אז ככה.
עם פריזים של VST עדיין לא עבדתי. אני מניח שהרעיון הוא לקבע בקובץ של הערוץ את המידע הסופי מהVST בחלון הF11, אתה תראה את אותו לחצן - שלג, שיש בערוצים - תתנסה (אולי כדאי להעתיק איזה ערוץ לפרוייקט חדש וריק לצורך ניסויים). ערוץ FX, הוא ערוץ שאתה יכול לשלוח ערוצים אחרים לתוכו. בערוץ עצמו יש לך עדיין שליטה מלאה על כל הפרמטרים של ערוץ רגיל, רק שבמקום שהמידע שהוא מעבד יהיה של קובץ אחד המוקלט "עליו", הוא ניזון מכמה ערוצים שאתה תחווט אליו. אחרי שפתחת ערוץ FX כמו שהסביר לך AMBER אתה הולך לערוצים שאתה רוצה לשלוח אליו, וב i שלהם, אתה הולך לצד ימין, איפה שהSEND תלחץ שם ואתה תראה רשימה שאחד מהפרטים בה הוא ערוץ האפקט (אתה יכול כמובן לתת לו איזה שם שאתה רוצה כבר בפתיחתו, למשל: guitar rvrb fx. אחרי שבחרת את הSEND אתה צריך להדליק אותו (כפתור ימני מעל חלון הSEND). ואחר לקבוע באיזה עוצמה הוא יישלח לערוץ (הזחל הכחול שלמטה). יש לך שם את כפתור הi שישלח אותך לאפקט עצמו. ועוד כפתור באמצע, שאני לא זוכר מה כתוב עליו, אולי of - ot - הכפתור הזה קובע האם הערוץ יישלח את הסיגנל שלפני הפיידר, או אחרי הפיידר. מה זה אומר? אם אתה שולח את הסיגנל שלפני הפיידר, זה אומר שגם כשתחליש את הערוץ עצמו, עדיין תשמע את מה שנשלח לערוץ FX - כלומר הפיידר לא משפיע על השליחה. אני משתמש בזה בעיקר בשלב עבודת הסאונד, אני אוהב אחרי שאני שולח ערוץ לערוץ FX לשמוע רק את האפקט ולעבוד עליו. אם אתה על POST FADER כלומר שולח לערוץ הFX את הסיגנל שאחרי הפיידר, לא תוכל לשמוע רק את האפקט, ותמיד תשמע גם את הצליל היבש. כן, זה קורה גם אם בערוץ האפקט כיוונת את האפקט לרטוב לגמרי. אם הפיידר של הערוץ המקורי פתוח, הערוץ הייבש יישמע. (מאחר ובהרבה מקרים אתה צריך גם את הסאונד היבש, זה שימושי, במקרים שאתה רוצה רק את האפקט, PREFADER זה הפתרון). 80% זה כבר מתחיל להיות בעיה. לגבי הANPLITUBE - אם כולם מכוונים אותו הדבר, אתה יכול לעשות את זה בערוץ FX. אם כל אחד מכוון אחרת, אתה תצטרך להיות חכם ולדעת איך לעשות דברים מסויימים לבנתים, ואחר כך לחזור למצב הראשוני. אני למשל, יש שיר אחד שאני עובד עליו, שכמות העריכה עליו היא הסטרית. מה שאני עושה איתו הוא מסובך ומבולגן, אבל אני לא מוצא ברירה אחרת. התחלתי בזה שהפכתי את כל הערוצי תופים לערוצי אאודיו ופתחתי אותם בפרוייקט חדש, ואת כל שאר השיר, ללא התופים ייבאתי לפרוייקט ההוא, שם עבדתי רק על סאונד תופים. את הפרוייקט תופים הזה שמרתי כמו שהוא, לשינויים בעתיד, יצאתי את הקובץ הסופי רק של התופים לעוד פרוייקט חדש, לשם הבאתי את הגיטרות ואת שארית השיר ללא התופים והגיטרות, שם עבדתי על הגיטרות... וכך אני ממשיך... זה מאוד מסורבל ומבלבל, אבל זה מה יש. בכל אופן, עם הAMPLITUBE אתה יכול לעשות פריזים.