רפואה משלימה

crazy doc

New member
רפואה משלימה

שלום שמי יואב אני בן 29 ,חדש פה בפורום. אני עובד כאח מוסמך בבית חולים מזה שנתיים וחצי. קצת מאוכזב מהמקצוע בהיבט הכלכלי וחושב על אפשרות שילוב של עבודה נוספת כמטפל ברפואה משלימה. שאלתי היא כזו : מה התחום הפופואלרי ביותר כיום מבין כל התחומים ברפואה משלימה (דיקור סיני,שיאצו,טווינה,רפלקסולוגיה,עיסוי וכו'...)? מה הכי מומלץ ללמוד מבחינת אפשרויות תעסוקה לאחר מכן? איזה אפשרויות תעסוקה קיימות היום בשוק הפרטי ומה גובה השכר הממוצע באותן אפשרויות? מה אחוז הבוגרים שבאמת מצליחים ע"י קליניקות פרטיות ועד כמה זה באמת בר ביצוע? איזו מכללה מומלצת ללמוד? האם שווה כלכלית להשקיע מספר שנים של לימודים? (ז"א כוונתי היא האם ההשקעה הכללית מחזירה את עצמה לאחר מכן?) אשמח אם תענה/תעני לשאלותיי בצורה מפורטת אני דיי סקרן לגביי הנושא ושוקל זאת ברצינות. מצד שני אני נשוי טרי ולא הייתי רוצה "לזרוק" כסף לשווא על משהו שלא ייתן לי פרקטית כלום לאחר מכן.

freearth10

New member
../images/Emo2.gifכלכלי?

אתה בטוח שאתה בפורום הנכון? זו השקעה גדולה ואם אתה רוצה להתפתח אתה כל הזמן ממשיך להשקיע אם זו הפרנסה היחידה שלך, אז אין ברירה, עם הזמן אתה לומד לעשות גם חישובים כלכליים ואפילו מצליח בהם, אבל אם זה מה שמניע אותך ללמוד רפואה הוליסטית, עדיף שתחפש תחום אחר.
מאיה

izackv

New member
כנראה שזה הפורום הנכון ../images/Emo13.gif

(דוק, שמח לראות שהגעת לכאן עם השאלה) כשאדם שרוצה להיות מטפל ועוסק בתחום טיפולי מספיק שנים אבל מחפש שינוי מקצועי הוא חייב לבחון את השינויים גם בראי של מפרנס וגם בראי של סיפוק מקצועי והתאמה לתחום. סביר להניח שהבחור אכן מטפל (אחרת לא היה עובד בתור אח ולפני כן חובש ולא היה מחפש להמשיך להתפתח בתחום) הוא גם מגיע מתחום טיפולי שבדרך כלל מנסה די בהצלחה להתעלם ממקצועות הרפואה המשלימה. ולכן סביר שהידע שלו על התחום הזה לוקה בחסר. לימודים ועבודה במקביל לעבודת המשמרות (כאח) במשהו מתחום הרפואה המשלימה באופן כללי או מתחום הרפואה הסינית למשל הם צעד של התפתחות. אבל למי שלא מגיע מהתחום הזה, שאלת הפרנסה היא בהחלט לגיטימית. בעיקר כשמדובר במשפחה (ואפילו משפחה טרייה). לדעתי.

0 אור 0

New member
יש לפחות 3 אנשים כאן ששיכים לשני העולמות

ועדיין אני חושבת שמה שתאה צריך זה חשבון נפש רציני בקשר לחיים לא רק בהיבט הכספי

izackv

New member
הי דוק,

איש היטק? זאת זווית אחת של ראיית המציאות. אני בטוח שאת כולנו אפשר להגדיר בלא מעט הגדרות. אבל כמו שאור כתבה לך, יש מספיק מאיתנו שגם "חוטאים" בתחומים אחרים
שים לב למה שכותבים לך כאן ותקפיד לקרא בין השורות. יש בפורום הזה אנשים שונים מתחומים שונים. חלקם מיחצנים יותר את התחום שלהם, חלקם בכלל לא. אבל מכולם אתה יכול לקבל תמונה מעניינת על התחומים השונים. (אגב קריאה בין השורות, אם הייתה קורא בעיון את מה שכתבתי לך שם, לא היית מופתע לפגוש אותי כאן) חשוב להבין שתחום הרפואה המשלימה כולל בתוכו שיטות משיטות שונות. חלקן אפילו סותרות למדי (אפשר לנסות להשוות את הדיאטה שימליץ עליה נטרופת, טיבעוני "מדעי" ומטפל ברפואה סינית) אני ממליץ לך לקרא וללמוד קצת על כמה שיותר שיטות, לגבש דעה (אולי אפילו להתנסות) ואחרי שתרגיש חיבור לתחום מסויים, לנסות לברר עליו יותר פרטים מעשיים. הביקוש למטפלי רייקי עשוי מן הסתם להיות שונה כמעה מהביקוש למדקרים סינים.

freearth10

New member
מה שיואב מחפש

לפחות איך שאני הבנתי אותו, זו פרנסה טובה יותר והשקעה בטוחה ואת זה אני לא בטוחה שהוא ימצא כאן בקרוב. מי שלא מגיע לתחום עם התלהבות וידיעה שזה מה שהוא רוצה בדרך כלל גם מאוד יתאכזב. נראה לי שאתה מכיר את יואב טוב יותר ויודע דברים אותם אני לא יודעת, אבל בגדול מי שמחפש השקעה טובה, אני ממש לא בטוחה שזה המקום הנכון.
מאיה

izackv

New member
../images/Emo13.gif פשוט פגשתי את השאלה שלו בפורום אחר והפנתי

אותו לכאן כדי שיקבל קצת יותר מידע מאנשים שבאמת חיים ואוהבים את התחום. למרות שהוא אוהב לטפל, הוא חיפש איך אפשר לשפר את איכות חייו גם במחיר של התפשרות על תחום העיסוק וביצוע הסבה מקצועית לתחום אחר לגמרי. אני ניסיתי להראות לו שיש עוד אפשרויות להתפתח (גם כלכלית) בתחומים הטיפוליים ולכן בין היתר הצעתי לו לבקר כאן ולשמוע קצת על עוד תחומים. זה שהוא עובד כאח בבית חולים אומר שהתחום הטיפולי מוכר לו מאוד. הוא גם רוצה להמשיך בתחום הטיפולי. רק שלצערו הוא גילה שעבודה כאח (בטח בתחילת הקריירה) היא עבודה שדורשת הרבה אבל לא מתגמלת כל כך כלכלית. חלקנו צריכים את האשליה של שליטה כלכלית בחיים שלנו ואת היכולת להאמין שאנחנו באמת מתכננים את העתיד. ולכן כשהוא שוקל את המשך צעדיו הוא רוצה להגיע למצב שבו בעתיד, אחרי שיבצע את השינוי, לא יעמוד שוב בדיוק באותה נקודה של עבודה מתגמלת ריגשית אבל לא מתגמלת כלכלית. לא התרשמתי שמדובר בבחור צעיר אחרי צבא שמחפש איך עושים מכה הכי מהר שאפשר ואם אפשר אז בלי לקום מהערסל בחוף... חבל שככה מתיחסים אליו חלק מהחברים כאן.

שליטה כלכלית היא אשליה?

תוכל להסביר? מצד אחד אתה תומך בגישה שלפיה כדאי לבחור מקצוע תוך חשיבה על האפשרות הכלכלית, ומצד שני מציין זאת כאשליה.

izackv

New member
עולם של ניגודים ../images/Emo13.gif

יש שאלה פילוסופית מורכבת לגבי הנושא של "בחירה חופשית" יש גם שאלה אוביקטיבית של "האם בכלל אפשר לתכנן בעולם עם כל כך הרבה נעלמים?" אז לתכנן תמיד אפשר, אבל תוכניות זה דבר אחד ומציאות זה דבר אחר לגמרי. מספיק פעמים תכננתי משהו מסויים ואז התוכניות השתנו וזרמתי עם השינויי. כדאי (וחשוב) לתכנן דברים בצורה נבונה. אבל התכנון בסך הכל נותן אשליה מסויימת. כמה מאיתנו יכולים להגיד שהמקום שהם נמצאים בו היום מתאים במאה אחוז לתוכניות שהיו להם לפני 5 שנים לגבי העתיד? זה לא אומר שלא צריך לתכנן. זה רק אומר שצריך לזכור שתוכנית היא רק תוכנית ושיתכן שאנחנו בסך הכל חלק קטן מתמונה גדולה הרבה יותר (שיתכן ויכולת ההשפעה שלנו על התמונה הזאת קטנה ממה שאנחנו מקווים/מאמינים) יכול להיות גם שהקרבה שלי למספר מקרי סרטן, פרקינסון ומוות בזמן האחרון (והפחות אחרון) גרמה לי להתיחס עוד יותר לתחושת הביטחון במה צופן העתיד כאל אשליה.

האדם מתכנן ואלוהים צוחק?

והאם זה אומר שזו אשליה, לרצות בשליטה כלכלית? אני מקשה, כי אני לא לגמרי מבינה למה אתה מתכוון. אנו מתכננים משהו, יש מקום שאליו אנחנו רוצים להגיע. אנחנו מתחילים בדרך, אם היא לא נחמדה לנו, אנחנו משנים אותה. בסוף אנחנו מגיעים לשם, או למקומות אחרים. אבל אם אין מוטיבציה התחלתית, מקום שאנו רוצים להגיע אליו, אנו בהחלט בבעיה. אם אנחנו לא יודעים איך להתחיל את הדרך, זו גם בעיה. ואיך לצעוד בה... זו בעיה אחרת. אני מסתכלת על זה מבחינת הפילוסופיה הסינית: הרעיון, המוטיבציה - אלמנט המים. הצבת ייעדים - אלמנט העץ. הדרך - אלמנט האש. דאגה לפרטים הקטנים וליישומם - אדמה. אם משהו מזה חסר, קשה מאוד לבנות תהליך נורמאלי. לכן התכנון, בעיני, הוא לא אשליה. הוא חלק חשוב מאוד מהתהליך, הוא חלק מהלחיות את הרגע, לחיות עם הטבע ולהתפתח איתו. מהתמונה שאתה מצייר, ניתן להתרשם שאו שאתה חי את הרגע במלואו, או שאתה חסר מוטיבציה...

izackv

New member
../images/Emo24.gif אנחנו מאוד קרובים בדעות...

אישית אני "פריק של תכנון ושליטה" כל שנה אני מציב לעצמי מטרות בקריירה ובתחומים אחרים לשנה הקרובה ולעוד חמש שנים. כל חצי שנה אני בוחן שוב האם המטרות שהצבתי עדיין נכונות עבורי והאם הדרך שאני עושה אכן מקדמת אותי אליהן. למזלי הטוב הבחירות שלי לאורך הדרך התאימו לי מאוד. אבל... כשהתאומים נפלו והמשרדים שלנו (שהיו פחות מ 500 מטר מהם) היו סגורים לחודשיים בדיוק בתקופה קריטית של התפוצצות הבועה, כל התוכניות הכלכליות המוצקות שהיו לי נראו פתאום שבריריות מאוד. בכלל, הייתי מעורב בהקמה של 3 חברות ממש מהיסודות. זה בהחלט לימד אותי עד כמה תוכניות כלכליות יכולות לתת אשליית ביטחון. המפץ של הבועה בהיטק ניפץ הרבה תוכניות לחברים שלי. (למזלי הוא חלף לידי בלי להותיר נזק אישי) חשוב לתכנן, אבל חלק מההתפתחות האישית שלי בשנים האחרונות היה ההבנה ש"האדם מתכנן ואלוהים צוחק" חלק מההתפתחות היה לנסות לעזוב לפעמים את הצורך הכפייתי לתכנן ופשוט לזרום עם דברים. וחלק מההתפתחות היה להבין שאולי אנחנו נמצאים בעולם הזה לקבל בסך הכל שעורים והיכולת שלנו לשלוט על מהלך העניינים היא אשליה. אשליה שלחלקנו (למשל לי) היא יקרה מפז, אבל עדיין אשליה. --- אבל זה שאין לנו שליטה מוחלטת על מהלך העיניינים, עדיין לא אומר שאין לנו אחריות מלאה על הדרך שאנחנו בוחרים

../images/Emo140.gifלא חשבתי אחרת...

מאז שהייתי ילדה היו לי כל מיני חלומות שרציתי להגשים. אף פעם לא חשבתי עליהם כעל מטרות או יעדים, "סתם" חלומות. והרבה פעמים, אחרי עבודה רבה והרבה זמן, יצא לי לשים לב שהגשמתי אותם. העניין הוא שבמהלך העשייה לא התרכזתי בחלומות, אלא בעשייה עצמה, וכך יצא שכמעט הופתעתי בכל פעם לגלות שאני במקום שבו לפני כמה שנים רציתי להיות. היו הרבה חלומות שמשום מה לא הוגשמו, ויש חלומות שכל הזמן חומקים ממני, משום מה. אני חושבת שחלומות, או ייעדים, או מטרות, שהם לטובתנו המלאה ולטובת הסביבה, יכולים להתגשם. יש לי בעיה מסויימת עם ההגדרה שנתת "פשוט לזרום עם הדברים". אני מסכימה שפעמים רבות זו הדרך, גם במקרה שלי ואולי גם בשלך. אבל ראיתי הרבה אנשים שנתלים בהגדרה הזו, ומשתמשים בה כתירוץ נהדר לאי-פעולה. מעניין שרבים מהאנשים האלה הם מטפלים.

freearth10

New member
טיפול הוליסטי

זה מקצוע שבתחילת הדרך אתה משקיע בו יחסית הרבה כסף ולא מפסיק בעצם להשקיע. ההשקעה הזאת חוזרת אליך באורח חיים בריא יותר, בלקיחת החיים בפרופורציה מסויימת, בחיים מאושרים יותר ובעוד הרבה מאוד מוצרי לוואי שלא ניתן למדוד אותם בכסף, למרות שהם שווים כל מה שכסף יכול היה לקנות ( אם לא חושבים רק על המכולת
). הבן אדם דיבר על תכלס כששאל: אם אלך ללמוד, ארוויח יותר? - מי יכול להבטיח את זה? זה נכון לגבי כל מקצוע ועל אחת כמה וכמה בטיפול ההוליסטי. אם זה הדבר היחיד שמניע אותו - לא הייתי ממליצה על הכיוון הזה.
מאיה

0 אור 0

New member
אני חושבת שאתה קודם כל צריך להחליט

מה בדיוק אתה מחפש בחיים. למרות שאני מכירה לא מעט אנשי היטק שעוסקים גם ברפואה משלימה, עדיין אני חושבת שהמרחק ביניהן די משמעותי כדי להרים גבה על החקירה שלך בשני הכיוונים האלו במקביל (ולא חיפשתי לראות באיזה עוד פורומים פנית לשאול אותה השאלה ...) מציעה שתבחן את חייך ותראה מה אתה באמת רוצה לעשות בחיים. אפשר להצליח ולהרוויח בכל מקצוע, בתנאי שבאמת טובים בו ומשקיעים בו

ekkzfur

New member
תשובה ליואב

ליואב שלום שמי יורם גני ואני מטפל ומעביר סדנאות ב"ביואורגונומי" כבר כ-15 שנים, אני מבין את התלבטויותך, כי אכן האופציות שהרפואה האלטרנטיבית מציאה הן רבות, אבל באם תגיע ותבין מהוא הריפוי בביורגונומי, אני בטוח שתפסיק להתלבט, כמוני. לי הספיקה הרצאה אחת של רפי רוזן, מפתח השיטה, להשתכנע. אשמח שתתקשר להסבר מקיף יותר 054-4449636 או תכתוב למייל [email protected] תודה יורם

0 אור 0

New member
דוגמא לדרך שבה פרסומת בוטה מצליחה להתלבש

על "קורבנות תמימים"? אני חושבת שכל מי שעוסק בתחומים שמאמינים בהתעשרות קלה אחרי הרצאה אחת או סדנה לא נכלל אצלי בתחום של רפואה משלימה פרסומת מהסוג שלך בודאי שאינה מקובלת בפורום

שלום יואב,

לגבי הפופולריות- אני לא בטוח שזה משנה. התחום ה-מ-ד-ה-י-ם שכולם מנסים היום יחזור למקומו ברגע שמישהו יגלה את התחום הבא... זה קצת עניין של אופנה, ולכן חשוב שתנסה להתמקד במה שמתאים לך- האם מעניין אותך לטפל במגע? האם אתה מתחבר לריפוי אנרגטי? מה אתה חושב לגבי אורח חיים נכון (תזונה, תוספים וכו')? האם אתה מחפש לימודים קצרים, או ארוכים יותר? הכי מומלץ ללמוד את מה שמתאים לך- אתה הולך לעסוק בזה לאחר מכן... אפשרויות התעסוקה הן- להקים קליניקה פרטית, או להצטרף למרכז טיפולים. אפשר לעבוד בקופ"ח, אבל זה מצריך נסיון, המתנה ארוכה, וממה שאני שומע- זה לא מאוד אטרקטיבי. קליניקה פרטית זה בהחלט דבר בר ביצוע, אמנם השמועות מספרות על 10% מהבוגרים שעוסקים במקצוע, זה מצריך כישורי שיווק, קצת חשיבה עיסקית, ודי הרבה סבלנות- זה לא ממש קל. אין כיום סטנדרט של מחירים, ולכן המחיר תלוי בך (נע בין כמה עשרות לכמה מאות). שיהיה בהצלחה!

crazy doc

New member
ליורם

לא שמעתי מימיי על השיטה הטיפולית הזו. אני אכתוב לך למייל בימים הקרובים... אבל באופן כללי איך הולך לך כמטפל ומעביר סדנאות? אתה נהנה ? מצליח גם להתפרנס מזה? תוכל לרשום רק במשפט אחד או שניים מה השיטת טיפול הזו?

בחירת מקצוע ברפואה משלימה

ליואב שלום, אין ולא יהיה כח שיאמר לך מה לעשות כלומר: אתה הוא הקובע והבוחר איך יתנהלו חייך. בכל מה שנעזור אתה הוא המחליט כמובן לכן חשוב טוב באם אתה רוצה באמת להתייעץ? עולם הרפואה והרפואה השלימה הוא כמעט אין סופי. עליך להבין שאנשים בד"כ בוחרים בעולם זה כדי לממש משהו בהוויתם או כשרונם אבל כדי להרוויח? קשה מאוד. אני חושב שיש מעטים שממש מצליחם להרוויח טוב וגם לשמור על הגינותם ואהבתם למקצוע. חשוב שתחשוב טוב באם אתה אוהב משהו בתחום נרחב זה ואם כן נסה אותו, קרא, למד, התנסה ואז תוכל להחליט. זו העיצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך בתור מטפל עם נסיון רב בתחום. צריך לאהוב מאוד את הדבר שאתה רוצה לעשות כדי גם להרוויח וגם להיות מסופק ולהשלים לעיתים שאין מספיק כסף וזה המצב ברגע נתון. באהבה ואור, אורן רפואה משלימה, תקשור, ביואנרגיה, הילינג

למעלה