זה כבר תלוי בך. אז אני ממליצה לך לקרוא, לעשות קצת שעורי בית, לראות מה מושך ומעניין אותך. לפי מה שראיתי, לוקח שנתיים מסיום הלימודים ועד שמתחילה להיות קליינטורה שאפשר לחיות ממנה. האם זה משתלם כלכלית? אני לא יודעת. הלימודים יקרים. קשה לעשות את החישוב של כמה השקעתי מול כמה אני מרוויחה. זה בטח לא משתלם כלכלית כמו מקצועות שנחשבים יוקרתיים. אפשרויות תעסוקה: אם יש לך חדר פנוי בבית, אתה יכול להסב אותו לקליניקה, וזה הכי זול. אחרים מעדיפים לשכור מקום, או לקחת חלק בקליניקה פעילה אחרת. המחיר מאוד משתנה. אני חושבת שמטפלים שרק התחילו גובים בערך 100 ש"ח לטיפול, ואחר כך המחיר מטפס, עם הנסיון והשנים. מטפלים מנוסים וטובים מאוד גובים בסביבות 250 ש"ח, אבל זה תלוי באיזה מקצוע מדובר. אני מגיעה מהרפואה הסינית, וזה מה שאני מכירה. אם אתה עובד בקופת חולים, אתה מרויח בערך 40-60 ש"ח לשעה, והעבודה מאוד קשה. האם זה בר ביצוע? חלק ניכר מחברי הפורום הוא ההוכחה שכן. יש ביקוש למקצוע, אבל יש המון תחרות. אם אתה לוקח בחשבון שיהיו שנתיים קשות, שבהן אתה צריך לעשות השלמת הכנסה אבל עדיין שיהיה לך פנאי וכוח לטפל, יש לך סיכוי. לגבי מכללות: יש המון, וזה תלוי במקצוע אותו אתה בוחר. תוכל לקרוא קצת דיונים בנושא בטאגליינס ב"בתור התחלה". אולי בתור התחלה תוכל לבחור בקורס שנתי באחד התחומים. ככה תוכל לצאת עם משהו שתוכל להתחיל איתו, ולראות אם אתה רוצה להעמיק בתחום. לי עזר ששילבתי לימודי שיאצו ברפואה הסינית, כי אחרי שנה יכולתי להתחיל לטפל באנשים בריאים. חשוב מאוד לציין שכעצמאי אתה צריך לדעת איך לשווק את עצמך. בראש ובראשונה חשוב להאמין בעצמך ובמה שאתה עושה. לקבל טיפולים, להתפתח מבחינה רוחנית, ללמוד עוד ועוד. רק כך אתה משדר רצינות ואנשים מרגישים את זה ורוצים לבוא. אני מאחלת לך המון הצלחה. תחום הרפואה המשלימה הוא מרתק, וגם מלמד להסתכל על העולם והחיים מזוויות אחרות. הוא מרחיב אופקים ומקנה סיפוק רב. כיום אני יכולה לומר, שאני גם מתקיימת ממנו בכבוד.

crazy doc

New member
תגובה לדבריכם

אני אנסה להגיב בכלליות על מקבץ הדברים שנכתבו פה : ראשית אני חדש פה בפורום וסה"כ ניסיתי לשאוב מספר עצות בתחום הרפואה המשלימה. אני חוזר ומדגיש אני באופיי ובאישיותי אדם שאוהב לעזור לזולת ולטפל. הייתי חובש בצבא ומאוד נהניתי מזה. אני ייהנה מאוד במקצועות טיפוליים כגון: סיעוד,פיזיוטרפיה,ריפוי בעיסוק,חובש במד"א וכו'. במקרה התגלגלתי להיות אח. לא חשובה עכשיו הדרך,או הבחירה אם היא נכונה או לא... בגיל 23 פעלתי עם הרגש,כעת כאשר אני כבר מתקרב לגיל 29 נשוי טרי ומתכנן כמו כולנו להביא ילדים לעולם ולקחת משכנתא,אני מתחיל לחשוב עם השכל, אם זה מאוחר או לא זה כבר נתון לשיקולכם האישי. בכל אופן אני רואה שכאח אין כ"כ אופק כלכלי ומקצועי ולכן למרות שאני אוהב את המקצוע ולא ממהר לזרוק לפח את כל מה שהשקעתי,עד כה, חושב על נישות במקביל שיכולות גם להסב לי הנאה ,אך גם שאוכל להתפרנס מהם בכבוד ואני לא רואה בזה שום דבר פסול . אני לא מחפש לעשות קופה מהירה,אך מצד שני לא מעוניין גם לזרוק כסף לשווא,שיכול לשמש לדברים אחרים ולגלות פתאום בגיל יחסית מאוחר שזה לא נתן לי כלום. אני מכיר אנשים שהשקיעו את כל כספם וחסכונותיהם בהקמת ייקב,והיום לא גומרים את החודש ,כי אין בזה פרנסה. אני לא מעוניין להיות פזיז כמוהם. חשוב לי להשקיע במשהו שיניב לי גם אח"כ משהו... סיעוד זה תחום רחב מאוד עם המון אפשרויות תעסוקה ואני לא חושש להיות מובטל,מה שמציק להמון אנשים בתחום זה חוסר התגמול בגין העבודה הקשה וכנ"ל גם בתחומים פארארפואיים אחרים כגון : פיזיוטרפיה או ריפוי בעיסוק למשל. אז נכון עם סיפוק לא הולכים למכולת ,אך עדיין זה לא אומר שאני עכשיו יילך ללמוד כלכלה או ראיית חשבון ,כי אני יודע מי אני ומה היכולות שלי והכישורים שלי ולהיות רואה חשבון או כלכלן אני לא מתאים חד משמעית. לסיכום אני לא חושב שאדם במקצוע טיפולי צריך להרוויח שכר נמוך, ולרצות לפרנס בכבוד זו לא צריכה להיות בקשה מוגזמת בימינו, אני חושב שלמרות האידיאולוגיה והאהבה למקצוע ,אם לא יהיה שיפור בשכר במקצועות הללו ,אחוז הגברים שיגיעו לאותם מקצועות יירד משמעותית, כפי שגם עכשיו הוא יחסית נמוך למספר הנשים באותם מקצועות וחבל....

crazy doc

New member
שאלה למיכל הלב..

הבנתי מדברייך שאת מטפלת בדיקור סיני (תקני אותי אם אני טועה... ) האם זו עבודתך המשנית ,היחידה או הראשית? לדעתך מומלץ להשקיע בלימודים אלו,תוך כדי המשך עבודה כאח מוסמך ואז במקביל לנסות ולפתח קליינטורה . עד כמה באמת התחרות גדולה מידי בחוץ? מה היצע מקומות העבודה בשוק הפרטי?

crazy doc

New member
שאלות נוספת

האם שיאצו זה תת תחום ברפואה הסינית? מה לגבי דיקור סיני זה גם תת תחום ברפואה הסינית? עד כמה זה מבוקש? כמה זמן זה לימודים של של שיאצו או דיקור?

crazy doc

New member
נזכרתי בעוד משהו..

כמה אחוז מהבוגרים של אותם מכללות לרפואה משלימה נשארים לעבוד במכללה כמרצים או מטפלים?

תשובות

קודם כל, לגבי ההודעה הקודמת שלך: אני לא חושבת שאתה צריך להתנצל על השאלות ששאלת. קצת קשה לי לענות תשובות חד משמעיות על כל השאלות, אבל אני אנסה: בהתחלה הרפואה הסינית והשיאצו היו עבודות משניות, אבל העבודות שסיפקו לי את עיקר הפרנסה היו בשעות גמישות כך שיכולתי לתת תמיד עדיפות לטיפולים. באופן אישי, קצת קשה לי להקדיש את כל זמני לתחום הריפוי, כי אני מוצאת שהוא מעייף, ולכן תמיד שמרתי על עיסוקים נוספים (בתחום הכתיבה וכן הוראה בתחום). אבל זו העדפה אישית שלי. אני אוהבת לגוון, וזה גם עוזר לי כי יש תקופות שבהן יש פחות עבודה, למשל בתקופת החגים, או באוגוסט, או אם אני חלשה או חולה. בתקופות כאלה, טוב שיש עוד משהו בצד. עבורי הלימודים האלה היו הדבר הכי נכון, אבל אני לא יכולה לומר אם זה הדבר הנכון עבורך. אני לא מכירה אותך, ואני לא אתה. אבל אני מציעה לך לחשוב על השאלות הבאות: האם אתה רוצה להיכנס ללימודים של כמה שנים? לימודי הרפואה הסינית לא קלים ודורשים השקעה רבה. האם אתה יכול לעשות את זה? האם יש לך איך לממן את הלימודים, ואת עצמך בתקופת הלימודים? האם תוכל להמשיך במשרה חלקית כדי לאפשר לעצמך להתחיל לטפל ולקחת בחשבון שבהתחלה לא תרויח מי יודע מה? בתור אח, יש לך יתרון כי אתה כבר אוחז בידע רב בעניין רפואה ובנסיון עם אנשים. זה ישחק לטובתך. תוכל להתפתח ולעשות דברים שמטפלים רגילים לא יכולים. למשל, יש רופאים שעשו הסבה לנטורופתיה, שמזריקים ויטמין סי לתוך גידולים סרטניים, דבר שעוזר מאוד לריפוי. אני לא יכולה לעשות את זה, כי זה לא חוקי וגם כי אני לא יודעת. לפעמים מגיעים אלי אנשים במצוקה שהדבר שהם הכי זקוקים לו זה עירוי נוזלים, אבל בשביל זה הם צריכים ללכת לחדר מיון. לפעמים אני מצרה על כך שאין לי ידע שיש לך. אני בטוחה שאתה יכול להיות מטפל מעולה, ולשלב את הידע שכבר רכשת. התחרות בחוץ גדולה מאוד. כמה גדולה? על שולחנם של מנהלי שירותי הרפואה המשלימה בקופות החולים ערומות באופן קבוע עשרות של קורות חיים, מקבלים אותך רק אחרי שנתיים נסיון. אתה פוגש מישהו שמספר לך שהוא חולה ואומר לו שאולי אתה יכול לעזור, אבל הוא אומר לך שהבן/הגיס/בן הדוד שלו למד רייקי ושהוא "מסודר". בכל בית משותף יש לפחות מטפל אחד ברפואה משלימה... זה קשה. אבל אני לא אומרת שזה בלתי אפשרי ולא מנסה לגרום לך לרדת מזה, רק שתדע לאן אתה נכנס. עובדה שאני עוסקת בזה (כעת לא חיה בארץ אבל התפרנסתי מזה לפני שעזבתי) כמו רבים שאני מכירה. ואם אני יכולה, גם אתה יכול. לגבי היצע מקומות עבודה בשוק הפרטי, אני לא יודעת. לא מבינה בזה. לגבי עבודה במכללות: זה אפשרי. אבל כנראה שאני לא מאלה שהיה להם מזל או ניחנו בקשרים מספיק טובים. עבדתי כאסיסטנטית בהתנדבות במשך מספר שנים, ללא שכר. למדתי מזה הרבה, אבל לא הרווחתי מזה כסף. יש לי חברים שכן מתפרנסים מזה. אני לא הצלחתי. אולי לא התמדתי מספיק, או שהגעתי בתקופה לא טובה. לגבי שאר השאלות: שיאצו הוא טיפול במגע. חלק מטיפול השיאצו מבוסס על הפילוסופיה הסינית, אך מקורו ביפן. אפשר ללמוד את התחום שנה עד שלוש שנים (תלוי ברמה שאליה אתה שואף להגיע). הרפואה הסינית כוללת דיקור סיני, צמחי מרפא ותזונה. משך הלימודים הוא ארבע שנים. קיים גם עיסוי סיני שנקרא טווינא. אלה טיפולים מאוד מבוקשים, לדעתי.

dudusapir

New member
הסיפור שלי -עד כמה זה כלכלי!

הגעתי למקצוע במקרה, עשיתי עיסוי למישהי, יום אחרי היא הזמינה אותי לעשות לה שוב עיסוי בתשלום! אז הבנתי שאני טוב בזה ויכול לעשות מזה כסף. את הטיפולים הראשונים עשיתי על מיטות זוגיות ואז קניתי מיטה יד שניה. עבדתי בזה במקביל לעבודות אחרות כמה שנים. בשלב יותר מאוחר הלכתי ללמוד עיסוי בקורס פרטי. בשלב מאוחר למדתי בקורס רציני אצל תום באוניברסיטה הפתוחה. התקדמתי במקצוע בקצב הנכון ולא רצתי להוציא הון עתק על קורס במוסד גדול שלדעתי אולי אחוז אחד של תלמידים נשאר בו. רק החזקים שורדים. (יש לקחת בחשבון שמעורבים בזה הרבה סוטים וסקס ובגלל זה אנשים לא נשארים במקצוע). כמו כן גם תלמידים שגומרים קורס ורצים לקנות מיטת טיפולים וציוד, תוך שנה מוכרים את הכל בגלל שהם מבינים מה יש בשוק. בתי ספר לא יספרו לאף תלמיד על הצד המכוער של המקצוע. הכל נראה ורוד ויפה... נתינה, איכות, רפואי, מרגיע, הולסטי. לכן אני חושב שהכי נכון להתחיל בקורס בסיסי קצר, להתחבר למקצוע, להקים עסק קטן בקצב הנכון. היום אני כבר 6 שנים אחרי וזהו העיסוי היחיד שלי+חלטורות. אני מאמין שתמיד יש מה ללמוד ולהשתפר. אני שמח שלמדתי אצל תום מאחר ויש לו הרבה ידע בתחומים של טיפולי גוף ועצות טובות. לגבי לימודי המשך: כל שנתיים אני מכניס עוד מקצוע למאגר. יש לקחת בחשבון שכדאי להתמקצע טוב בכל מקצוע לפני שרצים ללמוד את כל המקצועות. פגשתי מטפלים עם מיליון תעודות, ללא ניסיון ועיסוי על הפנים. תמיד יש צורך להמשיך בשיווק, אינטרנט, עיתונים, כרטיסי ביקור, חברים, אי מיילים, חבר מביא חבר, עיסויי הדגמה בחינם ועוד. אני מאמין באופן אישי שניתן להקל על כאבים ולא תמיד לפתור בעיות. אני נתקל במצבים קשים שאני כמטפל לא מצליח לפתור אותם כגון: אנשים אחרי ניתוחים, כאביי גב חזקים שלא ניתנים לפתירה ללא ניתוח, פריצות דיסק דלקות קשות ועוד.. להרגיע אנשים מתוחים, ליצור אוירה מרגיעה, להמריץ את מחזור הדם, להפיג מתחים ולדבר עם המטופלים זהו גם סוג של פתירת בעיות שמשפיעות על כאבים בגוף. יש קשר בין המצב הנפשי לבעיות גופניות. כוס תה צמחים או מרק חם ושיחת נפש עושה הרבה!!! אשמח לתת עצות נוספות בטלפון. אז שיהיה בהצלחה וסליחה על התשובה הארוכה.

למעלה