רעשים

gatinho

New member
רעשים

כשאני פותח הרבה ערוצים (8 ערוצים בערך של audio, 1 של מידי בשביל התופים) ועל כל הערוצים יש plugins, אני מתחיל לשמוע רעשים כאלה, כאילו הווליום גבוה מדי (כמובן שהווליום לא). כמעט על כל הערוצים יש ampitube כי זה גיטרות. לפעמים שאני שם את בתופים mute אז זה בסדר. זה מגיע למצב שאם אני פותח עוד ampiltube כל התוכנה פשוט נתקעת ואין עם מי לדבר. חשבתי שזה בעיה של זיכרון אז הרחבתי ל2G במהירות 400 (המחשב לא תומך ביותר מזה) אבל הבעיה עדיין בעיניה. מה אפשר לעשות?

נוכח

New member
כנראה עומס..

על מנת להריץ מספר גדול של ערוצים, ולהוסיף להם פלאגינים, ולעשות איקיו, ואוטומציה ו.... ככל שאתה מוסיף, המערכת בעצם מריצה יותר תוכנות ברגע נתון. זיכרון גדול אמור לשפר את זה, אבל זה גם תלוי במעבד, בכרטיס... אם תלחץ על F12 אתה תראה את כמות הזיכרון שהמעבד מעבד, כנראה שאתה נמצא במיקום גבוהה שם... בעקרון, מבלי להחליף מחשב, יש כמה דברים שאפשר לעשות. כשעובדים בקיובייס, צריך לדעת לעבוד בחסכנות. אני מניח שאפילו בכמה וכמה אולפנים אמיתיים, עדיין החסכנות משתלמת. קודם כל, אם יש לך שני הארדיסקים, אז זה נבון לשמור את הפרוייקטים על כונן אחר מהכונן בו יושבת מערכת ההפעלה. ככה שהמחשב לא מפעיל את עצמו מכונן אחד, ומאותו כונן גם מריץ את כל הפונקציות של הקיובייס, וגם את הפרוייקט עם כל קבצי האאודיו שלו... גם לסגור כל מיני דברים אחרים שרצים יכול לעזור - אינטרנט, אנטיוירוס... אבל לב העניין הוא בתוך הקיובייס עצמו. יש את מה שנקרא FREEZ ויש שלושה סוגי פריזים. אחד מופעל על ידי כפתור שנמצא בכל ערוץ עם ציור של הצורה הגיאומטרית שיש בתוך שלג או קרח. הפריז הזה יוצר קובץ אאודיו חדש מהערוץ הספציפי והוא כולל בתוכו את הפלאגינים (את השישה הראשונים, הPREFADER) ואז הוא מחליף את הקובץ אאודיו הנתון עם החדש ומשמיע אותו כשהוא כבר עם כל האפקטים, מבלי להריץ אותם במקביל. אפשר בכל רגע לעשות UNFREEZ ולכוונן מחדש פרמטרים. יש גם פריזים לאוטומציות ולVST אפרט את מה שאני יודע אם תרצה... דבר נוסף שאפשר לעשות הוא לייצא כל ערוץ בנפרד החוצה ולייבא אותו חזרה בתור קובץ אאודיו שמכיל בתוכו כבר את הכל. מה שכן, כדאי לשים את זה בערוץ נפרד, אם אתה עדיין לא בשלבי סיום, ובערוץ המקורי לכבות את כל התוספות. דבר נוסף שאפשר לעשות הוא לאחד אפליקציות זהות. אם למשל יש לך שלושה ערוצי גיטרה שבכולם יש את אותו רREVERB (אפקט שבולע המון עבודת זיכרון) אז כדי מאוד לפתוח ערוץ אפקט (אפרט אם אינך יודע מה זה ולא מסתדר בעצמך) ולשלוח את שלושתם לתוך אפקט אחד בלבד - חיסכון. ואפשר לעשות עוד ועוד דברים והטכניקה האחרונה, מתוך חשיבה חסכונית. ערוץ אפקט יכול להריץ בתוכו כמה אפקטים, ותמיד אפקט לעשות POSTFADER אם אתה רוצה מיקס רטוב לגמרי. אפשר לאחד ערוצים סטריאופונים, אם אתה מקליט גיטרות זהות ושולח אחת לימין ואחת לשמאל, אפשר להפוך אותן לקובץ סטריאופוני אחד... ובטח יש עוד...

gatinho

New member
קודם כל תודה על הנכונות

ואני הולך להציק קצת עם עוד שאלות... מה נראה לך חומרה מינימלית כדי לעבוד באופן חופשי עם קיובייס? יש לי מעבד amd athlon 64 3000+ עם 2GB זיכרון DDR מהירות 400 MHZ. את הפריז אני אנסה דבר ראשון. מה זה פריז של VST? איך אני מאחד שני ערוצי מונו שהקלטתי גיטרות (אחת לימין ואחת לשמאל) לערוץ אחד סטריאו? מה זה ערוץ FX ואיך עובדים איתו? במד CPU אני מגיע בערך ל80%. אני משער שזה יותר מדי. הבעיה היא שכל ערוץ שאני מפעיל עליו amplitube ישר גוזל בערך 20-30% מהמעבד. העיצות של לייצא ערוץ ולהחזיר אותו בייבוא לפרויקט הן טובות, אבל אני עדיין לא בשלבי סיום ואני כל הזמן משנה דברים. אני משער שאני יכול לעשות את זה בשלב ראשון עם גיטרות רקע ובס, ולעבוד על השאר בנפרד. בכל אופן תודה על התשובות והסבלנות!!

amber g

New member
עוד משהו

א.הכנס להגדרות של כרטיס הקול והגדל את גודל הbuffer. ככל שהbuffer יותר גבוה כך יש יותר כח עיבוד למחשב, אבל גם הלייטנסי עולה בהתאם אז שים לב.לייטנסי יותר גבוה מ10-12 לא רצוי. ב.ערוץ fx. קליק ימני ובמקום לפתוח ערוץ אודיו או מידי אתה פותח ערוץ fx. אתה בוחר את האפקט הרצוי ומגדיר אותו ובודק שהוא על 100% מיקס(כלומר רטוב לגמרי, רק האפקט). כשתרצה להשתמש באפקט, תפתח את המיקסר של הערוץ הרצוי, ובמקום לשים את האפקט בinserts(העמודות השמאליות), שים אותם בsends(העמודות הימניות). בsends, גם תוכל לשלוט על המיקס בין הסיגנל לאפקט. מה שאתה עושה פה בעצם זה לפתוח אפקט אחד על כל הערוצים, במקום לפתוח 8 אפקטים לשמונה ערוצים.

Mike A

New member
לייטנסי

אפשר לעבוד גם עם לייטנסי מקסימלי בחלק מהמקרים. תלוי. אם זה מפריע, אז לא. אם לא מפריע ומוגבלים בכוח מעבד - אז יאללה. חוצמזה, סביר להניח שמוקדם מאוד יהיה צורך בשדרוג המחשב. באפרים וכאלה זה פתרון שנותן אחוזים בודדים בדרך כלל.

gatinho

New member
מה נחשב מחשב מספיק חזק?

כמו שרשמתי כבר יש לי Amd Athlon 64 3000+ 1.81GHZ. זיכרון 2GB DDR 400MHZ. אני לא כל כך מבין בזה.... מה דורש שידרוג? המעבד?

Mike A

New member
כן המעבד

המינימום שבמינימום זה מעבד עם 2 ליבות, מומלץ 4.

gatinho

New member
קיובייס יודעת לעבוד עם ליבה כפולה?

אני שוקל אם לשדרג את המעבד. המקסימום שאני יכול להגיע אליו עם מה שיש לי היום (אני לא רוצה לקנות מחשב חדש) זה AMD athlon 64 X2 4800+. (מהירות 2400 עם ליבה כפולה). מעבד כזה עולה 400 שח. היום יש לי AMD athlon 64 3000+ (מהירות 1800 עם ליבה אחת). זיכרון שדרגתי מ1GB מהירות 200, ל-2GB מהירות 400. יש לציין שלא הרגשתי בהבדל כלשהוא בעבודה עם קיובייס. השאלה היא האם יהיה לי הבדל משמעותי בעבודה בקיובייס או שצריך ממש מחשב חדש.

gatinho

New member
טוב תשכחו מזה...

אף אחד לא מחזיק את המעבד הזה עם סוקט 939. נשארה רק אופציה של שידרוג מחשב. מה בדיוק אני צריך? מה דרישות מינימום? מישהו יכול להכין לי מפרט (לוח אם, מעבד, וזיכרון) שיהיה מספק? תודה.

Mike A

New member
כן גם לי היתה את הבעיה הזאת

חיפשתי סוקט 939 ולא מצאתי. בסוף קניתי מחשב חדש. מה התקציב שלך?

gatinho

New member
אין תקציב...

מה נחשב סביר? קודם נראה כמה עולה ואז אני אחליט מה אני עושה. מה צריך לקנות למעשה חוץ מלוח אם ומעבד? כרטיס קול וHD יש לי. גם זיכרון יש לי חדש (שמתאים ללוח הנוכחי.) אני פשוט לא מבין בזה בכלל.

gatinho

New member
OK. אז מה כן?

מה אתה קנית? כמה עלה? יכול להיות שבינתיים אני אשאר עם מה שיש לי. גם ככה אני קונה עוד מעט גיטרה חדשה...

Mike A

New member
סבבה לא חובה

אם אתה מסתדר עם פריזים ולעשות אקספורט אחרי כל אפקט שאתה שם אז סבבה. עדיף גיטרה

gatinho

New member
אחלה. תודה.

שאלה נוספת: הקלטתי שתי גיטרות אחת לימין ואחת לשמאל. ניתן לאחד אותן לערוץ אחד של סטריאו? ושאלה כללית על מונו וסטריאו, אם אני שולח שני ערוצים זהים לגמרי, אחד לימין ואחד לשמאל, האם זה לא כמו לשים ערוץ מונו?

Mike A

New member
תשובות

שאלה ראשונה - אתה פותח ערוץ גרופ סטריאו ושולח את שני ערוצי הגיטרה אליו. שאלה שניה - נכון.

gatinho

New member
יחסית ללהחזיק שני ערוצי

מונו שכל אחד נשלח לאוזן אחרת.

למעלה