ואו, איזו השקעה! ממש תודה. אני עונה לך בפנים.
קודם כול לגבי המזגן - הוריי!! סוף סוף תוקן הבוקר!! עדיין אין לי מושג כמה זה עלה, כי השח"ע מטפל לי בזה. אני כמובן אשלם, אבל הוא מדבר עם בעלי המקצוע ומשיג הנחות. הוא מכיר אותם, הם עובדים עם אשתו. והאמת שכבר התרגלתי למאוורר הרצפתי שקניתי (מאוורר מגדל, לא עמוד כזה), אבל אין מה להשוות. ליגה אחרת.

בקשר לאוכל - ממש תודה על הרעיונות. הבעיה היותר קריטית שלי היא לא מה לאכול, אלא איך להתגבר על החרדה הזאת מלאכול ליד אנשים סמכותיים. אין לי בעיה לאכול מול כל אחד אחר, אבל מול אנשים שנמצאים מעליי בהיררכיה אני ממש מתענה בקטע הזה. אפילו לשתות מים אני מתביישת לידם, אז לאכול?

ואני לא אשתדל לא לאחר, אני לא אאחר. הזדמנות נוספת ככל הנראה לא תהיה. ביום שישי אני אלך עם המדריכה שלי לקנות שני שעונים מעוררים של פעם, כאלה שאי אפשר להתעלם מהם. הבעיה שלי שאני מסוגלת לישון ברעש ומתעוררת רק מאזעקה של מלחמה
. אני חייבת לבדוק איך אנשים שמתמודדים עם הבעיה הזאת מצליחים להתגבר עליה ולקום בזמן לעבודה. זה לא עסק ככה, תרתי משמע.

לגבי הבוסית אני צריכה להסביר משהו. התחלתי לעבוד אתם כעצמאית, מהבית. העבודה שאני עושה מהבית שונה מהעבודה שאני עושה שם. והם הטעו אותי בנוגע לאחת העבודות שאני עושה מהבית, באשר לתשלום עבורה. נראה לי שזה לא הכי כשר, אבל תכלס אין לי הרבה ברירות פה. זה או לקחת או לא. וזה לגמרי ממקום של נחיתות, ההתנצלויות האלה שלי, רק שלא יעיפו אותי, אני אקח הכול על עצמי... רכיכה פשוט. ובאשר לתשלום עבור העבודה שאני עושה מהמשרד עצמו - אני כבר יודעת כמה כדאי לי לבקש, נעזרתי בכמה אנשים כדי לחשב את זה, הבעיה היא שהוא לא יסכים לזה בחיים, ואני לא יודעת איך להסתכל לו בעיניים ולבקש את מה שככל הנראה מגיע לי. ראיתי אתמול איך לקוח התווכח אתו באשר לתשלום עבור ספרים שהוציא. הוא רצה לעזוב ולהיפרד כידידים, והמנכ"ל בסופו של דבר נתן לו את מה שהוא רצה. אבל הלקוח הזה הוא חד וחריף ומתנשא ובטוח בעצמו כל כך, שאין לי אלפית מהיכולת שיש לו לעמוד על שלו ולדבר ולהרים את הטונים ולאיים בעזיבה. אני לא יודעת איך עושים את זה. כשרק רואים אותי ישר מבינים שעליי אפשר לדרוך ושאני אקבל כל עבודה בזרועות פתוחות בכל מחיר, ואפילו בהתנדבות. כן, עשיתי עבורם לא פעם עבודות קטנות בהתנדבות. ואפילו לא כל כך קטנות. זה די נהוג בתחום שלי, זה אפילו מוסיף רושם טוב, אבל גם לזה צריך לשים גבולות. פעם אחת לא סיכמנו לגבי תשלום עבור אחת העבודות והיא הייתה צריכה לברר עם המנכ"ל ולא הצליחה לתפוס אותו, זה כבר היה לקראת יום שישי והיה שם לחוץ. ואני הצעתי לה לעשות עבורה את העבודה בסופ"ש ולהתחשבן אחר כך!!!! כאילו, יש את זה ביותר דריסה עצמית? לשמחתי היא לא הסכימה, אבל הייתי עושה את זה בלי להניד עפעף.

ובסופו של דבר, כשנחתנו, הבוסית ואני, בתחנה של האוטובוס שבה ירדנו, הייתה לנו שיחה יותר נינוחה (בכל זאת, זה לא היה במשרד אלא באוויר החופשי), ובאמת סיפרתי לה על המצב. היא יודעת, למשל, על המזגן. והיא יודעת שאני במצב בריאותי לא טוב. זה עלה כמה וכמה פעמים עוד כשהייתי רק עצמאית. והיא שאלה אותי בדאגה איך אני עומדת בכל הדברים מבחינה כלכלית ובלי שהעזתי אפילו לדעת מה לענות לה (אמרתי לה שאני בן אדם חזק ושהכול בסדר) היא הציעה להלוות לי כסף והבטיחה שתתעדף אותי בעבודות שינחתו אצלה (מה שהיא עושה בלאו הכי. התעדוף הזה). והיא תמיד אומרת שהיא מוכנה לעזור לי. גם לפני הניתוח היא שאלה אם אני צריכה משהו, התקשרה אליי לנייד אחרי הניתוח, שאלה אם אני רוצה שתבוא לבקר אותי ונעשה צחוקים במחלקה באמצע הלילה, שאלה אותי אם אני צריכה עזרה בדרך בחזרה, ואמרה לי שאם שוב יתקלקל לי המחשב או אצטרך משהו שאפנה ישר אליה והיא תשלח לי את בעלה שמתעסק בדברים האלה ולא ייקח לי כסף... והסכימה (טוב, זה לגמרי היה גם לטובתה) להדפיס לי ספרים כדי שאוכל לנייד אותם גם לבית החולים כדי לעבוד משם, אין לי לפטופ, וגם כדי שלא אצטרך לעבוד על פי.די.אף שזו די קללה לעבוד עליו במקצוע שלי. ופעם אחת שלחה לי שליח שיביא לי טקסט מודפס כי היה להם דחוף לסיים את זה. אבל גם אני נותנת 200% מהנשמה שלי בשביל המקום הזה, בין כעצמאית ובין כשכירה. אז עכשיו את מבינה למה אסור לי באיסור חמור לאכזב אותה, מעבר לזה שאני מאכזבת את עצמי? והבוס הגדול בכלל לא יודע שום דבר מהסיפורים האלה. הוא רק יודע שאני טובה מאוד ומשקיענית מאוד. אתמול, מן הסתם, הוא כעס. גם העיר לנו שאנחנו מדברות בזמן העבודה. נו באמת. דיברנו על הטקסט. והיא ותיקה שם.

אז כן, לא הכול נורא כמו שזה נשמע, אבל מדובר בכל כך הרבה אירועים בזמן כל כך קצר ובהיקף כל כך אינטנסיבי, שדי, הלכתי להתפוצץ אתמול מטוב ורע ורע וטוב וכמה ולמה ולא לאכול כלום כל היום ולהגיע הביתה עם סחרחורת, מותשת, וכל מה שרציתי זה לבכות ולישון, ולא יכולתי.

ההתרגלות שלי לעבודה במשרד, עם אנשים, עם לוח זמנים מדויק (וגמיש!) עם כללים ועם לקוחות שאני אמורה לייצג את ההוצאה מולם, לתדרך אותם בקונספט ובכלל בכתיבה, להיות ממש הסגנית שלה!!! ומי אני בכלל... אני הקטנה אפילו לא ביקשתי להשתלב שם, היו המון שביקשו וסורבו... אני פשוט לא קולטת, את מבינה? אני מפתיעה את עצמי בכמה שאני עושה את הדברים היטב, אבל אני חסרת ביטחון. מביטה בה כשאני לא יודעת מה להגיד ומחכה שהיא תיתן את הפתרון. ברור שעם הזמן זה ישתפר, אבל האם יהיה זמן? אולי הם יחליטו שלא מתאים להם ויעיפו אותי? אולי הוא יחליט לשלם לי שכר מינימום וזה יעליב אותי? אולי ואולי ואולי, ואני צריכה תשובות. אני צריכה ודאות. והתחום הזה לגמרי לא ודאי. מאוד דינמי. כל הזמן קורים דברים. היא עמוסה רצח, בגלל זה היא צריכה עזרה.

אני כבר לא יודעת מה רע ומה טוב, והרי אין באמת דיכוטומיה כזאת. היא גם מתקילה אותי עם הציניות שלה ומביכה אותי לפעמים. אבל בגדול היא באמת באמת בסדר אתי. גם אני עזרתי לה המון כשפתרתי לה בעיות אקוטיות בזמן אמת, ולא פעם אחת, בהתנדבות. אני מדברת על העבר, כעצמאית.

ואני מוצפת כל כך, את בטח רואה, זה בליל של רגשות שעד לפני שבועיים לא ידעתי שיכול להיות לי. לא חשבתי. לא ציפיתי. תוך שנה להתקדם ממגיהה לעורכת משנה??? ככה היא מגדירה את זה. אני עוד לא מגדירה את עצמי. כששואלים, אני אומרת שאני עוזרת לה. הייתי אומרת 'שוליה', אבל זו מילה מצחיקה מעט. ובחיפושיי אחרי ודאות אני סוחפת אנשים לחרדה שלי, אנשים שחלקם אמורים לדעת להתמודד אתה ולרובם אין מושג איך להתמודד, והם מתנערים ממני חיש מהר.

תודה על התגובה שלך, מכל הלב.