רעיונות

iceviper

New member
רעיונות

שלום לכולם! חשבתי שזה יהיה נחמד אם המשתתפים יעלו כאן הצעות לסדר יום אזרחי חדש,במגוון נושאים הקשורים לחברה שלנו: דת ומדינה עלייה תרומה למדינה (שירות בצה"ל ושירות לאומי) מיעוטים חינוך ממלכתי ופרטי טיפול נכון בפערים חברתיים אשמח לשמוע מה יש לכולם להגיד.

yeshgvul

New member
מחיקת סעיף הלאום

(או סעיף דת) מתעודת הזהות או מסמך רשמי אחר של אזרחים. יש לי רעיון יותר מהפכני , שאני לא יודע אם הוא טוב או אם יעבוד: ביטול כל הזרמים בחינוך והקמת בתי ספר על בסיס אזורי ולא על בסיס אתני או דתי.

iceviper

New member
מחיקת סעיף דת?

זה דבר מסובך מאוד.כי אני עצמי עוד לא החלטתי אם היהדות היא דת או לאום. אבל על פניו זה נשמע לי צודק למחוק את הסעיף כי בחשיבה ראשונית זה נשמע לי יותר דת מאשר לאום. הלאום צריך להישאר (ישראלי).

yeshgvul

New member
אכן, שיהיה רשום בלאום ישראלי

אבל לא לאום יהודי, ערבי וכו.

master simon

New member
אתה רואה?

אתה לא מגדיר את עצמך כיהודי אז למה אתה רוצה שנתייחס אליך כיהודי? או שאתה יהודי או שלא

שינילה

New member
לא בהכרח. השאלה היא מה זה לאום...

והאם יהדות היא דת או לאום? אני למשל רואה עצמי בן הדת היהודית והעם היהודי, אבל רואה את הלאום שלי כישראלי. אני רואה קשר "לאומי" (קשר שקשור למדינתי) הרבה יותר חזק עם הדרוזים בעוספיה מאשר עם יהודים באוסטרליה, וזה לא אומר שאני לא מגדיר עצמי כיהודי.

iceviper

New member
האם מדובר בחוק?

כי אם לא אז לא עשינו בזה כלום. צריכים לקבוע תקנון מסודר שלא יהיה נתון לגחמות כל שר חדש שנכנס. יש לך הצעה בעניין?

אשרת

New member
נדמה לי שזאת הוראה של בגץ.

עד כמה שזכור לי , ישי ניסה לעקוף את ההוראה הזאת.

שינילה

New member
בעניין הרעיון המהפכני, אני ממש ממש

מתנגד להצעתך. אם יש תחום שבו פלורליזם הוא מאבני היסוד של חברה חופשית ודמוקרטית, הרי זה תחום החינוך. בני אדם אינם מכונות, ומערכת החינוך אינה פס יצור להכנת "לחם אחיד". אם תאמר שמערכת החינוך כולה צריכה להיות ממלכתית, בכך אני דוגל, אולם הזרמים במערכת חינוך במדינה רב-גונית כמו ישראל הם חיוניים. אתה לא יכול לכפות חינוך אחיד על יהודים, נוצרים ומוסלמים. אתה לא יכול לכפות חינוך אחיד על חילוניים, מסורתיים, דתיים וחרדים. אפשר וצריך לכפות בסיס אחיד, אבל המערכת חייבת להתחשב בייחודיות, בצרכים ובאופי המיוחד של כל זרם. האם בבתי הספר האזוריים הללו שאתה מציע ילמדו למשל בנות ובנים יחד? האין זה ברור לך כי זה לא מתאים לאופי של החברה החרדית? אני, כתומך שינוי, מתנגד לכך נחרצות. יהודים צריכים להביא לידי ביטוי את יהדותם, מוסלמים את מוסלמיותם, נוצרים את נוצריותם, חילוניים את חילוניותם וחרדים את חרדיותם. נסיון להפוך את כולם ל"אחידים" נידון לכשלון מראש והוא לכשעצמו מהווה כפייה. אני בעד הזרמים ובעד חופש הבחירה של כל תלמיד (ו/או הוריו) את הזרם המתאים לו. בעניין מחיקת סעיף הלאום (או הדת) - מקובל עליי לחלוטין. אבל רק דבר אחד במסגרת הצעותיך חסר לי - התעלמות מהבסיס האתני או הדתי גם בנושא הגיוס לצה"ל. מה דעתך על גיוס לצה"ל לא על בסיס אתני או דתי?

yeshgvul

New member
נכון, הפרדת בנים בנות היא נושא טעון

לגבי גיוס , אני בעד אבל כאמור הגיוס צ"ל לשרות אזרחי *או* לצבא , ולא על בסיס אתני וכו.

שינילה

New member
אני לא חושב שזה נושא טעון

זה נושא שפשוט מבדיל בין זרמים שונים, כפי שגם נושא ימי השבתון מפריד בין זרמים שונים ואפילו נושא הלבוש, וזה עוד ללא נגיעה בתכנים החינוכיים עצמם. לכן, לדעתי, יש לא רק מקום, אלא צורך בזרמים שונים במערכת החינוך. זה לא אומר שלא ניתן ליצור גם מסגרות משותפות ופעילויות משותפות, היכן שיש לכך ביקוש.

למעלה